• Alena71

    Prosím, jakou značku kola s cenovou relací do 20tis. Čím víc čtu tím více tápu. Měřím 163 cm, chtěla jsem průměr kol 29, dnes mi to prodavač rozmlouval. Přemýšlela jsem o značce Specialized, Trek, Superior a včera jsem koukala na kola Scud. Jezdím od jara do podzimu cca 1–2× týdně. Děkuji

    0 0
    • puffbodie  

      A cim vice budes cist a obzvlaste tady (ale minimalne 50 tis. a podobne), tak tim hure na tom budes :-) 163cm je zakladni udaj, ktery aspon rika, ze budes mit vetsi moznost vyberu (nejsi uplne prcek ala 140cm). Ale pro spravny vyber geometrie budes potrebovat udaju vice.

      Jake velikosti kol uz jsi mela/jezdila?

      Ale hlavne, kde a co planujes jezdit aneb hledas klasicke horaka, trekking, silnicni, gravel, cyklokros......

      0 0
      • Alena71  

        Jezdit budu cyklostezky, občas les. Velikostně jsem měla 26 s jiným zkušenosti nemám, zn. Kellys. V obchodě Vám nutí samozřejmě jejich značku. Už mi to nebaví ani objíždět.

        0 0
        • Chlebovnik  

          Specialized Rockhopper ve velikosti S na 163 cm úplně v pohodě.

          Kellys má kola obecně trošku větší než konkurence a Vanity 29" v S by byla na 163 hraniční. Velikostně odpovídá něčemu mezi S a M u Spešlu.

          0 0
        • puffbodie  

          Otazka je co to je les. Jestli nejake sjezdy a nebo obycejne pesiny. Mezi 26 a 29 (ve skutecnosti 28) az takovy rozdil neni pro vysku 163cm. Znam i mensi lidi co jezdi na 29. Co jsem chtel ja v obchodech nikde nebylo, takze jsem kupoval pres internet z Anglie (usetril jsem cca 18 tis.). Ja mel vyber jednodussi, chtel jsem nejaky zakladni gravel nebo cyklokros, takze berany, zadne odpruzeni, zadne ty siroke gumy jako na horaku (ted si rikam proc sem se predtim zdrzoval s takovyma kolama :-)).

          Takze nejlepsi by bylo prodejce ignorovat a napred najit spravnou velikost. Proste rict jim jasne, ze chces spise 29", ale kdyz tam budou mit 26" nebo 27,5" tak vyzkouset i ty, protoze musis najit jakou velikost ramu potrebujes. Neni treba kupovat kolo hned v prvnim kramu. Vyzkouset nekolik kol takto a pak se muzes soustredit na to vybrat co se ti bude libit.

          0 0
        • puffbodie  

          Tohle sice neni zrovna blizko u tebe damske Rockrider ST 560 , ale teoreticky by jsi mohla mit ram S obecne u horskych kol. Decathlon je vyhoda, ze muzes na prodejne se domluvit at ho tam vezmou na prodejnu na vyzkouseni a nemusis ho kupovat.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.