• jirkous3

    Zdravím všechny. Chtěl bych se zeptat na praktické zkušenosti s větrovkami na kolo. Podotýkám, že mi vůbec nejde o nepromokavost. Důležitá je jen ochrana proti větru, a hlavně o co nejvyšší prodyšnost. Extrémně se totiž potím. Softsheel jsem už zavrhl, OK je fleece, ale ten zase vítr profoukne. Měl byste někdo radu? Taky bych do bundy nechtěl vkládat několikatisícové částky, to si teď bohužel nemohu dovolit.

    Předem díky za rady

    Jose

    0 0
    • deutschland  

      Pertex?

      0 0
    • WEGO  

      Já koupil na kolo bundu Nike (run nebo running – prostě na běhání) na netu ji ale nikde nemůžu najít. Bylo to ve slevě v A3 Sportu za 800 Kč nebo tak nějak. Prodyšná je dost – na zádech má jakoby dírky, to samé i ze spodní části rukávů. Už jsem v ní několikrát zmokl a vždy rychle uschla. Vozím ji v Camelu MULE NV – nezabere moc místa, má 2 klasické kapsy na zip a jednu na zip na hrudi a pár reflexních prvků. Za ty prachy paráda.

      To je ona http://www.mrfurrypants.com/…ning-jacket/ akorát ji mám v černo – žluté variantě.

      0 0
      • jirkous3  

        Díky za tip. To bude asi tato bunda: http://www.total-store.cz/…04638–010%5D Celkem mne překvapilo, že u ní uvádějí „jen“ 100 % PES. Rozhodně se na ni zkusím někde poptat, A3 Sport by mohl být dobrý tip, ta cena, za kterou jsi ji koupil je dost slušná.

        0 0
        • WEGO  

          Ta stejná co mám já to nebude.. má na kapuci nějakou grafiku ještě navíc co moje nemá. A nevím zda se liší i jinak, protože tam není fotka zezadu.

          Jinak fotku mé bundy máš o kousek níže.. ještě jsem zapomněl napsat, že má dvojitý zip – takže někdy si to nastavím tak, že mám oba zipy třeba v půlce dráhy a hezky mi to větrá, když je počasí napůl teplé a chladné :-)

          0 0
      • Jakobo  

        Pokud se ale opravdu potis, tak pochybuju, ze to tech 5 direk zachrani, za chvilu budes jak v plastence. To, ze rychle uschne je prave ono!

        0 0
        • WEGO  

          O jakých 5ti dírkách mluvíš ? Má to skoro celé záda dírkované (což jsem chtěl, jelikož jezdím s camelbakem) + ty rukávy zespodu – viz. foto.

          0 0
          • Jakobo  

            Tak napíšu síťovina na zádech, sorry, ale tak jaks to napsal jsem si představoval 3 dírky s kovovým cvočkem kolem na zádech a další 2 na rukávu. To je pak jiná, toto může slušně luftovat.

            0 0
            • WEGO  

              Jo siťovina je přesně to slovo, na které jsem si nemohl vzpomenout, tak jsem to napsal tak debilně :) Jinak na té fotce to nejde moc vidět (spíš skoro vůbec) a ta síťovina je na rukávech skoro po celé délce – když ji mám na sobě tak jsou ty díry jakoby po vnitřku ruky – takže když chčije, tak voda při jízdě na kole nenateče přes ty dírky. Jinak ta bunda proti dešti nějak extra odolná není, ale mi osobně to nevadí, za ty prachy taky nic extra čekat nemůžu, mám ji spíš proti chladu – slabší déšt zvládne vpohodě, ale liják už ne.

              0 0
    • šimlos  

      Mám tuhle a je skvělá.Kromě větruodolnosti a prodyšnosti je i slušně nepromokavá. Cena je myslím akorát.

      http://www.bike-eshop.cz/…bashow=72765

      0 0
      • jirkous3  

        Taky vypadá dobře, má i odvětrávací otvory a dá se sbalit do opravdu maličkého balíčku. Nepotíš se v ní? Já mám s běžnými bundami dost potíže, stačí kopeček a jsem úplně propocený. Ale ty větrací otvory, to je dobrý věc.

        0 0
        • šimlos  

          Člověk se zapotí ve všem ale proti softshellu nebo goretexu je to paráda. Na kolo stačí víceméně normální větrovka.

          0 0
          • jirkous3  

            Normální větrovku PES i s mřížkou vevnitř mám, ale po pár kilometrech ji většinou propotím, hlavně rukávy mívám zevnitř dost mokré. Jak jsem psal v úvodu, potím se jako vpř.

