• grafik

    Ahoj, dáte někdo tip na hezké, originální cykloponožky? (Ne krátké kotníčkové. Ideálně e-shop v ČR.)

    Případně i dotaz, vozíte jen cykloponožky nebo i klasické civilní?

    Potřebuji par kousků obnovit. Díky za každý tip.

    0 0
    • Fran7  

      Mám plno cykloponožek od Kupkolo.cz neb mají lepší ceny na značku Sensor než samotný Sensor a ty jejich jsou super. Teď mám i dvoje objednaný z WISHe tak jsem zvědavý na kvalitu.

      0 0
    • Singlespeed  

      Klasické civilní kvalitní ponožky jsou levnější, odolnější, na noze příjemnější a mnohem déle vydrží. Racionální důvod proč vozit ponožky s přívlastkem cyklistické tedy neexistuje :-).

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak přece jen sportovní ponožky mívají anatomičtější tvar, stažený nebo prodyšnější nárt, rozdělení L a P, lépe sedí…

        0 0
        • Singlespeed  

          Ještě když jsem v práci fasoval černé ponožky, jezdil jsem jen v nich. Vydržely násobek toho, co nějaké Lawi, Sensor, Moose a další předražené šmejdy. O komfortu se ani nezmiňuju, všelijak „funkčně“ tvarované a různě odlehčené či naopak zpevněné kreace z petek jsou na noze za trest :-).

          0 0
      • jIrI___  

        +1, mám úplně stejné zkušenosti. Cykloponožek jsem pár dostal na Vánoce, narozky apod. a vždy se jen potvrdilo, že cenově jsou napálené, ale jejich výdrž je legračně nízká a snad až na jeden pár tak nějak nepřirozeně svíraly nohu.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Já teda nevím, ale mně letní cykloponožky vydrží několik sezon a prostě sedí na noze…

          0 0
        • Fazzy  

          Ja zadnou nizkou vydrz nepozoruju. Mam fusekle Ekoi, Lawi a Sykoru. Z Ekoie, pravda, celkem rychle slezla barva. Na ostatnich mam par tisic najeto a nevidim znamky pouziti. Lawi vcelku obycejna, ale prijemna cyklofusekle, Sykory beru do hicu, protoze perfektne vetraj.

          0 0
          • Breakpain  

            Lawi +1

            0 0
          • jIrI___  

            Možná jsem měl štěstí na špatné kusy. Co si vzpomínám, tak to byly ponožky od Spešlu, Woox, Sensoru, nějaké Maloja a na závodech dostané reklamní Moose. Ty posledně jmenované vydržely s přehledem nejdéle. U ostatních šla do kopru barva, povolil lem kolem kotníku nebo se prodřely.

            0 0
          • MiKED  

            Jo, Lawi jsou super – vysoké i nízké… A neřekl bych, že 100 Kč za pár ponožek je extrémní cena. Třeba Sensor bych už ale znovu nechtěl, to jsou fakt lepší i běžné ponožky.

            0 0
      • Jakobo  

        +1

        Pripade zajit do pracovnich odevu a tam je hafa ponozek s ruznym upletem a materialem v ruznych castech pro kazde rocni obdobi. Sam jsem cumel na ten siroky vyber. O tom se muze kupkolu jenom zdat. Dokonce si vzpominam, ze tam meli i primo ponozky pro cyklisty, take na fitnes, beh ad.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Také jsem čuměl (když nakupuji do firmy desítky párů rukavic, tak zkoumám i jiné věci). Ale na intenzivní sport většina věcí z pracovních oděvů není, protože se tam řeší ekonomika především, tedy levnější materiály (ale třeba větší výdrž). U sportovních věcí mě zajímá hlavně funkce, výdrž musí být přiměřená ceně a podmínkám.

          Ještě schválně někdy zkusím koupit nějaké ponožky Würth Modyf, jak jsou na tom třeba jejich bambusky :-D.

          0 0
    • adam1  

      Lawi sedí super ,originální ,ok cena .

      https://www.shop.lawi.cz/…el-1-35-38-2

      0 0
    • Esi  

      Když je do 15 stupňů tak mám nějaký kompresní podkolenky, jedny snad i z Lidlu a přijdou mi funkce stejné, už je mám několik let a ještě si pohromadě, jak je vedro tak klasické ponožky, většinou nějaké už třeba vzhledem ke stavu nevhodné na nošení do práce. Ponožky nevidím jako zrovna důležitou část výbavy na kolo

      0 0
    • AussigBiker  

      Nejaky sportovni Voxx, je to ceska firma, jsou super. I protiskulzovy, coz se muze hodit treba to telocvicny. A ted cerstve kompresni podkolenky od Crafta.

