Cyklopoint Berounská 24 MTB 2012

41 nepřečtených
  • pelhrimov

    Tak již se to asi blíží a bude brzy odtajněna trasa plánované Berounské 24 hodinovky. Podle propozic http://maratony.sportbusiness.cz/index.php… to bude klasika a pojedou se kategorie sólo, dvojky a čtyřky na krátkém okruhu. V Jihlavě okruh a způsob startu moc nepřál tomu dát 400km. V Berouně by zase třeba šlo nastoupat za 24h něco k 10 kilometrům, kdyby ta trať byla technicky snadná. Uvidíme a snad po zveřejnění mapy bude někdo z místních bikerů s předstihem referovat o trati.

    0 0
    • wenda.simon  

      Trať naprostá nuda a hnus dle mně. ta dřívější byla paráda. Tohle je velká část asfalt. Letos sem se těšil ale zvažuju jestli se účastnit.

      0 0
      • jecnak  

        Jak vypada ten vyjezd a Brdatku? Dle fotomap to vypada na vyjezd primo po louce.

        0 0
    • Mike TB  

      Ahoj, oklnosti ve formě kompletně zoraných luk kolem Berounky u osady Na Ptáku nás donutili kompetně překopat trasu a vytáhnout ji až nahoru na Zdejcinu do lesu. Vyhneme se problematickým místům kolem chatových osad a trasa je podstatně těžší, ale podle méhu názoru hezčí. Stoupání zmámé z minulých ročníků je prodlouženo a je nový sjezd „vanama“ od Dědu. Okruh 15km s převýšením 405m.

      0 0
      • Darkson  

        to vypadá docela zajímavě. bude nějaká projížďka trasy?

        0 0
        • karliner  

          Trať zajímavěji vypadá a novinky dost zjednodušily mé fantazírování o sólojízdě, když už to mám skoro za chalupou. 15km/400 metrů up na kolo mi přijde pro turistu-sólistu jako jsem já naprosto unreal…

          0 0
          • Rychlej turista  

            To dáš, nebuď měkkej :-)

            0 0
          • McBlacky  

            tak předtím to bylo 8,5 a 200 ne? to zase není takový rozdíl. IMHO nejvíc záleží jaké ty výškové metry jsou, ne kolik jich je.

            0 0
            • karliner  

              Právěže mi to přijde jako rozdíl velkej, místo dvou krátkých kopců jeden 4 kilometrový.

              0 0
              • Rychlej turista  

                Já bych to prodloužení trasy bral jako hodně pozitivní, 15 km okruh bych viděl jako optimální. Nebude tlačenice.

                0 0
                • pelhrimov  

                  Tlačenice asi nebude vzhledem k počtu startujících, ale na delším lesním okruhu bude muset být závodník více samostatný a neužije si tolik pohodlných průjezdů depem a městem, tzn. větší nároky na zásobu vody, nářadí a baterií, …zase to bude spravedlivější ve štafetách v tom, že Ti s poruchou si to těžko někde zkrátí.

                  0 0
            • Smazaný účet  

              jako že jsou hodný metry a zlý metry? a tohle jsou ty zlý! :-) btw asi tak na 30% o tom začínám uvažovat (sólo)

              0 0
              • McBlacky  

                já to neznám kolem Berouna tak dobře abych věděl jaký to jsou metry, ale přijde mi, že jeden kopec je lepší než více menších. Nasadíš si tempo a když to přežiješ už tě čeká jen pohoda.

                Po změně okruhu o tom docela uvažujeme. Ale uvidíme po Karlštejnu. Kdyžtak se přihlásíme last minute bez jídla – to si stejně vozíme svoje. Ale samo jen do 4chicken kategorie :)

                0 0
          • jecnak  

            Jak pise Blacky, vic zalezi na povrchu tech kopcu. Kdyby to bylo nahoru po loukach, jak byl plan, tak to bych videl jako dost obtizne.

            0 0
            • karliner  

              Na druhou stranu – laickým pohledem na profil si myslím, že 4 km dlouhé stoupání na 24 hodinovce je vražedné na jakémkoliv povrchu.

              0 0
              • Rychlej turista  

                Nemusí být. Na 24 hodinovce jsou zabijácké prudké kopce nebo pokud je měkký povrch, kde to nejede. Ještě teď mě straší Bystřička 2009, když si vzpomenu na rovnou, ale měkkou louku za startem :-)

                0 0
              • jecnak  

                Laicky pohledem se 24hour neda ujet. V Liberci je stoupani od brodu o delce 3km. Prave diky rozumnemu sklonu a podkladu je hodne jetelne. Na rozdil od Jihlavy, kde jsou kratke velmi prudke a pro singlare neprijemne stojky.

                0 0
                • karliner  

                  Vím, že se laickým pohledem to ujet nedá. Ale nějak si utvořit názor musím a když kouknu na profil a vidím, že každé kolo pojedu 4 kilometrový kopec, je to pro mne vodítko. A popravdě (ve vší úctě) daleko důležitější, než názory zkušených lidí, kteří jsou ale výkonnostně o několik světelných let přede mnou. Projedu si to a uvidím sám, vypadá to na nějaký průměrný sklon 6% a to není málo, třeba to bude v pohodě.

                  0 0
                  • McBlacky  

                    Tom se ti snaží poradit dobře a já s jeho názorem souhlasím, byť jsem solo jel jen jednou. I ve 4ce naplno poznáš, který kopce po 100km šrotu v nohách jedou a který nejedou.

