Dálkový lock vidlice Fox-ovládání z korunky

13 nepřečtených
  • libisenuj

    Mám vidlici Fox 32 Rhythm model 2020/2021 s dálkovým lockem na dvě polohy. Ten jsem z kola shodil první den a chtěl bych to předělat na ovládání z korunky. Podle manuálu by to měl být tento díl:

    https://www.bike24.at/p1332260.html

    a originálně tam je tohle:

    https://www.cyklosvec.cz/…tl-na-remote

    Můžete mi to prosím potvrdit/vyvrátit?

    Případně bych byl ochoten vyměnit s někým, kdo touží po dálkáči.

    Díky

    0 0
    • libisenuj  

      Nikdo nepotvrdi? Maji to jen v Nemecku, tak bych to rad trefil na prvni dobrou…

      0 0
    • Johny_r  

      Komentář na bike24: „Warring : Not suitable to convert a fork from remote to crown adjust !!! I have bought it from Bike24 and I just wasted 30 € ;( “

      Předpokládám, že nestačí vyměnit tohle, ale nějak se liší i střeva. Pro dálkáč je tam nějaká pružina, která táhne proti lanku, u páčky na korunce to tam být předpokládám nesmí. Ale jestli jde jen o tu pružinu na fotce nebo i něco jiného, to musí říct někdo, kdo vidí dovnitř. Já tu vidli mám, ale do rozebírání jsem se zatím nepouštěl.

      Btw. můžu se zeptat, proč se chceš zbavit dálkáče? Jen ze zájmu, protože pro mě je to věc, kterou používám neustále a nikdy bych se jí dobrovolně nevzdal :-)). I když je fakt, že u vidle to není tak zásadní jako u zadního tlumiče.

      0 0
      • libisenuj  

        Mě vadí jednak bovden a druhak páčka na řidítkách, šlapu v sedě, nezamykám. Měl sem fulla a nezamykal sem taky. Já sem si to přeložil tak, že kořeň je zklamanej z předělání. I odpověď by tomu nasvedčovala. To je právě to, co nevím. Jesli je pajšl stejný, nebo ne. Podle mě modrá páčka nasedne pouze na vnitřní šestihran a stáhneš ji šroubkem, ale nevím k čemu jsou tam ty kolečka…na slepo objednat nechci…

        0 0
        • kejda  

          Ty kolečka, jakoby ozubená, vymezují výšku po demontáži původního „prstýnku“, viz moje fotka, co zůstalo. není v tom žádná věda, mrkni na youtube, je to tam pěkně popsané. Práce na pár minut. Jediné, na co si dej pozor, pokud seš punťa jak já, a budeš chtít mít ovladač v pozici otevřeno na 12-té hodině, tak po demontáži dálkového ovládání je tam šestihran s vnitřním závitem, kam pasuje imbus na dotažení ovládánání. Ten nesmíš moc vytočit doleva, jinak ti začně pod ním prolínat olej. Ale jak říkám, nic to není.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.