Deuter Trans Alpine Pro 28 (2013)

84 nepřečtených
  • Memphis22

    Zdravím, bikeři.

    Nenajde se tu někdo, kdo má s tímhle modelem už nějaký dlouhodobější zkušenosti? Pokukuju po něm od jara, a jelikož moje letitá pětadvacítka pomalu ale jistě dožívá, přichází čas na změnu. Jen ještě nejsem úplně rozhodnutej, jestli zkusit tuhle novou verzi nebo šáhnout znova po 25 , případně 30 l . Batoh plánuju používat na všechny možný aktivity a cena pro mě není až tak rozhodující.

    0 0
    • Schoscha  

      Zkušenosti mám jen s TA 32 EL.

      Díval jsem se na video a verze 28 Pro má to , co mi na mým , jinak perfektním batohu, chybí.

      A to víc kapes na drobnosti.

      Pokud bych se dnes rozhodoval, baral bych verzi PRO.

      0 0
      • Memphis22  

        Díky. O ty kapsy mi až tolik nejde. Pětadvacítka jich má pro mě tak akorát, ale možná, že až vyzkoušim kapes víc, budu mluvit jinak. :)

        Co se mi na verzi Pro líbí, to jsou reflexní pruhy, vlastní kapsa na rezervoár s přístupem zvenčí a celkovej vzhled. Na druhou stranu mi rozhodování trochu stěžuje o 300g větší váha a možná až moc sportovní zaměření, protože batoh budu využívat i pro „civilní“ účely.

        Proto by mě zajímal názor někoho, kdo batoh už nosí, jak moc je praktickej i mimo kolo.

        0 0
    • LRRTM1  

      Mám Futuru 22 už takových 10–12 let. Používám ho několikrát týdně na kolo, turistiku, backcountry… a je asi nezničitelnej!

      0 0
      • Memphis22  

        Mýmu Trans Alpine se po šesti letech takřka každodenního nošení začíná trhat zip na horní kapse, má rožšlápnutou přesku na bederním pásu a drolí se našitej znak na spodku. Ale je fakt, že jsem se k němu choval jako prase a ta výdrž je fakt úctyhodná. :)

        0 0
        • sodek  

          Přesku na bederák jsem měnil. Není problém koupit. Přeskoháček na hadici od hydravaku už jsem nesehnal, protože to dnes řeší jinak a tyhle háčky už nejsou. Zip jsme měnili na modelu Bike 1. Ten mám pocit zas až tak moc nevydržel.

          0 0
          • Memphis22  

            Díky, starej batoh bych dal opravit. Řešil jsi to přes Hudy nebo jak?

            0 0
    • Mondieu  

      Mám TA 30 asi tak rok. Používám ho převážně na kolo a sem tam lyže a turistika. Můžu vřele doporučit. Na zádech není skoro cítit a odvětrání zad perfektní. Ty německé výrobky jsou opravdu kvalitní, i když asi bude na trhu více dobrých batohů. Za mě 1+.

      0 0
    • Edwin  

      Já mám tuhle 30 (http://www.zerotohundred.com/…ackpack.html 10 let.

      Nosím ho na všechno (i na lahváče) v létě v zimě, v suchu, v dešti a drží jak židovská víra. Nikde jedinej prasklej šev, nic. Barva už svůj „lesk“ ztratila, ale v běžným dešti nepromokne a do prudkého má takovou tu vlastní pláštěnku.

      Jediný co, tak na to, jak je kvalitní a drahej, tak bych si představoval, že by ty záda mohly větrat trošku líp. A pod těma popruhama se potím a ty popruhy ten pot docela slušně nasávají, což není úplně nejpříjemnější.

      Jo a druhá věc, ale to je asi spíš kvůli tomu, že mám dva metry a na naše dlouhý záda to asi úplně vyráběný není, tak mi při chůzi vysoukává triko nahoru :o)

      Baťohů jsem měl za svůj život docela dost a tenhle je jednoznačně nejlepší i přes mé výtky.

