• Lukáš Volf

    Hezký den všem bajkerům, chtěl bych si koupit nové kolo, jelikož moje současné na moje potřeby už nestačí a narazil jsem na zajímavý model celoodpruženého kola od značky CTM, který stojí 30 999. Jenže o tři tisíce výš můžu mít stejný model ale vyšší řady. Je mi 14 let a můj rozpočet na bike je tedy dost omezený, a tak by mě zajímalo, jestli se mě vyplatí koupit verzi 1.0 za 31 tisíc nebo verzi 2.0 za 34 tisíc. Předem děkuji za smysluplné odpovědi.

    Odkazy:

    https://www.ctm.sk/…odra-cierna/

    https://www.ctm.sk/…skla-cierna/

    0 0
    • cadworker  

      Co máš nyní a co jezdíš? Celopéro za ty peníze je o dost velkých kompromisech. Komponenty jsou tam často vyloženě ty nejzákladnější, co jsou k mání. Osobně bych za ty peníze vzal lépe osazený hardtail. Ale nevíme, co chceš na tom jezdit.

      0 0
    • Ištván Hároš  

      Kdyby CTM tyto skauty nabízelo loni, asi bych byl v podobné situaci jako Lukáš. Mám CTM SCROLL xPert (29") – chtěl jsem vyšší zdvihy, teleskopku a 4pístky. Ale jen kvůli tomu, že mám 100kg+

      Lukášovi by to možná stačilo, ale záleží na tom, co vyznává za styl – má 14 rocků, takže asi nebude žádný obtloustlý mamut. Na projížďku po hřebenovkách by to asi mohlo být přijatelné, ale jestli tráví víkendy v terénu a rád hopsá v bajkparcích tak bych byl opatrný. Nevidím to na moc velkou divočinu.

      Cadworker: souhlasím

      Já jsem si na brždění jedním prstem navykl, teleskopka je taky super a vletět do jamky tak jsem za ten zdvih rád…těžká volba. Nezávidím. Já mám snad na 10 roků pokoj a pak spáchám zločin (e-b)

      Je ta 1.0 víc položená než 2.0 nebo se mi to jen zdá?

      0 0
    • kocers  

      Za sebe bych dal rozhodně přednost deore před SX. Co se týče vidlic, tak to bude skoro nastejno, tlumič malinko lepší asi monarch, zbytek je stejný (na dražším jsou širší ráfky, ale jinak vlastně stejne). Takže já bych rozhodně nepřiplácel.

      0 0
    • HT Adam  

      Nové ctm vypadají moc pěkně, musíš nám však napsat, jak, na čem a kde jezdíš, jinak se špatně řadí. Pokud například chceš jezdit flow traily, tak je celopéro blbost

      0 0
    • libisenuj  

      Jeste zvazit pocet rychlosti. Deorko pisou 11 a sx 12. Sam jezdim 11 a staci me to.

      0 0
      • kocers  

        To je sice pravda, že Sram je 12s(ale to nejhorší co lze ve 12 osadit), ale rozsah má věští ta 11s od Shimana. Je to Sram 11–50 versus 11–51 u Shimana.

        0 0
    • Lachtis  

      Zrovna včera jsem čučel na nové videjko o CTM na MTBIKERu. A tam i představili nové SKAUTy. Hale, za ty prachy to není špatný, pokud chceš teda nové kolo! Za ty prachy, jako proč ne. Jen těžko radit, který model. Hlavně bych volil podle odpružení. Bohužel tyhle nízké sady neumím posoudit a zda bude lepší základ od RS nebo ten Suntour? To by musel říct někdo, kdo jezdil oboje? Ale asi bych tipoval, že to bude jistota od RS…? Nicméně zase osazení Deore/SX, tam jasně (u mne) vyhrává Deore.

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • Mustafa  

        Kazeta M-5100 pravděpodobně nebude konstrukčně nejpovedenější. Ofc, nemusí tím trpět všechny kusy a časem to pravděpodně napraví. Nicméně, bral bych v potaz variantu, že nakonec nezbyde než vyměnit kazetu za 11sp. max 46z anebo jiného výrobce – NX, Sunrace, které budou mít jiné neduhy.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Skaut 2 jasne

      0 0
    • KEV1N  

      zdravím jsem pokročilý zavodník na kole a zajímalo by mě váš názor kdyby jsem začínal jezdit na kole jaké by bylo lepší brácha se nechal inspirovat ode mě a chce jezdit ale líbí se mu dvě kola a mě by zajímal váš názor které by bylo lepší. děkuji za názory

      1. https://www.cycology.cz/…19-p1060177/?…
      2. https://www.urban-sport.cz/…-0-29--2021/?…
      0 0
      • Charlie_R  

        Ať vezme to, které se mu více líbi a více „sedne“. Zásadní rozdíly tam nejsou. Ale žádná hitparáda to nebude, dost nízký budget na fulla… Ale spíš to CTM, to je aspoň 12 speed.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.