Prosím o radu -> víkendové ježdění HT, nebo FULL

23 nepřečtených
  • Uzivatel

    Protože jsem v oblasti MTB totální analfabet, rád bych se zeptal na Váš názor na kolo pro člověka, který hodlá jezdit o víkendech, maximálně do 50 km.

    Pročítal jsem celé fórum tam i zpátky a chápu že si můžu vybírat mezi hardtail a fullem, potud vše chápu a rozdíl taky ještě vstřebám, ale … co je vhodnější pro mě jako víkendového cyklistu ??? Prostě pro pohodové ježdění, dle Vašich kritérií asi XC, je vhodnější celopéro nebo HT.

    Pravda asi je, že omezuje finanční limit nicméně kola existují do 20.000 v obou kategoriích a víc investovat nehodlám, takže jaký je Váš názor ??

    Asi má vliv i parametr mě samotného, což je 197 cm, 110 kg, prostě kus chlapa (materiálově).

    Z toho co jsem tady vyčetl zaujala mě nabídka SPYDER, který pokrývá obě oblasti vcelku rozumně a co hlavně za relativně rozumný peníz, tedy při nezaujatém pohledu.

    Vím že se tady řeší i ústřelky nahoru či dolů, typu KLEIN, GT iDrive, nebo z opačného spektra LeaderFox Disident … možná to stačí, fakt neumím posoudit.

    Díky za každou podnětnou radu.

    0 0
    • Mark1  

      Můj názor je ten, že než levný full, raději koupit vybavený pevný bike a když bude jo hodně zle, pomoct si odpruženou sedlovkou. Tak to řeším já, i když se přiznám, že tuto sedlovku používám jen když jedu s přítelkyní někam dál a musím společensky držet její „tempo“. Pořád je to ale investice do 3.000 Kč (sedlovka + druhé sedlo), nicméně službu to udělá neuvěřitelnou, z HT se stává rázem poctivé 1/2 celopéro.

      Navíc 2 – 3 roky a fully budou tak na 2/3 ceny, zatím se o masovosti jen mluví, ale nechci hanět … zatím jsem sám na celopéru moc km nenajezdil.

      0 0
    • zirecek  

      Kup raději HT do 20 000,–. Třeba Spyder, jak zmiňuješ, má i dobrou záruku na rám.

      0 0
    • Liborek  

      Vzhledem k fyzickým parametrům a použití bika Ti doporučuji splašit něco na chromolybdenu.

      0 0
    • Eila  

      HT, budu mluvit z domaci zkusenosti, kdy tata ma taky 198cm a 110kg asi.. mel HT a byl spokojenej, nechal se ukecat do fulla a ted se to pod nim houpe, porad se resi neco s tlumicem.. nevic na nejakej lehci pojezd fulla ani nevyuzijes, po lesich cestach to zvladnes s pevnym zadkem. jen poridit slusny sedlo, hlavne zadny mekky kresilko

      0 0
    • Martin  

      S těžkým srdcem musím říct, že do 20tis. fulla nee. Buď si připla? nebo HTčko. A při svý váze hlavně dobře vyber vidli.

      0 0
    • Uzivatel  

      Moc díky za informace, takže bez vyjímky je závěr pevné kolo, objevila se navíc myšlenka ocele, místo dnešních hliníkových rámů, je to skutečně opodstatněné ?

      Abych řekl pravdu díval jsem se po rámech různých výrobců, ale úřpimně mě to přijde všechno stejné, kromě různých SPECIALIZED, KONA které mě připadnou již poobné speciálům pro sjezd, atd.

      Pravda je, že SPECIALIZED přímo píše o 130kg bikerech, což mě evokuje jako firmu, která ví co dělá, ale zase jejich kola jsou finančně skoro mimo, nebo jinak vybavení odpovídá marketu, cena střední třídě – nejspíš se platí za značku.

      Takže dotaz zní, ten SPYDER je asi použitelný, a co tahle sestava: http://www.koloshop.cz/index.php?… Beru verzi, kdy rám bude Alu 7005 2× zeslabovaný Columbus Zonal, ale s vidlicí si nevím rady, může být něco z tamní nabídky ??

      0 0
      • Meesha  

        Neni to zase tak spatny, ale asi bych se v tvym pripade bal 2× zeslabovanyho ramu… U vidle taky radsi priplat a vem Marzocchi. Sice tu znacku fakt nemusim, ale mela by neco vydrzet. Na ocel se vykasli. Sice se to da svarit ale pri tvy vejsce by to vypadalo jak leseni, je to vosklivy a rezne to! :-))

        0 0
        • Uzivatel  

          Dík za názor, takže nezeslabovaný je třeba Alu 7005 Eco ?? U tohoto to nepíšou narozdíl od ostatních, co se týče vidlice předběžně ze všech příspěvků a jejich čtení mě vychází třeba od Marzocchi tohle: Marzocchi MX Comp 105 mm, může být ?

          A když se zeptám, máš něco proti SPYDER, máš tip na jinou značku v podobné cenové relaci ?

          0 0
          • Meesha  

            Jo, presne tuhle vidli sem myslel. :-) http://www.koloshop.cz/index.php?… Proti Spyderu nic nemam. Ramy za hodne slusnou cenu. Do 20ti tisic asi nic podobnyho neposkladas a u Sypderu ti nejspis vyjdou vstric. Jedine koupit sakumprdum cely kolo.