      0 0
      • scret  

        v tvym pripade jsi mel na svou vysku spis zvolit prodlouzenou verz tzn. TA 32 EL… nebo jak se to jmenuje:)

        0 0
        • jirkuc  

          Taky mám dva metry a ani jeden z trojice 25/28/30 mi neseděl. Prodlouženou verzi jsem bohužel k vyzkoušení nesehnal, a tak jsem vyzkoušel Escapist od Osprey (jedno jestli 25 nebo 30). Výsledek je ten, že sedí parádně, záda si přizpůsobím, jak je mi libo a navíc nemám pocit, že nesu na zádech krabici (což jsem u všech TA měl, je ale možné, že by se to časem srovnalo). Escapist je celý takový „poddajnější“ a příjemnější na nošení – rozhodně ale náklad netlačí do zad. Navíc je o dost lehčí (nicméně při tom, co v batohu tahám, to asi úplně neocením), snad to nebude úplně na úkor výdrže…

          Co se výbavy týče jsou na tom batohy velmi podobně, jen sněžnice se na Escapist asi nepřipnou (či cokoliv podobného, co by se dalo upnout předními stahovacími pásky jako na TA). Jinak odvětrané popruhy, oddělenou kapsu na vodní vak (v nouzi asi i notebook v pouzdře, nemám jak vyzkoušet), kapsičky na bederáku (i ramenním popruhu) Escapist má.

          Omlouvám se, že „špiním“ vlákno jinou značkou – nedávno jsem si procházel podobným vybíráním. Srovnávám jen podle zkoušení v obchodech (Deutery) a krátkého použivání (Osprey). Špagáty a podobné těžítka a hlouposti jsem ve všech batozích měl taky.

          0 0
          • Lister  

            Vidíš a já chci zase Escapist za TA vyměnit.

            Mám menší velikost Escapistu a záda jsou na mne tak tak – mám to nastavené na nejkratší délku.

            Vůbec se mi ale nelíbí ta zadní nekrytá kapsa (NTB do toho nenacpu ani náhodou, na to ta kapsa nemá šířku), kapsy na bederáku jsou docela objemné, ale tak špatně tvarované, že při chůzi si o ně odírám zápěstí (a to i když jsou prázdné, když se naplní, tak je to horší, protože zip vytvoří takovou ostřejší hranu a ta hodně řeže) – samozřejmě tahle výtka platí jen pro chůzi na kole to nemá vliv. Je to primárně cyklistický batoh, ale já ho chtěl hodně používat i na běžné nošení.

            TA mi přijde takový univerzálnější – spíš batoh na běžné nošení, který se neztratí ani na kole. Escapist bude možná lepší na tom kole, ale na nošení je zase horší, tak si každý může vybrat.

            0 0
            • jirkuc  

              Jo jo, může být. S tím NTB mě to zas až tak nepřekvapuje. Jinak u kapsiček je to možná proporcemi těla, já s nimi problém nemám (taky mám batoh na „veškeré nošení“, na kole jsem ho měl zatím jenom jednou).

              Pročež zkoušet, zkoušet, zkoušet… Já jsem zase nebyl schopný si TA nastavit tak, aby mi seděl.

              0 0
    • Dorsiflex  

      Připojuji se k ostatním – mám TA 32 EL asi tak 4 roky a je to nejlepší batoh, co jsem měl. Batohu dávám celoročně hodně zabrat (nejenom na biku) a nemá na sobě ani škrábnutí. Nevím co bych mu vytkl, pokud bych o něj přišel, jdu do něj znova.

      Za sebe vřele doporučuji.

      0 0
      • Smazaný účet  

        no jo, ale verze 28pro je trochu jiná než verze 25/30.. takže tohle mu moc nepomůže

        0 0
        • Dorsiflex  

          Určitě pomůže – mám stejný zádový systém a stejný střih. Jestli mám také naprosto totožný materiál nevím.

          0 0
          • Smazaný účet  

            no myslím, že opravdu nepomůže. X lidí mu tady napsalo zkušenost s batohem který má a ne s tím, za který ho chce vyměnit :-)

            0 0
            • Dorsiflex  

              Aha, máš pravdu, nepomůže. Až teď jsem si to pořádně přečetl. Takže beru zpět :-).

