• esite

    Zdravim,

    Uvazujem o kupe kola na nepravidelne jazdenie do prace (cca 11 km jedna cesta) polka cesty mierny az stredny teren druha polka vacsinou asfalt.Urcite sa bude pouzivat aj cez vikendy na nenarocne tury s rodinou.Rad by som kolo ktore bude mat uzamikanie vidlice na riaditkach a nejaku slusnu vybavu. Mam zhriba 180cm a okolo 90kg takze skor asi nieco s 29 palcovymi kolesami na L rame.

    Moj rozpocet je zhruba tak do 20.ooo Kc

    Zatial som vybral dvoch favoritov a to :

    1. Horské kolo GHOST KATO 4 29" 2017

    Odkaz

    2. ROCK MACHINE Torrent 30–29

    Odkaz

    3. CUBE ANALOG 29 2018

    Odkaz

    Co si o tom myslite ? Pripadne poznate nejakeho vhodneho kandidata v tejto cenovej kategorii ktory by splnal moje coakavania ?

    0 0
    •  

      Gate 30, když budeš shánět tak ho do 20 seženeš https://www.sterba-kola.cz/…/mtb-ht-2017#…

      0 0
    • palo7  

      Špatný a na 90kg hledej vidlice s více než 30 nohama. A na zamykání se vyprdni, dobra vidlice ro nepotřebuje

      0 0
      • esite  

        Co je spatny ? Ten Kellys Gate 30 alebo vsetky kola ktore som nasiel ?

        Co to znamena vidilice s 30 nohama ? :) Dik za pomoc

        0 0
        • novas752  

          Vnejsi prumer vnitrnich nohou (ty leskly trubky po kterych vidlice jezdi nahoru a dolu) je vetsi nez 30mm. S kazdym milimetrem hodne roste tuhost konstrukce v krutu a ohybu.

          0 0
        • palo7  

          ty tvoje kola jsou dost slabý. Ten Kellys je z nich jednoznačně nejlépe vybavený, ale to jsou jen modely 2017, tak kdyžtak hledej. Nohy jsou tenké, na 90kg by bylo lepší kdyby měli 32mm, ale to v této ceně bude asi problém, který by vyřešila jedině stavba na míru. Což bych v ceně cca 20tis. doporučil

          0 0
          • esite  

            2017 je bohuzial beznadejne vypredany,maju uz len 2018 – bude to tiez dobra volba ?

            0 0
            • palo7  

              ne, je ve všem horší a za tu cenu už není zajímavý. Jakou hledáš velikost? Na tebe bude od Kellys Mko, od jiných značek ale spíše Lko

              Co tady: https://www.kursport.cz/…-limetkova-m a víc jsem nehledal, ale myslím že se snad ještě najdou

              0 0
              • esite  

                No hladal som skor Lko, ale ako vravis zalezi mozno aj od vyrobcu.

                Pripadne by som mozno bol schopny doplatit 2–3 tisic naviac ak by sa v danej cenovej kategorii nic zaujimave nebude

                0 0
                • palo7  

                  Kellys je atyp, u něj je to posunuty a M je cca 19 ram a pokud máš normální 180cm postavu, tak asi ideál

                  0 0
                  • esite  

                    Tak sa mi podarilo nakoniec jeden kus Mko vypatrat a objednat, mal by dorazit za par dni :)

                    0 0
        • Nutribird  

          30 je průměr nohou vydlice a na tvou váhu je to tenké.

          0 0
    • esite  

      Tak som nakoniec podla odporucani objednal Kellys Gate 30.

      Co som si vsak vsimol ze to ma v predu len 2 taniere, cize defakto 2×10 – to je nejaky novy trend ? Bol som zvyknuty na 3×9, respektive zatial som na nicom inom nejazdil – da sa pridat dalsi tanier alebo bude nutne vymenit cele kliky a pripadne retaz ? (co sa mi vzhladom k cene asi velmi nevyplati)?

      0 0
      • krabica  

        Trend je 1×12, vše ostatní už je ověřené, popřípadě zastaralé.

        0 0
      • Davidakta  

        To neřeš,jestli ti kolo sedne,tak budeš spokojený.

        0 0
      • atty  

        Pro výměnu bys musel měnit celé kliky, pak štelovat přesmyk, případně řešit články u řetězu, pokud je přehazovačka s kratším vodítkem, tak měnit i tu – jít zpět na 3× 10.

        Pojezdi a vyzkoušej – u 3× 9 má kazeta vzadu menší rozsah lehkého převodu, u 2× 10 jsou vzadu obvykle kazety 11–36 a spolu s dvoutácem třeba 36/22 je to podobný rozsah převodů, jako na 3×9, jen tam je méně překrývajích se.

        Když pominu módu a jednoduchost jednopřevodníku, tak na 2×10 nebo 2×11 jezdí mnoho lidí k plné spokojenosti a přechod na 3×9 nebo 3×10 je už většinou rozhodně neláká, když si to odzkoušejí.

        0 0
        • esite  

          Jasne, dava to zmysel

          Tak uz sa teda tesim kedy si vyskusam 2× 10 :)

          0 0
      • Revolt06  

        Psal jsem ti do zprav.