                    0 0
                    • karliner  

                      Ale jo, já to beru. Jen poukazuji na to, že jeho (a Tvoje) kritéria závodníků jedoucích na vítězství (nebo bednu) můžou být o dost jiná než moje kritéria zewlturisty.

                      0 0
                  • jecnak  

                    At uz mas najeto kolik chces, ke konci uz proste chybi sila, pripadne zlobi nejaky sval, upon, slacha ci kloub a pak je lepsi jet mirnejsi delsi kopec po sotolince nez 5 malych stojek v korenech a sutrech na ktery ti sotva staci prevody.

                    0 0
        • Mike TB  

          Ano o vikendu tyden pred zavodem. Jeste to upresnim. Ve ctvrtek to projedu s kamerou a udelam novy popis trati.

          0 0
          • wenda.simon  

            Tleskám za tuto změnu. Myslím si že to je mnohem zajímavější než předchozí trasa.

            0 0
    • Mike TB  

      Aktuální mapa

      0 0
      • Smazaný účet  

        koukám na to…trochu nepříjemnej bude ten úsek od Drábova na Václavák, tam to bejvá měkčí a až to tam člověk pojede po x-tý…Jinak pohoda, pohoda, teda, záleží ještě jestli Václavák nebude rozprasenej od lesáků, to je pak peklíčko :-) Sjezd pod louky je ňamka a oba ty Brdatkový singly taky…

        0 0
        • Mike TB  

          Úsek před Václavákem byl celkem ok i v roce 2010 kdy nám pršelo téměř po celý závod. S tema singlama porad resim dilema jestli jet spodním komplet pres ty mustky. V noci to tam asi nebude to prave orechove.

          0 0
          • McBlacky  

            záleží i na tom jak moc ty můstky smekaj za mokra :)

            0 0
          • wenda.simon  

            Ten úsek byl docela výživný.Občas tam bylo ale dost lidí takže se nedalo jet ideální stopu a tlačilo se. Teď na delším okruhu se to více roztahá.

            Každopádně váhám s účastí. :-)

            0 0
    • Mike TB  

      Video z trati: http://www.youtube.com/watch… Projížďka po trase je v neděli 22.července. Sraz v 10.00 v kempu Beroun (GPS 49°58'8.801"N, 14°4'31.607"E)

      0 0
    • royal  

      Zatim to vypada na docela komorni atmosferu – 68 zavodniku prihlaseno tejden pred startem, to se na tak dlouhy trati budem asi bat kazdej sam :-).

      Uz se docela tesim, jeste aby vyslo pocasi :-)

      0 0
    • Mike TB  

      Trasa je z 90% připravená. Vše je prosekané a je postavený sjezd z hráze. Už se trénuje, alespoň podle vyjeté stopy při kontrole dnes odpoledne. Fotky z průjezdů: http://maratony.sportbusiness.cz/index.php…

      0 0
    • Meduza  

      Byl jste tam nekdo?

      Jaka byla trat v porovnani se Zdejcinskou verzi.

      Koukal jsem do vysledku a moc lidi se teda asi nedostavilo :(

      Mike zaslouzi imho cernej puntik za svoje stranky. Je to total neprehledny (aspon teda pro me) :) V prubehu zavodu jsem chtel kouknout na prubezne vysledky a ani na ty jsem se ze Sportbussines.cz nedoklikal. Nasel jsem je az pak hotovy na Sportsoftu…

      0 0
      • Darkson  

        já se přiznám, že jsem vyměknul a nejel. představa jezdit 24 hodin na Děda a dolu…

        0 0
      • milba  

        Pravda je, že účast nebyla nic moc, ale závod to byl nádhernej, ale i náročnej. Hlavně ten výjezd byl nekonečnej, singlíky a sjezdy byly naprosto super.

        0 0
      • McBlacky  

        jsme neměli volnou neděli :/ jinak jsem chtěl jet

        0 0
      • royal  

        Muj nazor:

        • tratove pekny, vyslap nebyl moc narocnej, rovinka nahore pekne jezdiva,sjezd moc peknej, zase jsem posunul hranici kde zacinam brzdit :-). Skoda ze sev noci nesmelo do singlu, ale kdyz tam prestal hlidat vestickar tak jsem si toprojel aspon jednou v noci. Mohli nas tam aspon pustit na vlastni pest, plnolidi by radsi jelo v noci singlem i kdyz to bylo pomalejsi, kdo se na tonecejtil tak by jel po silnici…
        • organizacne slabsi – hlavne chybejici wifi, zatajene online vysledky(jedinou moznosti bylo opsat si URL z notebooku organizatora!), oschle houskyna obcerstvovacce, nesmyslne umistena tabule casomiry tak aby na ninebylo videt…

        Celkove za me takovej prumer, na to organizacni nadseni jaky vladlo v Jihlave to proste nema. Jeste ze ta trat to kompenzuje, na pristi rok bych ji klidne nechal.

        Bylo parada ze nas tam bylo tak malo, aspon jsme se na trati nemackali ;-).

        Kazdopadne jsme si celej vikend uzili a pristi rok prijedem znova ;-)

        0 0
      • richard_majer  

        prvni 24hodinoka v zivote, celkove velky zazitek :-)

        trat pekna, kopec se ke konci zajidal… sjezd byl rychly, to byl slusny fofr (nechal jsem tam desticky)… obcerstvovacku jsem nevyuzil, ani nevim co tam bylo, tak k tomu se nemuzu vyjadrit. Tepla jidla jsem osobne nejedl, ale doprovod mi doporucil radeji konzumovat vlastni zasoby. Casomira jak uz tady byla zminena nesla videt, wifi by bylo super…

        celkove ale moje prvni zkusenost, asi ne posledni :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.