              0 0
            • Memphis22  

              To je jedno, jsem vděčnej za všechny reakce a třeba to v budoucnu pomůže někomu dalšímu. :D

              0 0
              • Smazaný účet  

                Když jsem před nějakou dobou kupoval nový batoh, tak ten 28pro byl novinka a ještě nebyl v ČR na krámech. Takže u mě rozhodla cena, protože jsem nechtěl dávat o cca litr víc, a koupil klasiku TA30

                0 0
    • michalrysina  

      Mám 2 batohy od Deuteru a nikdy jsem neměl lepší batoh. Zamě jednoznačně doporučuji

      0 0
    • Lister  

      Má ho RacerX, jak moc ho využil ti nepovím, ale nějaké info by pro tebe mít mohl.

      Já jsem si ho jen lehce ošahal, a hodně se mi líbil. Na udávaný objem je docela velký – vůbec bych se nedivil, kdyby na tom byl s objemem podobně jako TA 30, ale vedle sebe jsem je neviděl. Proti základní řadě má pár fajn vylepšení, která ale zase IMHO nestojí za tu cenu. Ale pokud peníze nejsou problém, tak bych do něj šel. Pokud peníze roli hrají, tak 25 nebo 30 udělají podobnou službu.

      0 0
      • Memphis22  

        Díky, zkusím se mu ozvat. Chci jít do něčeho trochu většího, 25 l na některý moje potřeby úplně nestačí.

        0 0
        • RacerX  

          Ahoj, ja jsem ten co ho ma od te doby co se v cechach objevil :-)

          Zaprve je nutne vsechny tyto bagly vyzkouset a zmerit jestli sedi dle velikosti tvych zad, zadruhe…potom co si ho das k porovnani s TA 25; 32…atd. Zjistis ze ta cena je opravnena. Jsou to stejne batohy, ale konstrukce, provedeni zadove konstrukce, popruhu, kapes atd a atd…z nich dela maximalne rozdilne kusy. Verze PRO je proste o nekolik levlu vyse…a to jak provedenim tak vzhledem ;-)

          0 0
          • Memphis22  

            Konečně fundovanej názor, díky. :)

            0 0
          • Schoscha  

            Kurňa, kdybych loni věděl, že bude verze PRO, taky bych nehrotil nákup TA 32.Pokud to navíc sedí i nám dlouhánům, tak mám o čem přemýšlet.

            Asi počkám až bude mít Hudy zase slevu na batohy a TA32 půjde do světa. :-)

            0 0
    • jonti  

      Jako majitel 30 bych šel asi do 25. A určitě bych nešel do něčeho ještě těžšího. Už u TA30 mám pocit, že je zbytečně bytelná a polstrovaná, jako bych tam měl nosit 15 kg na zádech. Co je někdy super na nákupy, když tam dám 10 litrů mléka, ale jinak mi připadá dost předimenzovaný.

      0 0
      • Slavoš  

        Batoh můžeš vždycky postahovat, ale nijak ho nezvětšíš.TA30 mám a naprostá spokojenost, vozím ho hlavně v zimě, vleze tam Camel v termoobalu + věci na převlečení.

        :-)

        0 0
        • jIrI___  

          To v něm s sebou vozíš celý šatník? :) Mě TA30 odradil právě tou svojí obrovitostí (pro mě na kolo nepoužitelné).

          0 0
          • Slavoš  

            Jo , na kopci se převlíkám (vrch,včetně bundy) do suchého,nemám rád drkotání vlastních zubů při sjezdu – zimou(do kopce to jinak neumím – zpotím se). Těžce na cvičišti lehce na bojišti. :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              nesmis do kopce jezdit nabaleny jako pumpa:)))

              kdyz je chladneji, tak do kopce vysvlecu ana kopci nahodim bundu proti vetru…dulezite je aby to vetralo:)

              0 0
              • Slavoš  

                Tak do kopce vozím tenkou bundu, na kopci nasazuji na sjezd teplou GoreBike.Hele ve svým věku se radši zpotím a převleču, než aby mě prochladly záda, pak je to kurýrování na dýl.

