Co dělat - stírací kroužek je o 0,5 mm větší než vidlice

13 nepřečtených
  • wbiker

    Ahoj. Mám takový „nevyřešitelný“ problém. Určitě mi prominete takový malý úvod, když jsou ty vánoce, kdo ho nechce číst, ať prosím přejde rovnou na další odstavec, tam už je to k věci. Určitě jste každý někde viděli a drželi v ruce takovou tu dětskou hru, kde jsou různé geometrické tvary a úkolem je prostrčit stejný výřez otvorem. Představte si, že takovou hru teď držíte v ruce a máte kolečko, ale otvor v desce je o půl milimetru menší… Abych se dostal ke zmíněnému problému: potřebuju vyměnit stírací kroužky na vidlici (MG nohy), jenže originální nejsou k sehnání, a ani kvalitou příliš neoplývají, tak jsem se snažil najít ekvivalent. Manitou a Rock Shock jsem díky vysoké ceně a neochotě prodavačů zavrhl, ale našel jsem stírací kroužky Marzocchi, jejichž vnější průměr je o necelý milimetr větší (0,8mm), než připravené místo ve vidlici. První krok, který jsem udělal, bylo zbroušní stíráků → výsledný rozdíl cca 0,4 mm, dál mě napadlo, že bych mohl trochu vybrousit otvor pro stíráky, který je ve vidlici, jenže někdo tady v minulosti psal, že byly problémy po opískování magnesiových nohou vidlice. Najde se někdo, kdo by mi s tím poradil, případně našel jiné řešení? Díky všem.

    0 0
    • jecnak  

      A ted se tam stale jeste nevejdou. 0.4mm presah u gumovych stiraku mi prijde jako roumny. Zkusil bych je tam naklepnout.

      0 0
    • zbynek1  

      a co takhle koupit průmyslová gufrera či stírací kroužky v ceně zhruba 15Kč/ks??

      0 0
      • wbiker  

        Nesehnal jsem žádné, které by pasovalo, všechy co jsem našel byly tak o milimetr užší. Navíc tohle vypadá že bude líp fungovat.

        0 0
        • pepek  

          Zkus na těch starých zkrátit pružinku a zase ji zašroubovat do sebe (musíš krátit ten větší konec tak o 10mm) Pak zavolej do Salix Zlín, mají různá nestandardní gufera (i palcová, s dvěma břity apod. Možná budeš mít štěstí.

          0 0
      • vlk  

        průmyslová gufera jsou určena pro kruhový pohyb, zkoušel jsem je také v této vidli a neosvědčili se, časem propouštěli olej.Stírací kroužky,průmyslové jsem na ten rozměr nesehnal. To jen postřehy, když jsem před několika lety tuto vidli ladil.

        0 0
        • zbynek1  

          já jsem tam dal 2 gufera nad sebe a vlepil jsem to tam sekunďákem. Původně jsem chtěl stírací kroužky, ale ty se moc nedají sehnat. Právě taky byly ty stírací kroužky o 1mm menší na vnější průměr, ale tím sekunďákem to kupodivu už celý rok drží. Odjel jsem s tím letošního Drásala + nějaký ten tisíc před tím dost v bahně ale olej je krásně čistý.

          0 0
    • vlk  

      Já tam dával také gufera(když jsem kdysi upravoval obdobnou vidlu), akorát od RS a musel jsem zvětšit tu díru v magnezitovývh nohou.Normálně jsem je přes desky upnul do svěráku, na vrtačky upevnil takový takohý malý brusný váleček a udělal to ručně.Gufera jsem ve výsledku narazil silou přes trubku.

      0 0
    • wbiker  

      Díky všem za odpovědi, nakonec jsem tam ty stíráky dostal. Musel jsem zbrousit ty stíráky skoro až na kov a potom to šlo narazit. Ještě pro všechny, kdo by chtěli upravovat vidlici SUNTOUR XC PRO SL, stíráky, které tam „skoro“ pasujou jsou Marzocchi, cena 180,–/kus, sehnal jsem je v Brně v RK Cyklos.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.