Dnes žeru aneb máme rádi jídlo!

223 nepřečtených
  • wego1991

    Dovoluji si založit vlákno o jídle.

    Představa je taková, že budeme přidávat tipy kde se dobře najíst, případně co si tam objednat. Taky tipy na místní gastroakce všeho druhu: gastrofestivaly, hody, zabijačky apod.

    Hned připojím jeden tip: Hotel Złoty Groń (Istebna / Polsko) – půlka kachny s domácími noky, červené zelí se švestkami a marmeláda (rybíz, jablka a lesní ovoce) – cena 48 zl čili necelých 290 Kč.

    Anketa: Kolikrát měsíčně jíte v restauračním zařízení?

    1x
    9x
    13%
    2x
    1x
    1%
    3x
    0x
    0%
    43x
    60%
    19x
    26%
    0 0
    • nitraq  

      Půlka kachny dobrá, ale co nějakej výpek? Takhle je to suchý jak prašná cesta.

      0 0
      • mr.nikdo  
        • tolik marmelady nesnis ⇒ vyhodi se.
        0 0
      • wego1991  

        Vypadá suše, ale opak je pravdou a suchá nebyla ani trochu. A vypek mi nechyběl, s marmeládou to byla dobrá kombinace ikdyz až moc sladká.

        0 0
    • Cavendish  

      Firemní kantýna Bosch Diesel Stuttgart-Feuerbach. Libovej hambáč s hranolkama za 6 éček :D

      0 0
      • nomecz  

        proboha co je to za nápad jíst burg příborem … tohle nepochopím

        0 0
        • Cavendish  

          Jinak se to nedalo. Bylo to tam velký s napěchovaný, že by to všude padalo a já se nenajedl.

          0 0
      • capis  

        Tak tohle bych si určitě nedal.

        0 0
      • MatS  

        To myslíš jako vtip? Jako hambáče si občas dám, ale dobrý hambáč vypadá úplně jinak. Už jen pohledem na ty suroviny bych do něj nešel.

        Třeba zde dělají fakt výborný, s domácími hranolky a tatarkou – https://www.restaurant-mondi.cz

        0 0
      • Goob  

        Příbor nekomentuji (vše je otázkou držení)… ale zeptám se: co je to světle růžové? Řepa / cibule?

        0 0
      • doubeq  

        Tahle kompozice na focení hamburgerů není dobrá, i kdyby byly sebelepší…

        0 0
    • strtom  

      Co to má být??? Kde to má do zlatova propečenou skurčičku potíranou medem s černým pivem?

      Tohle dostat na talíř je na zavoláni si kuchaře ke stolu ať vysvětlí kde ta skurka zmizela jestli se nemohl udržet a sežral ji nebo co se stalo.

      0 0
      • kyl  

        Tak furt lepší jak kachna co jsem měl v Itálii.Ty jejich nudle nemusím a tak jsem si objednal pečenou kachnu se špagetama (nudle serou všude).Říkám si že sním maso a nudle nechám.Donesli mi něco co vypadalo jak nudle posipané špinavým pískem.Ti čuráci tu kačenu rozmixovali a smíchali s nudlama.:-(

        0 0
      • wego1991  

        To jsem taky nepochopil, kde zmizela (a zjišťovat sem to nechtěl – neumím Polsky). Ale až na absenci kůže to bylo velmi dobré. I co si objednali ostatní vypadalo a chutnalo dost dobře.

        A na to jak ten hotel vypadá luxusně (osamocený na kopci – takové polské Orlí hnízdo :) tak nejdražší jídlo za necelé 3 kila je dost na pohodu.

        0 0
      • hatchet  

        A co má být „skurčička“?

        0 0
        • TK75  

          Tak to jsem si říkal taky:-) asi moravsky Spálená kůrčička alias Skurčička.

          Něco jako spínací špendlík alias zicherka

          0 0
          • SloM  

            Kůže neboli v naší řeči – skura. Uděláš zdrobnělinu a voila skurčička je na světě. :-)

            Ale tady je možný i prostý překlep

            0 0
    • nomecz  

      Až pojedete do Bialska na traily tak se stavte tady

      http://restauracjawirtuozeria.pl/

      v životě bych nevěřil že nejlepší žebra co jsem kdy jedl, budu mít v Polsku

      Vaří i vlastní pivo a taky to nebylo vůbec špatné

      0 0
      • jeniiiik  

        Potvrzuji to s žebrama a přidávám k tomu nej burgry v jiném lokale. A za hubičku. Poláci umi. http://www.rockabillybar.com/

        Polské sracky jsou to jen když si to někdo takhle objedná. Tedy firma xx poptává výrobek xy. Rozešle poptávky, v ČR to firmy vyrobí za 10–11,– v Polsku za 7,– Firma xx chce rychle zbohatnout, bere polsky shit, který tady prodává pod svou znackou. U máti v praci třeba bylo sedm receptur na vanilkové pudinky. Podle toho jak moc si to zákazník přál ,,ojebat".

        0 0
    • adam1  

      Rong Vang v Ostravě

      https://www.restu.cz/rong-vang/

      Dobré suchi ,výborná kachna,skvělá rýže

      Bully centrum Kravaře

      http://www.bulyarena.cz/restaurace/?…

      Skvělé týdenní menu /skvělé polívky

      Viz.foto z dnešního menu

      Jinak většina/hodně zařízení “vaří” přesolené Sračky :)a to si raději dám Meca,ale nejraději/sázka na jistotu tak Doma(čerstvé a víš co tam je:))

      0 0
      • jeniiiik  

        Yes…Bully a jejich menu je pecka.

        0 0
      • wego1991  

        Rong Vang je '' počeštěná Asie'' byl sem tam (ať už na Stodolni nebo u Masarykace) cca 10×. Vyloženě špatné to není, ale moc autentické to teda není.

        Pokud mám doporučit autentické Asijské bistro (v tomto případě Vietnamské), tak stoprocentně u tramvajové zastávky Výstaviště (vedle bramboráku). Hlavně polévky jsou TOP a kuchaři a obsluha umí dohromady asi 20 slov česky, takže to je opravdu autentické a levné (ale taky to není žádný nablyskany lokal). Byl sem tam 15+ a vždy perda.

