• gersa

    Je tady jeden pán co si hraje tak, že skládá kola. Když to není pro děti, je to plečka na ježdění do práce..... prostě furt něco :)

    Musím přiznat, že mě malinko nakazil

    První semínko bylo zaseto v půli května, kdy jsme byli jako rodinka v Deštném v OH. Nejstarší má Forkyse, prostřední má dvacítku Condora (hrozná plečka, za drobný úplatek získána od švagra – proběhl tuning na 1×9 aby na tom něco vyjel) a náš nejmladší to odjezdil na 16" kole s jedním převodníkem. A jelikož jsem ho víc tlačil, než toho najezdil, začala ve mě zrát myšlenka na větší kolo které by mu umožnilo plnohodnotnou jízdu. Nejmenší bude mít v září pět a prostřední je jen o 13 měsíců starší, na posun v rámci rodiny to nevypadá.

    Myšlenka byla dokonána, když jsem na bazaru objevil za 1500Kč Nippera (viz foto). Cena byla příznivá, poskytující prostor pro vylepšení. Na tento argument pozitivně zareagovala moje žena :)

    Řídítka ala chopper jsem neřešil, věděl jsem, že tam přijdou jiné :) Přehazka už taky něco zažila, ale půjde pryč… takže to taky nějak neřeším. Co mě moc nepotěšilo, je hlavové složení. Chyběla horní krytka, což prodávající taktně zamlčela :(

    Za největší slabinu Nippera považuji celý pohon 40z kliky a šroubovací šestikolečko s nejlehčím pastorkem 28z. To je tak akorát na jízdu u nás doma po Pardubicích ale do kopců nevhodné. Takže tady to vidím na velký prostor pro tunning. Mladej navíc není schopen utáhnout otočný Shimano řazení na větší kolečka, takže už je objednáno 1×9 řazení Deore a kazeta 11–34. Dále pak kliky Deore, které jsou v procesu krácení na 120mm u Matbikera. Zbývá vyřešit zadní kolo, výměnu šroubovacího náboje za něco s ořechem… taková drobnost :)

    Z Čajny ještě objednávám řídítka, představec a sedlovka. Ta ale až mladej povyroste, aktuálně má sedlo skoro úplně dole (ano, je tam momentálně železná mrcha s děleným zámkem). Zvažuji Vertu, ale to zas tolik nespěchá......

    Má někdo tip na slušný pláště, který by byly k sehnání?

    Případně uvítám další tipy na úpravy, rady, hodnocení :)

    0 0
    • scota  

      Schwalbe Litle joe. Kolik měří ten nejmladší?

      0 0
    • oddie  

      Můžu ti nechat zadarmo jeté Kenda 20×1,5 z Isly, jinak doporučuju Schwalbe Little Joe, teď jsem je dával.

      Kliky jsi mohl nechat tyhle, uřezat ten převodník flexou tak, aby tam zůstaly ty 4 packy, vyvrtat 4 díry a dát tam čínskej NW 30 nebo 32z…

      0 0
      • nomecz  

        Na jakou roztec der to vychazi ?

        0 0
        • oddie  

          Normálně BCD 104. Pro převodník min. 30z, samozřejmě. Během tejdne dám fotky, až se dostanu k úpravě, mám tu takové kliky dvoje, jedny budu předělávat na BCD 104 a převodník 30Z, druhé na NW 28z s roztečí 64, ty půjdou na aktuálně upravovanou 24", ale číňan za ty NW s roztečí 64mm chce dost raketu, skoro 4× tolik jak za ty 104… Časem to asi taky spadne, já je potřeboval teď.

          0 0
          • oddie  

            Verze s 28z tady: https://www.bike-forum.cz/…0mm-s-28z-nw

            Na ty druhé nemám aktuálně morál :)

            0 0
            • kejda  

              Dost slušný. Kutil Tim by zezelenal závistí. Rozteče jsi odměřil a rovnou vrtal, nebo menší díra, změřit na přesno a pak finiš díra?

