Co si můžu dovolit na silničce

36 nepřečtených
  • klokocak

    Ahoj

    Chtěl bych si koupi silničku tak okolo 20k, tzn hliníkový rám s karbonovou vidlicí případně zadní stavbu.. Jelikož jsem na žádné silničce s vyjímkou starého favorita nejezdil, zajímalo by mě, co si na takovém kole můžu dovolit při jízdě po městě. Jestli se na něm dají překonávat překážky stylem opatrného nadhození zadního a předního kola, seskočit s chodníku na cestu, přejet v rychlosti vyvýšený přechod pro chodce apod. Doteď jsem jezdil na neodpruženém krosu a ten je v pohodě.. Předesílám že vážím 95 kilo…

    děkuji za jakékoliv postřehy, případné rady čemu se při nákupu raději vyhnout…

    0 0
    • jerryx  

      Na silnicce je to stejny. Obrubniky a retardery se skacou. Pokud nemas nejaky hodne krehky kola, coz na kole za 20k nehrozi, tak to musi bejt v poho.

      0 0
    • Smazaný účet  

      koukám foto z Helfštýna :)

      pro někoho lehkýho možná, ale já sám – byť vcelku lehký (77 kg) – bych asi moc nenadhazoval a neskákal. kolo by to mělo vydržet, ale zbytečně se tak bude ničit ráfek a výplet, což povede k osmě.

      s hmotností 95kg určitě ne.

      1 0
      • treatt  

        Osciluju mezi 75 a 80 a nikdy jsem nemel problem, vzdycky je lepsi skocit, nez prasknout diru a pod. Zalezi, co je za vyplet, klasicky vyplet na starym ocelaku drzel jako zidovska vira, AC na jednici nebyl nikdy ani povoleny jediny dratek a staryho ocelaka mam ted jako zimaka a na jizdy do prace, jsou na nem Aksia a dostavaji poradny coud, klasicka mestska prasecina, koleje, kostky, skoky na obrubnik a dolu a nikdy zadny problem…

        Takze bych to tak prilis opatrnicky nevidel…ja bych se nebal, akorat bych se zameril bejt Tebou na dobrej vyplet, silnejsi draty ve vysokym poctu..

        1 0
      • JSt  

        kdyz netrefis hranu, nemelo by byt problemu. ;-)

        1 0
    • jan 2  

      No třeba Lister si mne na silničce dovolil jednou předjet :)

      0 0
      • Lister  

        já tě nepředjel, jel jsem prostě pokračoval normální cestovní rychlostí a ty jsi chtěl závodit, tak ses krapet uhnal, no :-P

        Jinak mám váhově to co ty (zakladatel threadu) a běžně skáču železniční přejezdy a kolo v pohodě drží.

        0 0
        • JSt  

          co to znamena běžně skáču železniční přejezdy?

          pac mi to vychazi na minimalne 3m skok. klobouk dolu, jestli to davas na silnicce. ;-))

          1 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            a zavory jsou aspon metr vysoko- tzv. silnicni parkur :-)

            1 0
          • treatt  

            Ja tim onehda docela stval Medunku, kdyz jsme spolu jeli z Prahy do Kokorina..ona si musela kazdy prejezd pribrzdit, opatrne prejet, kdezto ja si je radostne skakal :) je fakt, ze ty rovinky a vyjezdy zas na tom fullu uz tak vyhodny nebyly no :)

            0 0
            • Medunka  

              :-) Hlavně jak ti ze začátku nedocvaklo, že když jedu ve městě za tebou, nevidím ty kanály, který pro tebe brnkačka a já na silničce byla na hraně :-) Ale to byla moje blbost, uznávám.

              Jinak už jsem na silničce „expert“ – 5 schodů není problém a Ritchey Pro drží, stejně vydrželi náraz do obrubníku, nechtěně, kdy oba pláště i duše šly do popelnice a kolům se nic nestalo :-)

              Jinak když má člověk techniku, nemá strach, že to jsou „úzký“ pláště, tak se dá dost věcí.

              0 0
        • jan 2  

          :)

          0 0
        • Blade  

          To s těmi přejezdy na nás zkoušel už Olkyc (ten tedy skákal dokonce trojkolejný přejezd) a taky nepochodil, tak proč myslíš, že uspěješ ty? :-P

          0 0
    • Daf  

      Na silničce se takové překážky přejet dají v pohodě. Samozřejmě ne tak rychle jako na MTB. Podmínkou je mít pořádně nahuštěno ;)

      1 0
    • Volf  

      Co se dá na silničce když potlačíš pud sebezáchovy a máš techniku : http://www.ultrasport.cz/…novinky.html#…

      0 0
    • Iwo  

      Minuly tyden jsem na silnicce spadnul do diry pri sjezdu z kopce (vubec nechapu jak jsem to ustal) a rana to byla takova, ze mi to vystrelilo GPSku z drzaku, ta se samozrejme odporoucela ale kolo naprosto OK. Chce to mit trochu slusnejsi ram a dobra kola. (Jak pises, tak za 20.000 uz se da takova silnicka postavit.)

      0 0
    • Hádě  

      Omlouvám se, ale nechtěl bys za ty peníze radši celokarbonovou silničku s kompletní výbavou Campagnolo Veloce 10sp a komponenty od FSA? kdyby něco, ozvi se mi prosím, určitě by jsme se DOHODLI. ahoj

      0 0
      • klokocak  

        Ahoj, diky za nabídku, videl jsem tvůj inzerát, ale nevím co si mám představir pod tím popisem „celokarbonový rám lepený do hliníkových spojek“. Ja o silničkách nemám moc tucha.. Tímto apeluju i na ostatní místní přispívatele, pokud by s tímto typem rámu mají nějaké zkušenosti, případně co říkají na tu nabídku.. Mám obavu o tuhost rámu a vzhledem k mojí váze radši vezmu nějaký bytelný hliník a dobré kola, jak mi bylo poraděno výše..

        Hádě, pošli mi prosimte na Klokocak@seznam.cz nejake detailni fotky, jak vypadaji ty spoje, kolik to váží a detailní fotku kazety a přesmyku s talířema.. Plánuju tu koupi uskutečnit tak nejdriv v polovine listopadu, možná až po novém roce.. musím došetřit…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.