                :-)))

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Zada/ledviny znam…proto vozim batoh a kldine i tricko navic aby mi netahlo…ale vetrani je rposte zaklad…jak se odparuje, tak pak nestudi..

                  0 0
      • prvniodkonce  

        Já mám 3 roky TA30 a zas tak velký mi nepřijde, ba naopak, když jedu někam na týden, tak si na něj musím zvenku přivázat ještě látkový pytel plný věcí :)

        0 0
    • Smazaný účet  

      nosim TA30 uz par let a za mne bez problemu. Postrovani zad a vyndavaci karimatka se uz parkrat hodila:) Akorat u zipu hlavni kapsy se mi z latky odloupal „zater“ a tak vodeodolnost uz bude horsi. Neresim, kdyz je hnusne, tak davam plastenku…

      0 0
    • scret  

      mam TA a je to super univerzal! Polstrovani batohu je prizpusobeno jizde na kole, proto i ten system, ktery je vymysleny perfektne… Ja ho nosim hlavne na turistiku… Ikdyz bych uvital napr. jeste poutka na cepiny, pak by to byl temer dokonalej bagl:) Na 30L pomerne i dost velkej…

      na kolo ho ale vetsinou nevozim, tam mi i v zime vystaci 20L…

      Kazdopadne uz podle nazvu je to proste dobry na takovy ten transalpine jezdeni, klidne tam das malinkej spacak atd.

      Do uchytu na helmu cpu nejcasteji v zime sneznice – takze na to je to taky supr:)

      0 0
    • Memphis22  

      Tak hledání ve fotogalerii mi vyhodilo tuhle diskuzi a zdá se, že už jsem se definitivně rozhodnul.

      0 0
    • Nimrod  

      ještě bych doporučil se mrknout na freeridera 30 pro. je teda těžkej jako prase (což by ale řešila jiná verze freeridera), ale má pro mě podstatně příjemnější rozdělení komor

      0 0
    • RomanH  

      Taky o nem premyslim. Na leto bude vybornej, ale pokud bude chladneji a chtel bych si vzit zimni spacak ci nafukovacku misto alumatky, tak si tim mistem nejsem uplne jistej. Proto pokukuji jeste po Talonu 44 – vahove je na tom dokonce lepe.

      0 0
    • Jimm22  

      Plánuju si koupit Deuter trans alpine 28 pro a mám dotaz. Není to už na půldenní výlety trochu moc velkej batoh? Teď mám sice 25l, ale zdá se mi o dost menší než tento. díky

      0 0
      • doubleingram  

        Zalezi kolik tahas veci ne? Mam radsi vetsi nez to rvat do malyho, + plnej vodni vak ti prostor celkem uzere.

        0 0
      • Pavel  

        Čtu správně „půldenní“? Co v tom probůh chceš tahat? Do 28 litrů se (s)balím na týden…

        0 0
        • Jimm22  

          Tak teď v létě 3l vody, plechovku piva, náhradní dres, bundu, čelovku a nářadí. Od podzimu do jara přibudou chrániče na kolena a další 2 termotrika na převlečení. Asi nepotřebuju zrovna 28l, jenže Deuter dělá bike batoh 28l :)

          0 0
          • Pavel  

            Tak ty chrániče apod. to chápu, to bych do kapsy dresu asi fakt nedal. ;-)

            0 0
          • ememem1  

            naco v lete nosis na pol dna celovku a tricka tiez nechapem ale kadzemu co jeho jest.

            0 0
            • Pavel  

              Jako to bych ještě chápal, ale proč sebou tahat 3 litry vody a plechovku piva, když hospoda je na „každém rožku“, to nechápu. :) Nemluvě o tom, že teď v létě to pivo musí být teplé jak chcánky…

              0 0
              • ememem1  

                to uz som radsej ani necital :-).