              0 0
              • oddie  

                Na hulváta rovnou. Načárkoval jsem to šuplerou, označil důlčíkem, vzal trojkou vrtákem, zkontroloval a projel desítkou. Na koleni na zahrádce akumulátorovkou v ruce, než bych se s tím dostal do dílny, je po prázdninách, není čas… Malinko jsem to jen dočistil pilníkem. OK, není to profi, ale sedí to.

                0 0
                • kejda  

                  Na profi ser. Stejně to je za pár dnů špinavé od bláta. Hlavně když to funguje. Dobrá práce:))

                  0 0
      • gersa  

        Tohle řešení jsem tu už u někoho viděl :)

        Sehnal jsem za pivo kliky na čtyřhran se strženým závitem na pedály, tak by byl hřích je nevyužít

        0 0
    • INSP.TRACHTA  

      můžu poprosit o kompletní rozborku s popisem a váhami jednotlivých komponentů. Vidím Nippera jako jednoho z kandidátů po 18 (případně předělávka růžovýho Cosmica, co máme, ale nechce se mi podruhý pískovat rám).

      Ten dělenej zámek v kombinaci s dětským sedlem s plastovými boky (ne kovovými lyžinami) není zas takovej průšvih, protože ta sedýlka mají kolem 200g a jsou lehčí než běžná dětská lyžinová. Taky jsem chvíli uvažoval, že bych jen vyměnil rovnou ocelovou sedlovku bez zámku za hliníkovou (odhadem minus cca 80g za sranda peníz)

      0 0
      • gersa  

        Pokusím se, ale nebude to hned..... nejdříve až nashromáždím věci z Ali a budu to celý baslit

        Sedlovku jsem objednal tady. Jak říkáš, za pár korun good upgrade

        Mám jedno Vertu na zimáku, tak ho můžu na zkoušku namontovat. Pokud mladýmu bude vyhovovat, není problém doobjednat

        Cosmic není špatný kolo, ale pár věcí mě na něm nevoní – ještě klasická závitová hlava a rám nemá hák na přehazku. Prkotiny, který nejsou úplně nepřekonatelný

        Edit:BTW moje sedlo má kovové ližiny

        0 0
        • INSP.TRACHTA  

          „moje“ Vertu je na cestě z Číny už od minulýho týdne. Chci ho nejdříve na 1– projížďku vyzkoušet na sobě. Trochu se bojím, že se mi zalíbí a pak si ho objednám i pro sebe :-)

          Každopádně u cenově dostupných lehkých klasicky koncipovaných sedel pro děti jsem našel jen Pells junior, pak už snad jen SELLE SAN MARCO Concor Junior Dynamic (zde). Máte s ním někdo zkušenost?

          Jinak sedlo je asi první věc, kde jsem ochoten rezignovat na váhu (u děckokola, u mne je to šumák, bo jezdec a kolo se sčítá :-)…)

          0 0
          • gersa  

            Sedlo za litr je slušná pálka. Alespoň v porovnání s Vertu. Vozí ho oba starší a zatím spokojenost

            0 0
    • Espen  

      Taky sem dal sedlo Vertu. Trochu sem ho zkrátil a paráda.

      0 0
    • t29  

      Než koupíš zadní náboj, zkontroluj si, jestli má Nipper rozteč zadních patek 130 mm nebo 135 mm a podle toho vybírej.

      0 0
      • gersa  

        Podle Patara má 125mm. Bavili jsme se o tom a pokud nebudu mít doma vhodný náboj, je schopný dodat klidně celé zadní kolo

        0 0
        • Patar  

          Nw 125, ale, 126 až 126,6 mm. Prp náboJe 130mm zadní s\tavbu upravuji. V tom případě používám náboje D.T. Swiss 370

          0 0
          • gersa  

            Tak klasický silniční náboj sedl do zadní stavby jak hrnec na prdel, takže teď musím sehnat ráfek 20"/32 děr

            0 0
    • gersa  

      Dnes dorazily kliky. Večer můžu udělat první upgrade

      0 0
      • oddie  

        Pěkný. Vypadaj, že takhle maj být, jak kdyby takhle byly orig :)

        0 0
    • gersa  

      Kvalitní set :)

      0 0
    • gersa  

      Má někdo tip na dětský pedály? Klidně ali

      0 0
      • Lišák  

        GUB

        0 0
      • INSP.TRACHTA  

        z ali jsem hodne uvazoval o tehle.

