• mpdu

    Pohřbívám destičky v mechanikách Hayex MX2 a zvažuji jak je nahradit. Jako nejekonomičtější varianta (to není jediná priorita) jsou destičky force za 135 Kč. Nicméně o nějakých destičkách jsem slyšel, že se sjedou skoro hned, jen si za živýho boha nevzpomenu o které značce to bylo. Nemáte tedy zkušenosti s kvalitou desek Force? Je to na XC kolo. Pak je varianta tam dát nějakou jinou značku, což bývá většinou cca 2 – 3× dražší. Cena není zdaleka jediná priorita, ale proč zas dávat za desky trojnásobnou cenu, pokud by ty levné udělaly stejnou službu, že? Pak mě ještě napadla varianta, která by stále jen o maličko víc, než dražší varianta desek, a to je pořídit celou novou zadní brzdu včetně desek. Jen tak pro vyzkoušení jiné brzdy pro porovnání s tím Hayesem, kterej mi teda na XC kole brzdí naprosto v pohodě :-) Jednou variantou je třmen SH m-416 za 400,–, další je třmen BB5 za 500,– (oba samo včetně desek) a pak jedno trochu punkové řešení, ale protože nejsem leštič a šampón, tak by mi to bylo jedno – hydra SH M-486 z kupkola za 500. Je sice přední, ale po výměně hadičky je z ní zadní hned :-)) Tu hydru mám vepředu a na XC mi stačí, i když samo jak XT to nebrzdí :-)

    Tak prosím názor hlavně na ty desky Force a pak jakou variantu řešení byste volili :-)

    1 – desky Force

    2 – lepší desky

    3 – třmen SH m-416

    4 – třmen Avid bb5

    5 – hydra SH m-486

    6 – nebo nějaké jiné řešení?!? :-)

    To jsem na to zvědavej :-)

    0 0
    • vsn  

      za 135 je zkusit můžeš ne? … já preveruju gold-freny ale žerou zase kotouče. Nejlíp mi brzdily asi kool-stopy ale za ty prachy? díky nechci.

      0 0
    • pajda  

      Zdarec, mám na kole XTR-kové brzdy se 160mm kotoučema a používal jsem destičky Kool Stop, které jsou dobré, ale občas mi pískaly, pak Fast Stop, ty nepískaly, ale o trochu dřív se sjely. Pak jsem zkusil ty Force za poloviční cenu – a já nevím, je to podobné jak ty Fast Stopy, nepískají, brzdí dobře, o něco dřív se sjedou. Pro mě ideální. Za ty prachy neřeš a zkus..

      0 0
    • Martin  

      pokud se nepletu, force jsou přebalené desky BBB.

      modré mám na hydrách XT 08 a brzdí v klidu.

      0 0
      • maroked  

        No osobně jsem je neskoušel ale kamarad mi řikal že se sjedou rychle ale brzdi dobře.Řikal že minulou sezonu je sjel za 2 měsice ikdyž on jezdi často sjezdy tak nvm no.

        0 0
        • Martin  

          já je mám rok, asi 3500 km, a zatím na nich opotřebení není moc vidět. a taky celkem dost brzdím, ale snažím se moc nejezdit v hrozném marastu.

          0 0
          • duk  

            Olomouc – to mluví za vše :-D Já měl loni 2 páry a výdrž celkem podprůměr, jedny vydržely 14 dní a byly na plech. A taky mi přišlo, že s nima dost mizí kotouč, ale zase brzdnej výkon celkem v pohodě, cena je odpovídající.

            0 0
      • vsn  

        to by bylo super protože v testu BBB nečekaně dopadly perfektně… máš nejakej zdroj? … je tam docela velkej cenovej rozdil BBB vs Force

        0 0
        • Martin  

          nic tištěného. říkal mi to prodavač v krámě, kde jsem je kupoval. a jelikož tam chodím dlouho a často, tak nečekám, že by mi kecal.

          0 0
          • Vilém  

            Tuto domnenku mam u vicero desticek, nejen BBB x Force.

            Mam tu zepar desek ruznych znacek, ktere jako by si z oka vypadly. Jediny rozdil v nich vidim v barve jakou je nastrikany plech a logu co na ne natiskli.