            0 0
            • Uzivatel  

              Já chci koupit celé kolo, skládat to sám nebudu, proto hledám dodávku jako celek, snad to tento prodejce přehodí, když už nabízí alternativy vidlic.

              0 0
      • Volf  

        U toho rámu bych se osobně vybodnul na zeslabování. Pak to má zvuk i sílu skoro plechovky od pití a životnost nebude taky kdoví jaká. Asi můj názor nebude kvitován s výratným souhlasem, ale já bych zeslabovanej hliník na bika nechtěl.

        0 0
        • Uzivatel  

          Takže vzít ten nejlevnější rám ? Pravda je, že u mé váhy na kole nějaké kilo rozdílu asi nepoznám.

          Nebo jít do jiné značky ?

          0 0
          • Volf  

            No nejlevnější to nevím, ale já jsem letos /protože si kola stavím a jsem Autorovej/ chtěl koupit rám Introvert. No a kámoš u kterýho nakupuju a má autorizaci na Authora, kolům rozumí, na kolech závodil a nikdy mi necpal nic jen aby udělal kšeft, mi sám řekl, že je to sice věc moje, ale že by na mým místě do zeslabovanýho rámu nešel. No a když jsem se ho zeptal jakej rám od Artura by mi poradil, tak on tvrdí, že by vzal ocelovýho Sectora.

            0 0
        • Toams  

          hmmm, s tym zoslabovanim to nebude az take zle … aspon na mojom RM je d.b. a furt to nema zvuk jak plechovka a ram ma ze 2 kila … oproti tomu na starsom Giante Box nemam zoslabene nic a zvuk to jak plechovka ma (ale furt drzi:-)

          0 0
          • Uzivatel  

            Já to chápu jako radu s ohledem na mou váhu, tedy předpokládám.

            0 0
    • Uzivatel  

      Ještě mě vejde do ceny tohle: http://www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…, ale netuším co je to zač. PRý kvalitní odolný rám, vidlici netuším RST Omega SL. Znáte to někdo, vypadá to vcelku exoticky, podobně jako SPYDER.

      0 0
      • Volf  

        No jako značka asi dobrý. Moc jsem jich neviděl, vidlice žádnej zázrak, ale časem ji můžěš vyměnit, nebo třeba by ji vyměnili po dohodě hned. Já bych ho teda bral raději než toho Spydera, už jen proto že je mnohem hezčí.

        0 0
      • Mark1  

        Tento rám shodou okolností mám, dlouho jsem přemýšlel co koupit, hledal jsem mezi GT Zaskar, SPYDER, RM a nakonec jsem to vše ukončil, koupil v akci rám a je to.

        Je to úplně obyčejný hliníkový rám, žádné zeslabování, žádné srandičky prostě funkční svařenec, který má jako bonus svou jakousi vyjímečnost (moc jich nejezdí) a pohlednost.

        Více o značce lze najít na serveru http://www.wilier.it/, dělají i kola v úplně jiné kategorii z carbonu, ale hlavní nosné téma je silničky.

        0 0
    • RobHor  

      Hele jsem taky víkendovej, ale jezdím to v týdnu odpoledne. 3× do týdne cca 35–45km to je to samé jako tvejch 50km so a ne. Mám Authora Basic. Přednek odpruženej, docela dobrá výbava a doporučil mi ho známej od fochu právě podle toho kolik chci za rok najezdit. Pokud nejedš víc jak 1000 ročně chce to lepší kolo. Jezdim ho takle dva roky a kromě seřízení lanek 1× za sezonu a docentrování drátů jsem na to nešáh. Občas promažu řetěz, ale to musíš u všech. Cena kolem 12000.– řek bych super. Jezdim tak 70% terén a 30% silničky. Neje¨zdim extrémy. Kolo drží a maká.

      0 0
      • Uzivatel  

        Za ty peníze to přece nemůže ani fungovat, minimálně vidlice a rám tuším taky je z kategorie hi-ten, čili totální lowend. Už bych chtěl jít výš, přece jenom mě připadne částka 20.000 adekvátní pro kolo, které už má šanci přežít třeba 2 – 3 sezóny, potom skutečně buďto obměním kompletní kolo, nebo budu postupně dokupovat díly co odejdou.

        Líbí se mě ten Wilier, možná SPYDER a ještě mám nabídku na SPECIALIZED ROCKHOOPER, který by mohl být za pěknou cenu, respektive akorát tak abych koupil lepší vidlici viz výše.

        0 0
        • Volf  

          Poslouchej neděláš si z nás tak trochu prdel ? Nic o kolech podle sebe nevíš a pak začneš o lowendech, kategoriích hi-ten. Máš limit do 20 000,– a pak přijdeš s kolem o 25 % dražším. K tomu Basicu od Authora jen tolik, že mezi ním a Kinetikem je pouze rozdíl v neprofilovanejch trubkách. Má ho moje máti a věru to není špatný kolo. Nevím jestli má cenu ještě něco psát.

          Pokud chceš dát 25 000,– tak tady koupíš Sektora 04 za 24 831,– Kč. http://www.ebikeshop.cz/ Jinak toto je moje poslední rada.

          0 0
          • Uzivatel  

            O kolech vím tolik, kolik je napsáno na tomhle webu, limit je 20.000,– samozřejmě plus/mínus, 5.000 navíc mě moc nerozhodí, jen chci mít kolo, které již bude k něčemu a přežije mou váhu.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.