      0 0
      • Youda  

        Také kupuji Voxx , mají to tam pěkně popsané, teď jde o to jestli to odpovídá realitě. Na moje mrznoucí prsty u nohou je i Déčko krátké. Je pravda, že jezdit na kole a chodit po horách je trochu rozdíl :-)

        0 0
    • Ralan  

      Za mě nejlepší tady – https://www.moose.eu/cz/

      0 0
      • Vrci  

        Souhlasím. Moos je dobrej, jak co se týče výdrže, tak i pohodlí.

        0 0
    • krabica  

      Neřešit a jezdit!!!

      0 0
    • SilnicniPavel  

      https://www.lyzarna-bruslarna.cz/…luta--modra/?…

      Velmi kvalitní ponožky a zrovna na ně je 50% sleva. Skvěle odvádí pot atd.

      0 0
    • Johny_r  

      Používám prostě jakýkoli sportovní ponožky. Je celkem fuk jestli z Lidlu nebo z nějakého superspeciali­zovaného shopu. Rozdíl je akorát v ceně. Mám radši tlusté ponožky, které víc vytěsní botu než nějaké tenoučké. Dokud jsou z nějakého funkčního materiálu, tak fungují srovnatelně. Dobré zkušenosti mám s Decathlonem. Za pár korun solidní ponožky s dobrý střihem, co drží. Jediné, co je o level výš, je Merino. Mám nízké Smartwoolky na turistiku a občas je vezmu i na kolo. Jejich zásadní výhoda je, že nesmrdí ani po delším použití a jsou opravdu příjemné na nošení. Při jízdě rozdíl ale nepociťuju (tam mám jiný starosti) a stojí pětikilo, takže na to, aby si s nima člověk nacpal šatník, to zrovna není.

      Jediné, čemu se na sport vyhýbám, jsou obyč bavlněné ponožky na běžné nošení. Zpotí se, zůstanou mokré a pak se shrnují. To fakt ne, ale jinak celkem cokoli. Důležité je, aby sedly velikostně (což je u mých nohou 48 občas problém :)).

      0 0
    • BikerM  

      Používám Moose a Sensor. Obojí super! Jo a taky mám jedny Maloja, ty jsou asi mé nejoblíbenější.

      0 0
    • mikub  

      D-Sox

      Příběhy na stránkách teda nemusím (a fakt, že oni tam mají zrovna úplnou esej), ale ty ponožky jsou fajn. Výdrž super (jak na prodření, tak tím, že materiál nemění vlastnosti).

      0 0
    • okam_z_brna  

      Překvapilo mě, kolik doporučení tu je na značku Moose. Je to sice česká značka, ale teda kvalita hrozná. Měl jsem od nich během posledních 5 let 4 páry (jak vysoký tak nízký) a u všech se strašně rychle vytahala vrchní „guma“ a ponožky pak sjíždí. U nízkých to asi nemusí vadit, ale já jsem příznivce vysokých ponožek, minimálně do třetiny holeně, ideálně těsně pod konec lýtkovýho svalu.

      0 0
    • l-e-t-o  

      žádné speciální cykloponožky nepoužívám, přijde mi to zbytečné. Ale jelikož jsem členem klubu pánů z Ponožkovic, tak mám o barevné ponožky vystaráno a běžně na kolo používám je.

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Před mnoha lety jsem k dresu dostal ponožky (krátké) Sweep – netuším, kdo je pro ně dělal, ale dělal je dobře. Nevytahovaly se, nepovolovaly v mokru, přestože jsem v nich v zimě běhal sněhem, vydržely neuvěřitelně dlouho. Tak jsem si dokoupil zase pp. tytéž, jen jinou barvu. (A ještě doprodej modelu #23 – tužší a na mě úplně přesně padnoucí.)

      S dlouhými je to tak, že Lidl kompresky nic moc nevydrží (opět v nich i poklusávám), to raději různé Force (Tessera ztratily barvu, tužší, ale jinak dobré, Athletic Pro jsou lepší) z Kupkola; (zase Kupkolo reklamní krátké byly dost nanic, zejm. po propocení – tedy hlavně ve srovnání s krátkými Sweep).

      Suverénně nejlepší kompresky mám opět letos ze Sweepu – tyto mají na mě správně kompresní lýtko, ale příjemně padnoucí a nesvírající chodidlo – hlavně na poklus výborné. A jako bonus nepřehlédnutelnou barvu – mám je i místo odrazek :-). Mohly by zase vydržet roky kombinace běhu a kola, koupil jsem 10 párů. Na běh mám ještě tyto střední, ale mají na mě skoro přehnaně pružnou dolní část, neshrnují se však pod chodidlem ani tak. Uvidíme, co po desátém praní.