            0 0
      • smash_mouth  

        Mam ji a jsem zklamanej. Propotim ji za chvili …

        0 0
    • Jakobo  

      Polyester osobne nesnasim a do baraku mi nesmi. Vetsina sportovniho obleceni se dnes bohuzel vyrabi z PES, ktery se ziskava zvlaknovanim PET lahvi, to je skutecnost. At je to sebedokonalejsi technologie vlakna, v PES se citim jak v igelitu.

      Poohlidl bych se po huste bavlne. Je to ten nejprijemnejsi material, jaky existuje, ne nadarmo se rika jako v bavlnce. Bavlna ma nejlepsi paropropustnost, nasakavost, nepromokavost a ochrana proti vetru muze byt klidne totozna se syntetikou, zalezi na skani a uprave vlakna. Doma v CR mam starou parasutistickou bundu pres hlavu z huste teplakoviny, tady v Norsku zase Asnes se 100 letou tradici vyrabi anoraky Cena je pekelna, ale je to jen ukazka, stejne by to bylo na kolo nepouzitelne. Mozna lze sehnat neco obdobneho u nas za desetinovou cenu.

      Na druhem miste bych vyzkousel polyamid. Hmotnostne totez jak polyester, ale mnohem prirozenejsi material. Kdysi ve Francii v Decathlonu jsem si koupil lehkou vetrovku z polyamidu, proti vetru super a pot ucine propousti.

      0 0
      • prvniodkonce  

        bavlna? k čemu je nasákavost, když se potí? Já osobně bych v bavlně za suchého dne dojel jako po dešti a promrzlý.

        0 0
    • Roman11  

      Já koupil tuto : http://www.velosport.cz/…ow-2743.html

      na základě tohoto testu :

      http://www.svetoutdooru.cz/clanek/…

      Je skutečně výtečně prodyšná, toho odvětrávání je na můj vkus skoro až moc. Pokud se hodně potíš, tak by ti mohla vyhovovat.

      0 0
      • šimlos  

        Ta vypadá dobře.

        0 0
      • jirkous3  

        Tak tato je tedy nejnadějnější.

        0 0
        • Roman11  

          Mám ji 2 roky a zatím se nikde nepáře. Ty větrací síťovinové panely co jsou zezadu na rukávech končí cca 15 cm nad zápěstím. A právě na těch rukávech mě to extrémní odvětrání trošičku vadí, když se ochladí. Při rychlejší jízdě z kopce pak přes tu síťovinu táhne zezadu na ruce. Ale zase když je tepleji a nebo při jízdě do kopce to snáze udýchá. Takže asi rozumný kompromis. Balím ji do látkového pytlíčku, co mám do slunečních brýlý. Do té zadní kapsy se bunda balí špatně. Ale zase má pak menší objem.

          0 0
      • raw 4  

        Mám ji a můžu potvrdit to co je psáno…velmi dobře jsou vyřešeno větrání v oblasti podpaží a zad..sehnáno se slevou na ForVelu

        0 0
    • bubble  

      Ja sem koupil tuto:

      http://www.bike-eshop.cz/…et-red-black

      ale to asi bude cenove trochu jinde, nicmene matros Windstopper a prodysnost proste Gore, lip uz to asi nejde co se bund co jdou bezne koupit tyce.

      0 0
    • Mobidyk1  

      http://www.humi.cz/… zkus tuhle od Humi, jezdím jí týden a nejlepší větrovka co jsem kdy měl, 135g! Matroš Micron66

      0 0
    • king-bike  

      gore-bike-wear

      0 0
    • Vrci  

      Mě žádná větrovka nevyhovovala. Na kolo v horším počasí a na běžky vozim tohle: http://eshop.kalas.cz/…-bell-tagete v lešpím odeplé rukávy v kombinaci s dlouhým dresem. V létě vystačím s vestou

      Všechny větrovky byly jako igelit a v rukávech se voda poměrně rychle začala srážet.

      0 0
      • Mobidyk1  

        tak v tom bych se teď uvařil :) to bych si vza až tak kolem nuly :)

        0 0
    • jonti  

      Vozim axon wind 1, velmi dobra, nepromokava neni vubec, ale proti vetru je velmi dobra a je krasne prodysna. A neni ani moc draha.

      0 0
    • antt  

      já bych také doporučil materiál Pertex, dělá z něj snad každý výrobce běžného outdoorového vybavení, ale nejlépe vyzkoušet v kameňáku. S délkou a šířkou je vždycky problém. Já si v době, když ještě nebyl takový výběr, nechal ušít šustku na kolo na míru a je to moje pořád top šustka v šatníku.

