• nika712

    Ahoj všem, potřebovala bych poradit, zvažuji koupi nového kola, moc toho nenajezdím ale ráda bych to změnila, jezdím převážně po silnici a lesních cestách, cenu bych si představovala okolo 13 000, uvažuji nad dámským rámem, vzhledem k tomu, že jsem doteĎ jezdila na pánském kole a nebylo to ono, volím mezi těmito favority:Mongoose Tyax Elite, Merida matts TFS 300 D a Rock Machine Thunder WXC, máte někdo s nějakým z těchto kol zkušenosti?díky

    0 0
    • Smazaný účet  

      tyax bude podle mně docela těžkej, pokud chceš MTB a jezdit s ním pos silnici tak co zkusit nějaké kolo z dámských řad?

      0 0
    • Skalamander  

      http://www.mojekolo.cz/…c-blue-white

      a co tohle? má XCR vidlici a hydraulické kotoučovky. rám je kratší, takž by mohl vyhovovat.

      0 0
    • Lenka.05  

      Kolik měříš?

      0 0
    • Hejdik  

      Něco pro rozšíření výběru:

      http://www.superior.cz/…en/bike.html?…

      0 0
      • nika712  

        Představovala bych si kolo od meridy, rock machine nebo specialized(na authora už jsem se dívala a nic mě nezaujalo) mělo by mít kotouče, odpruženou vidlici, což mají dneska už kola většinou a pokud možno ne moc holčičí design a barvy, jako je růžová nebo patel. odstíny, přece jen jsem baba a vybírám především očima, ale zase by to kolo mělo být aspon trochu kvalitní

        0 0
        • Vilém  

          Proc se tedy nekouknes na jejich stranky. Treba ta Merida ma celou radu „damskych“ kol.

          0 0
          • siafu  

            ty se my fakt nelibi, vzdyt je to takovy cely prisrazeny, jak na tom nekdo potom muze jezdit…

            0 0
            • Lenka.05  

              Souhlas, ty meridy maj podivnou geometrii, když jsem vybírala kolo, tak jsem si ji zkoušela…vůbec mi nesedla, zrovna jako dámské authory. Podivně krátké, že jsem měla pocit, že přepadnu přes řídítka. Krom toho i design je takovej…ehm :-))

              Ten Cube nevypadá špatně. Na výšku 166cm by ta délka 56cm byla myslím optimální. A Cube jsou šviháci co se designu týká. Na pohodové ježdění určitě stačí, další věci se dají časem vyměnit (vidle).

              0 0
              • nika712  

                Vzhled je perfektní, ale moc shopů ho u nás neprodáva?nebo jen špatně hledám?

                0 0
          • nika712  

            To jsem se už dívala ale přece jen, buď jsou ty kola co se mi aspoň trochu líbí cenově mimo moje možnosti, nebo mají šílený design, přece jen bílo-růžové nebo se světle modrou barvou není můj šálek kávy, já nevím, proč se většinou dámská kola dělají v tak šílených barvách, tím se nechci nikoho dotknout!

            0 0
        • siafu  

          tak to nevim, jestli na vysku 166 cm nebude tady ta Merida TFS 300 D preci jen trochu delsi, pac ve vel. 16" ma 570 mm, takze by to chtelo vyzkouset…

          by se mi treba libil Cube Analog Disc ve vel. 16"

          0 0
          • nika712  

            No musím uznat, že tohle kolo je krásný, je sice trochu mimo můj rozpočet ale to by se ještě dalo snést, popřemýšlím o něm, díky za tip, tuhle značku vůbec neznám?

            0 0
        • Hejdik  

          Tak nějak bych na tvém místě opustil myšlenku na kotouče. V této ceně je to šlápnutí vedle a naprostá zbytečnost.Kvalita a spolehlivost takových brzd bude někde na půli cesty(možná ještě dál) od dobrých véček.

          0 0
          • Jituschka  

            KOnečně to sem někdo napsal, už jsem se bála, že se to bez toho obejde. Myslím si totéž, klasické „radši lepší vidlici a véčka, než obojí nic moc“ :)

              
            0 0
            • soc  

              Vozil jsem mechanické Hayesy MX2, moje přítelkyně má na kole nějaké mechanické Tektra. Ty Tektra jsou nic moc, ty Hayesy byly dobré a to se tady na ně nadávalo dost. Osobně bych se těch brzd nebál, aspoň si ušetří případné další náklady. Solidní hydry koupí člověk už docela za rozumný peníz a nebude muset měnit náby atd.....

              Takže já jsem rozhodně pro kotouče i v této cenové hladině.

              0 0
              • Smazaný účet  

                já mám naprosto stejné zkušenosti s hayesi (měl jsem je) a tektry (otec) no a teď mám LX hydry.

