• pppqqq

    Mám 29" MTB Superior 929 a zvažuji nákup náhradních silničních kol, tzv. Combo Wheels (nabízí přímo výrobce Superior), tedy 28“ výplety včetně obutí (pláště Schwalbe) a silniční kazety (12–23t), cena je 4800 Kč (po slevě). Přečetl jsem si thread ‚MTB „silniční“ kola"‘, takže jistý obrázek jsem si udělal, zázraky nečekám. Máte s tím někdo na 29" MTB praktické zkušenosti? Mé současné pláště WTB Nanoraptor platí za univerzální, má tedy investice do silničních smysl?

    0 0
    • kubad  

      není jednodušší – na ty kola co už máš dát  jen silniční pláště???

      rozměr ráfků je stejný, jediný rozdíl asi bude šířka ráfku, ale to by neměl být problém.

      0 0
    • Daf  

      Nema. Za ty penize co chces vrazit do kol koupis v bazaru pohodou silniku. Ta urcite bude rychlejsi nez jakykoliv bike na uzkych gumach.

      0 0
      • Vilém  

        Jakejkoli bike mozna jo, ale u 29" bude situace asi trochu jina.

        0 0
        • Daf  

          Snad mi nechces rict, ze kdyz udelas s bika treking, ze to pofrci jak silnice ;)

          0 0
          • Vilém  

            To rict nechci, akorat to, ze to pojede lip, nez 26" bike na 1"slickach.

            0 0
        • kolda  

          nebude. mel jsem z tekovyho kola udelanyho zimaka – pevna vidle atd. a se silnickou se to NEDA srovnat. ja pise daf, radeji bych ± 2 tis pritlacil a koupil starsi silnici.

          0 0
          • pppqqq  

            Díky, po pravdě jsem takové reakce očekával, silničku z MTB opravdu nikdy neudělám. Nicméně o nákupu dalšího kola nemohu nyní vzhledem ke svým prosorovým možnostem (bydlím ve městě a sklep není nafukovací…) příliš uvažovat. Prosím tedy spíše o reakci, zda doporučujete koupit „combo wheels“ nebo nekoupit nic, neboť přidaná hodnota by byla tak malá, že se to prostě nevyplatí.

            0 0
            • kubad  

              přesně tak investice je moc velká – pokud opravdu potřebuješ rychlejší pláště na občasné trasy po silnici řeš to jen výměnou plášťů – to přehození nezabere o moc víc času.

              0 0
            • Daf  

              Doporucil bych nekoupit nic. Ty slicky, krom toho ze bude kolo na asfaltu tiche, nemaji v porovnani s Nanoraptorama skoro zadny vliv na rychlost. Neustale prohozovani je otrava.  Nejschudnejsi cesta je je na silnici nabusit plaste natvrdo a do terenu upustit. Idealni vzorek je semislick, ale Nanoraprory jsou taky dobry.

              0 0
    • Crempa  

      pokud chces nejlevnejsi reseni tak zajed na pumpu a dej do nanoraptoru maximum co maj (tusim 4.5), jedou potom jako blazen

      Ja kdyz mam chut tak to tak delam a predjizdim s tim tady u nas hoby ziletky :-D

      ..ale jinak je silnicka asi jasna volba, pokud bys to chtel praktikovat nejak casto…

      0 0
    • t29  

      Pořídil jsem si k Cobii od Gary Fishera silniční kola taky, vlastně kvůli tomu jsem kupoval 29" (předtím cross). Kazetu mám na terénních i silničních kolech 11×32 (ale crossové převodníky 48–36–26), zbytek v profilu. Nepřehazuju kola denně, spíš týden jezdím po silnici a týden v terénu. Občas po přehození kol cinkají kotouče.

      Na silnici, kde jsem na crossu jezdil kolem 30 km/h, jsem s terénním obutím horko těžko držel 25km/h, se silničním obutím jsem zpátky na 30. Čistokrevná silnička by mi se stejnou vynaloženou námahou dovolila dalších cca 5 přidat.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.