• lukynn94

    zdravím chystám se koupit rotoped nebo cyklotrenažér pro redukci váhy, mám vybráno ze 3 a vybírám podle nosnosti (mám 120kg) nemůžu si dovolit nic drahého tak sem si vybral cenově přijatelné,které jsou i dobře hodnocené:

    http://rotopedy.heureka.cz/…ter/poradna/

    http://rotopedy.heureka.cz/…nus/recenze/

    http://cyklotrenazery.heureka.cz/…specifikace/

    ..nejde mi tak o funkce abych vědel tep a spalování,prostě spolehlivý stroj který snese časté používání…hodně se píše že ty napsané nosnosti bývají odlišné než se píše a předpokládám že nižší než vyšší…ale teď ke strojům jaký mám na ně názor

    Ten jupiter je nejlevnější,nejlíp hodnocený ale zdá se mi nejmíň robustní,zato ten venus má údajně nejvyšší nosnost a zdá se mi více masivní především u sedla a ten cyklotrenažér delta je sice nejdražší ,nosnost má 120kg ale má nejlépe stavěnou konstrukci,je prostě na první pohled nejvíce spolehlivý a masivní…nechám si od vás poradit co si myslíte,předem díky

    Anketa: který stroj byste si v mém případě vybrali?

    0 0
    • Rychlej turista  

      Normální kolo a ven. Tyhle mašiny vždy končí jako velkoprostoro­vý věšák.

      0 0
    • jachymk  

      Vyhnout se insportline. Jestli máš 120 kilo sotva tě to unese. Změň jídelníček a co nejvíc pohybu jak jen to jde…

      0 0
      • terkad  

        Fakt to je s tou nosností tak omezené?

        0 0
        • jachymk  

          Insportline je to nejlevnější co se dá sehnat. U nich se šetří všude i na nepravém místě.

          0 0
    • terkad  

      Řekla bych, že s tou nosností to je v klidu, pokud to vyloženě není model pro juniory s nosností 60, tak by vydržet snad mělo všechno.

      Nebudeš mít ale lepší pořídit normální kolo a jezdit venku? Případně, pokud už ten rotoped být musí, tak se podívat po bazarech a koupit něco z druhé ruky? Většinou to totiž opravdu slouží spíš jako věšák na prádlo, než cvičební pomůcka.

      0 0
    • Soreno  

      Z vlastní zkušenosti ti řeknu, že tě to bavit nebude mamina to taky furt chtěla a pořídila si nějakej s magnetickou brzdou za 8k no a teď jí leží doma a má drahej věšák a prolejzačku pro našeho a bráchovo prcka. Ono na tom šlapat min. hodinu v bytě je fuck vopruz. Vem si kolo a hybaj ven. V zimě si vem běžky a hybaj ven.

      0 0
    • lukynn94  

      normalni kolo mam ale to je neco ineho…a věšák z toho nebude, toto tema sem založil abych se dozvěděl co bude z toho vyběru nejlepší a stále nikdo nenapsal co by zvolil

      0 0
      • Soreno  

        Ale napsali, prostě ani jeden :-)

        0 0
        • lukynn94  

          to neni to co sem chtel…asi to vypada ze sem si vybral spatne forum

          0 0
          • Soreno  

            njno tohle je bike forum ne rotoped forum :-)))))))

            0 0
          • terkad  

            Nj, vybral sis fórum, kam chodí cyklisti, tzn. ti, kteří, pokud jen nekecají, preferují jízdu mimo obývák.

            Ale nějaká odpověď přeci byla, minimálně názor, že tebou vybraný výrobce není vhodný. A přeci jen to chce ještě chvíli vydržet, než se dočkáš odpovědi

            0 0
    • redbed  

      deltu mám doma 2 roky, váha 85 kg/výška 185 cm a musím říci,že je to u mne na hraně s použitelností jak váhové, tak výškové. Nastavení pro jízdu musím mít pro jakžtak optimální posed na maximech co trenžér dovoluje – a to výrobce píše ,že je vhodný do výšky 190 cm :-(. Chyběl mi také jemnější – větší počet zarážek – možnost nastavení ( ale to si šikovný kutil s vrtačkou uměl vyřešit).

      Co se týká tuhosti,limit delty vidím tak na 90 kg ( ty dva levnější kousky co máš ve výběru,na tom budou ještě hůře),byť výrobce píše něco jiného, co se týká hmotnostního limitu jezdce. Při mém nastavení a váze je při šlapání poznat,že jsem na hranici tuhosti stroje:-).Zkoušel jsem i šlapání ze sedla,ne že by to nešlo,ale brzy by nejspíš došlo k rychlé destrukci některých částí pohybového ústrojí stroje.

      Jinak ovšem i po dvou letech vše funguje bez problémů ( najeto přes 3000 km).Jediné co jsem zatím na stroji vyměnil bylo sedlo ( hned po první jízdě – silně nepohodlné,ale to je individuální).

      Takže všechna ložiska,kliky,brzdo­vý systém,computer – splňují to, co jsem za tu cenu od stroje očekával.

