CK KUDRNA MTB QUEYRAS, RISOUL A VAR VS. APENINY

32 nepřečtených
  • BOBEK

    Před dvěma roky jsem s CK Kudrna absolvoval MTB SWISS NP. Po stereotypně opakujících se výjezdech do oblasti Zell am see to bylo rozhodně zajímavé zpestření, jak lokalita tak zajištěný servis byli přájemným překvapením. Letos uvažuji o o jedné z uvedených lokalit. Kudrna nějaké informace poskytuje, zajímala by mě ale osobní zkušenost. Budu se snažit zvolit variantu s maximální náročností, pěkné výhledy jsou samozřejmě bonusem navíc, stejně jako fakt, že do těchto oblastí bych solo na kolo zřejmě nikdy nejel. Takže otázka – máte někdo zkušenosti s akcemi CK Kudrna, uvedenými v názvu a jaké ? Náročnost, povtchy, rozdělení skupin dle výkonnosti… Díky !

    0 0
    • kankrlicek  

      Ale… stereotypně se opakující, jo? :)

      0 0
    • rock  

      Znám obojí a obojí je luxusní.

      V obou případech se připrav na technicky trošku náročnější poježdění než v Saalbachu (Swiss NP neznám. Zatím).

      • civilizace: je jí tam méně než v tom Saalbachu, cedulku se zákazemvjezdu biku moc nepotkáš, lidí pramálo a hlavně v Itálii minimumbikových obchodů
      • povrch: stezky jsou rozbitější a (hlavně v Queyras) možná bych senebál slůvka trialovější. Ale jel jsem to na HT a žiju. Apeniny jsous trochou dobré vůle jetelný skoro komplet i pro mne – poleno. VeFrancii jsem čas od času vyměkl a některý pasáže jsem raději sešels kolem na rameni. Ale jet se to dalo, jak předvedli ti nejlepší :-).
      • asfalt a šotolina: hlavně ve Francii se najde. Ale není to tak zlý,odměna je vždy lahodná a navíc, některé z těch průsmyků se jezdí naTour, na asfaltu jsou ještě povzbuzující nápisy a má to takysvoje kouzlo
      • singly: jsou tam i tam a ne málo
      • příroda: nádherná v obou lokacích.

      Kdybych měl vybírat, asi bych volil Francii. Mají tam lepší sýry :-) a cena zájezdu mi přijde výhodnější. Ale to je dost subjektivní a hodně natěsno.

      Apeniny 1 – krásná hřebenovka. Střídala se takováto cesta se singlem

      Apeniny 2 – výlet pro otrlé

      Queyras 1 – vyměkli. Ta stezka se dala jet

      Queyras 2 – odměna za asfaltová výšlap. Možná 7km klesání, na spodní terase je ta stezka vidět vlevo od jezera

      d0502/1/1045/­1045265_bd145c1883409ac3­a04dd115bd83669b/i­mages/P8142538­.jpg

      Queyras 3 – takovej obyčejnej singlík. Měl asi 4 km

      0 0
    • Singlespeed  

      Byl jsem s Kudrnou na první uvedené akci. Organizačně průměrné. Od Kudrny tam nebyl žádný zaměstnanec, všechno byli externisté (průvodci, kuchař a řidiči). Průvodci jezdili na kole docela dobře, zejména z kopce, do kopce to bylo slabší. Trasy měli zvládnuté chvalitebně až dobře. Zeměpisné znalosti okolí (horopis) žádné. Abych se dobře orientoval, musel jsem si koupit na místě mapy, neboť Kudrnou dodané, desetkrát okopírované minimapy jsem se svýma očima nebyl schopen rozluštit. Kuchař vařil dobře, porce byly slušné. Řidiči jeli s autobusem a přívěsem v těžkých alpských serpentinách precizně, klobouk dolů… Trasy zas až tak těžké nejsou. Je to obvykle lehký až středně těžký, ale pěkně dlouhý výjezd, pak skvostný singletrack, nebo prašná horská cesta a nakonec špičkový vypečený terénní sjezd (kde jsem s pevnou vidlici poměrně dosti značně musel kouzlit :-) Některé pěkné úseky (např. sjezd z Col de Longet – 2701 m) a legendární místa (tunnel du Parpaillon, 2632m ) jsou vynechána. Ovšem není problém si tam udělat výlet sám bez průvodce(tak jsem taky učinil).

