• pixelfields

    Letos bych se rad podival osobne na nejake jarni klasiky. Protoze kamaradi bydli v Hazebrouck, coz je kousek od belgickych hranic a cca 50 km od Roubaix, a muzeme bydlet u nich, uvazuju bud o De Ronde nebo o Paris – Roubaix. Mate nekdo nejake zkusenosti, doporuceni, atd? Za me:

    De Ronde

    https://www.rondevanvlaanderen.be/en

    pro:

    – Belgie ;-)

    – pripada me, ze ten dojezd jetak nejak natesno v mensi oblasti, a mozna by se dalo prejizdet z mista na misto?

    proti:

    – jede se 30.3., velikonocni nedele, bude hodne lidi i mimo zavody, vsechno drazsi, atd., v pripade, ze bychom museli do hotelu / penzionu

    Paris – Roubaix

    https://www.paris-roubaix.fr/en/

    pro:

    – jede se mimo velikonoce

    proti:

    – Francie ;-)

    – dojezd je na velodromu v Roubaix, tedy nutnost koupit tikety

    0 1
    • BarboraT  

      Ahoj, předloni jsem byla na Roubaix a loni na Ronde. Oboje má něco do sebe :) Na Roubaix jsem byla autem s tím, že jsme stihli Arenberský les (na začátku sektoru je plno stánků, velkoplošná obrazovka a doprovodný program, předloni mimo jiné třeba slovenský folklorní soubor :D). Pak jsme přejeli zpátky na velodrom do Roubaix a stihli dojezd závodu. Měli jsme vstupenky na plochu stadionu, které se daly koupit, když se zúčastníš den předem Paris-Roubaix Challenge a vycházel jeden na 10 EUR. Co si pamatuju, tak vstupné se na tribuny neplatilo, bylo to kdo první přijde. No na Arenbergu je to rychlovka, jak profrčí, ale tak je zde velká šance, že se tam taky něco semele. Pokud je chceš vidět delší dobu, tak doporučuji spíš Ronde. Byla jsem na Koppenbergu, kam se dá dojít pěšky z Oudenaarde, ale ten se jel 1× (plus teda ještě asi hodinu potom projel i ženský závod). Nejvíce stanů a párty zóna byla na Oude Kwaremont, který se jede několikrát, ale zas to není tak prudký :) Do Oudenaarde jezdí vlak z Brusel-Centraaal (cca 50 min., o víkendu platí 50% sleva na vlaky, je to směr do Kortrijku, takže se dá dojet i z druhé strany). Nádraží je od náměstí, kterým peloton taky projede, než se vydá na hellingy, vzdálené asi 20 min. pěšo. Na Paterberg i Oude Kwaremont jezdí free shuttle busy přímo od nádru v Oudenaarde. V Oudenaarde můžete skočit do muzea Ronde, je hned v rohu na náměstí a celé město závodem žije (tématickou cyklovýzdobu má asi každá druhá výloha jakéhokoliv obchodu).

      2 0
    • pixelfields  

      Barboro, dekuju, to je vycerpavajici informace! Hodne pomohlo.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.