      Syn nedá dopustit na ponožky Compressport, ale ten už skoro jen běhá, pro cyklistiku irelevantní.

      0 0
      • Jakobo  

        Jestli ty to spis nevidis vice pohledem bezce, aspon mne to tak z toho projevu prijde. Ja (uz) moc nebeham, ale pri behu jsou boty a ponozky asi to nejpodstatnejsi. Naproti tomu na kole bych si troufnul rici, ze na ponozkach nezalezi vubec nebo skoro vubec. Uz treba jen to, ze snad nikdy v zivote jsem nemel na kole puchyre. Pritom pri obyc chuzi kolikrat nemluve o delsich turach, bezkach apod.

        Mam spoustu ruznych ponozek (jezdim na kole denne byt bezne jen do prace 2×12 km) a nekdy treba najdu ve skrini nejake ponozky (frote nebo nejake cyklo), zacnu je nosit a zpocatku treba vnimam velkou zmenu oproti predchozim, no ale po par dnech je to uz jedno.

        Podle me na kole je zasadni neco uplne jineho – teplotni komfort. To znamena v lete spise tenke bavlnene (samozrejme smes bavlna % ?%) a v zime teple ponozky (silna bavlna, vlna). Vydrz – fakt nevim, ale nepozoruju nejaky zasadni rozdil. Je to blbe to furt vzpominat, ale na bezne fungovani mam nakoupene jednoduche ponozky z pracovnich a pouzivam je na vsechno. Kotnickove (tusim se jmenuji fitnes) a pak normal delku. Vyhazuju vetsinou az se trhaji – delaji diry, pata je vetsinou stale OK.

        U me ponozky hori pri lyzovani (bezky), kdy beru tezke kozene boty a horske bezky, to jsme ale nekde uplne jinde.

        1 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Ani ne. Na kole mi přijde podstatný pocit po 100+ km v teple, hlavně tedy tvarová stálost, nekrčení se pod chodidlem, dobrý odvod potu. Použitelnost na běh a možnost nezničit si nohy v mokru jsou pak milými bonusy.

          Díry se mi dělají dříve na palcích a to výhradně z trailových seběhů … tedy u mě spíš splazů.

          0 0
    • kovar  

      Koupil jsem i pár cykloponožek, ale většinou letěly do plastového odpadu – nepříjemný pocit, jako bych obul polyethylenové pytlíky (Force, jakési Haven, FOX Trail, jakési Craft a mnoho dalších, už si nepamatuju, úplně snad nejhorší byly ty FOX).. Senzor taky nic moc. Z těch cyklo je mi nejlépe v Silvini Bardiga a Ferugi (oboje s příměsí bavlny).

      Na jaro a podzim používám 3/4 volné kalhoty a OB podkolenky od Sporticus, ty jsou perfektní, ale nevím, kdo je jim vyrábí. https://www.sporticus.cz/…enky-zelena/

      0 0
      • Jakobo  

        Zajimave, to mas stejny styl jako ja. Ja nosim 3/4 take, ale i v zime na prochazky nebo na kolo. To pak jen davam dlouhe termo podle teplot PP, PES, Merino nebo fakt do velkych mrazku na bezky (treba –15, –20) dve vrstvy. Po celkem dlouhem zkouseni jsem presel od bavlny, ktera moc nevydrzi k 3/4 Hannah tusim Circulum, jsou z nejakeho japonskeho nylonu pocitove jako bavlna, rychle schne (vzdycky v lete se v nich i okoupu pokud jedu kolem nejakeho jezera), neprosoupou se o sedlo tak rychle jako bavlna apod. Bohuzel uz se z nej nedelaji, pry se jim to nevyplacelo nebo co. Tak pomalu hledam nahradu ac mam jeste 1 nove v supliku.

        0 0
    • bednee  

      Mám X značek a moc neřeším, přijde mi to všechno stejné, umělý materiál. Force má dobré designy, mám je a jsou OK: https://www.forceshoppraha.cz/…cycle--bile/

      0 0
    • RapMan  

      používám starší tenisový ponožky (Puma, Head), na tenis už tolik dobře nesedí, tak je dodělávám na kole.

      0 0
    • SilnicniPavel  

      Já bych jezdil v silonkách to je dost originální.