      0 0
      • madcat  

        Když bych o něčem takovým přemýšlel – jaký si na takovou akci vzít kolo…? Ideální by byl asi nějakej lehčí trailbike tak do těch 130 mm vpředu/vzadu, ale s těma svýma bych měl asi trochu problém – Kona moc těžká, na dlouhých výjezdech bych scípl, kdežto Schwinn zas moc „silniční“, a jenom 75 mm vpředu… Co si tam tak lidi vozí za bajky? I když teda vidím, že tys to jel s pevnou…? :)

        A jak je to s kondičkou? Já toho zas tak moc najeto nemám, a když se náhodou někdo takovej vyskytne a nemůže třeba ten xy km výjezd dát, tak tlačí a čeká se na něj? To pak asi zas ostatní (výkonnější) trochu láteří, ne? :)

        0 0
        • Danikklotz  

          Vloni to s námi jely 2 holky a zvládly to. Na výjezdech holt čekáš a na sjezdeh občas taky. Dva lidi to dali na HT, ale na fullu si to mnohem více užiješ. Takže kondička je nutnost, pokud chceš celý týden jezdit – dá se taky odpočívat a nejezdit prasárny :)

          0 0
      • Evilcleaner  

        je ahoj:-) taky jsem mu něco chtěl napsat v tom smyslu jako ty, ale vidím, že jsi podal docela dobrý popis.

        btw, jak se daří?

        jen dodám, že za sebe doporučuji, je to tam na bajky super

        0 0
    • sYs  

      Queyras si chci dát letos, snad to vyjde, loni jsem byl s Kudrnou v Rumunsku v jižních Karpatech a fakt paráda, zajištění i výběr tras na jedničku.

      0 0
      • jindrich  

        Ahoj, jel si tohle když mluvíš o té spokojenosti.Tento rok je to pro mě jedna z variant.http://www­.kudrna.cz/pu­blik_syst/x_za_za­jezdy.php?akce=vi­ew&id=137&vztaz­ne_id=

        Dík za info.

        0 0
        • sYs  

          ahoj, jo jo, to je přesně ono. pokud bys chtěl, hodím ti fotky do nějaké úschovny a pošlu ti mailem link ;o)

          0 0
          • jindrich  

            Ahoj, tak jsem přihlašen. Chci se zeptat jak s mapama, počítam že na místě od cestovky nic moc. Kupoval jsi něco v republice nebo až na místě ? Za případne varianty map ti dikes.

            0 0
            • xxhonzikxx  

              Ahoj,

              já tam byl před 3 rokama a paráááda, nádherná příroda, fajn lidi. Do jídla se sice jeden den něco dostalo, takže cca 3/4 lidí (co neměli zásoby slivky) měli sračku a zvraceli. Chtěl bych se tam ještě někdy vrátit.

              Podle mě mapy, co člověk každý den dostal, stačily, dostali jsme doporučené trasy a jeli jsme podle sebe.

              Jelo to i cca. 10 žen, když někdo nemůže, může to zabalit v průběhu dne a do cíle se nechat dovést autobusem.

              0 0
    • Danikklotz  

      Ahoj,tak já mám celkem čerstvou zkušenost. Podobný zájezd, ale bez stanů a v docela dobrém ubytování(apartman) je ZDE http://www.adventura.cz/…y/zajezd.asp?….

      Nevím, zda někdo nebude prudit, ale tento zájezd jsem pro Adventuru stavěl vloni a můžu říct jsem byl nadšený z terénů, které tam jsou. Mám i výborného freeridového průvodce (knihu). Pokud bude na tento zájezd dostatek lidí, tak se pojede a budu jej průvodcovat :). Podle technických dovedností účastníků je pak možné volit trasy (náročnější či méně). Mapky budou velké :).

      část fotek je možné vidět http://www.monkeyview.net/…/index.vhtml

      Dá se domluvit, že se bude jezdit i více FR – nahoru by mohl lidi vozit někdy bus :)

      Rozhodně doporučuji tam jet. Sluníčko, krásné kopce…

      0 0
      • QwertyN73  

        Docela jsem na to koukal, když jsem to viděl v katalogu. Konečně nějaký pořádný bikový zájezd. Doufám, že se to naplní, a bude se to jezdit i další roky. Jezdíš tam sám, nebo ještě s dvojkou? Docela rád bych se ten zájezd naučil, škoda jenom, že letos už mám v tom termínu něco jinýho.