        0 0
    • Goob  

      Místní gastroakce: jídlo podle kultovního seriálu s twistem. Poznáte někdo?

      0 0
      • nitraq  

        Červený trpaslík? Nějaká ta smaženka.

        0 0
        • Goob  

          Tyjo tři bludišťáci!

          Je to tak, smaženka s chili a čatní.

          0 0
      • Cavendish  

        A bylo ti jako kdyby si měl rodit?

        0 0
      • Mig_all  

        Něco mezi jídlem a operací střev?

        0 0
        • Janes  

          Inspirován Listerem jsem si jednou dal kuře Vindaloo unás v picošce…cítil jsem se jako po lobotomii a gastrotomii zároveň, nebýt tam se mnou žena, který tvrdím, jak miluju pálivý, aasi bych to nedal :-)

          0 0
          • Goob  

            Tohle jídlo je zákeřné. Dávám si ho často (akorát teda mám radši hovězí) a strašně záleží na tom, jestli je kuchař exhibicionista. Například v Pze na Flóře je thajsko-vietnamský fastfood nahoře v jídelním patře Paláce Flora a tam dělají skvělé vindaloo, ale je jen jemně pikantní (pro zvyklé!). Zato Nom Ga Ngo Sen mě tam málem zabilo.

            U nás v Bole byla kambodžská restaurace (teď je v Poděbradech, Angkor a kurvavřeleteda­doporučuju návštěvu) a vindaloo tam vaří. Kamarád poprosil kuchaře, jestli by mu to neudělal tak, jak by to udělal sobě. Sežralo mi to antireflex na brýlích v momentě, kdy to nesli kolem. Půl litru mléka na sousto a pět litrů potu ven, bylo poučné ho sledovat při konzumaci.

            0 0
            • MnemonicJ  

              Nedávno jsem dostal od kolegyně nějaký „koření“ který jí dovezla kamarádka z Indie, protože u nich nikdo nebyl ochoten to pozřít. Víceméně netuším co v tom je, nicméně chutná to dobře a když toho dáš na špičku nože, tak každý pokrm dostane grády :-) Někde jsou prostě dál…

              0 0
            • RomanH  

              Pokud Ti chutná Vindaloo, doporučuji zkusit i Phall. Je to ještě pálivější omáčka.

              Dával jsem si ho před pár lety v CURRY HOUSE, Novákových 7, Praha – Libeň, byl výborný.

              Curry House má navíc i pověst, že ostrost jejich curry je taková, jako jinde vindaloo. Zkrátka, kde jiní končí, oni začínají :-)

              0 0
            • Janes  

              No, já jsem tedy také tehdy kuchaři řekl na otázku, jak pálivé to chci ať mě nešetří, že mám pálivé rád…taková menší sebepoprava :-)

              0 0
            • FooBar  

              Hovezi Vindaloo? To je neco jako Halal vepro-knedlo-zelo? :)

              0 0
              • Goob  

                He? Původní vindaloo je vepřové.

                0 0
                • FooBar  

                  Ano, to je (ale bohuzel se malokde i v Indii dnes vidi, vsude kure a jehne). Pritom ten vepr tam tomu dodava takovou jinou chut.

                  Reagoval jsem na tvoje „Dávám si ho často (akorát teda mám radši hovězí)“, protoze me zarazilo spojeni „hovezi vindaloo“…nerikam, ze to nekde neudelaji, ale typicke to neni, uz z hlediska viry vetsiny puvodnich konzumentu.

                  0 0
                  • Goob  

                    Původní konzumenti jsou Portugalci, když už jsme teda u toho. To je stejné jako s Pho (Bo, Ga, cokoliv) či Banh Mi… „originální vietnamská kuchyně“, kterou mají na svědomí pro změnu Francouzi. Jinak hovězí vindaloo je naprosto běžné, aspoň všude, kde jsem teda byl.

                    0 0
                    • FooBar  

                      Pravda, ale v podobe, jake ho zname dnes, je to indicka kuchyne (puvodni portugalske snad nikdo nikde nedela, nebo aspon hodne v minorite). V Indii jsem hovezi moc (mozna vubec, nikde si tam hovezi v podnikach pro lokaly nevybavuju) nepotkaval (ani na severu, ani na jihu), proto jsem tak reagoval. Spis to mela byt vtipna narazka. Urcite neplati, ze co Ind, to vyznavac svatosti kravy, takze urcite v nejakych vesnicich nebo castech Indie (kor treba v muslimskych) bude krava nejcasteji pripravovane maso. Tezko rict, jestli v tehle castech delaji vindaloo nebo ne, ale to je fuk…hovezi vindaloo urcite existuje, minimalne u nas bude k mani. Jen to nepovazuju za typicke (mozna moje neznalost).

                      0 0
                      • Espen  

                        Tak jsem se musel podívat, co to vindaloo vůbec je :-D. A už i vím, že si to nemám nikde dávat :-).

                        Je ale docela zajímavý, jak je veliká oblíbenost vietnamských restaurací, ale já snad nikdy neviděl žádného Vietnamce v české hospodě jak si dává knedlo, zelo, vepřo :-D.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          máme v práci 2 studenty + 1 studentku (fakt ňamózní)

                          jeden z těch kluků dělal u nás v IT = chodil s náma na obědy a knedlo zelo teda jsem neviděl, ale má dost rád omáčky – svíčkovou a tak…

                          0 0
      • MnemonicJ  

        A jaký to je? Stojí to za pokus? :-)

        0 0
        • Goob  

          Je to skvělý. Jako bez keců, já jsem na tyhle úchylárny ujetej. Zkusil jsem klasickou chilipastu (nějaké relativně nízkovoltážní papričky na úrovni habaneros nasekané, podrcené a pomarinované v oleji) a k tomu čatní z červené cibule. My nevíme, jak přesně angláni dělali „smaženky“, takže tohle je vaječný chleba (jestli neznáte, někdy zkuste: chleba se nechá nacucat rozšlehaným vejcem s pepřem a solí a pak se osmaží tak, aby nebyl umordovaný do smrti: na povrchu pěkně hnědá krustička, uvnitř něco ve stylu francouzských míchaných vajec).

