Decathlon - má něco lepší poměr cena výkon?

50 nepřečtených
  • Tomas51

    Ahoj,

    Když byste vzali XC HT, víte o nějakých kolech, která jsou v dané cenové úrovni lepší než decathlonacka kola xc900 a xc940?

    Já cokoliv najdu, tak stejná sestava je všude jinde o deset tisíc víc – Cube, Felt, Canyon atd.

    https://www.decathlon.cz/…8558254.html

    https://www.decathlon.cz/…8595247.html

    Nebo jsou ta ostatní kola lepší v něčem skrytém?

    Díky moc

    0 0
    • plysovykozisek  

      Možná https://qayron.com/ jinak asi nic.

      0 0
    • JachymP  

      V něčem skrytém jo.

      Jestli jdeš ale po ceně, tak Decathlon.

      0 0
      • Tomas51  

        Ale když bych chtěl stejnou úroveň jako je třeba xc900 za 40.0000 – tedy karbon, gx 1×12 úroveň komponentů a vidlici alespoň reba, tak třeba Felt doctrine 3 je za 58.000 Kč. A i ostatní značky jsou na tom podobně. A moc se mi nezdá že by ten kvalitativní rozdíl mezi feltem 3 a xc900 byl 18.000.

        Jak píšeš – když jdeš po ceně, je v tom skrytem ten rozdíl 18.000 osprave­dlnitelný?

        0 0
        • JachymP  

          Pro někoho jo, pro někoho ne. Každý od kola čeká něco jiného. Objektivně vzato mají ty kola dobrý poměr cena/výkon. Jestli se ti XC900 líbí, tak ho ber, to kolo nemá nějaký problém.

          0 0
      • Prazak0  

        Z Decathlonu bych koupil kolo leda z levnější konce sortimentu. Tím myslím něco do cca 20 tisíc. U silniček tam měli třeba osazené Sorou, původně myslím 18 tisíc, nyní ve výprodeji za 15 nebo 14 t.

        Výhody, oproti značkovým kolům (sem řadím i české zn. jako Author) za stejné peníze o kousek lépe vybavené. Zas mi přijde že horší rám, hlavně ne tak hezký. Dále, např. u té Sory, měli tam trojpřevodník a vzadu pastorek do 25 z. Jezdit na tom by byl docela problém, musel bych řadit i nejmenší převodník. Potom krátké kliky (170 mm), dále asi celé kolo těžší. Navíc systém slev po sezoně tu zcela nefunguje, takový Author i jiné zn. mají levnější loňské a starší modely. Zde nabízí v doprodeji něco, co oproti pův. cenně zlevnili jen malinko, na to, že to je staré aspoň 3 roky.

        Další výhoda, u levného kola karbonová vidlice, jiní prodejci nabízí Al vidlici u dražších kol. Nevýhoda: velikost kol či rámů, co doporučují mi je pocitově jasně malé, u jiných značek mi předepsané velikosti v zásadě sedí. Ještě jedna výhoda, u silničních kol se tam vejdou dosti široké pneu, i u čelisťových brzd to pobere 35 mm šírku.

        Dražší kolo bych si u nich nekoupil, rám považuji za podstatnou součást, značkové kolo by se lépe prodávalo než nějaký Triban ap., i když lépe osazený. A vůbec už si nedělám iluze o jejich servisu, nabírají tam kde koho, moc neplatí, takže kvalita bude tomu odpovídat.

        0 0
    • Dzany  

      Mrkni se i na TS Bohemia.

      0 0
      • Tomas51  

        Ještě Mmr, to je pravda. Tam je to taky brutal. U nich jen mi přijde, že geometrii moc nestíhají posun, ke kterými došlo u hlavový trubky atd. Alespoň v té střední cenové kategorii

        0 0
        • Tomas51  

          A přiznám že mmr se mi taaaaak nelíbí vzhledově. Poměr cena/výkon asi krásný, ale design je tak nudnej. Jasně, design přidává nula wattů, ale asi by se cloveku, (který za to platí) mělo alespoň trochu líbit

          0 0
    • Alojs01  

      Me se na decathlonu libi, ze ty jejich kola jsou celkove vyvazeny. Ze i napriklad zapletena kola odpovidaji ostatnimu vybaeni (jlavne u drazsich kol). Coz u ostatni vetsinou neni, je tam vzdy dost komponentu ojebanych…:-)

      0 0
      • karel d.  