        0 0
        • Danikklotz  

          Sorry za pozdni reakci…Meli jsme to jet dva, ale bohuzel se to nenaplnuje..Takze asi smula…Bikeri bud jezdi sami nebo nevim..Skoda…

          0 0
          • QwertyN73  

            to je škoda, bohužel takhle dopadne většina dobrych zájezdů v adve. Jestli je hotovej aspoň manuál, příští rok bych tam klidně jel soukromě. Jak to tam vypadá s ubytováním? Je lepší jezdit z jednoho místa nebo toho objet víc?

            0 0
            • Danikklotz  

              Jo, manual jsem udelal. Ubytko je v takovych chaletech a delaji se vylety z jednoho mista. To je podle mne vyhoda a ulehceni proti premistovani z mista na misto (a jeste ve stanech :()

              My jsme si nektere dny popojeli autem, je to vhodne a clovek toho vidi vic. Na zajezdu by vsak byl ridic a bus nebo minivan.

              Skoda, budu doufat, ze pristi rok to pojede. Myslim, ze to ani neni moc drahe…

              0 0
              • Singlespeed  

                No právě, je to drahé jak cip a navíc bez jídla. A je to taky bez Parpaillonu, Longetu, Chabertonu a dalších vychytávek, velká škoda :-( . Tak se ani moc nedivím, že se skoro nikdo nepřihlásil.

                0 0
      • tmp  

        copak je to za knihu ?

        0 0
    • ZuzicK  

      V Quyerasu jsem byla před čtyřmi lety (myslím, že tenhle zájezd se jel teprve podruhé). Podle dodaných map se jet nedalo a jak jsem tady četla, moc se to nezlepšilo. My jsme ale měli výbornýho průvodce, takže na to si neztěžuju ;)

      S Apeninami porovnat nemůžu, ale je to opravdu parádní oblast. Mě osobně vyhovovalo vyjet do sedla po asfaltu a pak nějaký ten kus terénem, protože na to, co následovalo dolů, musel mít člověk hodně sil :)

      0 0
    • cobra  

      Minulej rok jsem byl s Kudrnou v Queyras a muzu jen doporucit, pro me asi nejlepsi jezdeni na biku co jsem kde byl, treba s Gardou se to neda vubec porovnavat, Garda je proflakla, tady je bikeru mnohem min, ale jezdeni mnohem lepsi. Na Garde bylo pro me hodne sjezdu bud moc lehkejch nebo naopak nejetelnejch, tady jsou super singly pro me presne na hranici jetelnosti, ten tyden mi v technice hodne dal. Servis od Kudrny taky v pohode – jidlo vetsinou dobry, na pruvodce jsme meli stesti – Danca s Janou trasy opravdu dobre znaj a hlavne Danca ja na tom fyzicky i technicky velmi dobre, pocasi nam taky vyslo, jel bych hned znova.

      0 0
    • bucivoj  

      využiju tohle vlákno: Před třemi lety jsem byl s Kudrnou ve Francii MTB QUEYRAS, RISOUL A VAR a letos bych chtěl s nimy zase někam jet.Ta Francie byla opravdu perfektní!!!Zázemí-kuchyně,průvod­ci,řidiči SUPER!Náročnost 5 tomuto zájezdu právem náleží!Teď se rozhoduju mezi zájezdy Swiss National Park MTB a Apeniny MTB (Itálie).Byl někdo loni na na některém z těchto zájezdů?Jak se vám tam líbilo?Nejraději bych jel zase do té Francie :o) ,ale chci zkusit něco nového.

      0 0
      • bucivoj  

        Přidá někdo zážitek?

        0 0
      • McBlacky  

        jestli jsi nebyl nikdy v Livignu nebo St. Moritz jed na Swiss NP. My tam byli už to je ale 6–7 let myslím, trasu lehce modifikovali, pořád to ale obsahuje super místa.

        0 0
        • petramudr  

          Taky vazne uvazuji o APENINY MTB s Kudrnou (uz jsem s nima par MTB zajezdu jela a nemuzu si stezovat) Takze pokud se nekdo pridate, ci pridate reference na tento zajezd, budu jedine rada :)

          0 0
      • rock  

        Z těch dvou za mne ve Swissu větší koncentrace singlů a vůbec bikově víc dechberoucí. V Apeninách jsem měl pocit, že je to přírodnější, víc na venkově, dál od turistických center, míň lidí. Každý má svoje …

        0 0
        • roman123456  

          Nechystá se tam někdo?Nejlépe do Francie,ale může být i Itálie,Švýcar,Ra­kousko…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.