        0 0
    • esite  

      Tak Kellys dorazil – vyzera uplne uzasne,dakujem za typ na velkost M – sedi na mna tak akurat,dovolim si tvrdit ze by som mozno prezil aj S kedze to Mko sa nezda ale je fakt velke ;)

      Zajtra idem na testovaciu jazdu tak dam nejake postrehy :)

      0 0
      • palo7  

        ať slouží, myslím že si na to kolo zatím nikdo nestěžoval :-)

        0 0
      • nitraq  

        Díky za to, že aspoň někdo si nechá poradit:) Užij si ho!

        0 0
      • Namtos  

        To jsi mi nasadil brouka do hlavy – podle doporučení výrobce by měl být M rám na 165–175cm TTL 625mm , rám S na 150–170 TTl 600mm. Pokud by jsi potřeboval S, tak to někdo malý jako já 172cm by jsem už musel mít XS.

        Nemá někdo Thorxe při podobné výšce? S tou výškou co mám se motám na rozhraní S/M u Kellys a u ostatních výrobců spíš M/17"

        0 0
    • Mirin  

      Univerzální tank…

      Jako staromódní pantáta (1971), uživatel kol 26" (RB IQ 6), jsem si jednou (dvakrát) za život hodlal udělat radost bikem, na kterém bych vydržel nejlépe celý den, tj. 7–12 hodin (více se kochám, km jsou tabu).

      Vsadil jsem na jednu kartu, ke které jsem měl dlouhou nedůvěru, a to na větší průměr kol. Ostatně 26" už byly mrtvé, tak v celku jednoducha volba. Minimální zkusenosti jsem získal jen s půjčenim si kola mé ženy, Cube Access za „pár šupů“, abych to prošlápl po tom, co „jen“ vyměnil „olověnou“ vidlici Suntour XCM 100, za Epixon, řazeni a pohon Shimano 2×10, odpr. sedlovku Suntour NX a úpravou kokpitu dle obrazu svému (ano, ladit mě baví…). Prvni dojem po lesni stezce mně trochu vyrazil dech. Jen držet směr, šlapat a na techniku skoro zapomenout? Otázka ale zní, co takhle pocity s pořádným trailovým strojem? ты чувак!! Padesátiny za krkem, tak dělej a vybírej!

      Od RB? Srdcovka, ale potíže s vedením kabelů a ignorace boostových os a karbonu, Author, RM, Kellys, CTM, Scott… Kdesi na kopci jsem mrknul na týpka, co měl značku Ghost, nějaký full.. Přijeli asi ve čtyřech, ostatní jsem očima proletěl, ale Ghost byl něco jiného…, čumím, jak chleba z tašky a říkám si, vypadá dost dobře…, ale co dál? Web, dovozce, recenze....., ty vole v karbonu? a bylo vymalováno! Tradá do prodejny „získat slevu“! Domluva rychlá jak sračka a sleva 10% (10.300,–) byla na světě, (no jo, srpen před novým modelovým rokem…). Zkouška velikosti M, L, (mých 177 cm) se změnou sedlovky sice trvala dlouho, ale nakonec, přes mé krátké nohy, byl výběr jasný. M. Teleskop bych musel mít v trubce až po „kule“, a to jsem i přes nutnou změnu délky představce (za 70mm) zamítl. Howgh.

      Vždycky jsem měl strach a respekt zároveň, což mě drželo při životě a ještě jsem se nezabil. Teď, po cca 1500 km zajíždění mám jasno. Mám strach z toho, že jsem strach i respekt ztratil! Nahoru je to i o kondici, ale ušetřím i tehdy, když mně „nejančí“ přední kolo a při zamknutí jde vše dopředu. A dolů? Otevřít tlumení, sedlovku dolů, a to ani nemusím furt čumět dopředu!, protože ten stroj si to stejně udělá podle svého…

      Ale pozor, abych nekecal jen samé superlativy, tak jsem po cca 600 km!!! „prošlápl“ ořech…, a to pak dopředu opravdu nejede. Pro mě šok, když člověk jezdí, a pro spolehlivost zapomene, na nábech Hope. Následovalo překvapení prodejce, jejich pohled na moje stehna a mé zvýšení sebevědomí. Tento top model má sice nápis Syntace, ale na webu ve specifikaci je 12 × 148 mm SRAM XD, což je pouhý detail… Toš ty zuby se, považte sedřely…a nezabíraly. Dobře, prý vadný kus…, výměna, krčení ramen. No může být. Uvidím brzy, páč mu neúnavně dávám „zauši“!

      Co je na tom ještě úžasné a zajímavé? To, že mně bike padl nejen jednoznačně do oka, ale zároveň vzbudil pocit, že ho udělali vyloženě jen pro mě…

      Toš tak, kdo chce Ghost, potažmo SLAMR od r. 2018 a přechází ze 26“, procitne do nové reality.

      0 0
      • raw 4  

        Kam ještě ten tvůj rádoby vtipný komentář dáš?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.