• MlokCZ

    Neví někdo jak to přesně je se zadním Crossmaxem ST a 12mm osou?

    Zatím jsem našel, pokud to tedy není nějaká chyba, že Kona tohle použila, např. tady je to vidět (našel jsem to ale i jinde).

    Ale standardně to vypadá, že na 12mm osu jdou jen Deemaxi a Deetraxi a SXka. Jdou tedy standardně předělat i STčka? A případně jestli už někdo neviděl něco o 2010 modelech, že by tam STčka byla už i standardně i na 12mm osu?

    0 0
    • scret  

      tak o tom jsem jeste ani neslysel:(

      hodlas vzadu zvysit tuhost? ja jsem vepredu teda s 12kou hodne spokojenej, ikdyz ted po delsi dobe to clovek moc uz nevnima, ze zacatku to bylo znat dost… vzadu zatim s tuhosti nemam problem, ale nejel jsem vzadu pevnou, mozna bych mluvil jinak… ale moc jsem ti s tim tvym problemem nepomohl co?:)

      0 0
    • kesu  

      ahoj,

      nemaji nahodou SXa novej orech a vetsi loziska nez maji STčka?ja to resil na XL a ty neprojdou,maji moc maly loziska…

      Ale tak tam dej SX nejsou o tolik tezsi..

      btw na jakej ram to bude? bude to mit maxle osu?

      0 0
      • MlokCZ  

        Kdyby to bylo s 20mm osou, tak by SXka i docela šla. Ale bude to zase Stereo, takže vepředu Talas 2010 a 15mm osa. A to pak abych dával dopředu STčko (nebo jestli jde zase nějak předělávat SXko na 15mm osu z 20mm, to taky netušim) a dozadu SXko, to je docela divný. Ale uvidíme, co přinesou 2010 modely, ještě ani nevím zda bude rám stejný jako 09 (což je ale dost pravděpodobný) a jak na tom budou STčka 2010. Jen to začínám studovat včas, abych do září/října byl v obraze na předobjednávku.

        A s těmi ložisky to možné je. Ale pořád nechápu, co to tedy je na té Koně v tom odkazu.

        0 0
        • scret  

          mozna jsem to spatne pochopil, ale ja myslel ze mas dve sterea, nebo se teprve na to druhy chystas?

          0 0
          • MlokCZ  

            Nemám. Mám jen jedno 08. A chystám se na 2010, že nahradím 125tku a přejdu na pevné osy (+ nový Talas umožní ještě lepší citlivost) a změny u nové verze Sterea se mi taky líbí. A jiné rámy jsem nakonec vyloučil, že Stereo je přesně to co chci. Variantu jen nová vidlice + přední kolo už zavrhnul.

            0 0
    • kopečák1  

      Trošku to tu oživím. Jdou STčka 2009 předělat na 9mm osu DT?

      Díky moc!

      0 0
      • kubad  

        přední jo

        0 0
      • jIrI___  

        Dotaz po pár měsících :). Vyřešil jsi nějak to předělání předního ST-čka na 9 mm osu? Případně i kdyby někdo jiný věděl jak na to, budu rád za každou radu.

        0 0
        • kollo_SVK  

          TAKTIEZ by som bol rad keby tu niekto zazdielal svoje skusenosti alebo sposob ako konvertoval predny crossmax ST na 9mm thru bolt kedze nikde neviem najst na to KIT..

          0 0
          • Chlebovnik  

            No nevim, ale nejsou náhodou přední náboje na pevnou osu širší než QR? Aspoň u 20mm náboje je šířka 110mm, standartní QR je 100mm. Takže imho to tam ani s redukci nenarveš, pakliže bys nechtěl nějakym krutym způsobem řezat náboj.

            0 0
            • Vilém  

              20mm osa ma 110mm. 15mm osa ma 100mm. Mu jde jen o predelavku z 5mm upinaku a 9mm upinak, tam je sirka stejna a postup byl popsan vyse.

              0 0
          • Smazaný účet  

            Tak tento problem som riesil pred cca mesiacom. Kupil som kola Mavic Crossmax ST model 2012, kde predne kolo je na 20×100mm os. Pri kolese je pribaleny adapter na upravu osy na pevnu 15 mm x 110. Ja som vsak koli RS SID potreboval kolo prerobit klasicky na 9 mm os. Vetsina eshopov ponuka len adapteri 15/9MM. V GB a D shopoch som nasiel aj novy typ adaptera na ST model 2012 t.j. 20/9mm.K dispozicii mal byt koncom 10/2012. Pisal som do Kastaru, ale tam ho zatial nemaju. Tak som sa rozhodol, ze si adapter necham vyrobit kamaratom, ktory ma doma sustruh. Problemom bolo zohnat polotovar tycovinu fi 30 mm z duralu. Hlinik je makky takze nepouzitelny. Do tyzdna som pozhanal aj ten dural a takto to dopadlo. Najazdil som stym bez problemov cca 400 km. Sorry fotene len mobilom.

            0 0
            • Vilém  

              20×100, 15×110? Ani jedno neexistuje:)

              Jinak ale chapu. Ty koncovky by jeste chtely vsadit ocelovy krouzek s celnim radlovanim, aby to poradne drzelo v patkach.

              Jeste technicka, To co mas je redukce 20/5mm, na 9mm by tam byla jen dira.

              0 0
            • vsn  

              super! akorát bych základnu nechal co nejširší (aspoň stejně jako je ta osa) …

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.