                0 0
              • Jimm22  

                No jezdíme hlavně pole, lesy, louky,háj :) a tam moc hospod nebývá a když je, není pokaždé otevřená. Pivko si dám někde na kopci s výhledem a v klidu. Čelovka nesmí chybět, poslední dva výšlapy jsem se vracel dom až kolem půlnoci a zrovna jsem ji nechal doma, jako po lese v noci nic moc :)

                Batoh na zádech mi nevadí, klidně sebou tahám i krámy co zrovna nepotřebuju, prostě to je v báglu, čapnu ho a jedu a jestli čelovku nepoužiju tento měsíc ani jednou, no uvezu to.

                0 0
                • Pavel  

                  Však jo, prostě to je podle vkusu každého soudruha. ;-)

                  Já si to pivo raději dám v hospodě, případně klidně koupím i plechovku/ku­želku. Prostě jezdím tak, abych na nějaké krmítko aspoň jednou dvakrát za den narazil. :)

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  Teple a nasterkane…gur­mansky zazitek:)))

                  0 0
                  • Pavel  

                    Ale dá si ho někde na kopci s výhledem a v klidu! ;-))

                    0 0
                  • goofy  

                    Nemusí to být vůbec pravda. A i když, tak stejně je to pak odměna. Jak jsme loni večer na Poloninách všichni litovali, že jsme si vzali jenom po jednom plechu a ne víc… :-D

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Ano…jak se nekam vyskrabes s lazykem na triku, tak i teple rozsterkane pusobi jako nekrat…velice dobre znam…ale na kole nejezdim tak, abych se cestou nemohl stavit na jedno…to nejaky delsi vylet ve horach je trochu neco jineho…vrcholovka:)

                      0 0
                  • Jimm22  

                    Zadny plechovkovy neni gurmanskej zazitek, na ten jezdime do minipivovaru na Bejcka :)

                    0 0
              • jIrI___  

                Každému se v té hospodě nechce zastavovat. Nedokážu si představit, že bych vyjížďku v půlce přerušil jen kvůli tomu, že bych si šel do hospody/studán­ky/kamkoliv doplňovat vodu.

                0 0
                • goofy  

                  Jo jo. Je to úplně nepředstavitelné. navíc by ti spadly tepy, že…

                  0 0
                  • Pavel  

                    Když ho to tak baví… Zase ale nepotřebuje na prdel partu zfetovanejch negrů s kleštěma a letlampou, vystačí si sám.

                    0 0
                  • jIrI___  

                    To ani ne, spíš mi to příjde jako zbytečně ztracený čas. Ale když to někomu vyhovuje, neberu mu to :). Osobně teda vezmu raději 3 l vody na záda a mám i v létě minimálně na 130 km vystaráno (ne že bych jezdil takové vyjížďky nějak pravidelně).

                    0 0
                    • goofy  

                      Taky většinou jezdím s plným báglem vody a nedoplňuji, pokud nepotřebuji. Ale stejně se skoro u každé studánky zastavím, opláchnu, spočnu a napiji, takže ono je to pak vesměs jedno… :-)

                      0 0
                      • Pavel  

                        No vono v tom dnešním suchu to klidně může dopadnout i tak, že celý den z kola neslezeš, protože všechny jsou vyschlé… :)

                        0 0
                        • goofy  

                          No tak to je taky pravda, ale v těch Beskydech se ta trocha té vody zatím ještě najde… :-)

                          0 0
                • Smazaný účet  

                  Tomu zcela rozumim. Proto taky planuju vylet tak, abych neocekavane zastavky nemel. Zastaveni na pivo je pak zcela jiste planovane a tim padem nemuze narusit vylet:)

                  0 0
          • figur  

            Já mám asi měsíc http://www.deuter.com/…17-blau.html a stačí bohatě. Vymakaná kapsa na mobil, kdy nemusí batoh dolů atd.

            0 0
            • Jimm22  

              to je druhej adept po kterým koukám, díky

              0 0
            • Jimm22  

              to je druhej adept po kterým koukám, díky

              0 0
              • figur  

                Pocitově na zádech není větší než Bike I, kterej měl 20l a váha super.

                0 0
                • Jimm22  

                  Co ty kapsy na bederaku, vypada to na jakousi sitku zevnitrku, vydrzi to neco?