          0 0
          • Vilém  

            Nizkotonazni papricky na urovni habaneros? Tvl a co jsou potom tezkotonazni? Nejaka moruga atd?

            0 0
            • Goob  

              V kari teď experimentuju s těmihle (dárek od sestry): dobré, takové ovocné (sušené teda, s čerstvou nemůžu sloužit). Dávkování: dvě špetky na obří litinový hrnec kari.

              0 0
              • Vilém  

                Tak to potom jo, to jsou ty nejvetsi pekla, pred tim mam respekt. Osobne mi bohate staci to habanero, i toho davam na kastrol tak hromadku na spicku noze.

                0 0
          • MnemonicJ  

            No zkusím, díky za tip. Chleba ve vajíčku (asi se to taky nazývá vaječnice) samozřejmě znám, to je to nejmenší. Habanero už úplně nenazývám nízkovoltážní papričkou, vozím ho drcený v pixličce v batohu a používám docela pravidelně na dochucení „ďábelských“ a „pikantních“ směsí :-) čatní jsem doma netvořil, ale nezdá se, že by to byla nějaká složitost :-) Díky

            0 0
          • nitraq  

            Dám to třeba pod tebe. Jedno zajímavý vzdělávací video, proč pálivý věci pálí. A že krutopřísní žrouti chilli nejsou vlastně tak krutopřísní:))

            https://www.youtube.com/watch?…

            0 0
            • Goob  

              Já to nedělám kvůli tomu, abych byl hustej :P. Mně to chutná, a hlavně mi to pomáhá. Mažu se i kapsaicinovou mastí (problémy s krční páteří): funguje lépe než jakákoliv komerční analgetika na tohle.

              To video je boží.

              0 0
      • Smazaný účet  

        Vypada to jak smazena knedla s marmeladou.

        0 0
    • kandik psi zub  

      celkem bych doporucil Hejlikovu gastromapu ( i kdyz hejlik sam je mi neprijemnej tou svou metrošackou dikcí) Jako apku do mobilu to ma moje zena a par podniku jsme napr. po ceste na RS uz zkusili podle toho a ani jednou to nebylo blbe…

      0 0
    • jIrI___  

      Přesně za 9 dní příjde můj celoměsíčně očekávaný den výplaty a jako každý měsíc si dopřeju návštěvu restauračky :). V Ostravě a okolí má moje nejlepší hodnocení Florian v Proskovicích, poměr cena/chuť výborný a třeba hambáče nepřeplácané jako třeba v Arrows. Bohužel mi připadá, že zhruba před půl rokem zmenšili velikost porcí spolu s lehkým zvýšením cen, tím ten nepřekonatelný poměr trochu oslabil. Jídlo jím a nefotím, připadá mi to úchylné.

      0 0
      • wego1991  

        Jo Florián je pecka. Zrovna v neděli se tam chystáme na Svatomartinskou husu – byly jsme i loni a porno v hubě.

        0 0
        • wego1991  

          Edit: kamarád tam zná kuchaře a majitele a jednou nám domluvil speciálně pro nás 4 večeři o 4 nebo 5ti chodech s mořskými plody. Takže ústřice, chobotnice atd a luxus. Tam fakt umí vše na co sáhnou.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Nemáš tam kategorii každý den :-D

      0 0
    • wego1991  

      Něco pro masožravce. 1100g tomahawk steak, coleslaw, cheddarová omáčka a demi glace. Podle recenzí to žádná hitparáda není, ale já tam byl jen na tohle a očekávání to splnilo na jedničku.

      http://noblerestaurant.cz/

      0 0
    • Smazaný účet  

      dělám recenze na google maps, buďte aktivní a googlujte

      0 0
    • volyn  

      vsechno na co sahne Ambi group je tutovka

      0 0
    • Smazaný účet  

      .

      0 0
      • Pessinger  

        Tak po tomhle je 15 km běhu nebo 150 km na kole málo, ale jinak mňam

        0 0
      • jIrI___  

        Nezačíná ti ta cibule časem kvasit? Mi se to stalo snad pokaždé, tak jsem začal nakládat bez cibule :(

        0 0
        • Vilém  

          Zkousel jsi ji napred zparit?

          Problemy delaji hermeliny koupene v akci, vzdy to zkyslo.

          0 0
          • jIrI___  

            Spařit jsem nezkoušel, dík za tip. S akčními hermelíny mám stejné zkušenosti, většinou to mělo nějakou takovou divnou tvarohovitou strukturu.

            0 0
            • Vilém  

              Presne, stane se z toho tvaroh a vubec to neni dobry. Tu cibuli dam do velkeho sitka a preliju vodou z varne konvice.

              0 0
          • Smazaný účet  

            Asi mu stačí to co už zažil a olej už nedá :-D

            0 0
          • Tencovozikmin  

            Jo ty sýry v akci jsou vždycky nějak rychlejc kazivé,třebas tvargle,vždycky začnou brzo plesnivět,ale když v akci nejsou tak vydrží až do rozložení,ale plýseň nikde.

            0 0
            • RomanH  

              Zase ale tvargle v akci jsou nej k okamzite spotrebe.

              0 0
              • Tencovozikmin  

                No tvargle v akci neznamena ze jsou spravne uzrate,nemyslim akci vyprodej pred dobou trvanlivosti.

                0 0
        • Mig_all  

          Bez cibule je to blbost… Tak nechej zrát v lednici (v chladu a temnu) proces se zpomalí a do té doby než to uplně prokvasí se to snad vždycky sežere ne?

