• Adam1985

    Už delší dobu přemýšlím o návštěvě jedné z těchto končin – viz. nadpis a s nástupem zimy začíná ten pravý čas na plánování. Chci se zeptat – máte někdo osobní zkušenost s výletem do těcho krajina přes nějakou cestovku? Jak se vám tam líbilo – stálo to za to? Znám jen CK Kudrna a CK Alpina. Jsou ještě nějaké další cestovky nabízející MTB výlety? Jen bych asi sám, tak proto přes cestovku. Díky, Adam

    0 0
    • jeffino  

      co to zkusit, jako dobrovolník s nějakou neziskovkou, než cpát love cestovkám?

      0 0
      • Adam1985  

        Jak to myslíš, přihlásit se na nějaký EU program a vzít s sebou kolo? Chodím do práce, takže na nějaké delší aktivity bohužel z časových důvodů jet nemůžu.

        0 0
      • Singlespeed  

        Jj. A bez kola, přece nebude cpát love výrobcům kol a komponentů. Taky bez bot. Kdo by cpal prachy obuvníkům, že jo. A oblečení taky nebrat. Jen člověk cpe love Číňanům, kteří ho vyrábí, dovozcům a prodejcům :-)

        0 0
        • jeffino  

          tak nějaký kolo by si od krajanů v banátu mohl na chvíli půjčit, oni beztak asi ani na dražší způsob dopravy nemaj love:-, navíc to nic nemění na tom, že čeký cestovky jsou předražený:-)

          0 0
          • karliner  

            Ani to kolo bych si nepůjčoval, mohl by ho ukrást nějakýmu šmejdovi, co se tam nechal dovézt předraženou cestovkou jako někam do zoo.

            0 0
          • Vilém  

            Moc pouzitelnejch kol jsem tam nepotkal, spis zadny. Ale pujcit treba kone, by nebyl problem:)

            0 0
    • strongpajda  

      za sebe bych doporučoval http://www.alpina.cz/…us-cyklo-mtb

      osobní zkušenost z letošního léta!! super destinace, přívětivý lidi, jezdecky je to všehochuť, chutná vodka…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Nebudu zakládat další vlákno.

      Je dobrý nápad si kolo půjčit až na místě? Na stránkách nabízejí půjčení asi za 350,–/den. Nevíte, v jakém stavu jsou místní kola ? Nepočítám s nějak velkým nájezdem, přece jenom jedeme v létě na dovolenou s dětmi.

      Plus: víte o půjčovně nějakých offroad auta v Rumunsku? Nemusí to být nic hogo fogo, ale s vlastními se nám nechce zdolávat ty nejnáročnější úseky. Jde především o vyšší světlou výšku a pohon 4×4. Samozřejmě existují evropské autopůjčovny, ale ty si účtují zbytečně přehnané částky. Raději bych dal peníze místím, kteří svého offroada nevyužijí a peníze se jim hodí víc.

      0 0
      • Smazaný účet  

        co mám zkušenost s půjčovnama v Černé Hoře, tak dost tragédie – aby kolo bylo provozuschopný, vyžadovalo ještě tak hodinu práce (brzdy, řazení…)

        offroad se dal půjčit ve výrazně lepším stavu

        počítám, že v Rumunsku to bude podobné

        0 0
        • Smazaný účet  

          Máme sice SUV (Touareg, RAV4 a Cayenne), ale je jich Škoda do místního marastu. Takový Hilux nebo Patrol by byl z půjčovny vhodnější

          0 0
          • Smazaný účet  

            jestli najdeš, čekej tak 20 (a více) let starej model :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Aha, díky, to by bylo asi větší dobrodružství, než bychom chtěli :-)

              0 0
              • Smazaný účet  

                ono pokud to má být fakt teréňák, navíc snadno udržovatelnej, tak ti nic jinýho, než starý modely nezbejvá ;-) bych se toho nebál…

                něco jinýho jsou guided tours, kde v autě je zástupce půjčovny/průvodce, to pak bejvaj pěkný auta…ale nevím, jestli nechají řídit klienty (v Montenegro většinou ne)

                a něco jinýho je půjčovna, kde ti vrazí auto a jeď si kam chceš…

                0 0
      • Vilém  

        Pokud je rec o banatu,tak tam jsem na nic takoveho nenarazil.Teda krom jednech podnikavcu v Gerniku, ktere jaksi mistni nemusi, kteri maji pujcovnu ctyrkolek.

        0 0
        • lukasmcl  

          V banatu jsem byl před týdnem pěšky. O půjčovně kol nemůže být řeč, a místní cesty jsou po dešti velice zajímavé…

          0 0
      • Melvin  

        Loni na Ukrajine jsme se zastavovali mimojine v Bukovelu, coz je celkem rychle se rozvijejici lyzarske stredisko. Bylo tam nekolik pujcoven kol i bike park. Ale jak sjezdaky tak xc kola byly celkem tragedie. Ikdyz v jedne pujcovne, kterou jsme objevili jiny den, byly spesly za stejnou cenu a vypadaly, ze by mohly byt v lepsim stavu. Takze pokud ti jde jen o nejake popojizdeni tak to asi jde, ale pokud si to chces uzit, tak ber svoje kolo.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Pět kol na střechu je sebevražda, žádné ambice tam asi nebudou. Máme naplánované různé pěší výlety s převýšením 2300 m, takže nedostatek pohybu nehrozí :D

          0 0
          • Melvin  

            Ale pocitej s tim, ze v pujcovnach budou kola odhadem v hodnote max 15000,– a jak psal SGt, v mnoha pripadech bude treba si kolo trochu seridit, takze naradi sebou :-)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.