                Ono se potom docela dost prodraží výměna za kotouče, když má člověk náboje na V-čka

                0 0
              • jIrI___  

                Přesně tak, BB5 taky nejsou nejhorší. V budoucnu si může koupit nějaké levnější hydry, ale už bude mít náboje připravené pro kotouče, to je celkem velká úspora do budoucna :-)

                0 0
              • Jituschka  

                A já jsem rozhodně pro véčka a lepší vidlici, protože když slečna píše, že jezdí převážně po silnicích a lesních cestách, pro kotouče tu ani moc důvod nevidím.

                Mám pocit, přesně jak píše níže yoggi, že kotouče se tu prosazují jen kvůli nějaké póze, funkce véček tu myslím bude stejná, nehledě na servis…

                Jinak si vyber hlavně to, co ti nejlépe sedne a co se ti líbí :)

                  
                0 0
            • Hejdik  

              No a tohle je dá se říct typický příklad některých lidí z Bike – fora…zkrátka být v opozici za každou cenu.Někdo tady založí thread o tom,že by chtěl kvalitní kolo za cenu 13 000 kč,No budiž,myslím,že za ty prachy se dá sehnat dost „spolehlivých“ kousků.Ovšem strkat na kolo za 13 K. kotoučovky,nezlobte se na mě ale to se už pomalu dostáváme do kategorie „TESCO -BIKE“. No a když teda takovému člověku napíšu,že si má radši koupit Véčka ,která mu udělají dle mého mnohem spolehlivější službu,tak se na mě zase všichni sesypou,co to radím za osloviny,vždyď kotouče jsou přece SUPER!Ano můžou na tom kole být brzdy ,které celkem brzdí,ale co ten zbytek,náboje,vi­dlice ,ale i ráfky,špice,atd. To jste opravdu přesvědčeni,že kolo za 13 000,kč je vybaveno kvalitnímy a spolehlivými komponenty,jestli ano,tak proč si všichni kupujete kola za 20–30–50 tisíc. To by přece stačilo koupit „kvalitní kolo“ do 15 000 a jak by se skvěle jezdilo,že?! 

              0 0
              • jIrI___  

                Opravdu jsi přesvědčen o tom, že slečna bude najíždět tisíce kilometrů ročně těžkým terénem, aby se projevila „nekvalita“ výpletů, ráfků, nábojů, atd.? Beru to ze své zkušenosti. Na patnáctiny jsem dostal GT Avalanche 2.0 na Aliviu s kotoučema. V té době stálo asi 14k. Kotouče stály za prd, to je pravda, po čase je nahradily BB5. Před 2,5 lety jsem si poskládal Pellse co mám v profilu a GT dál bez problémů slouží taťkovi. Žádné problémy s kolama, vidlicí, atd. Takže si myslím, že člověk, který si kupuje kolo v téhle cenové relaci, nepozná rozdíl mezi nábojem a o řadu vyšším nábojem. Navíc kola nachystané na kotouče se do budoucna nebo při prodeji kola můžou ukázat jako užitečná věc.

                0 0
                • yoggi  

                  takze predpokladas ze slecna nebude jazdit vela km a v tazkom terene ale bude jazdit po cestach a lesnych cestach ako napisala tak neviem preco zrovna na toto potrebuje kotuce, na toto postacia v pohode vecka. nehovoriac o udrzbe a podobne. v tomto pripade kotuce iba zbytocne nazenu vahu biku.

                  v pripadnom drsnejsom vyuzivani si myslim ze bajk dostane zabrat a investicia do dosluzilych komponentov nebude adekvatna a moze sa rovno kuit novy bike.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Chtěl jsem tím říct jen to, že když chce kotouče, tak proč jí je nedopřát :-). Ostatní části biku zas neutrpí tak hroznou kvalitativní ztrátou, aby to šlo při rekreačním ježdění poznat.

                    0 0
                    • yoggi  

                      ked uz dopriat ta rovno celopero a ked ho kupi v hypermarkete tak este aj usetri :)

                       

                      p.s.: myslim ze forum je o radach a trosku aj nasmerovani a snahou by malo byt co najlepsie poradit a usmernit a nie za kazdu cenu ked slecna napisala ze chce  kotuce tak ju nechat v tom ale snazit sa rozumne vysvetlit ( argumentovat ) ze v tej cene a jej sposobe vyuzivania to nie je zrovna vhodne. vysvetlit ze sa oplati radsej V-cka a mat lepsiu vidlicu pripadne vybavu ako uz pisala jituschka. 

                      p.s.s.: neviem preco ale v poslednej dobe symbol biku su kotuce uplne bez rozdielu a teraz je najnovsi hit celopero ci ma vyuzitie alebo nie, jednoducho teraz je trend tak vsetci musia ist do celopera tento trend uz zastihol aj nasu bikersku skupinu a ked vidim coho su niektori schopny obetovat ale namakane HT za celopero ( bez vyuzitia podla mna ) tak krutim hlavou.