        Vypadají menší nez ty GUB, hmotnost dle webu 230–240g. Dá se vybrat z víc barev.

        Nakonec jsem kupoval jiny tady v Cechah. Vecer to hodim do vlakna o uprave 18 a s fotkama skutecny vahy

        0 0
        • INSP.TRACHTA  

          no ale bacha, pokud ti není líto kaček a chceš pedály pod 200g tak ještě jiný Alík

          0 0
          • oddie  

            Jo, ty jsou na skládačku. Líbily by se na Dahona, ale pres litr za ušetřených 80g se mi moc dávat nechce…

            0 0
          • Lišák  

            Ty GUBy jsou na 20" akorát, menší bych nedával. A piny podrží botu lépe, než ta ohrádka. Nicméně pokud jde o váhu, tak určitě ty, co jsi postnul.

            0 0
            • INSP.TRACHTA  

              no vycházím z toho, co osazujou u Early Ridera. U té 20 mi to přijde velikostně ještě OK, ale je to asi individuální. Na Cosmicu máme širší (obyč. plasťáky) a přijde mi, že to zbytečně trčí ven.

              0 0
          • matbiker  

            Na tyto pedaly pozor, nejsou pro decka vhodne. „Klicka“ pedalu je hodne daleko od kliky, mam dojem, ze pres 20mm, takze tak jak chceme co nejuzsi Q, tak tyto pedaly to zase straslive rozsiri. ( Vim o cem mluvim, mam doma dvoje) Ale dokazal jsem kombinaci osky z techto a platformy z jinych udelat lehoucke pedaly, cca170g. Navic tytok na fotce jsou skladaci a daji se sehnat i obyc a ty maji cca 130g.

            0 0
      • gersa  

        Co tyhle POCOOLy

        Máte je někdo?

        0 0
    • kejda  

      No ty vole. Úplně jsem se zadejchal pouze tím čtením. Že se ti chce takhle drbat s kolem na jeden rok. My jsme na Nipperu odjeli jednu sezónu cca 1000 km, žádný peklo jasně, s tím šestikolečkem nejdou žádný velký kopce bez pomoci tatínka, ale hned další rok už to byla 24"…podle mne, pokud tvoje dítko poroste, za rok tady máš nový příspěvek na 24" 

      0 0
      • Lišák  

        Je to kus od kusu. Naše děcka na 20" odjezdila po třech sesonách. Na 12" a na 16" vždy po jedné. No a kluk na 24" taky jednu, pak šel na 26". Takže pro mě byla dvacítka nejvíc používané kolo ;-)

        P.S. Neženu děcka zbytečně brzy na větší kola.

        0 0
        • kejda  

          Však jo. Akorát mi přijde trochu zbytečně, ale jenom trochu, tunit 20". Já si dost dobře nedokážu představit dnes mladýho na 20", tři sezóny už vůbec ne. Je to každopádně o preferencích. Dneska jezdí se mnou, začalo mně to bavit víc, než předtím (méně piv

          0 0
          • gersa  

            Nejmladší bude mít v září 5 let a je to celkem prcek (Ostatně nemá být po kom čahoun, žena má 160 a já 175cm). Prostřední poskočil na 20" loni a pokud nějak rychle neposkočí, tak ji asi bude mít i příští rok. 24" má nejstarší, takže ho na ni občas posadím a pořád je mu hodně velká.