                  0 0
                  • scret  

                    vydrzi to mrte…

                    0 0
                  • figur  

                    Je to síťka ale dost pevná. Po měsíci nemůžu říct, jak to vydrží ale po cca 15ti Deutrech, který jsem v minulosti měl, můžu s klidem tvrdit, že to jsou držáky. Níkdy se nepodělal zip, jen u jednoho se vytahala ta boční kapsa. A dobře se prodávají dál… Teď jsem s ním jel asi 10 dní a naprostá spokojenost. Mimochodem, ta 28SL má kratší záda, většinou je to verze pro holky.

                    0 0
                  • ememem1  

                    vydrzat to vydrzi nicmenej je otazne naco to je, lebo je to tak male, e tam nevlezu ani cigarety a ak tam vobec nieco das, sa to nesmierne kokotsky vklada aj vybera takze o nejakej pohotovosti nebodaj vybrania za jazdy nemoze byt ani reci. skusal som tam prcnut malinky fotak, no bussines.

                    0 0
                    • figur  

                      Dvě celá balení papírových kapesníků, cigarety nevedu. Dostupnost perfektní. Asi mluvíme každý o něčem jiném…

                      0 0
                      • ememem1  

                        asi hej lebo na modeloch kde to neni kapsa ale sietka ktora neni „vystupena“ von (a tusimze na sietku sa pytal) sa fakt nezmesti ani hovno.

                        0 0
                        • Jimm22  

                          Presne tuhle sitku jsem myslel. Ta fatka o prispevek vyse je z jakeho batohu? Nebo nemas vetsi litraz kde uz je to festovnejsi?

                          0 0
                          • figur  

                            Z toho, o kterém tady celou dobu mluvím. V této barevné verzi, kterou mám. Síťka na vnitřní straně je vlastní bederák. Mám pochybnosti, jestli ten druhý snímek je vůbec Deuter, který má zipy YKK a toto je něco jinýho. A tím bych svou osvětu k tomuto batohu považoval za dostačující…

                            0 0
                            • ememem1  

                              pochybnosti mat nemusis, je to deuter alpin 25. mozno je tvoj najnovsi model.

                              0 0
                              • Jimm22  

                                Jo, už v tom mám jasno, 25l je starší model, novější má 24l a pak bike verze 28l :)

                                Zajedu se kouknout do Brniska a bude :)

                                0 0
                              • Smazaný účet  

                                Mě ta kapsa na starším vyhovuje. Vejdou se mi tam klíče, nemusím si sundavat batoh.

                                0 0
    • Idas  

      Mam Deuter Trans Alpine 28 pro uz druhy rok.

      Pouzivam ho kazdy den, jezdim na kole do prace.

      Je to kvalitni vyrobek, do ted zadny problem.

      0 0
      • Jimm22  

        Koupeno, koukal jsem na Osprey zealot a stratos s cenou o litr dva menší, ale tam se hraje hodně na váhu a batoh je sice lehounkej a propracovanej, ale mnohem bytelnější je ten deuter.

        Kapes má fakt mraky všude, jen mě trochu mrzí že ty podlouhlý kapsičky nemá na stáhnutí u vrchu šňůrkou, u starýho bylo a když s báglem švihnu, nic se nevysype. A další nemá kapsu na mobil na hrudním pásu, jinak zatím spokojenost

        0 0
        • Jimm22  

          Trocha pokračování recenze:

          Starej hydrovak je na nic, jak se naplní vodou má tvar pet lahve a to při zaplněným batohu po vypití trocha vody dole uzavře přítok vody do hadičky a nejde pít. Chce to original deuter, nebo jinej, kterej když se naplní je placatější :)

          Jako u všech batohů, dá-li se něco zezadu na batoh, pláštěnka je malá, což nechápu, proč ji nemohou udělat větší, když je stejně na stáhnutí a neplandala by. Jako velký plus jsou ty dva popruhy vzadu, kam se dám bez problémů připnout lodní vak a do něj spacák, jídlo, … super věc tohlensto, většina těch sítěk na helmu je opravdu jen na helmu, tohle má využití spoustu. :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.