Dolomity - silnicka - rodinné vylety

4 nepřečtené
  • Effa

    Ahoj. Hledal jsem kde jsem mohl ale nenašel vlastne skoro nic. Hledam nejake mapy cyklotras v okolí toblachu a cortiny pro silniční kolo a s lehkou obtížnosti. Nemáte někdo nejaky odkaz nebo radu kde něco takového najít? Diky

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Zajdeš v místě do infocentra a tam dostaneš zadarmo mapku.

      V podstatě, pokud netoužíš po velkých kopcích, kvůli kterým tam obvykle blázni na silničkách jezdí, jsi odkázán kolem Cortiny na jízdu podél řek. Takže spojnice Cortina-Toblach a ještě tak okruh z Cortiny přes Misurinu. Tam je krásný výjezd odbočkou na Rifugio Auronzo, ale už se netváří vždycky úplně rodinně. Výhledy stojí za to.

      Stejně tak delší okruh přes Pieve a Auronzo di Cadore má 90 km při cca 3.400 výškových metrech a je vhodné dobře vybrat, z jaké se pojede strany podle počasí (větru) a odhodlanosti výkonnostně slabší části rodiny.

      Jinak, samozřejmě, výjezd z Cortiny na Falzarego i na Giau v žebříčku oblíbenosti vedou. Falzarego kdykoliv, případně se ještě vyvézt ten kousek na Valparolu, ale jet na Giau proti větru je v posledním úseku nad lesem už na morál.

      0 0
    • Zbyněk  

      Zkus nějak lépe definovat tu „lehkou obtížnost“ (max vzdálenost, převýšení). Z úplné nebo skororoviny mě napadá jen Drávská stezka a Pustertal Radweg. Pak snad ještě ten zmiňovaný okruh kolem Cristalla. Cortina-Toblach ale jen po silnici, stezka je šotolinová. Jinak jsou všude samé kopce :-).

      0 0
    • theedge  

      Kolem Cortiny a lehkou obtížnost pro silničku :-D No tak to asi ne – to jsi si asi spletl s Jižními Čechy …

      Kolem Cortiny to znám fakt dobře … bývám tam několikrát ročně, ale všude okolo jsou jen samý MEGA kopce a výšlapy do sedel jako třeba Falzarego s převýšením 1000m :-).. tím směrem pak můžeš dát okruh přes sedla jako Pordoi, Sella a Gardena – do každýho toho sedla pak našlapeš dalších cca 600 výškových. Na Misurinu přes Tre Croci je to cca jen 600 výškových. Všude je tam dost velký provoz – obvzlášť v hlavním údolí z Toblachu dolů přes Cortinu dolů na Pieve di Cadore. Tam bych se na kole fakt bál. I na silnicích do výše popsaných sedel musíš během prázdnin počítat se silným provozem a budou tě předjíždět turistické autobusy, obytňáky, osobáky a fakt velký množství němců na motorkách kteří tam tomu dávají pěkně pokouřit.

      Je třeba si uvědomit že kolem Cortiny ŽÁDNÉ lehké silnice nejsou. Kolem jsou fakt VELKÉ kopce a jediným možným údolím kolem nich jsou silnice s moc a moc serpentýnama do hodně vysokých horských sedel. pro žádné cykloztezky na silnicky tam není prostor.

      Pokud nemáš rodinu ze samých supermanů ktří trénujou na Giro, tak bych tam silniční kola vůbec nebral.

      Jezdí tam na silničkách hodně lidí – ale všechno to jsou drtiči co jezdí přes tyhle sedla.

      teď se tam jel i celkem známej open závod Maratona dles Dolomites http://www.maratona.it/it/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.