        Ano, jsou tam určitě ppzitiva. Nicméně ten jejich nový Van Rysel jsem ještě na silnicích nikde nepotkal…

        0 0
        • Vilém  

          Nemuze to byt tim, ze je novy?

          0 0
          • karel d.  

            Nový už půl roku. Já mel na mysli hlavne ty jejich nové silnicky, tam jsou ty ceny taky zcela bezkonkurencni.

            0 0
        • Alojs01  

          A to je problem? Mam rockridera900 rok a zatim jsem potkal 4…

          Kdyz jsem mel Epica, potkaval jsem ho kazdy tyden nekolikrat…

          0 0
          • karel d.  

            Ne, není to problém, jen jsem ten ram chtel vidět naživo, ale pořád nic.

            0 0
      • Smazaný účet  
        0 0
        • Tomas51  

          Hnusný? Třeba to xc900 je sakra povedený

          0 0
          • Alojs01  

            No priznejme si to, zadna krasa to opravdu neni…

            A pritom by stacilo, kdyby to kolo bylo jen cerny…:-)

            Ale na barve se nejezdi…

            0 0
            • Nitroglycerin  

              No to tedy nevím:-) Však se říká „není důležitý jak umím jezdit ale jak u toho vypadám“

              0 0
            • blue.sun  

              Černých kol je všude plno. Já jsem naopak rád za barvu, tím spíš tak výraznou.

              0 0
        • plysovykozisek  
          • 1
          0 0
        • 7021  

          A to je problem, kdyz nekdo jiny jede na osklivem kole?

          0 0
        • onuce  

          Některá kola z Decathlonu jsou opravdu divná, prostě Francouzi a jejich design, viz třeba kachna. Ale jiná jsou mimo praktičnost, nebo právě díky ní, hezká. Sám mám odtud fulíka a je prostě dokonalý. Praktický, jednoduchý, lehký, citlivý. Vůbec si nedovedu představit lepší kolo pro sebe, ani kdyby mělo být za 100 tisíc +. A ještě se mi zdá i hezké. Teď již navíc ani nedávají na kola ten dříve zdiskreditovaný, a smysl nedávající, nápis B'twin.

          0 0
        • Prasopes  

          Fakt dokážeš na dálku poznat že třeba RC520 je z dekáče? Tak to jako respekt…

          0 0
    • Gru  

      No me se trebas ty kola z Dekace(ne vsechny) ale jinak zamlouvaji. Vypadaji opravdu hezky. Jako BTWIN je des ale ROCKRIDER uz i zni jako znacka kola. Jako za ty penize bezkonkurencni, mam pocit ze davaji na ram i dozivotku. Nebal bych se do nej jit. Mam pocit ze na nej nadavaji jen ti co ho ani neprojeli a ikdyby jo tak ho nekoupi protoze je z Dekace. Jinak je tu spousta stastnych uzivatelu co na nej nedaji dopustit. Nikde jsem necetl ze by meli problem s reklamaci(zda nejake jsou) ani zadne jinak podobne stiznosti jako na jine znacky, a ze tech kol z Dekace sakra jezdi.

      0 0
      • onuce  

        Ano, naprosto spolehlivé a to se jedná o full, včetně sdruženého zamykání tlumiče a vidlice. Měním jen řetězy a převody (převody však skrze lehčí převod, tedy upgrade). A to jsem na tom kole jezdil v mrazu, dešti, bahně… a se 115kg plus proviant. A stálo ubohých16900Kč v Deore. Přitom se tvrdí, že kvalitní full pod 50000Kč neexistuje. A on ano! Dokonce Trailhunter jej chválil. Jo a doživotní záruka na rám komplet.

        0 0
        • Gru  

          Jako, co vic k tomu zakladateli vlakna rict, pokud o kolo stoji, sel bych do nej. Netvrdim ze vsechny modele budou naprosto super, a mam pocit ze trailhunter na nej nadaval ale ne jako na celek ale trebas konkretne ze jsou slabe brzdy. Ano jsou ale taky to kolo co testoval stalo v podstate malo penez, zajimalo by me srovnani v te cene s kolem jinych znacek a verim v to, ze z nich vyjde nejlip. Navic nevim zda vsechny ramy ale u nejakych modelu z karbonu jsem cetl ze jsou vyrobene v Italii. Spousta lidi na to nadava protoze proste Decathlon neni prece COOL. Neni to proste Spesl, Trek, Scoot, Orbea atd. Takze pokud chces byt COOL kup si nakousnute jabko a Spesla. Pokud chces myslim si jedno z nejlepsiho pomeru cena, vykon kup si klidne tu xc900. Jasne kolo urcite nebude dokonale, ale za ty penize asi nic lepsiho nekoupis

          0 0
          • petrx  

            Tak kdybych byl hypotetickým majitelem nakousnutého jablka (což nejsem) tak bych si určitě nekoupil kolo od Specialized, protože snad všechny modely jsou fakt designový hnus, nebál bych se je v této oblasti přirovnat s kolama z Decathlonu.