            Takže to u nejmenší ho vidím minimálně na 2 roky, možná 3. A na tu dobu se mi to za to stojí. Změna 16" → 20" znamenala, že vyjede všechny kopce v okolí (Pardubice) sám bez tlačení (z toho měl obrovskou radost) a pokud jedeme do Šumperku, pokud mu stačí převody, tak dává kopce i tam. Takže pokud ho to baví a sám chce jezdit a když se zeptám kam, odpoví – „Do terénu“, tak jo, dělám to rád. Navíc mě to hodně baví :)

            A taky trochu počítám s tím, že až se ho budu zbavovat, tak ho prodám za více, než 1500Kč co jsem za něj dal

            0 0
        • oddie  

          No asi tak. Starší má druhou sezónu 20L a předtím jednu na 20S. Dneska jsem jej zkusmo posadil na 24", a byť už ji zvládne, stejně mu ta 20" sedí furt ještě líp, prázdniny zřejmě ještě odjezdí na ní. Mladší jede druhou sezónu 20S a příští rok dostane tu 20L. Takže byť na dvou dvacítkách, ale u nás taky celkem 3 sezóny.

          0 0
          • kejda  

            Jo proč ne. My jsme na jaře 2017 měli 6 a čtvrt roku a 122 cm a přecházeli na 24". Samozřejmě to byl pro něj skok v rychlosti a hlavně v tom, co vyjede. Na Supovi už měl 1×11. Zase jsem nechtěl mermomocí ho nechat jezdit na kole s pokrčenýma nohama a shrbeného.

            Pravdou je, že jsme s kolem začali později, asi ve 4.5 letech, žádné odrážedlo, rovnou na 16" a každý rok na jaře to znamenalo nové kolo. Jaro 2016 20", jaro 2017 24". Teď to vypadá, že mu 24" vydrží dva roky…doufám

            0 0
            • oddie  

              Děti mi taky začínaly relativně později, starší ve 4,5, mladší kousek před 4. Oba na 16" – Belteru. Jednu sezónu na 16", a pak 3 sezóny na 20" Islách – mladší dvě sezóny na 20S (doteď) a příští rok dostane 20L, starší jednu na 20S a pak 20L, teď má tedy 20L druhou sezónu. Aktuálně má 128cm a ta 20L je mu pořád ještě lépe než 24" (k dispozici má oboje, může si vybrat), takže ty přechody na 24 ve 122cm apod. fakt nechápu.

              0 0
              • kejda  

                Úplně v pohodě. Nedokáži si představit 128 cm dítko na 20". To fakt jako ne.

                Posez má pohodlný, nic ho nebolí. Fotka zde, to je z loňska na Supovi, teď má o 3 cm víc :))

                0 0
                • gerrard  

                  No ale z tech fotek poznat jestli je velikost v poradku rozhodne nejde. :)

                  0 0
                  • gersa  

                    Na druhé fotce má podle mě sedlo hodně vepředu

                    0 0
                  • kejda  

                    No ale já jiné fotky než za jízdy nemám :). Tady je ještě jedna z února 2017, ale taky na hovno.

                    Neřešil bych to… jinak z jiného soudku. Postavit ho na závody ČP MTB na 20" v kategorii 7–8 let by bylo velmi úsměvné. Už tak s 24" tam z celkového počtu 24 děcek měly jen čtyři 24", zbytek všechno větší obruče. To, že na menším kole předjel 9 kluků je pro mě dostačující. Stejně ho baví více skákání a jízda po zadním :))

                    Najezdíme do 2000 km ročně a trápit ho na malém kole, nevím no. Myslím, že je to věc názoru

                    0 0
                    • gerrard  

                      To uz vypada lip, ale porad zadna hitparada, myslim fotku ne posed. :) Jinak jo na 24" je 125cm vyska, kdy uz to jde.

                      CP MTB pro male deti nechcu komentovat a to na cem tam jezdi deti uz vubec ne. Kazdy sveho stesti strujcem.