      0 0
      • jIrI___  

        Vozím je na na jaře/podzim jako zálohu, kdyby náhle klesla teplota. Na svoji nulovou hmotnost a velikost překvapivě dobře hřejí, dokážu si je představit i jako užitečný kousek na bikepacking.

        0 0
        • krabica  

          :-D

          0 0
        • Jakobo  

          Policie je konecne na stope dlouhodobe hledanemu pachateli loupeznych prepadeni bank. Lupic pri nich pouziva silonove ponozky na hlave a rukou aby zmatl vysetrovatele a nezanechaval otisky prstu. Lupic je ozbrojeny cestovnim kolem proto se verejnost nema pokouset o jeho zadrzeni.

          0 0
        • babkanakole  

          Já mám jako baba výhodu, že se silonky berou jako normální kus oblečení a nikdo nad tím nekroutí hlavou.

          Na bikepacking jsou ideální, a možná ještě lepší jsou nějaké slabší zimní, pokud hrozí opravdu velký teplotní zlom. Ty nejteplejší zimní co mám hřejí až moc, a přitom je to balíček o velikosti odpovídající zhruba návlekům na ruce.

          0 0
    • Pikaču  

      Tak driv jsem na tohle měl taky takový primitivní názor. Nosil jsem basketacke,civilni, sportovni fusekle. Na basket jsem měl dokonce dvoje abych nemel puchyre.

      Nicméně jak jsem presel na tretry do kterych je blbost narvat tlusté ci civilní ponozky jezdim zasadne v tenkých cyklo položkách: giro, mavic, Northwave, castelli, rapha, sportfull, canyon, … a vsechny drží vic sezón.

      Eleven je šmejd.

      Takže když kupuju hadry na eshopu si vždy hodim 1 pár ponožek.

      0 0
      • milan.v  

        Léta jsem intenzivně několikrát týdně běhával v bavlněných věcech, takže dokážu posoudit rozdíl, už bych v tom nesportoval…

        0 0
    • oberleutnant Weiss  

      Aktuálně vozím tyhle:

      https://www.fusakle.cz/…category/69/

      https://www.fusakle.cz/…category/69/

      Holky se předháněly, co mi která pořídí za dárek…

      0 0
    • Elwing  

      Kupuju Giro HRC Team Tyhle jsou zrovna dámské. Pěkně obepnou nohu, jsou tenounké a necítím je vůbec. Když něco objednávám z Německa, tak jich tam pár přihodím, mívají je v akci kolem 10 euro.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Muzete nekdo srovnat tuhle kolekci s tou jejich minukou (ta fluo).

      https://www.kupkolo.cz/…020_z107579/?…

      Ty sem dostal zdarma pred rokem nebo dvema a ty ponozky sedi suprovne. Byly trochu silnejsi a tesnejsi nez vetsina ponozek co sem mel a nohu trochu stahly v oblasti kotniku – pouzivam je pri behu, protoze skvele podrzi kotnik a achilovku.

      Ten novy model je na tom jak? Zmenila se i barva nebo i materialy?

      0 0
    • xpj  

      Od té doby co hipstersky jezdím na gravelu, tak jedině pány z Ponožkovic :-)

      0 0
    • Lister  

      Tip na lehké ponožky z merina? Ideálně úplně nízká a pak nějaké lehce přes kotnik. Mám kupu ponožek z coolmaxu, ale jak je chladno, tak nedám dopustit na merino podkolenky. I když hřejí, tak se v nich noha potí mnohem méně než ve stejné teplých ponožkách z jiných materiálů a taky rychleji schnou – což je pro mne důležité.

      Díval jsem se, že Sensor dělá model Race i ve verzi s merinem, nezkoušel někdo?

      0 0
      • Jakobo  

        Mne by spis zajimala vydrz takovych ponozek. Ja mam ponozky ze silnejsi vlny nebo asi Merina a pouzivam je hlavne v noci na spani venku. Pokud se bavime o tloustce podobne jako termopradlo tak jaka je tam vydrz? Pokud to neni smes se syntetikou nebo bavlnou, tam asi vydrz bude dostatecna.

        0 0
        • Lister  

          Lehké čisté merino ponožky asi nebudou. Asi to bude vždy směs.

          0 0
    • koldas  

      Aliexpress za 2 USD a mám je už třetí sezoonu.

      0 0
    • Lucenburk  

      Mám hromadu ponožek od NovaParada.cz. Střídám obrázkové s jednobarevnýma podle toho kam jakou cestu mám před sebou. Tady to máš přímo s odkazem: https://www.novaparada.cz/…cke-ponozky/

      0 2

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.