          0 0
      • Smazaný účet  

        tak, dneska jsem dojel poslední kousek…leze na mě nějaká rýmička a imho ty viry nemají proti té spoustě česneku šanci :-D

        k tomu jedna IPA a jedna ABA (poslední zásoby z Chorvatska)

        https://5th-element.com.hr/…o-item/iipa/

        https://5th-element.com.hr/…io-item/aba/

        (imho top mezi chorvatskými pivy)

        0 0
        • Smazaný účet  

          jo abych rozvedl svůj recept:

          • sklenice zavírací…myslím, že je to litr, nebo 1,5l
          • dva hermelíny (v akci či ne, nezaznamenal jsem rozdíl) z Penny – ta „jejich“ značka (dříve Boni, teď se to jmenuje nějak jinak). Rozkrojit naplocho a napříč = na 4 kusy každý.
          • jedna středně velká/větší cibule, krájet na kolečka
          • jedna větší hlavička česneku, oloupané stroužky pak krájet na tenké plátky
          • 1/2 sáčku Vitana grilovací koření Speciál (BEZ SOLI) = je důležité to „Speciál bez soli“!
          • olej beru co je, nějaký lepší slunečnicový, fajnšmekr by mohl zkusit olivový, ale nezkoušel jsem
          • důležité je to ve flašce při nandavání pěkně proložit/prosypat
          • olejem zalít tak, aby nahoře zbyl kousíček místa a přitom byly všechny věci potopené
          • nechat zrát při pokojové teplotě cca 3–4 dny, pak už radši vrazit do lednice

          nekazí se to, není to kyselé…je to ňamka :-D

          0 0
    • -b-n-x-  

      Kurde, toto vlakno jste nemeli delat. Poslednich deset let je mou nejvetsi zivotni laskou jidlo, takze ted uz tady na BF budu furt.

      0 0
      • Janes  

        No, a to si představ, jakej chudák jsem já (nenažranec), když chodím na knife.cz, kde už léta funguje tohle inspirativní vlákno https://www.knife.cz/Default.aspx?…

        0 0
        • TK75  

          A já se můžu jen smutně a závistivě dívat.Mám žlučníkovou dietu

          0 0
          • mr.ricardo  

            mám žlučník venku a držím jí stále taky, teda s drobnejma výpadkama. není to jednoduchý

            0 0
        • nitraq  

          Ale prosím, jak je libo. Můžeme zase zahájit diskuzi o receptech, ostatně v minulosti měly takový diskuze vždycky velkej úspěch.

          0 0
        • babkanakole  

          To musí být bomba!

          Místní systém mi hlásí: „Not allowed to browse Weapons/Bombs category“

          0 0
          • Janes  

            Asi tak :-), ale je pravda, že za 11 let už tam nashromáždili hafo zajímavých receptů, a protože je tam spousta trampů, tak taky hodně pro vaření v přírodě.

            0 0
    • adam1  

      Nebylo by špatné napsat hlavně ty podniky kde se “žrát” nedá:)

      0 0
      • wego1991  

        To samozřejmě taky.

        Bylo by fajn, aby to fungovalo jako vlákno na tipy kde jíst/nejíst a taky samozřejmě o podělení se co jste uvařili sami nebo vaše partnerky – ne jen čistě jídla z restaurací. Ale všechno u čeho se dá slintat :)

        0 0
        • adam1  

          Souhlas

          http://rizkarnauorla.cz/#…

          Tam neumí ani hranolky:(obsluha taky děs:(

          “Méně soli,méně soli”:)

          0 0
          • Mig_all  

            Hranolky opravdu nedávají to je naprostá pravda! Ale řizky vpohodě a obsluha sice vůbec nestíhá (a to nebylo uplne narváno) ale aspon s usměvem, což nebyva pravidlo…

            0 0
          • jIrI___  

            Zas udělat chutné hrancle není nic jednoduchého a pořádně to neumí ani přímo v hranolkárně (Faency Fries). Pokud někdo chce mít srovnání, doporučuju Frytki Belgijskie v Krakově v židovské čtvrti.

            0 0
    • wego1991  

      Ještě dávám tip na pěknou prasárničku, pokud by se někdo chtěl najíst v Tatrách ve Starém Smokovci.

      Koliba Kamzik – https://smokovec.kamzik.sk/sk/

      Kamzík tanier (bryndzové pirohy, bryndzové halušky, strapačky, smotana, slanina, opečená klobása, pažítka, jarná cibuľka).

      Každoroční tradice si tohle aspoň jednou dát a vždy to stojí za to. Moc slovenské jídla nemusím, ale tady se mi líbí, že mám vše na jednom talíři.

      0 0
    • Vrci  

      Budějovice:

      Eliška asi to nejlepší, bohužel si člověk musí sedět na kabátu nebo bundě

      Bistro Magdalene ani jsem nechutnal, jakmile obsluha zahlédla syna, přesunuli nás do dětského koutku v jiné místnosti. Odchod a už mě tam neuvidí.

      Lokotka a Honner výborný poměr cena, kvalita a chuť.

      Piano dobře připravené, trochu výrazněji bych dochutil. Trochu mě nakrklo, že za jídlo pro tři zaplatím nadprůměrnou cenu a musím platit parkový.

      0 0
    • wego1991  

      Tak včerejší report z návštěvy Spice house ve Frýdku-Místku. Byl sem tam poprvé asi před půl rokem, ještě když byli v Místku. Teď jsou přestěhování ve Frýdku na TGMce.

      Polévka čočkový dhál – dobře ochucená. Na druhé sem si dal kombinaci dvou jídel: Nějaká pikantní (málo) kuřecí směs a pak kuřecí s bylinkovou omáčkou (asi s kokosovým mlékem) a k tomu půl na půl rýže/naan. Za 119 Kč to nebylo špatné – porce velká, ale chybělo mi oproti Makalu v Ostravě – si říct jakou chci pálivost pokrmu.

      A ještě přidám tip, kde sem jedl nejlepší Tikku Masala – Nepálská restaurace – Olomouc

      0 0
      • adam1  

        :)))),syn a 4 další navštívili Nepálskou v Olmiku cca před1/2rokem a dva dny byli out (kuřecí)Nevěděli jestli to půjde spodkem nebo vrchem nebo najednou:))))))

        0 0
        • wego1991  

          To byla tehdy moje první zkušenost s nepalskou kuchyni a tehdy nás tam bral kámoš (který Olmik znal dobře, i nepalskou kuchyni mj. i v Nepálu 3 měsíce byl). A říkal, že jsou v Olmiku tři Nepalske restaurace a tahle prý je to nejlepší co tam je. Měli jsme předkrm, hlavní jídlo i dezert a vše bylo perfektní. Dokonce i obsluha na placu byly nepalci, takže asi i kuchaři a bylo to fakt dobré, ikdyz sem nevěděl, jak to má chutnat.