                      0 0
                      • kejda  

                        To máš pravdu, na čem děti jezdí no comment. Jezdíme tam, protože jezdí za klub, co vede Špek, který to v Brně pořádá a děcka se na to těší, bez ohledu na výsledky. :))

                        0 0
                        • gerrard  

                          Brno je male prehled mam. :) Uz tam spek neco kuta?

                          0 0
                          • kejda  

                            Jj. Příští rok nebude ČP, hodlá všechnu sílu vložit do evropy. Dvě velké akce by nezvládl, jeho slova…letos tuším necelých tisíc závodníků, to už je na palicu pomalu. Ještě že je tak v pohodě

                            0 0
    • tomas.g88  

      Ahoj, privezl jsem ted synkovi scotta 20' (bazarovka) a ted jsem to serizoval a koukal co a jak a vsiml jsem si ze kdyz roztocim zadni kolo tak kazeta jakoby plave, kolo nehazi, jen kazeta jako by byla nakrivo usazena. Je to sestikolecko alivio. Zkousel jsem udelat video na telefon ale neni to na nem videt, kde hledat problem? Delam si doma jen bezna serizeni brzd, hazky apod. a tohle je prozatim za moji znalosti.

      Davam sem do vlakana protoze se tu resi prestavba dvacitky tak by mohl nekdo poradit.

      Dikes za rady

      0 0
      • matbiker  

        To je standardni stav, vubec si toho nevsimej. : -).

        0 0
        • tomas.g88  

          Standardni stav u detskych kol nebo alivia? U sveho dospeleho kola to nepozoruji, ale je fakt ze ja mam osazenou trosicku rozdilnou techniku. Kazdopadne dik za radu, a druhe dik za pozitivni radu, mam o praci mene :-)

          0 0
          • matbiker  

            Dělá to většina levných šroubovacích vicekoleček a i některé levné ořechy. Jak píšu, vůbec si toho nevšímej.

            0 0
          • oddie  

            Šestikolečko je šroubovací, ty šmajdaj všechny. Teda bude to spíš nábojem, ale to je fuk. Neřeš.

            0 0
      • gersa  

        Mně to dělá taky :)

        0 0
      • kejda  

        Alivio šestikolečko? To je snad šroubovací TY shimano anebo hodně staré kolo…

        0 0
        • tomas.g88  

          Sroubovaci TY? Nenapada me rozkodovani TY :-) no mel by to byt rok vyroby 2011. Sehnal jsem ho za slusny penize a syn byl nadseny ze zlutocerne barvy tak jsem ho vzal a pocital s tim ze neco bude potreba vymenit.

          0 0
          • gersa  

            Dej sem fotku :)

            Všichni ti to rádi okomentují

            0 0
            • tomas.g88  

              .

              0 0
              • kejda  

                U toho šestikolečka toho moc nevyřešíš. Leda přeplést zadní kolo na ořech. Jinak rám je pěkná barva…

                Možná bych vyměnil představec.

                0 0
                • tomas.g88  

                  Tak pokud to, že trochu plave ničemu nevadí tak to tak zatím nechám. Predstavec zatím zůstane, malý má 111cm a vypadá že mu vyhovuje, na kole odjel zatím jen pár metrů, krásně se rozjíždí ale má problém se zastavováním, neumí si při zastavení naklonit kolo na stranu a zůstat stát na jedné noze, pořád chce stát na obou a tím zůstane stát na špičkách. Potřeboval by pár cm ještě povyrůst.