                      0 0
                      • siafu  

                        takze se to zase zvrtlo do diskuze, zda kotouce nebo vecka… nevim, jezdim vecka a problem nemam, u budouciho ramu je kompatibilita s nimi jednim ze zakladnich predpokladu. Na kotouce prejdu, pokud doopravdy nesezenu odpovidajici ram… jinak nemam duvod. Hmm ale odejit mi ted naba, tak uz asi koupim nabu na kotouce – preci jen to neni mala investice

                        Ale resit u kola do 15 tis. jednotlive komponenty? Jestli tam jsou naboje Alivio nebo Deore? Vzdyt to jsou vsechno jen konusy, LX zadni naba byla taky sama vule a je jedine dobre, ze uz zadny konusy na kole nemam a mit nebudu. Jo o neco lepsi chod nez u nejaky Acera naby byl, ale na konec ani na LX nebyly nervy a vse vyresilo az DT. Tady to beru zkratka tak, ze to, co odejde, odejde. Uplne zasadni je velikost, geometrie ramu a to, zda se mi to kolo preci jen aspon trochu libi. Proto ji doporucim treba neco od Cube, protoze vidim, ze by vel. a delka toho ramu mohla byt vzhledem k jeji vysce OK…

                        no a pokud ji to jezdeni zacne trochu bavit, tak beztak potom pozna to, co skutecne potrebuje a muze si koupit rovnou novy kolo, protoze kolo dela predevsim ram, vidlice a samotna kola a o tom se asi nema smysl u kola za cenu „lepsiho“ ramu ci vidlice bavit ze :))

                        0 0
                        • Hejdik  

                          Jde totiž o to dívat se na kolo jako na celek.A hlavně se vyvarovat komponentům,které na kole v této ceně udělají spíše medvědí službu a takovému kolu spíš uškodí,než aby mu přinesly nějakou výhodu.Proč si dávat na takové kolo kotoučovky,když by na tom za chvilku všechno  vaklalo (hlavko,vidle ,náby,uvolněnej výplet)atd.,když není nic jednodužšího,než pořídit véčka,která tyto levnější komponenty zkousnou a vše může delší dobu bezpečně fungovat.A takto já na to prostě pohlížím a vždy asi budu.

                          0 0
                          • siafu  

                            a jo rozumim, no tak nejak verim, ze i kotouce na kole do 15 tis. jsou aspon trochu na urovni a vydrzi takovy bezny pouzivani… jestli je to bida, ruce pryc, i kdyz preci jen se vic v teto cenove kategorii priklanim k veckum, tam se teoreticky nema co podelat:)

                            jinak zkusenosti mam akorat s Meridou Kalahari 01 na Acere (ram s vidlici visi pekne ve sklepe), tehdy vecka byla jasna volba, hlavko, naby, vyplet byly uplne v pohode, vidle Top Gun jako drzak predniho kola taky dobra, nakonec s novym ramem nahrazena pevnou vidli za 200 kc a pak Sidem, coz uz preci jen je trochu jinde:) Mam pocit, ze jako prvni odesly treba obycejny pedaly v kombinaci alu/plast – ten plast je tam uplne na dve veci a saltr Acera, ktery zkolila vule v cepech. Dal bezny opotrebeni – retez, kazeta, spalky, plaste… obcas bylo potreba nechat seridit razeni, ale jezdit se na tom jako dalo

                            0 0
              • yoggi  

                musim povedat ze si napisal skoro do bodky moze myslienky. tiez si myslim ze riesit kotuce v tejto cenovej kategorii nie je zrovna vhodny napad. slusnejsie kotuce zozeru s tej ceny tretinu a viac.

                0 0
                • Matony  

                  Já si myslím, že třeba tenhle BeOne model s hydraulickejma kotoučema výbavou LX s Torou vidlicí, WTB ráfky a hmotností 12.5kg za cirka 15000,–(je to trošku přes rozpočet) ale cena skvělá za tak vybavený bike!

                  0 0
              • Skalamander  

                Zásadní problém je v tom, že kolo za 40 tisíc ti nebude jezdit o 100% líp než kolo za 20 tisíc, ale třeba jen o 15% a čím se bude člověk dostávat do vyšších a vyšších kategorií, tím pro něj bude poměr cena/užitek mensí a menší. Osobně si myslím, že je zde opravdu velká spousta lidí, co si koupí kolo za 60 tisíc a nikdy nevyjedou dál, než 50km od domu, potenciál kola nevyužijí ani zdaleka, ale vždycky se tady budou hádat, že prostě ty jejich pláště X jsou tisíckrát lepší a pro ně naprosto nezbytné, protože váží o 20g míň než pláště Y. Při takovýchto diskuzích si vždycky vzpomenu na ty dva týpky, co na dvou starých crossech dojeli v pohodičce do Betléma :)

                0 0
    • ignacio nutricio  

      Pokud máš alespoň teoretickou možnost schrastit na to víc peněz, tak to udělej-za těchto podmínek koupíš jedině tak nějakou 14–15-ti kilovou bestii.