            Kdyz jsem to zkoumal, tak minimalne podkladove plechy desek BBB, Fastop, KoolStop pochazeji ze stejne fabriky a stejneho lisu. Otrepy a stopy po vyseknuti, jsou na vsech uplne stejne.

            Smes vypada na vsech naprosto stejne.

            Kdyz jsem je zkousel na kole, tak ve vykonu jsem nepoznal zadny rozdil.

            0 0
    • mpdu  

      Mno tak podle prvních reakcí to vypadá na ty Force. Jestli se sjedou „o něco rychleji“ než jiné, tak to je furt pohodička za ten peníz. Díky za reference.

      0 0
    • jonti  

      Mam je. Brzdi normalne. Nevidim duvod je nekoupit.

      0 0
      • pepek  

        Nevidím důvod je kupovat, když existuje Superstar

        0 0
        • Hnoj  

          Superstar, Force a mnoho dalších je jeden výrobce jménem BARRADINE…

          0 0
          • pepek  

            No je to možný, ale asi to všechno nevaří z jednoho matrošu, bo kevlarový Superstary mi fungují uplně jinak, než všechny ostatní.

            0 0
            • Hnoj  

              Jde jen o brzdnou směs. Těch je několik základních druhů, které mají u různých výrobců různé dílčí parametry.

              Osobně nejlepší desky, co jsem měl byly „ceramic“ právě od barradine…

              0 0
            • Martinson  

              Kevlarový Superstar mě zklamaly. Ve sra*kách zmizely nový za jeden závod. Za sucha pohoda, tak jsem jich objednal víc, ještě se mi někde válej nový v šuplíku.

              Teď tam mám metalický Superstar a v pohodě, ale asi se vrátím k origoš Avid.

              0 0
    • javormartin  

      Mám ty force na předku (xt hydry), měl jsem zatím origo XT, pak A2Z, to byla nějaká měkkčí směs, ty byly nejlepší, musím vyměnit můj prohřátej kotouč za novej pak si slibuju lepší brzdnej efekt, jako za ty prachy fajn, řekl bych že jsou lehce tupější, uvidím jak dám novej kotouč, jinak k výdrži, mám na těch force cca 500 km a dobré, uvidím na jaře na závodech. Myslím si, že ideální budou hlavně dozadu, esi force dělá různé směsi to nevím.

      0 0
      • Vilém  

        Co myslis tim prohratym kotoucem?

        0 0
        • javormartin  

          Jako myslím tím to, že jsem ho přehřál párkrát ve sjezdech. Prostě má hnedší barvu a je takovej zakalenej…

          0 0
          • Vilém  

            To je normalni stav, zabarvila ho vyssi teplota. Pomoct si muzes tak okorat instalaci vetsiho prumeru, aby se kotouc lip chladil.

            0 0
            • javormartin  

              Jojo, to mám taky v plánu. Toten je už vyhřátej několikrát. Beskydy tomu dali moc. Holt 160 mm není na předku na 75 KG a velké sjezdy

              0 0
    • pstasek  

      Sjížděj se kapku rychleji, ale za ty prachy se vyplatěj. Brzděj dobře, nepískaj. Spokojenost.

      0 0
    • Levhart  

      Jezdil jsem kombinaci Avid origo vepředu a Force vzadu na Elixirech. A za ty peníze musím říct, že jsou Force v pohodě.

      0 0
    • Luk02  

      Na xc stačí…ale vzal bych asi novou brzdu, bacha metr hadičky + koncovky nejsou uplně levná záležitost takže aby se Ti ta přední neprodražila…když ještě připočítáš že s tím budeš mít práci…občas je k mání i přední za super peníze…

      0 0
    • Coffin Corner  

      Máte někdo zkušenosti s tímhle hybridem! od BBB?

      0 0
    • Ricci  

      Ahojte,viete niekto,aky je rozdiel medzi zltymi a modrymi dostickami Force pre Avid Elixir? Dikes

      0 0
      • Ricci  

        nikto nevie ?

        0 0
        • Luk02  

          U některé zlaté jsou sintrované – je to ale na nich napsané. Našel bych tu asi ale i zlaté obyčejné…

          0 0
    • Weremos  

      Jezdím desky Force na brzdách Elixir 5.Nemůžu si stěžovat,pod mojí vahou brzdí dobře,nepíska­jí,vydrží vcelku dlouho.Mají přes 3 tis. km a jsou pořád ok,a to je v Beskydech nešetřím.Za tu cenu,klidně :)

      0 0
    • klemi  

      mám je na XT brzdách, tuším 2-hé na předku a 3-tí v zadu a jsem s nima víc než spokojenej. Brzdí dobře, nepískají a dokonce podle mě vydrží víc, než plno dražších.