          0 0
      • Fredos  

        Byl jsem tam jednou, obsaženy tři stoly z celé restaurace a čekali jsme dvacet minut než vůbec někdo přišel, servírka si raději umývala sklenice. Až konečně dorazila tak na cokoli se člověk zeptal tak šla zjišťovat do kuchyně. Pak další nekonečné čekání na jídlo. Za mě už teda nikdy více.

        0 0
    • mastihuba  

      Včera po letech černej bez s tvarohem. Jsem zpět v dětství. :)

      0 0
    • plevka  

      Na téma stravování zde před léty byla Meluzína a její vlákna Mňamka č.1 atd. :)

      0 0
    • plevka  

      Na téma stravování zde před léty byla Meluzína a její vlákna Mňamka č.1 atd. :)

      0 0
    • jIrI___  

      Graphic v Novém Jičíně a steak Madagaskar – jedno z nejlepších jídel, co jsem měl kdy v hubě. Podtrženo neméně skvělým čokoládovým fondantem :)

      0 0
    • Stingray  

      Nemáte tip na dobrou restauraci v okolí Dobříše?

      0 0
    • mastihuba  

      …buk…

      0 0
    • wego1991  

      Tak husa se nakonec dnes nekonala, ale byla vietnamská polévka (č. 5) na zpraveni po včerejší závěrečné.

      To na stole v zavařovačce jsou bambusové výhonky.

      Je to sice zaplivane bistro, ale co se týče polévek to je to nej co v Ostravě je. Polévky sem tu už měl všechny kromě č: 22. Moje nejoblíbenější jsou číslo 5, 23 a jarní závity.

      0 0
      • Kouba_2005  

        kua, u nás mají dvě polívky, z toho jednu permanentně škrtnutou :-)

        Nějakej tip na dobrý jídlo kolem Varů, Sokolova …

        0 0
        • nomecz  

          Statek Bernard, ale nevim jak to tam funguje v zime

          0 0
          • Kouba_2005  

            Jo, tam jsme byli, bylo to fajn ale žádná pecka. To mnohem lepší bylo třeba na Golfu v Sokolově nebo v Pyramidě ve Varech. To už máme ale všechno prolezlý :-)

            0 0
            • Espen  

              Golf byla vždy tragédie!!! Ve Varech je toho přeci dost(Špunt a Knoflík). V Sokolově vůbec nic. Bejvalý Havran, tam je teď Číňan. Kluci to chválí. Já to nejím. V Kynšperku třeba pivovar Zajíc.

              0 0
              • Kouba_2005  

                Jo, Špunt a Knoflík, to už mi bylo taky doporučováno, zatím jsme tam nebyli, dík za tip. Na Golfu jsem byl naposledy před rokem a bylo to výborný. Super třeba Liebenstein v Libý. Pak je prý cosi směrem z Kraslic na Luby, ale nic přesnějšího nevím.

                0 0
                • Espen  

                  U těch Lubů, to bude Kopanina, takový statek, tam je to dobrý.

                  0 0
      • Janes  

        Zaplaťtennahoře, že nemám v oblibě polévky očíslované, ale pojmenované. Tenhle týden mi na mé přání ta moje udělala famózní polévku z růžičkové kapusty a dneska pórkovou…to je ta pravá labuž. Nevím, proč bych se měl cpát rejžožroutskejma polívka, když naše kuchyně je tak bohatá. Jen se na to prostě zapomíná, protože to holt není v módě.

        0 0
        • jIrI___  

          Česká kuchyně má především do zdravé kuchyně hodně daleko. Vůbec se nedivím lidem, kteří se vyhýbají zahušťovaným polévkám, omáčkám, knedlíkům apod.

          0 0
        • Goob  

          Ty polévky samozřejmě jména mají… Pho Bo, Pho Ga, Bun Ca, Tom Kha Kai, Bun Ngan. Stačí jenom nebýt barbar a nechovat se k asiatům jako dobytek „hele pocem, kolik chceš za tohle?“.

          Nevím, proč bych se měl omezovat jen na naši kuchyni (teda takhle, jsou tu teorie, že metabolismus je navyklý na určitou skladbu stravy a exotická potrava mu nedělá dobře, ale do toho bych nezabrušoval), když je tak prima poznávat nové chutě.

          0 0
          • Janes  

            Ty první dvě věty jsme jako nečetl, asi jsem měl použít nějakého smajlíka pro ..... ostatně ty tady opravdu chybí.

            Asi jsem už ale opravdu konzerva, mě tyhle asijské pochutiny moc netáhnou, čim jsem starší, snažím se jíst prostá a jednoduchá jídla, a ano věřím, že tělo středoevropana v našem podnebním pásmu prostě má jiné požadavky, než oni zmiňovaní Asiaté.

            0 0
            • jonti  

              Prave ty vietnemaska jidla jsou v tom dobre, treba phobo je proste hovezi vyvar a nudle ve velkem taliri. Podobne Bun Cha jsou veprove vypecky a nudle zalite omackou.

              0 0
      • jIrI___  

        Kde to je?

        0 0
        • wego1991  

          Tramvajová zastávka Výstaviště. Hned naproti Divadla Antonína Dvořáka.

          0 0
          • jIrI___  

            Kousek za rohem jsem kdysi chodil k Trishi do Sladkého království, ale sem jsem ještě neměl odvahu vkročit, okolí není zrovna nejlíbivější :-D

            0 0
            • wego1991  

              To není, ale mám porovnání s tím navonenym vietnamcem ze Stodolni i novým vietnamcem naproti Dolu Jindřich – to nebylo špatné, ale ten na Výstavišti je prostě lepší. Dávám si tam výhradně jen polévky a sem tam závitky a i kolegové co byli ve Vietmanu říkaj, že to je skoro stejné jako, když tam byli.

              Včera jsme se s vietnamcem domluvili (výjimečně tam byl jeden, který uměl slušně česky, protože většinou to je domluva typu mavani rukama), že by jsme rádi pro partu cca 10 lidi rádi ochutnali nějaké 4 5 chodove menu jídel co oni běžně jí a na jídelaku to nemají a říkal, že když si to s ním domluvíme předem, že není problém.

