CUBE LTD PRO 29" vs. CRR 29 BASE

23 nepřečtených
  • El automatico

    Ahoj, rozhoduji se mezi těmito dvěma koly http://www.cubebikes.cz/…29–2012.html a http://www.racebike.cz/…/crr-29-base#…. Mohli byste mi říci, pro které byste se rozhodli a proč? Jsou obě dvě za stejnou cenu. RB má vidlici s pevnou osou ale zase ZŘEJMĚ o něco horší vidlici než ten cube.

    0 0
    • scota  

      Já bych si je vyzkoušel a zeptal bych se jaká je záruka na rám ;-)

      0 0
    • michomin  

      RB je z hlediska komponentů vyvážené kolo – celé v Deore, bonus je pevná osa (u 29 důležitá věc). Cube má jako bonus Rebu a je hezčí, jinak je to typická nabídka zcela nevyváženého kola. Na jedné straně Reba a přehazka XT, na straně druhé brzdy 445, náboje 475 a kliky 552, tedy to nejobyčejnější. Prostě nesmyslná kombinace.

      Mimochodem, ty brzdy, co má Cube jsou určené na příležitostnou rekreační jízdu, víc nesnesou. Jestliže budeš jezdit více, zažiješ s nimi velké zklamání a budeš po čase kupovat lepší, což ti kolo prodraží.

      0 0
      • El automatico  

        Takže to chápu správně, že bys spíš volil RB, které je líp osazené i na úkor horší vidle? Jsem začátečník (jen to zdůrazňuji pro úplnost :-)), v čem bych měl na těch brzdách u Cubu pocítit zklamání? Co by se s něma mohlo stát? Měl bys ještě třeba nějaký jiný tip 29er v cenové hladině 25 tis.?

        0 0
        • MlokCZ  

          Sice to tu je už několikrát v dalších vláknech, ale asi to nestačí, tak znovu:

          http://www.bike-discount.de/…9er-5–0.html

          i za 21tis. Kč včetně pošty lepší než obě kola z výběru.

          A za 25tis. Kč možno vyšší model

          http://www.bike-discount.de/…9er-6–0.html

          0 0
          • El automatico  

            Dík za odkazy, kolo je to nejen osazením velice hezky. Jenže já bych zřejmě potřeboval na vidli pevnou osu. Nebo si myslíš že to zas až tak důležitá záležitost není? mam kolem 100kg. Výškou se asi ještě hodím na ten 20´´ rám.

            0 0
            • El automatico  

              Výška 189cm

              0 0
            • MlokCZ  

              Pevná osa se určitě hodí, ale že by byla nutnost, to určitě ne.

              Jednak u 15mm osy stejně není vůbec moc velký rozdíl v tuhosti (to říkám jak z praxe, tak to potvrzují měření), takže si zase až tak nepomůžeš. 20mm osa by pomohla více, ale ta se dnes zase už vůbec nedělá v XC segmentu.

              Třeba tapered krk pomůže výrazně více než 15mm osa.

              A pak se to dnes vše hodně posunulo. Dříve se jezdilo bez pevné osy s 28mm vidlicí s tuhostí mnohem horší než současné 32mm vidlice a taky to šlo (tím neříkám, že to bylo ideální, to jistě ne).

              Na 29tce je to sice vše trošku zvýrazněné tím, že je vidlice delší, ale zase to není tak hrozné.

              Hodně je to také o tom co a jak jezdíš. Mně na 29tce pevná osa nechybí ani trochu, ale jednak jsem o mnohem lehčí a pak na celopevňáku to v terénu zase tolik nepálím.

              Na 26 fullech ji už mám delší dobu na obou, ale tam zase musím říct, že tomu nijak moc nepomohla. Tužší kola pomohla mnohem více a tapered krk na jednom z fullu taky.

              Teď kamarád se 186cm bral 20" a je mu to akorát, jen musí měnit sedlovku za s offsetem. A až ji vymění, tak asi ještě lehce zkrátí představec.

              0 0
              • Netbike.cz  

                když to mají změřené, akorát třeba Epicony 29" 2012 už jsou jen a pouze na 15mm osu.

                0 0
            • michomin  

              Mlok o něco níže zmínil důležitou věc: je mnohem lehčí. Hmotnost jezdce je totiž při výběru kola zásadní věc. Pod jezdcem tvých proporcí se rám i vidlice chovají jinak, všechno dostává víc zahulit. S tou pevnou osou je to samozřejmě lepší, ale bez ní to není trága; já ji také nemám (ale chtěl bych ji), prostě víc utahuji rychloupínák a tak nějak to jde.

              Jinak ta nabídka kol od Mloka je dobrá, zejména ten první odkaz je z hlediska poměru cena/výkon super. Jediná neznámá je rám, těžko říct, jak se pod tvojí váhou bude chovat, zejména zadní stavba, to zjistíš až si ho koupíš.

              0 0
              • michomin  

                Samozřejmě o něco výše.

                0 0
              • El automatico  

                No předpokládám, že u mě bude rám velká neznámá u všech kol. A dá se té zadní stavbě nějak ulehčit? Krom předpokládaného shození pár kil jezdce?

                0 0
                • michomin  

                  Jediná možnost je jít do vyzkoušených rámů jezdci tvé váhy a těžšími. To RB vychází v testování velmi dobře, lapidárně řečeno je tuhé jako prase. A je slušně vybavené a výrobce si tak věří, že neudává nosnost, jedinou podmínku má a to, že se kolo musí používat tak, k jakému účelu bylo vyrobeno, tzn. xc.

                  Další velmi tuhý rám má a skvělou výbavu k tomu SUP 929 2012, ale tam je jiná cena (katalogová cena 30 000, u Cykloadama na bezúročné splátky 27 000, což má něco do sebe, nepotřebuješ hotovost a není to o moc více než tvé typy).

                  Další kola s ověřenou nosností a podobnou cenou neznám (to neznamená, že nejsou). Mimochodem, když jsem mluvil s prodejcem Cube, tak mi řekl, že už se setkal s vibrující zadní brzdou (což bývá projev nedostatečné tuhosti rámu).

                  0 0
    • Netbike.cz  

      Stevens bikes http://www.stevensbikes.cz/…onarch-trail Cube má sice lepší vidlu ale brzdy 445 a náby 475

      0 0
    • Hurikan88  

      Ahoj lidi,

      jak jsou na tom momentálně tyto dva modely Cube LTD 29 a RB CRR 29? U toho Cube nevím jestli je to model 2014 ale RB už má i rám 2014, každopádně 2013 je levnější a myslím že by mi i stačil když nepoznám moc rozdíl!!

      RB: http://www.rb-bike.cz/…crr-290-base

      Cube: http://cube-bikes.cz/…

      Děkuji hoši

      0 0
      • Azmir  

        Asi bych neváhal ani vteřinu a vzal cube. Lepší geometrie, vidla, osazení.

        0 0
    • Hurikan88  

      Cube má lepší Vidle ale jinak i na tom RB můžu dát brzdy 160/180…dál se v tom no nevím, nevyznám :-))

      0 0
      • scota  

        CRR 290 – MY014. Kónická hlava pro vidlice s tapered sloupkem, zadní stavba na pevnou osu typu X12, navářka přesmykače typu Direct Mount, úchyt zadní brzdy typu PM. Reba vidlice je asi lepší než Epicon. RB nabízí super servis, možnost testu a barvu na přání ;-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.