            0 0
        • plysovykozisek  

          Tento pod 50k jistě nebude špatný.

          https://www.decathlon.cz/…8574830.html

          0 0
          • onuce  

            Nevím, zda se nepletu, ale u toho Trailhunter kritizoval nemožnost objemnějších plášťů při 29". A vůbec jej dost odsoudil, ba dával za příklad to „moje“ levné.

            Edit: tak ne, tohle má pláště 2.3… Pletu si to s loňským podobným.

            0 0
          • onuce  

            A osobně se mi tohle dražší kolo ani nelíbí, je tam moc přeložiskováno. Já mám tohle,

            https://www.decathlon.cz/…8500764.html

            jen ještě s nápisem B'twin a 2×10. Je tam jen jeden pár ložisek. Když to srovnám se svým druhým fullem, kde je dokonce virtual, tak tato jednoduchá konstrukce je mnohem citlivější a pohodlnější. A výrazně lehčí samozřejmě. Stále přemýšlím, proč se vůbec dělají tolika čepové zadní stavby. Na tom svém jednočepu jsem neobjevil žádnou nevýhodu, naopak.

            0 0
            • Na-kochacku  

              A co Tvoje vaha s batozinou a kolo? Poradi si? Kolik mas na tom cca najeto?

              Premyslim o tom jako kolo na chalupu abych nemusel porad prevazet.

              0 0
              • onuce  

                Přes půl roku jsem na něm jezdil nejhorším terénem s batohem plným žrádla a hlavně chlastu. Tedy já cca 115kg, plus asi 10kg batoh a několik litrů pití. Teď mám sic 85kg, ale kolo je kupodivu ještě citlivější, jak jsem výrazně snižoval tlak v tlumiči a vidli. Asi jsem před tím měl negativky nadoraz.

                0 0
                • onuce  

                  Jo a od podzimu najeto 2697km. Plus dnes sedm :)

                  0 0
                • onuce  

                  A pokud jej koupíte, hned demontuje tlumič. Horní futro je nafest narváno na vymezovacích podložkách a má tak tendenci kroutit se šrouby, které se jednak povolují, ale hlavně trpí sám tlumič. Obrousil jsem smirkem vložky ve vrtačce brusným papírem. Mají to tak všechna tato kola, zkoumal jsem to s decathloním mechanikem, když jsem kupoval náhradní tlumič a šrouby, pro jistotu, kdyby… A sdružený ovladač je poněkud neergonomický, vytunil jsem jej nerez sponou, teď paráda. Přepínám každou chvíli. A ještě zamčenou polohu mi teď vizuálně indikuje reflexní pruh. Vidím jej, zamčeno.

                  0 0
                  • onuce  

                    Teď si ale uvědomuji, že Vám to zamykací kolečko možná neergonomické nepřijde, protože nebudete mít u něj páčku přesmykače.

                    0 0
            • pepek  

              Určitě ti to na hrbech brutálně kope do pedálů a tuhne pod brzdou. Ale když jsi to neobjevil, tak je všechno ok :-)

              0 0
              • onuce  

                Neobjevil. Virtuál mi na hrbech ale kope opravdu hodně.