      0 0
      • Matony  

        co třeba tenhle dámskej Canon, zkus to trošku prošmejdit nebo ještě na wigle, CRC dá se tam občas něco najít za super ceny, jestli Ti nedělá problém nakupovat v zahraničí.

        0 0
        • Smazaný účet  

          když jsem to četl tak jsem myslel Canyon, ale tohle už by byla jiná parádička :))

          0 0
          • Marccoo  

            Já taky.Ale za ty peníze to je hodně dobrý kup,kdy hodnota libry je stejná jako euro.

            0 0
    • pospam1  

      aco třeba tento : http://www.marinbikes.com/…T_HHT_BV.jpg

      kdybych byl holka, tak by se mi líbíl.

      0 0
    • yoggi  

      nika712: mal by som jednu otazku s akeho dovodu musia byt na mtb kotuce pre image alebo preco, bude vyuzivany tak ze je zapotreby aby boli na nom kotuce ?

      0 0
    • Scully  

      A co třeba něco od Garyho. Někde na netu byl i test, ale ten fakt nemužu najít :-(

      0 0
      • Scully  

        Zde je test. Sice nemá kotouče ale má náboje na 6děr, takže pozdější montáž kotoučů není problém. :-)

        0 0
        • Hejdik  

          Kdybych byl holka a sháněl kolo do 13 000,tak tohle by pro mě byl horkej favorit.

          0 0
        • jIrI___  

          To nevypadá vůbec špatně, náboje na kotouče by pro mě byly velkám plus. Vzhledem k tomu, že je to Gary, tak je i cena pěkná :)

          0 0
          • Krocan  

            souhlas s tebou…akorát mi v tý recenzi příjde že by mohlo aspoň to přední kolo dát správnou stranou:-D

            0 0
            • jIrI___  

              Taky jsem na to čučel, ale funkčně to asi ničemu nevadí :-D

              0 0
              • Krocan  

                to ne, ale v recenzi to vypadá jako by to dělali(tu recenzi) lidi co tomu nerozumí ani tak aby dali správně kolo a pak nevim jak moc budu vážně brát to co napsali;-)

                0 0
                • majky123  

                  No ták jó, sem si toho fakt všim až teď, příště teda obrátim eště vidli :)) ať je víra silnější

                  0 0
        • Hejdik  

          Ty páčky od Tektra se mi moc líbí.

          0 0
          • Scully  

            Je to pěkně poskládaný, a ty díly bontager nepůsobějí ani moc lacině, já je taky vozím a na pohled jsou takový bytelný + je to skoro celí na deorku. Sehnat to za tu cenu, fakt bych dlouho neváhal a bral bych ho. Ten rám se nestratí.

            0 0
    • poriz1  

      ooje přítelkyně má GT velikosti 16palcu. Maximální spokojenost. Má krátkej rám. Zkoušela i takový ty dámský geometrie od authora, ale nebylo to to pravý,.Popřemýšlej o tom.-)

      0 0
    • Majkrosoft  

      Borci a samozřejmě taky dámy nebo slečny, co říkate na Ghosty? Taky teď s přítelkyní vybíráme nový stroj a třeba tenhle http://www.mojekolo.cz/…st-miss-5100 se mi hrozně líbí, cena už je sice trochu jinde ale výbava řekl bych slušná..... co vy na to?

      0 0
      • poriz1  

        no cena je fakt jinde.:-)  Hlavě za tenhle bike bych takový prachy nedal

        0 0
        • Smazaný účet  

          taky mi přijde, že tam není nic co by stálo 19 tisíc

          0 0
        • Majkrosoft  

          je fakt, že za kolo s véčkama je cena přes 19 celkem dost ale když si tenhle (sice dost důležitý parametr) odmyslím, tak jsem toho názoru že to kolo je solidně vybavené, nebo ne?

          0 0
        • stix  

          no asi tak, 19 a pul litru za bike s RST…fuj, kdyby tam dali aspon axonku :)

          0 0
          • jIrI___  

            F1rst je v recenzích jako jediný z RST celkem dost chválen, prý má stejné vnitřnosti jako R7.

            0 0
    • kwaker  

      mě se líbí todle :-) http://www.bike007.cz/…4500-wsd-08/ sice loňsky model, ale o to lepší cena

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.