      0 0
      • klemi  

        abych byl přesnej, na posledním páru mám přes 3700km, je v tom několik závodů a ještě nějakou stovku vydrží :)

        0 0
        • newbie  

          a abys byl ještě přesnější, tak nemáš dva-hé a tři-tí, ale 2. a 3. :)

          0 0
          • maroked  

            Rad bych se přidal k diskusi o deskach mel jsem moznost vyskouset ty modre od force brzdi dobře ani jsem si nevšim nejakeho velkeho sjiždeni ale přece jenom jsem to poznal na brzdnem učinku jsou na tom o neco huř než originaly avid ale zase ta cena…Ted k otazce jestli jste uz nekdo skoušeli ty žlute(sintrova­ne)???Ricci se sice ptal ale uz nejaka doba uplynula a mozna se muze podelit vic lidi.

            http://www.kupkolo.cz/…3697_z93031/

            0 0
      • Dzany  

        Jak je velky rozdil mezi orig. deskami Shimano a Force ve stejnem materialovem provedeni? Shimano dele vydrzi?

        0 0
        • maxtor  

          Teď zrovna jsem přešel ze Shimano resinových desek na Force. Moje dojmy: Force destičkám trvalo celkem dlouho se zajet. Tím myslím, že jsem fakt musel vyjet pár kopců, pustit to dole a brzdit a brzdit. Už jsem myslel, že to snad lepší nebude. Najednou se ale zajely a od té doby brzdí parádně. Mám je pár měsíců a nemůžu potvrdit, že by se sjížděly rychleji. Vzhledem k tomu delšímu zajetí (možná to ale bylo i blbě sjetým kotoučem – přece jenom předchozí desky jsem měnil, až jsem zjistil, že částečně brzdím železem) si nemyslím, že by se sjížděly rychleji. A i kdyby – za ty prachy…

          0 0
          • Dzany  

            Právě, já bych to chtěl zkusit ty force desky. Lákají me díky ceně

            Dosud jsem na xt vozil polymerovy origo shimano desky. Ale jestli vydrží stejně jako snímání, tak je to jasná volba. Jen doufám, že mě nezklamou v horách.

            0 0
    • Doktorzet  

      Nevozí někdo tyto desky ? http://www.kupkolo.cz/…3698_z93030/ Jelikož stojí stejně jako od shimana organiky tak o nich přemýšlím. Jaký je brzdný účinek oproti shimanu ? ;) Díky

      0 0
      • sebarom  

        Tyto sinterové desky mám na přední brzdě druhým rokem, nemůžu na ně říci nic špatného. U zadní brzdy jsem z organických desek Shimano přešel taky k organickým Force deskám. Původně jsem jezdil komplet desky od Shimano. Na oba typy těchto desek od Force nedám dopustit, brdný účinek a výdrž je dle mého názoru minimálně stejná jako od Shimana, spíše bych se přiklonil k názoru, že je vyšší.

        0 0
        • capo  

          Já mám od nich jen ty sintry a rozdíl jsem nepoznal.

          0 0
    • MAXXX  

      Zdravím…

      Mám dotaz ohledně kvality brzdových destiček force vs shimano. Konkrétně „Force, Shimano XT/XTR s chladičem“ a " Shimano XTR, BR-M985, polymer + chlazení" Jde mi hlavně o to, jestli destičky od Force… jsou srovnatelné s originál Shimano. Jestli třeba ty Force nejsou nějaké bláto.. když je tam rozdíl nějakých 125kč, nebo jestli je to jen, že se u Shimana platí hlavně ta značka.

      Kdybych si kupoval jen dva páry, tak bych to asi neřešil. Ale musím si jich koupit 5 páru a to už dělá pomalu 650kč. Jestli jste mohl už někdo porovnat kvalitu, tak budu rád za každou odpověď.

      Předem díky za odpovědi.

      0 0
      • lidumil  

        Konkrétně tyhle nevím, mám jiný typ, ale do Force bych už nešel. Odešly po cca 500 km, a to žádný brutál sjezdy.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.