Délka špic - ráfek Remerx rapid/náboje Shimano Tiagra

11 nepřečtených
  • Wrchi

    Zdravím vás. Mám ráfky Remerx rapid, náboj přední Shimano Tiagra HB 4600, náboj zadní Shimano Tiagra FH-4600, provedení 32 děr. Chtěl bych vás poprosit o pomoc s výběrem délky špic. Na výplet s dvojím křížením by mělo být podle všecho tohle:

    přední kolo – 32×280mm

    zadní kolo – 16×278mm + 16×276mm

    Nevím ale délku špic na výplet s trojím křížením. Našel jsem různé vzorečky a výpočty ale popravdě nejsem z toho vůbec chytrý.

    Výplet s trojím křížením udělat umím, na dvojí křížení nemám fotku ale mám návod. Špice bych chtěl nerezové. Mohl bych dát kola rovnou do servisu a výplet si nechat udělat ale dávat za výplet jednoho kola cca 300kč za věc kterou mám hotovou za 20min se mi opravdu nechce. Děkuji za pomoc z výběrem.

    0 0
    • Concorde  

      Vybírám si ráfky na lowcost silničku. Máte někdo zkušenost s ráfky Rapid od remerxu? Přemýšlel jsem jestli alcyony, které se pry kroutí, nebo rapidy, které jsou těžší (a snad by se tolik nekroutily). Víc se mi však zamlouvají ty rapidy. Chci je zaplést na 32 drátů.

      0 0
      • Jakobo  

        Ja mam s RMX zatim jen ty dobre zkusenosti – jednostenne rafky, dragon, gr. hammer, galactic, stormy a panther. Snad jen ze se rychlejsi probrzdeni, oproti jinym vyrobcum, ale to se tezko porovnava. Snadno se centruji, spoj neni tak krivy jak u Mach1 road runner, ten jsem vypletal minuly tyden a des, jinak taky pekny rafek s nyty, hmotnost asi 505, stejna jak ten rmx. To muze byt alternativa nebo 13 mm lehci mach1 project, oba jsou levnejsi.

        0 0
      • maajkee  

        Je to jak píšeš. Já měl Alcyony a ty už se při dupání ve stoje při mojí váze 92kg dost hejbali a škrtal ráfek o špalky. To jsem měl zadní 28 drátů 3 x kříženej.

        Pak jsem měl Rapidy jen na 24 drátech a i tak to byly tužší kola.

        Pokud máš 70, 80 max nebál bych se Alcyonů, pokud víc, tak radši rapidy.

        0 0
        • vojta2004  

          měl sem alcyony na 32d při mých 95kg se ani nehnuli.byli to levný slušný kola. teď sem dal rapidy na 36d a po prvních pár kilometrech super tuhý sice těžší ale parádní lowcost kola

          0 0
          • maajkee  

            Pokud to bylo 32 nezeslabovaných drátů, tak věřím, že se to nemuselo ještě tolik kroutit. Já tam měl 28 drátů Sapim Race zeslabovaných.

            0 0
      • Concorde  

        Všem díky! Vezmu nakonec rapidy, ikdyž bych možná snesl i alcyony. Ale radši at to vydrží :)

        0 0
        • Jakobo  

          Zaplet Stormy 3×36 a mas je na cely zivot, budes uz jen menit ramy :-)

          0 0
      • Concorde  

        Ještě bych se chtěl zeptat, jestli máte někdo přeměřené ERD těch Rapidů do spocalc. Vím že ofiko hodnoty se docela liší a já bych chtěl objednat rovnou i dráty.

        0 0
        • maajkee  

          Já když jsme zaplétal alcyony, tak jsem použil erd dle katalogu, objednal dráty a sedělo to ok.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.