              0 0
      • o.unca  

        .

        0 0
      • o.unca  

        Imho to v zavařovačce na stole je nakládaný česnek.

        0 0
        • Goob  

          Jojo, podle fotky to vypadá na Giam Toi Ot :D.

          0 0
        • wego1991  

          Blbě sem to napsal. V té vlevo je nakládaný česnek s chilli papričkama a v té zadní (za chilli omáčkou, která mě v tomto podniku nijak neuráží, že není ,,domácí'') jsou ty bambusové výhonky.

          0 0
          • Mig_all  

            Ani by nevadilo ze ta omáčka není domácí, ale zvolit aspon jiný výrobek by přineslo milion plusových bodů. Protože co je asie bez chilli žejo? Ta proste musí být, jenže Sriracha je strasne kyselá a kazdemu soudnému člověku ktery se občas stravuje takhle po hostincích uz musí lézt krkem. Je fakt všude od zaplivaného hladového okna na nádražní, až po jídelní zóny typu Karolina…

            0 0
      • Mig_all  

        Jarní závitky přímo nesnáším a chilli omáčku bych v takovém domácím podniku ocenil nejakou domácí a ne obyčejnou americkou srirachu kterou mají naprosto všude…

        0 0
    • Smazaný účet  

      Svačina :-D

      0 0
      • nitraq  

        Se začnem trumfovat vlastníma fotkama, jo?:)) Ale tak jo – včerejší husička.

        0 0
        • jIrI___  

          Co to je za ovčí bobky? :O

          0 0
        • Goob  

          Cha. Kein problem!

          Huevos Rancheros, růžičková kapusta na másle (pak se zatepla smíchá s vinaigrette, tohle jidlo doma naprosto milujeme), knedlíky s vejcem (k diskusi: máčet knedlíky ve vejci a pak do pánve, nebo nejprve osmažit a pak vejce? Já máčím a nikdy jinak), Nem Rán.

          Dieta uplynulého týdne.

          0 0
          • nitraq  

            Knedlíky nejdřív opeču na sádle (důležitý, máslo ani olej není ono) skoro až do křupava a pak vajíčka už do vypnutý pánve. Rychle proházet a hned na talíř, než je vajíčko suchý.

            0 0
            • Goob  

              Jo, to je ten druhý přístup. Musím říct (naučil jsem se to od mámy), že každý, kdo zkusil máčet, už to pak jinak nedělá. Výsledek je, že ty kousky mají křupavou propečenou kůrku, ale uvnitř jsou krásně šťavnaté (pokud se samozřejmě neumordují k smrti, ale to je problém obecně s míchanými vejci). Já tohle jídlo fakt miluju (a dokonce tuším i Vaněk nebo někdo takový říkal, že to je poklad národní kuchyně).

              0 0
              • nitraq  

                Vaněk, říkáš? Konečně tu fotku někde použiju:)) Jinak ten tvůj přístup je vlastně v duchu francouzskýho toustu, jak jsi psal nahoře u smaženky.

                0 0
                • Goob  

                  Byl's na kurzu? Zvažuju si ho nechat dát od Ježí… Mohameda pod strom… mešitu (sorry, dělám zrovna PF pro nadnárodní korporaci a máme tu politicky korektní konflikt s textem a grafikou, tak jsem naježenej).

                  Jojo, je to jako francouzský toast. Ale bramborové knedlíky taky peču (ony se moc namáchat ani nedají).

                  0 0
                  • nitraq  

                    Byl. Vietnamská kuchyně a myslím, že pokud bych tam ještě někdy šel (což vzhledem k ceně nejspíš nepůjdu, vím o lepších způsobech jak utratit čtyřku), tak bych zvolil něco kuchařsky náročnějšího, tohle nijak složitý nebo naučný nebylo. Ale následnej pokec s Vaňkem u piva byl moc fajn.

                    0 0
                    • Goob  

                      Já chodím vietnamské rady loudit do holešovické tržnice. Speciálně jedna stará paní, co prodává v jednom stánku suroviny, je velmi sdílná (evidentně je nadšená z toho, že bílý barbar má takovej zájem). Nemít doma prima ženu, asi bych sondoval, jak je na tom s dcerama a vnučkama :D.

                      Jo, chtěl bych se naučit omáčky a pečení, v tom mám výrazné slabiny.

                      0 0
                  • Mig_all  

                    Na takové PF bych se korporaci rovnou vysral…

                    0 0
                • Smazaný účet  

                  Zhubnul :-O

                  0 0
            • Janes  

              Mám to stejně.

              0 0
          • l-e-t-o  

            hmmm, knedlík s vajcem jsem už dlouho neměl. Asi vím, co si dám dneska na večeři :-D

            Jinak abych přispěl ke zdejším vietnamským bistrům, tak ve Šterboholech v Retail parku je Gourmet Bistro, kde mají naprosto vynikající Bun Bo Nam Bo.

            0 0
          • TK75  

            Kousky krůtího masa nejdříve osmažím s cibulkou, koření kari a petržel.Pak teprve knedlíky,vajíčka, posolit a nakonec nastrouhat sýr.

            0 0
          • Janes  

            Máš to moc hezký, ale pro mě je vrchol vaření tohle :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Vrchol vaření je tohle :-D

              0 0
              • Janes  

                Nádhera, hned bych si nechal říct, jsem sejrovej :-), ale ta vůně ohně z tvrdého dřeva, to je něco, co …no, došla mi slova… I ta prostá bramboračka se změní v něco extra ..

                0 0
                • Goob  

                  Tyjo, všichni kolem mě jsou úplně úchylní na grilování a mě to nikdy nebavilo. Jako Bun Ca bych si udělal hned, kdyby na to přišlo, ale neustále házet něco na oheň mě prostě nechytlo. Ono to takhle nevypadá, ale já jsem salátovej, a nejlepší salát na světě je klasický hlávkový se smetanou:

                  Hlávkový salát, nastrouhaná okurka, ředkvička na plátky, cibule na drobné kostičky, ideálně jarní s natí.

                  Zálivka: smetana, kefír, ocet, sůl.

                  Tohohle se můžu užrat, speciálně po chlastu druhej den.

