• Vezirek

    Ahoj

    Po 18 letech jezdeni Meridy Crossway Special edition koukam po novem kole na me cca 80– km vyjizdky po okreskach/pol­nackach/lesnich cestach. Vzhledem k zadum/kcni pateri nesnasim sportovni posed, na kole obvykle hned menim predstavec na stelovatelny/vzpri­menejsi posed + vlastovky a gripy kvuli zapestim. Ze vseho vyse receneho povazuji za zbytecne uvazovat o horskem kole.

    Scalar me s prosbou o stavbu kola odmitl, ze na crosse nema chut, ani nejsou moc dobre okolnosti na shaneni dilu.

    Co by jste si prosim vybrali v soucasnosti dostupneho na trhu na mem miste? Merim 168 cm, vazim 62 kg a zatim pokukuji po techto kolech:

    https://www.merida-bikes.com/…y-xt-edition

    37 990,–

    https://www.merida-bikes.com/…crossway-500

    28 990,–

    https://cz.author.eu/…2-ua42938302

    Mam moznost sehnat za cenu 25 500,–

    Dekuju za nazory!

    0 0
    • Vezirek  

      Plus se nebranim ani napadu vykuchat z toho kola odpruzenou vidlici a dat pevnou. Pak se asi vsechna ta tri kola v navrhu stanou mozna srovnatelnejma – akorat ten author ma tusim plaste 45, merida 40, mozna s pevnou vidli pak by byl favoritem on…(?). Popravde na te sve stare Meride nejak nevnimam rozdil mezi lock/unlock v jizde (pominu-li, ze pri odemcene se mi ve stoupakach ve stoje pohupuje).

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • Alojs01  

      A co ti na stavajicim kole nevyhovuje?

      0 0
      • Vezirek  

        Potrebuji druhe kolo, nechci stavajici furt prevazet z chalupy a zpet. A kdyz uz, tak se nebranim necemu lepsimu kdyztak.

        0 0
    • Lišák  

      Vzhledem k zadum/kcni pateri nesnasim sportovni posed

      Tyhle problémy má i manželka. Eliminovala je koupě fulla. A ty chceš celopevné kolo a ještě s tenkými plášti? TB, alespoň 2,1" na bezduších by byly asi lepší volba. Pojede to dobře a komfort nesrovnatelný.

      1 0
      • Vezirek  

        40C a 45C mi neprijde jako tenke plaste, kor kdy 90% jezdim na okrskach, i kdyz teda nekdy dost rozbitych. Bezdusi plaste – neco jsem o tom cetla, nemam moc zkusenosti v praxi, trochu mam asi predsudky, ze se musi kazdou chvili furt dolejvat to mliko a ze zatimco plast/dusi si umim vymenit/zalepit, tady to bude mnohem vetsi opruz a budu muset do servisu.

        0 0
      • Alojs01  

        Tak urcite…, v jeho rozpoctu… 15kg fula… neni lepsi volby…:-(

        0 0
      • xtonda  

        Na odtlumení rázů do zad stačí odpružená sedlovka, na to není potřeba full.

        0 0
        • Lišák  

          Nikdy jsem na tom nejel, ale mně osobně by asi vadila proměnná vzdálenost sedlo – střed. Na to (sedlovka níž, než ji chci mít nastavenou), a na pedalkick back na některých fullech, jsem dost citlivý. Ale zase nemám problém s pohupující se zadní stavbou. :-)

          Ale jak píšu – nikdy jsem na tom nejel, tak jen teoretizuji.

          0 0
    • Honzis  

      Šel bych do bazaru a za ušetřené peníze tomu dal kvalitní věci co by mohly zlepšit dojem, pokud netrvaš na novém. Při 68kg ty vidlice stejně moc fungovat asi nebudou. Možná zkusit odpruženou sedlovku nebo aspoň kvalitní karbon, pláště dát co nejširší v kevlaru. Vzpřímeným posedem se bohužel zásadně zabije rychlost na asfaltu. Možná vzít radši menší rám aby to bylo o něco kratší.

      0 0
      • Jenda82  

        Kdyby se na ten Canyon dal dát větší převodník, tak by to mohlo být fajn.

        0 0
      • Honzis  

        canyon vypadá dobře, možná by pomohlo i ukázat foto současného kola a co by mělo být případně „lepší“. Ono bazarový cross s véčkama může fungovat velmi dobře a stát 5000, pokud třeba nejsou kotouče a moderní vzhled zásadní.

        0 0
      • Vezirek  

        Na Canyon jsem taky koukala, prevodnik 1×12 me ale znechutil.

        Ten Kellys vypada dobre, asi srovnatelny s tou Meridou XT?

        0 0
      • xtonda  

        Pathlite jsou pěkný kola, ale na rozdíl od většiny treků má sportovnější geometrii a posed.

        0 0
    • perceptio  

      Za mě bych šel do té Meridy. Stačila by možná i ta 500. Mají příjemnou geo. Jezdil jsem to samé, sice v XT verzi ale to je jedno, a byl jsem s ní spokojen. Škoda, že jsem si ji nemohl nechat kvůli penězům.

      0 0
      • Vezirek  

        Hm, asi u ni nakonec skoncim. Geometrie u te me stare special edition mi take hodne vyhovuje a na celodenni jezdeni je prijemna, porovnam si, zda se nejak nezmenila. Na bazosi jsem moc kol na svou velikost v Praze/okoli nenasla a stejne by mi v cykloservisu asi napalili ceny za soucastky a praci za tuneni buhvi jak vysoke.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.