      Chce to, aby byla bunda dostatečně dlouhá a přitom úzká, vítr je nepřítel No.1 :) Prertex slušně dýchá a rychle schne, před chladem ale moc neochrání, takže kolikrát je potřeba trošku přivrstvit anebo používat pertexky dvě :)

      0 0
    • Mamut  

      http://www.bike-forum.cz/…na-zimu.html

      http://www.bike-forum.cz/…na-kolo.html

      za mna Montane FeatherLite Velo Jacket z CRC, pridusnost vyborna, cena cca 1000, http://www.bike-forum.cz/…na-zimu.html#…

      0 0
    • RUSH  

      Za sebe mohu doporučit vestu (nemá dírkovaná záda, takže ochrání i před deštěm) nebo bundu Sportful Hot Pack. Sbalitelná do opravdu malého balíčku, super materiál, který dýchá, ale částečně ochrání i před deštěm. Používají je i na TdF.

      http://www.sportful.cz/view.php…

      0 0
    • migo  

      Ahojte, ma niekto skusenosti s Castelli LEGGERO JACKET? Ako dobre „dycha“?

      Dakujem.

      0 0
      • Bene  

        Vím, že je to sice s „křížkem po funuse“, ale aktuálně snad pro ty ostatní… Koupil jsem ji

        http://www.castelli-cycling.cz/…t-10084.html#…

        asi před měsícem a půl ve žluté barvě a musím vyjímečně potvrdit, že výrobce opravdu nelže. Je lehounká, skladná, a co je nejdůležitější, je velmi prodyšná. Vzadu má dva vertikální větrací otvory (dámské provedení má větrání formou lácku na ramenou). Je naprosto větru odolná, v dešti jsem ještě netestoval, což mi je celkem fuk neb jsem ji kupoval jako větrovku, a ne jako pláštenku. Je sice poměrně drahá, já jsem ale již ve výprodeji dostal v kamenné prodejně slušnou slevu, takže jsem zaplatil 1400,– Kč.

        0 0
    • in4mator  

      Např. nějaká softshellka Marmot s ratingem m3 – nejprodyšnější.

      0 0
    • kadlec  

      vyuziju vlakno, shanim vetrovku na kolo, nemusi byt nepromokava, dulezitejsi je pro me prodysnost, podminkou zelena nebo zluta barva at jsem videt a sbalitelnost

      premyslel jsem nad Sensor Parachute, Craft Featherlight a nebo Endura Pakajak, ale testu na netu moc neni a nechce se mi za ni davat moc penez, strop je 2tis, cim min, tim lip

      v testu vela doporucuji sensor, pells a maloja ale ta je uz draha

      jo a nejsem zadnej drobek, 100kg

      0 0
      • MrtweyUbrus  

        Pakajak od Endury doporučit nemůžu, je to igelit pod kterým jsi hned mokrý.

        0 0
        • Tencovozikmin  

          Pakajak pouzivam spis jako plastenku na dojeti v mirnem desti. Parachute mam jen vestu a jsem spokojen vel.xxl je na 185/95 tak akorat.

          0 0
          • kadlec  

            tak pakajak vyradim, uz jsem cetl reakce, ze nedycha, ale nekdo ho zase chvalil

            parachute jsem si rikal, ze bych musel mit xxl, stejne jak craft

            0 0
        • kadlec  

          decatlonu se priznam, ze ne uplne verim, jednou jsem tam v nouzi koupil funkncni triko a je uplne na h

          mam strach aby ta bunda nebyla jak igelitak

          0 0
          • IndyCZ  

            V Decathlonu se dají nakoupit i solidní věci, stačí si pročíst testy a recenze konkrétních produktů na UK webech. Některé jsou nic moc, některé ucházející a některé skvělé (za ty prachy). Stačí si počíst.

            https://www.google.cz/search?…

            0 0
            • milan.v  

              Přesně tak, jsou tam i špičkové věci s kvalitními parametry, neodsuzoval bych podle jednoho svého laciného trika…

              0 0
            • jecnak  

              Spusta drazsiho je vice ci mene zdarila kopie Mavic za tretinu ceny.

              0 0
          • Rice  

            I kdyby to byl top matroš, tak ti spocený tělo stejně moc rychle neodvětrá, zvlášť když to bude větrovka a pod ni ti zustane nasáknutá první vrstva/dres. Tedy pokud ji nebudeš mít rozepnutou a dělat v ní průvan. Do jakejch teplot ji potřebuješ? Neni lepší cesty do kopce jezdit hodně nalehko a na sjezd nebo větrnější části přidat druhou silnější vrstvu, která sice nebude 100% větruvzdorná, ale zase rychlejc uschne ta pod ní a nebude chladit?

            0 0
            • kadlec  

              chci j kdyz jedu odpo dost nalehko a pri navratu navecer je uz chladnejc a tahat sebou jeste dlouhej dres je neskladny

              vetrovka se vejde do kapsy

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Na to stačí většinou tenké návleky na ruce (případně na kolena – podle profilu tratě) a jakákoliv tenká cyklistická větrovka střední třídy (kolem 700–800 Kč). Všechno se vejde do kapes a dohromady, pokud zbytečně nezastavuješ a nevychladneš, tato kombinace s jistotou pobere pokles teploty až kolem 10°C po dobu cca 1 hodiny.