                  0 0
                  • Janes  

                    Víš, ono se to s ohněm musí umět, já tomu grilovačka ani neříkám, je to naše chatovolesní vaření a nějaký blbý grillholz mi na oheň nesmí. Hezky udělat oheň, dostatek tvrdýho dříví a až přejde plamen, pak možno dělat zázraky. Uhlíky z pořádně udělanýho ohně vydrží téměř celý točení těch kuřat, cca hodinu dvacet. Žádná kremace masa na uhlíky se nekoná. Když to s dřívím A ohněm umíš, tak i ty buřty a jejich variace jsou mňamózní :-)

                    0 0
                  • Goob  

                    Přidám ještě tři a pak nechám exhibovat zase někoho jiného:

                    Naklíčená čočka pečená se solí a česnekem

                    Mangový salát s krevetami

                    Salát se skleněnými nudlemi (je to co-dům-dal variace na Yam Won Sen a ano, ty buráky mají být pražené)

                    0 0
            • adam1  

              Sakra to voní až tu:) a já tu jím řepu s rukolou a parmazánem:(

              0 0
    • nomecz  

      Tak dam sem nejakou tu tradicni smakuladu :) vypecky, spenak, noky

      0 0
    • Tencovozikmin  

      Cau,sezona medvediho cesneku je v plnem proudu (aspon u nas),mate nejake recepty jak jej uchovat ,nebo co znej vyrabite? Zatim ho jim jen tak,ale chystam se ze udelam aspon pesto,receptu je hodne tak kdyby mel nekdo neco vyzkouseneho.tak bych rad taky neco vytvoril. Dik za rady.

      0 0
      • wego1991  

        Pesto sem dělal podle receptu – byl stejný jako na bazalkové pesto akorát místo bazalky se dával medvědí česnek. Pokud se to jí hned nebo v rámci pár dnů tak ok, ale po delší době to už nebylo dobré a vyhodil sem to – ten medvědí česnek pustil plno vody a byl takový rozblemcaný a dost zhořkl. Takže medvědí česnek používám jen čerstvý a každoročně dělám polévku dle tohoto receptu.

        0 0
      • Morchella  

        Do bazalkového pesta dávám pinie, ale do pesta z medvědího čeneku mi bohatě stačí nasucho opražená slunečnicová semínka. Jsou levná a tak jich mohu přidat bohatě i do velkého množství česneku. Do tohoto pesta občas přidám i sušená rajčata. Sýr se dá také použít levnější, protože česnek stejně tu chuť dost přebije a tak jde hlavně o tu konzistenci. Důležitý je ovšem kvalitní olivový olej, na tom se šetřit nevyplatí. Osvědčil se mi olej Minerva v plechovce, který lze v akcích sehnat za 140,– Kč

        Na skladování česnek moc není, ale do polévky lze použít zmražený. Nasekám ho nadrobno, potom ho naplacato rozprostřu do mrazícího sáčku a zmrazím porce jednotlivě.

        0 0
        • Morchella  

          Jak rád jím medvědí česnek:

          1 – absolutní top je sednout si v lese k česneku, vybalit housku, čerstvý sýr/gervais, rajče a pást se :-)

          2 – pomazánka je domácí alternativa jedničky. Utřít čerstvý sýr (Philadelphia), najemno nasekaný medvědí česnek, olivový olej, pepř, sůl.

          3– palačinky. Ty mi tak strašně chutnaj, že se mi až hrnou slzy do očí, když to jím :-) Recept: palačinky z celozrnné mouky natřít krémovým kozím sýrem, vložit otep česneku a zabalit.

          4 – zeleninový salát (okurka, nebo rajčata, kozí sýr, medvědí česnek)

          5 -s kuřetem. Na másle orestuju kousky z kuřecích stehen, chvilku podusím a na poslední minutu přidám fůru medvědího česneku. K tomu bramborový knedlík, nebo brambory.

          6 – polévka. Jakákoliv zeleninová a do toho zase fůru medvědího česneku. Lepší je už medvědí česnek vůbec nevařit.

          7 – špenát. Ten jako že už nic moc, ale dá se takto zpracovat starší medvědí česnek, který už je dřevnatější a jde do květu.

          8 – pesto dělám asi nejčastěji, viz můj předchozí příspěvek. Hodí se na špagety, ale zkuste si někdy přidat pesto z medvědího česneku na čerstvě ugrilovaného hamburgera. Bomba!

          1 0
          • Morchella  

            Už roste! Zatím se dá sbírat jen ten s úzkými listy. V Polabí bude tak za 14 dnů.

            9 – bramborový salát. Malé salátové brambory předvařit a pod grilem dopéct ve šlupce. Brambůrky rozpůlit, nebo rozčtvrtit, a ještě zatepla přidat blanšírovaný řapíkatý celer, lahůdkovou cibuli, lžičku dijonské hořčice a nasekaný medvědí česnek. Osolit, opepřit a smíchat s olivovým olejem, nebo jogurtem. (Dají se přidat i vařená vejce) Super ke grilovanému masu.

            2 0
            • Morchella  

              10 – brambory s tvarohem má cenu dělat jen když jsou k mání dobré suroviny z trhu. Stačí pouze brambory, tvaroh, medvědí česnek a máslo :-)

              0 0
      • Tencovozikmin  

        Momentalně si ho užívám v příronim stavu tak jako vzdy v téhle době,Pesto už jsem taky prubnul a dobrý. Poradil mně kolega že na pesto aby vydrželo (na uskladnění) a nezhořklo je lepší pomlet ručně,nebo mixer na nízké otáčky,jinak se to zahřeje a tim to pak zhořkne.

        Morchella..uplně tě vidím jak se převaluješ a uzobáváš jak ve slavnostech sneženek :-))

        Wego..polévku vyzkouším.