                  0 0
                  • gersa  

                    Ad představec – IMHO to bylo myšleno tak, aby jsi dostal řídítka do stejné výšky jako sedlo. Prohoď podložky, případně ho ještě otoč obráceně

                    Netuším jak dobrá je vidle, to musí posoudit jiní, ale u 20" kol je to zbytečné těžítko. Pokud by jsi se chtěl hrát se zadním kolem a rozhoupeš se do výměny náby, tak by už stálo za to to předělat na 1×něco. Hodně tím dítěti zjednodušíš řazení

                    111cm je tak minimum na 20" kolo

                    0 0
                    • tomas.g88  

                      Kdyz na to koukam z te fotky tak je fakt ze riditka jsou oproti sedlu hodne vysoko. Vidle tam byla jen ze tam byla, je to nejaka pruzinova, vzhledem k nasemu stylu jezdeni nic co by prinaselo efekt. O tom razeni a kolech uvazuji, protoze se mi to sotva vejde do kufru tak ze rychloupinak by mi taky pomohl. Premyslel jsem i o vymene toho revoshiftu, ale zatim jsme nedosli tak daleko aby zkousel radit, uvidim az to zkusi jaky z to budeme mit pocit. Predek bych ocenil jednoplacku, souhlasim ze by to bylo mnohem lepsi. Ale vyhral design a je to tim padem takove dodelej si dle vlastnich predstav. Dvacitku jsme poridili protoze na sestnactce musime volit trasy jen po rovine jinak to nedava, po rovinach s nama jezdi 25km a vubec neni unaveny, ale je tezky kombinovat rovinu, okruzni jizdu, vhodny teren, rozumny provoz, obcerstveni a treba nejake hriste po ceste, atd. V onchode rikali ze by uz dvacitku mohl dat tak jsme to zkusili, kdyz to jo nepujde vrati se letos jeste na sestnactku, ale myslim ze to da, ale kazdy cm nahoru mu hodne pomuze.

                      0 0
          • matbiker  

            Ty 20 apod. je sada od Shimana.

            0 0
    • gersa  

      Minulý týden dorazily nějaké věci. Z Číny a od Matbikera. O víkendu proběhla montáž a následně i zálet… Jako další na řadě je zadní kolo a pak montáž 1×9

      0 0
    • INSP.TRACHTA  

      Od jaké výšky, resp. výšky rozkroku se dá na tom Nipperu jezdit?

      0 0
      • Patar  

        Záleží na typu sedla a typu sedlovky. I délka klik rozhoduje rovněž. U integrovaného zámkut mzsí být rozkrok mi, 51 cm, U převráceněho zámku Monte Grappa a rivné sedlovce 46 cm. . Měřeni s botami

        při návrhu kola potřebuju 6 tělesných rozměrů.

        0 0
    • oddie  

      Jen tam mimochodem malý poznatek k řazení. Hadi malí vůbec neocení nějaké plynulejší a menší skoky a klidně si řadí o 3 pastorky sem a tam, takže jsem jim na prázdniny připravil speciální odstupňování 7-kolečka, a to 12–14–17–20–24–28–34 (původně má Isla orig. Sram 12–14–16–18–21–26–32, což jsem vyhodil rovnou a dostali plynulejší 13–32). Převodník je 32z a i s tím 1:1 už dali docela dost, tak uvidíme, jak se pochlapí letos na Šumavě.

      0 0
    • gersa  

      Dotaz jen ze zvědavosti – Má někdo potuchy jaký je rozdíl ve váze mezi ocelovou a al vidlicí u Nippera?

      0 0
    • nomecz  

      Muzete mi nekdo doporucit brzdovou paku pro 4 holcicku ? Neco co snadno zmackne , a zaroven okamzite nepujde prez rodla

      0 0
      • jirka146  

        Avid fr-5 a vzdálenost špalků nastavit tak aby k tomu nedošlo.

        0 0
    • gersa  

      Finišuji.