      Dokonce i předozadní nastavení posunu řidítek ( u tohoto modelu není) mi ,kupodivu, nechybělo – ale pokud na stroji bude chtít jezdit i někdo jiný z rodiny možná chybět bude.

      Každopádně tobě bych doporučil ,bohužel,přidat money a koupit s ohledem na tvou váhu typ micron nebo kaparu ( jsou do 150 kg).

      0 0
      • lukynn94  

        aha tak to je celkem přesvědčující odpověd,no skusim neco vymyslet nebo mozna zvolim orbitrek nebo neco ineho

        0 0
    • A.Z  

      Objednali jsme před pár léty crossový trenažer od insportline v cene 9000kč slevněný na 5.500 -z výstavy. Údajně ložiska všude, nosnost velká atd.

      Ložiska byla kov-plastová vložka-kov, a uložení zkřížené tak, že to nešlo složit. Naštěstí to byla objednávka přes jejich e-shop, takže to vzali do 14dnů po důkladném nafocení všech nedostatků zpět, ale problém byl zajistit dopravu zpět a peníze zpět do měsíce.

      Připlatili jsme na 9000 na Kettlera, ale zpracování je nebe a dudy -skf ložisko, uložení čepů v mosazi a vše na sebe krásně sedí.

      Každopádně máme nyní „kapku“ dražší, leč do detailu propracovaný lapač prachu :)

      Takže stejně jako ostatní se přikláním ke změně značky a hlavně dýchat čerstvý vzduch :)

      0 0
      • lukynn94  

        takže myslíte že kettler by byla rozumna volba, pry je to dobra německá značka a právě se dívám na ně na netu

        0 0
        • Ruda  

          máme kettler giro p, takže unést by tě mělo (když unese mne), ale kolo je kolo

          i to giro p za cca. desítku je vyrobené v Číně

          0 0
        • A.Z  

          Nevnucuji žádnou značku, ale pouze jem si posteskl na osobní zkušenost s daným výrobcem :)

          Myslím si, že jeKettler je značka, která si nedovolí trhnout ostudu poddimenzování kvality dílů vůči doporučené nosnosti cvičitele. Ale vím že není nejlevnější a konkurence je velká.

          Vybírejte nosnost s rezervou a co mozná největší hmotnost setrvačníku. Elektronika je lepší s programem proměnlivé zátěže ale u „lepších“ značek to asi bude v jiné cenové relaci.

          0 0
    • Svart  

      Ups, jsem se uklikl… ten treti, kdyz uz teda musi byt neco domu… Ale vyrazit ven na kolo na vzduch by ti urcite prospelo vice a hlavne je tu sance, ze te to bude bavit. Slapat v pokoji te rychle omrzi.

      0 0
      • redbed  

        jsem asi divný,ale mě ten trenažér už přes dvě zimy na hoďku a půl obden zatím neomrzel :-)

        0 0
      • lukynn94  

        mas pravdu,v lete sem tam na kole jezdim,ale kdyz to budu mit doma a uvidim na sobe vysledky tak to me bavit zacne

        0 0
    • Dave-geo  

      Můj hlas nepočítat! Jsem byl nějak moc hrr a myslel jsem, že klikám na odkaz.

      Hlavně vybrat něco, co má extrémně vysoké velké a zahnuté „držadlo“ (to už snad nejsou řidítka..). Máme doma taky jeden a tvar těch rukojetí je důležitý – na ty větší jdou pověsit i dva kabáty najednou a přes objemné sedlo spousta kalhot :)

      Už se se ani nepamatuju, že by to tu někdo používal jinak…

      0 0
      • redbed  

        ano,proč to nepřiznat, i u mne přes léto trenažér slouží jako skvělý věšák či dokonce případný sušák na různé i nebajkové oblečení a věci:-)

        0 0
    • AussigBiker  

      Ahoj, po skoro trech tisich km na rotopedu doporucuju trenazer. Mam Kettlera Giro P, nosnost 130 kg. No a po tech necelejch 3000 kilometrech se mi urvala sedlovka. Protoze jsem se na sedle furt mrcasil dopredu a dozadu, pac mi vubec nevyhovuje geometrie. Pokud ma trenazer lepsi gometrii, tak neni co resit. Nevim, jak ostatni rotopedy a trenazery, zkus najit neco, co ma co nejjemnejsi nastaveni vejsky sedla. Na me je bud moc vysoko, nebo lehce nizko. Jinak uricte je rotoped/trenazer dobra volba, pokud budes jezdit pravidelne. Jezdim 3×-4× tejdne a vaha jde pomalu, ale jiste dolu, jenom s malou upravou zivotospravy (viz. muj blog – v profilu). Na druhou stranu je jenom takova sranda oproti bezkam a kolu, „opravdovy“ zatezi.

      Edit: sedlovka = malej cep/hridelka, na ktery je pridelany sedlo, ne cela ta velka sedlova roura :)

      0 0
      • lukynn94  

        ted uz se divam jedine na kettlery a nejsympatictejsi je mi KETTLER PASO 309 nebo polo m

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.