                0 0
    • luvalu  

      Ahoj. Mám rockridera xc900 loňský model (kupoval jsem letos v březnu, víc se mi líbil než letošní), najeto 1850 km a naprostá spokojenost. Vše faka jak má. Za tu cenu jsem maximálně spokojen

      0 0
    • Inphantille  

      Bohužel většina lidí tu řekne, že nejlepší z decathlonu jsou ty levný kola. Já mám silničku Ultra AF GF 520. Kolo ofiko stálo 35000,– (já ho měl se slevou za 27000,–). Mám pevný osy, full karbon vidle, řazení Sram rival 2×11 a brzdy full-hydry, kolo váží do 9kg bez pedalů. Kola Mavic ksyrium a pláště taky tak, žádný schwalbe za lugano za 300.Sedlo fyzik Antares. Takže nad 20 000 maj kola z dekáče podle mě nejvíc cenu, ale člověk má pocit že za ty prachy by to mělo bejt jakoby značkový, taky jsem váhal vzít Canyon grail za 42000,– tehdy. Bylo mě řečeno, že v decathlonu nejvíc frčej ty bajky do 10 000,–. Absolutní nevýhoda je absence servisu a seřízení kola prodejcem je na kompletní kontrolu všeho. Jsou to totální lamy. Takže pokud si zručnej, tak ber decathlon. Mě nedokázali odvzdušnit brzdu ani správně nasadit SRAM přesmykač, páč to dělali poprvé u tak jakoby drahýho kola (dělá se to jinak než shimano), zapoměli na karbonovou pastu a smyk se mě povolil (nevýhoda karbon objímek, nejdou dorvat na krev). Kvalita rámu za mě vpohodě a vedení lanek spodem rámu je prasárna na ntou, ale u enduro silnice jsem to zkousnul. Horší lak, to jo. Příprava na DI2 na rámu mě spíš rozesmála. Jinak jsem nikoho nepotkal se stejnym kolem, takže je to raritní bajk. Na netu je jsou to trapný kola z řetězce, v reálu vlastně exluzivní oproti Specialized, Canyonum apod. který má každej pepík. Ano k barvám rámu mám výhrady, ale jinak je to hbitý, pohodlný a celkem nabušený. Je fakt že nemám srovnání s nějakym Specialized kolem na Soře a noname kolama ve stejný cenový. Musel bych časem vše měnit a zbyl by mě jenom ten rám a dostal bych se na 60k. A kola na sadě Sram rival jsou většinou někde kolem 45k a vejš.

      0 0
      • Nydlak  

        Mám stejný kolo akorát nakonec za 24tis.

        V podstatě jej prodali s minimální marží.

        Po koupi následovala kompletní rozborka a sborka.

        Jak bylo napsáno výše, servis v Decathlonu je mizerný.

        Pokud bych sháněl podobné kolo se stejnou váhou a podobnou výbavou dostal bych se přes 40tis.

        Je to moje první silnice a jsem s ní moc spokojen.

        Zkoušel jsem i možnost širších pneu a vešel by se až 35mm plášť. Takže z kola jde udělat cyklokroska což se může někdy hodit.

        Jsem maximálně spokojen.

        0 0
        • Inphantille  

          Já koupil RC520, následovalo pár návštěv se zadnim kolem (ráfek bahno, z výroby osma za hranou). Kontrola kvality ve FR bude taky sprostý slovo. Na nový kola nemaj náhradní díly… Takže jsem jim to vrátil a dostal slevu na jinej bajk. Okamžitě jsem si radši dokoupil patku přehazovačky dokud je vyráběj :D. Po „garančce“ na dotaz co s tim udělali: „nevim, ale je to ready!“. Rozdíl mezi mnou a nima je akorát školení. Je to dobrej eshop s možnosti vyzkoušení a hlavně reklamace neřešej. Žádný keci, že to blbě používsm, že jsem už ojel plášť a podobný. Kašlou na servis, ale alespoň na svojí zodpovědnost.

          0 0
      • karel d.  

        Já se svého casu dival po tomhle:

        https://www.decathlon.cz/…8500479.html?…

        Je ještě o něco dražší, ale, a to už tady bylo receno hodnekrat, ta cena/vybava je zcela bezkonkurenční. Prodávají také karbonovy siln. rám pod 25k, váha tesne pod 900g. To je cenově rarita. O kvalitě a vzhledu nic rici nemohu, videl jsem akorát fotky na jejich webu.

        0 0
    • MaTHa  

      Mám rockrider xc 50 minulej rok. Zůstal z toho rám a vidle plus hazka. Ostatní upgrade. Rám v pohodě snesl celkem krutý zacházení. Teď ho čeká MTB Trilogy. Když nepraskne teď tak nikdy. A jinak doživotní záruka. Tj cca 5 let pak už stejně budeš koukat po jiným. Od kamaráda co tam dělá vím že reklamace moc nejsou a kdyžtak je řeší výměnou úplně v pohodě. Mají politiku že zákazník na prvním místě. Asi tak no

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.