      Dnes jsem přinesl od známého z krámku přepletené zadní kolo. Ráfek a dráty zůstaly původní, jen jsem vyměnil stávající náboj (238g) za 28 děrovou Tiagru (368g). Přehazku jsem koupil Soru s krátkým raménkem, kazeta ze šuplíku Sram 11–32. Řazení 9sp pačkový Altus (oproti otočnému řazení to mladej zvládá). Pláště jsou Schwalbe Little Joe 2.0 (440g vs 550g staré pláště), duše zůstaly původní (140g). Kazety a přehazku zatím zváženy nemám, ale co jsem ušetřil na pláštích vykompenzuje těžší náboj a kazeta

      Řidítka jsou China karbon, zkrácené na 52cm tuším. Představec Wake. Kliky Shimano zkrácené na 120 a pedály plasťáky z odkazu výše. Převodník opět China 32z. Ještě čekám na sedlovku a sedlo Vertu

      0 0
      • Lišák  

        Náboj je těžší, kazeta je, oproti šroubovacímu vícekolu, lehčí. Ta sestava bude cca šul-nul.

        P.S. Ten převodník jsi měl vzít 30T.

        0 0
        • gersa  

          Kazety zvážím až po dovolené

          0 0
        • gersa  

          Převodník jsem měl doma. Zbyl ze 24" kola, kde jsme ladili správný převod

          0 0
    • gersa  

      Nemá někdo zkušenost s plášti Schwalbe Black Jack 20×1.9? Za tu cenu vypadají více než slušně

      0 0
    • gersa  

      Dotaz, má cenu kupovat duši „SCHWALBE 20“ SV6A 23/40–406 EXTRA LIGHT":https://www.kolapesek.cz/…ght-p107170/

      A bude vhodná do 1,9" pláště?

      0 0
    • gersa  

      The story goes on

      Je zima a tak je čas pokračovat v úpravách. Rám je odstrojen a po novém roce poputuje na lakování.

      Pokud by to někoho zajímalo, tak jsem navážil 1445g u rámu a 1008g u vidlice

      0 0
      • vpa007  

        Hm, pěkný. Ta vidla je celkem těžítko, ale co člověk nadělá, že? Jaká bude teda barva? ;-)

        0 0
        • gersa  

          Barva bude RAL 5015

          A po jiné vidlici už pokukuju :)

          0 0
          • vpa007  

            Seš šílenec.. u tak malýho kola bych se asi, jako z pohledu rozumu, na jinou vidli vybodl ;-). Jinak fakt paráda.. až se stydím, že jsem to vlákno nějak omylem minul, už to koleso na fotce od prolízaček (29.6.2018 23:11) vypadá jak malej nasr.anej horák ;-)

            0 0
            • Jenda  

              šoupnu to sem – nějaká zkušenost s touto vidlí? Za těch 1200 mi váha 400 g přijde parádní

              0 0
              • gersa  

                Blbý je, že je jen na kotoučové brzdy, což v mém případě je na výměnu náboje. A 20" kolo s kotoučema je overkill

                0 0
                • oddie  

                  Není jen na kotoučové brzdy, i přímo v popisu má uvedeno a označeno, že má díru na čelisťovku.

                  0 0
                • Jenda  

                  no jako z hlediska brzdnýho účinku je to samozřejmě nesmysl, na druhou stranu když si vezmu jakou sílu musím vyvinout na véčka jenom abych přepral pružinu, tak pro dítě je hydra imho skoro lepší. Ale zatím jen teoretizuju a jsem rád, že mládežník jezdí na odrážedle :-)

                  Co bych viděl jako větší problém je, že když tím někde blbě mrdne na hadici tak to snáz poškodí jak klasickej bowden

                  0 0
              • matbiker  

                Pozor na délku těchto vidlí a na průchodnost pláště.

                0 0
                • Jenda  

                  jo, teď na to koukám, je to koncipovaný spíš jako silniční a trochu větší balón je bez šance :-(

                  0 0
                • Jenda  

                  tak další kandidát :-)

                  0 0
                  • nitraq  

                    Neřeším rozměry, ale ty potisky jsou kouzelný. FSA, Easton a navíc v grafice Ritchey. To si vybere každej:))

                    0 0
                    • matbiker  

                      Možná má větší průchodnost, ale zase, pozor na délku. Já jsem si na ni přímo postavil rám, ale Břeťa Alince na ni musel narvat duralový nádstavec pod konus řízení, protože jinak měl hlavový úhel cca 85 stupňů

                      0 0
                      • Jenda  

                        jo, o o tom nástavci vím

                        nitraq – hele pro 3–4 letý dítě bych se klidně držel toho, že čím víc nápisů tím víc závodní :-D

                        0 0
          • jirka146  

            Také jsem chtěl na nippera jinou vidlici. Jenže nic jsem nesehnal.

