• Vladimír

    chtěl bych se zeptat zda znáte nějaká stránky, kde by byly popisy tras pro horská kola v italských Dolomitech. Byl jsem zde již minimálně 7×, ale vždy jen na silnici nebo na ferratě, na horáku ještě ne a než vyjedu, tak se chci připravit. Díky za každou informaci.

    0 0
    • Andrzej  

      jestli jsi tam byl pesky, tak uz bys mohl mit okoukane nejake vhodne tereny, ne?

      0 0
      • Vladimír  

        prave ze jsem moc nekoukal kde by se dalo jezdit na kole, spis jsem lezl po skalach a kudy jsem chodil to na kolo moc nebylo. Asi se mne to tak zdalo, protoze me v te dobe nenapadlo, ze bych tam jel na horaku.

        0 0
        • zirecek  

          Kolem LAga v podstate kazda mene narocna turisticka znacka (silna plna).

          0 0
    • blue  

      o dolomitech tady toho behem leta bylo napsano tolik, staci se jen trochu snazit

      0 0
    • Vladimír  

      vsechno je zde pouze kolem Lago di Garda, me zajima oblast Canazei, Arabba, Cortina

      0 0
      • Palo TT  

        Tak to si zle pozeral historiu. Ale dobre zopakujem to pre teba este raz :). Na stranke www.bergfuehrer.com/…t_touren.htm najdes mnoho tras (satelitne foto), mnohe z nich aj s profilom a povrchom, niektore len prevysenie a vzdialenost. Je dobre si ich vytlacit na farebnej tlaciarni. V Taliansku si potom kupis mapu (najlepsie Tabacco 1:25000 a da sa pouzit aj 1:50000) a podla mapy si celkom lahko priradis k satelitnym fotkam konkretne tur. znacky. Ja som napriklad vo Val di Fassa v pohode takto presial krasnu trasu 02. Lankofelrunde a trasu 04 by som tiez absolvoval, len nevyslo pocasie . Niekto tu velmi vychvaloval trasu, ktora sa zhoduje s 01. Bindelweg. Ak si pozries napr. lokalitu St.Vigil, tam najdes aj profily a tie trasy tiez vyzeraju velmi zaujmavo. Uz teraz sa tesim na jar :)

        0 0
      • MARIN  

        Canazei-Campitello-Pian-Pozentes-Rif.Micheluzzi/Du­ron Hitt.(532-Vale di Duron)-M.ga.Docolduara-Sella Cresta Nera-Rif.Sasso Piato-Forc.Rodella-Alb.Valentini/Passo Sella-Pradel-Rif.Lupo Bianco-Canazei. Nahore nad Valdi Duron se to da strihnout okolo celeho masivu Sasso Lungo a pak se na Passo Sella zase napojit

        Canazei-Campitello-Pozza-Meida-Vall S.Nocolo-B.ta Ciampic-P.so S.Nocolo-Rif Contrin.Baita Robinson-Baita Locia Contrin-Alba-Canazei

        Canazei-Mazzin-Val di Udai-M.Ga Docolduara-Sella Cresta Nera-Rif.Bergamo-Rif.Principe-Rif.Vajolet-Vall del Vajolet-Pera a nazpatek vede nad silnici pekna cesta az do Campitella

        Na nejakych CZ strankach jsem nasel jeste par tras ale musel bych uz hledat.Pekna je taky prejezd z Passo Pordoi na Passo Fedaia

        0 0
        • Vladimír  

          diky za trasy, je to vse sjetelne nebo se musi hodne tlacit ci nosit kolo?

          0 0
          • MARIN  

            Jedes do Dolomit takze s nosenim a tlacenim musis pocitat. Jinak neni vyjimkou ze znacena cyklotrasa se tlaci/nosi daleko vic nez trasa kterou nedoporucuji pro kolo.

            Na ty prvni trase se prenasi jen par kratkych mist nekdo mozna bude tlacit do kopce (zalezi ale jak jsi na tom s technikou:)

            Na druhe se tlaci/nese cca 1km dlouhy usek nahoru na Rif.Nicolo

            Na tretim byli tusim 2×100m useky na tlaceni/noseni

            0 0
    • Andrzej  

      ja trosku z italie znam vic zapadni cast, na kole sem byl na lago maggiore(mozna to tam je podobne garde, ale neni to tak zname…), spickove tereny jsou v okoli domodossoly. s kolem jsem byl taky v gosaldu (vesnice v jizni casti dolomit, maji tam starou lanovku a vozi kola, par vyznacenych trati…), ale je to tam jenom na par dnu, pak by se clovek musel presunout jinam.

      0 0
    • Andrzej  

      este pridam: proc vsichni furt jezdite na tu gardu, kdyz to tam je tak proflaknute a zalidnene? nebyli ste nekdo na kole v apeninach? videl sem fotky z oblasti jizne pod parmou, ty hory byly kupodivu zelene, krasne soutesky, potoky, dokonce nejake jezera(cekal sem vyprahle jizni pohori)

      0 0
      • tjuren  

        To se přidávám. Garda je plná Němců, je tam draho a je to spíš pro horolezce a surfaře. Viděl jsem jednu etapu Gd'I z Apenin a byla to nadhera. Členitý, zelený a nízká hustota civilizace.

        0 0
      • biker007  

        no jeden z duvodu proc na gardu je ten ze tam ses autem za chvili.. a s tou prelidnenosti nevim.. me to nepride ze by tam bylo tak moc lidi. 99% lidi co tam prijedou se vali jen kolem jezera, maximalne jedou podel reky do Arca. Mozna jeste na Tremalzu je trochu provoz, ale pokud nejedes nahoru po asfaltu tak potkas behem tech 20km co stoupas jednoho, dva bikery a par pesaku..

        0 0
        • Andrzej  

          nikdy jsem tam poradne nebyl, ale to co vidam na fotkach, ve velu apod. mne spis odrazuje od toho, abych jel zrovna tam. i to co pises je uz pro mne trosku moc lidi, lepsi jsou horske vesnice, objevovani novych mist a tak… na garde uz byl kazdy :)

          0 0
          • petryk  

            Já jsem tam byl před 14 dny poprvé a přijel jsem nadšený, hodně malej vzorek z toho kvanta lidí na kolech u jezera potkáš nahoře v kopcích. Objevovat horský vesničky jde i tam. Lidi jsou opravdu jen směrem Arco (asfaltová cyklostezka), na promenádě u jezera a pak na staré cestě směrem Pregasina. Třeba při sjezdu z Monte Altissimo jsme potkali až dole dva silničáře (za dvě hodiny jízdy)

            0 0
          • vinca  

            no rozhodne je tam min bajkeru , nez u mne za barakem v jizerkach, a ceny za ubytovani tam byly mimo sezonu stejny jako u nas (11 eur na osobu za noc v apartmanku )

            0 0
          • kryspin  

            to sice asi byl, ale kdyz jsme tam byli my (1. tyden v cervenci, tak ze docela sezona), tak dole okolo hospod a kavaren bikeru spousta, ale na trasach jsme potkali tak 5 lidi za den. To me celkem neva…

            0 0
    • Vladimír  

      www.ambike.com/ – zde se da neco najit o Dolomitech

      0 0
    • goood  

      ja byl letos 4 dny ve Val di Fassa, kousek od Moeny. Dali jsme si trasu zavodu Rampilonga (www.rampilonga.com/percorso.htm). Je to moc pekny, na zacatku nastoupas na 9km asi 1100 m, ale pak je krasna hrebenovka s nadhernyma vyhledama. A taky docela peknej sotolinovej sjezdik

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.