                Bydlím na kopci a vracívám se z vyhřátých nížin, takže zpravidla používám na závěrečný úsek buď návleky nebo návleky a větrovku, když opravdu hodně fouká. Nebo se kousnu a nezpomalím a dám to tak, jak jsem.

                0 0
                • jecnak  

                  Pripadne vesticka misto vetrovky. Se zbytkem souhlas.

                  0 0
                  • ˘Ö˘ Krab  

                    Vestička je také príma, ale chybí jí rukávy :-), protože někdy používám na kritickou chvíli jen samotnou větrovku, když se mi nechce soukat se do návleků.

                    0 0
      • nostro66  

        Minuly rok som na vecerne navraty a pripad lahkeho dazda vozil vetrovku od Kalasa – KALAS Profi X4 neon. Vetrala celkom slusne, az sa mi nechcelo verit. Minimalisticka, dobre zbalitelna, lahucka. Dost sa potim a stacila mi. Je strihovo trosku viac objemna na danu velkost, tak by ti mohla aj sediet, na mne trosku vlaje.

        Tento rok som takmer od zaciatku roka az donedavna vozil bundu/triko Gore Alp-X Pro. Vetra neskutocne, pouzitelna 0 az +18 stupnov (s rukavmi a teplejsim termotrikom az po bez rukavu a bez termotrika). Ale to je uz vlastne ina kategoria. Teraz zase nastupi ako zaloha Kalas vetrovka :-)

        0 0
    • jozefk  

      Koupil jsem tuto bundu od Gore a jsem maximálně spokojený. Je sice mimo tvoji cenovou relaci

      https://www.bike-eshop.cz/…yellow-black

      0 0
      • Delkim  

        Tak jsi se pochlubil, ok, ale jinak přesně naopak než shání tazatel…

        0 0
      • milan.v  

        On ale shání větrovku, ne zatepenou bundu …

        Já mám větrovku od Specialized, prodyšná je dost, materiálově mi přijde prakticky stejná, jako je ta neonová větrovka v Decathlonu.

        Chci tím říct, že bych se té z Decathlonu vůbec nebál …

        0 0
        • Delkim  

          Jj, proč ne. Soused ji má a je spokojený.

          Pokud pojede vysokou intenzitu tak to neudýchá žádná větrovka na světě.

          0 0
          • kadlec  

            me by prave zajimalo zda ma nekdo zkusenosti s tou z decathlonu

            uplne se ji nebranim, idealne kdyby nekdo mohl porovna trena se sensorem

            a jeste skoro nikde neni dle netu skladem, pisou ze ji maji v olomouci, ale byl jsem tam a bunda ne

            ted mam nejakou z hudy, ale uz je asi 12 let stara a cerna

            0 0
            • Delkim  

              hele nedělal bych z toho takovou vědu, je to „jen“ větrovka… dle recenzí je ta Decathlonská větrovka za tu cenu perfektní volba!!! nech si to poslat poštou a máš klid s běháním po obchodech

              jinak pokud by ti sedla velikost ve výprodeji, tak tohle je za 899 Kč taky skvělá volba a skutečně Hi-Viz barva

              https://www.bike-eshop.cz/…llow-e3059yv

              a já osobně nedám dopustit na tuhle větrovku, nicméně to je už dražší, ale ze zahraničí se dá občas sehnat i za 1500

              https://www.bike-eshop.cz/…ne-race-cape

              0 0
            • LM  

              Mám tu žlutou a jsem s ní spokojen. Můžu to porovnat jen s Force pláštěnkou (osobní pařník) a Lidl „softshell“ bundou (osobní pařník co vypadá jako bunda).

              Tahle je oproti nim mnohem lepší ale ve větším teple nebo tempu se taky spotím. Pokud to úplně nehrotím nebo je trochu kosa tak je v pohodě. Většinou ji mám v báglu kdyby se zhoršilo počasí a beru si ji i na dlouhé sjezdy (do hor:-)).

              0 0
    • jecnak  

      Zepredu neprofuk zezadu sitovina. Nic jineho nefunguje.

      0 0
      • 01carbon  

        V deca je dobre se obcas mrknout mezi behaci veci. 3 roky, kalenji, sbalena asi 4×7×10cm lehka. Proti desti jen prvnich 27 kapek.

        0 0
    • MaTHa  

      Sportful s windstoerem. Zada delany jako dres. Ja jsem stim spokojenej. I v teple super hlavne na sjezdy

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.