            0 0
    • Jenda  

      bo se mi nechce pracovat a už začínám rozmýšlet stavbu 20" kola tak několik dotazů

      Existuje nějakej 20" rám na kotouče? Vím že funkčně je to nesmysl, ale mám doma víc kotoučovek než véček :-)

      Tip na levnej a funkční NW převodník, 30z ? (nějak na mě u číňanů vyskakuje vše od 32 z nahoru)

      Lehká 20" vidle (ideálně i na kotouč) ale ne nutně karbon, ať to nestojí nesmysl?

      0 0
    • VonVagel  

      Google je dobrá věc ale karbon viděli na V brzdy? Hledal už někdo?

      0 0
    • gersa  

      Finišuji. Trochu mě vypekl Číňan s barvou gripů, tahle barva k tomu vůbec nejde, ale jinak jsem téměř hotov.

      Když bude večer čas, udělám soupis dílů i s váhou

      0 0
      • vpa007  

        Je to vpoho a je to super… tak už se s tím moc necrcej ;-)

        0 0
      • Patar  

        Větším problémem, u gripů je jejich nesmyslný vnější průměr. Dítě tento grip bezpečně neuchopí

        0 0
      • kejda  

        ESi mají podobnou barvu jak ten rám

        0 0
        • gersa  

          Dík za tip, zvažuju červenou barvu ať to není pouze modročerné

          0 0
          • vpa007  

            Fungovala by i žlutá ;-). Půjdeš do Esi nebo nějaké alternativy?

            0 0
    • gersa  

      Tak přestavba je už nějaký týden hotová, ale nebyl čas nafotit.

      Zatím lítáme jen kolem komína, ale příští víkend se jede do Orlických hor udělat první testy v terénu. Mladej spokojený jak želva a tatínek taky ;)

      0 0
      • vpa007  

        Jeden projekt končí, to už abys pomalu koukal po čtyřiadvacítce, co? ;-)

        0 0
        • gersa  

          Forkyse jsem už překopal, mrkni na fotky do profilu :)

          0 0
    • MirosPikos  

      Jaký má prosím průměr sedlovka? Kolo ještě není doma a já už bych rád vzal něco od Číňana.

      0 0
    • ELx  

      Nemáte někdo tip (odkaz) na levný NW převodník 28,30z s co nejmenším BCD ?

      0 0
      • VladaC  

        Stone z Ali BCD64 max 28z. Drobná vada – není levný :(

        0 0
        • ELx  

          No právě :-( Tohle jsem taky vyguglil, ale doufal jsem, že někdo má lepší tip

          0 0
          • oddie  

            Není, taky jsem platil 35usd.

            Jedině 30z s bcd 104, pokud to má být levné. Jinak smůla…

            0 0
            • ELx  

              Teď mě tak napadlo, nešlo by tam nabastlit tohle?

              0 0
              • gersa  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                0 0
              • VladaC  

                S dostatečným odhodláním jde nabastlit téměř cokoli k čemukoli. Mám klasický Snail 30z z Ali na tříramenném plechu, co zbyl po uřezaném převodníku. Zatím jsem si netroufl dát na B-F fotku, abych citlivějším módním policistům nezpůsobil kolaps. To už byl dost extrém, ten převodník je mimo okolí děr fakt uzounký a byla s tím spousta práce. Ale na čtyřramenného pavouka by šel dát snadno.

                0 0
                • MirosPikos  

                  Třeba takhle? MP z toho měla mozkovou menstruaci. Ale defakto jen jeden exemplář.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.