        0 0
    • TK75  

      Hoši recept na popracovní oběd aneb chlape postarej se sám, žena nemá čas

      Rozpůlíme Kaiserku z Lidlu (houska tmavá)

      Od té chvíle jede každá půlka sama za sebe…jako třeba pizza

      Tak… položíme jeden plátek pizza sýra, na něj dáme rybičky (nejlepší je sleď v tomate) potom kousky špenátu (špenátove kuličky s česnekem a smetanou přesně) navrch ještě kousky eidamu, cibulky, celý kmín .....boky housky potřeme smetanitem aby ten tvrdý sýr při pečení neztékal a nezprasil ženě troubu

      No a dáme na plech a pečeme zapékáme až do zlatova…ji se s kečupem a červenou řepou

      2 0
      • TK75  

        Edit: nestékal..mobil za to může

        0 0
      • Smazaný účet  

        Co to je smetanino? :-O

        0 0
        • TK75  

          Smetanito… mazlavý sýr

          A sleď je nejlepší v pepřové omacce

          0 0
          • TK75  

            Jo a sleď se tam dá bez omáčky…ta se potom dá na talíř jako příloha společně s kečupem…je to dost rafinovaný :-)

            Přitom jenom blbá houska a rybičky

            0 0
      • Vrci  

        Stejný čas:

        Vepřová panenka, půlka stačí: osolit, opepřit, trochu worcesteru, ale ten být nemusí.

        Vše na rozpálenou pánev. Po stranách půlky bagety nebo krajíce bílého chleba.

        Zatím salát, (dubáček, lolo, římský), k tomu rajčátka, trochu oleje, soli, balzamikoveho octa a pepře, návrh pár hoblinek sýra (Padano, Moravie…).

        1 0
      • gregorus  

        Na tohle je výborný pita chleba. Nerozkrajovat, jenom naložit dle chuti a zapéct. Dobrá kombinace je sugo, feta, špenát, cherry rajčata.

        0 0
    • mastihuba  

      nejaka ta prasárna

      0 1
    • onuce  

      Restaurace Bohmann Babylon, tatarák na břidlici.

      1 1
      • Jakobo  

        Ano. Je videt, ze si zijes nad pomery. Ale nezavidim! Naopak, tesi me jak se mas skvele.

        0 0
        • onuce  

          Jinak skromně, ale pestře.

          2 0
          • Janes  

            Mohu-li se zeptat, kde mají ty sklenky na pivo s tím Františkánem? Mám jí už léta doma.

            0 0
            • onuce  

              Cham, restaurace u vody.

              0 0
            • Hagner  

              To maj snad v každý hospodě ;-) Máme jich na baráku x :-D

              0 0
              • onuce  

                Pro mne je úplně nepochopitelné, jak někdo může v restauraci ukrást sklenici. Propadl bych se hanbou a hlavně by mě to ani nenapadlo.

                1 0
                • Vilém  

                  A jak te teda napadlo, ze je ukradl?

                  1 0
                  • onuce  

                    Třeba pan Janes píše, že ji má doma …

                    0 1
                    • Kouba_2005  

                      Já mám doma spoustu sklenic, což ale přece neznamená, že jsem je ukradl.

                      1 0
                    • Janes  

                      Pán Janes k ní přišel, tuším, jako k několika dalším pivním sklenicim v dobročinném obchůdku na Bělohorské ulici v Praze

                      0 0
                      • onuce  

                        Aha, vida. Omlouvám se.

                        0 0
                        • Janes  

                          Děkuji, nebudu Vás tedy žalovat. Asi největší majstrštyk byla tamtéž koupě španelky socikové výroby za krásných 300kč. Je jako nová, zřejmě někomu visela 40 let na stěně.

                          0 0
                  • mais  

                    protože se nestydí jezdit na kole po pietních místech, kde je to výslovně zakázáno a ještě to obhajuje

                    1 0
                    • onuce  

                      Neobhajuji. Vždyť jsem psal, že v koncentráku to bylo nevědomky.

                      0 0
                  • mastihuba  

                    kdysi sem se zeptal hospodskyho za kolik mi prodá pulitr a byl z toho tak pád ze mi ho nechal zadarmo.meli ty rozkradacky jako nákladovou polozku

                    0 0
                • Hagner  

                  Stojí to pár centů :-D

                  0 0
                • Janes  

                  Nic takového nedělám a přesto mám pivních sklenic docela dost, hlavně na chatě. Většinou mi je tam vozí kamarádi, co vědí o mé úchylce. Ale třeba sklo že Svijan si kupuji přímo v pivovarské prodejně.

                  Asi Vás budu žalovat pro pomluvu.

                  0 0
            • onuce  

              Je to ale mnichovský pivovar

              https://franziskaner-weissbier.de/

              Sám mám nejraději:

              https://en.m.wikipedia.org/…aner_Brewery

              1 0
              • onuce  

                Vlastně, ačkoli také pocházím z Čech, tak za jediné trochu pitelné pivo u vás považuji Chodovar. Alespoň tedy před lety, nevím jak dnes, zda drží kvalitu.

                0 0
                • Kouba_2005  

                  Chodovar dobry, ale jak kterej model. Dneska vari pivo snad kazdej, kdo ma do pr.d.ele diru a ty produkty jsou dost casto zamereny na fakt maly skupiny spotrebitelu, ale asi jim to staci. Poradnej lezak abys pohledal.

                  0 0
                  • mais  

                    Já jsem s pivní situací velmi spokojen – přístup pivovarníků mě přivedl k alkoholové abstinenci, protože jsem tvrdej nikdy nepil, s vínem jsem nikdy výrazněji nekoketoval akorát ty české ležáky mi chutnávaly.

                    0 0
              • Janes  

                Což o to, sklo mají oba pivovary hezké, ale kdo tu pšenici má pít :-))

                0 0
                • Hagner  

                  Já teda na pivo moc nejsem, ale tohle jen k Weißwurstu, jinak po něm usínám :-D

                  0 0
                  • Janes  

                    Já právě pivař jsem, ale klasik, chutnají mi pouze spodně kvašená piva. Pšenici, ani ejly nepiju.

                    1 1
                    • J1RKA  

                      ale jako klasik o dost prichazis

                      0 2
                      • Janes  

                        Vím, že ne, chutnal jsem toho opravdu dost z kategorie Ale. Švára to miluje a protože máme chaty vedle sebe, občas ochutnám, občas něco dostanu od známých… ale mně to prostě nejede. Mně stačí české pivo, moravská slivovice a irská whiskey k úplné spokojenosti.

                        1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.