• scoty

    Ahoj všem! Včera jsme v rámci vyjížďky navštívili asi po 3 měsících údolí s jezírkem blízko Valdštejna u Kacanov. Je to jedno z nejpěknějších míst v Č. ráji, jmenuje se Vústra. Už cestou jsme se těšili na známá panoramata. Skutečnost je děsivá. Místo lesní cesty dálnice š=6m, hráz betonová, ve svahu míst singlu zářez, do kterého by se schoval kamion!? Je neuvěřitelné, že je tímto způsobem ničeno tak cené území!

    0 0
    • scoty  

      Pro dokreslení:

      0 0
    • peet  

      jo jo, a co teprve takový údolí Plakánku pod Kostí dříve pěkná prašná stezka , nyní neprůjezdnej tankodrom měsíční krajinou :-(

      0 0
      • scoty  

        Možná jestli nemáš na mysli horní část Veseckého Plakánku. Tam to na tom singlu prokáceli a brutálně rozjezdili. Dílo zkázy dokončila průtrž mračen. Naopak v Plakáneku pod Kostí je teď krásná podívaná na obnažené skály. Kupodivu to tam prkáceli s citem. A cesta líp vysychá… Tam se kochám…:DD

        0 0
        • Jirik123  

          Nutno dodat, ze vesecka cast plakanku je v nekterych mistech dost rozjezdena od bikeru. Jedno z mala mist kam na biku znovu nepojedu, protoze nechci devastaci podporovat.

          0 0
    • kudlanka32  

      takovy krasny singl pro tanky…co se ti a nem nelibi…zitra tam bude stanek s parkama…to slouzi rozvoji v regionech, ne? :)

      0 0
      • scoty  

        No jo, ale nerad bych si zachvíli kupoval dálniční známku i tady…

        0 0
        • ares  

          Třeba tam plánují turnikety jako na parkovišti v Praze na Ruzyni. Pokud projedeš úsek řekněme ( neznám to tam ) do hodiny, tak to bude grátis, pokud se zdržíš, tak zacáluješ za opotřebování krajiny pohledem, fotografováním, neúměrnou spotřebou kyslíku – za příplatek si budeš moct koupit povolenku na vyšší odběr. Navíc budeš muset povinně zakoupit hamburger a Coca-colu, dětem zmrzlinu. Za mračení pokuta :-)))

          0 0
          • kudlanka32  

            si vzpominam ze kdyz sem byl kdysi na MS nebo ME ve spindlu tak po me nekdo chtel poplatek za vstup do prirody.....tak nevim esli se to este vybira.....

            0 0
            • ares  

              To je zajímavá informace. Tak by stačilo uzákonit vstupenky do lesa, permanentky – cyklistické, turistické, běžkařské, houbařské… a já nevím jaké, např. kombinované. To by v podstatě musel koupit každej, protože spousta silnic vede skrz les! Doufejme, že toto nikdy nenastane :-)

              0 0
          • scoty  

            Bohužel přesně takhle to už zavedli v Adržbachu:))) Ještě štěstí, že Č.ráj je tak rozsáhlé území.Zatím to nestíhají oplotit ani vybetonovat. Pravděpodobně budeme muset včas „interpelovat“ noveho ředitele CHKO.

            0 0
            • ares  

              No jo, ale tam se vstupné platilo už za socialismu. Nikdy mi to nevadilo, protože se za ty prachy aspoň udržovaly komunikace a uklízel se bordel. Mimochodem za komančů tam bylo poházených odpadků za celej rok asi tolik, co v současnosti za tejden – pokud dorazí němci a poláci. Novodobej paskvil v podobě pozinkovanýho schodiště na Střmen se mi ani nechce moc komentovat…

              0 0
              • kudlanka32  

                to taky nechapu proc se na vrcholech kopcu koncentruje bordel.....vzdyt odnest obal co uz nic nevazi neni zadna prace.....takze to neni netolerance jen mezi lidma ale i k okoli…

                sakra kdo jde tomuto narodu prikladem....­.politici?

                mimochodem sem ted cetl recenzi v MF Dnes na knihu o tom jak nas vidi nemci.....moc zajimavy…

                0 0
                • scoty  

                  Tak,tak.Všechno je v lidech. Např.za 1.republiky se ještě 3 dny po dešti nesmělo s p o v o z e m do lesa.

                  0 0
        • kankrlicek  

          Jé, podél té hrany jsem lezl.

          0 0
    • marapara  

      chjo :(

      0 0
    • scoty  

      K večeru už jen samá pozitiva…:D Krásně jsme se projeli po pěšinách okolo Čertoryje( k čertu, už zavřeli hospodu) a roklí nad Věžákem jsme vystoupali do Krčkovic.
      V hospodě Polepšovna jsme se polepšili o pár piv a nastala všeobecná spokojenost.Vy­jížďku jsme zakončili super sjezdem mezi skalami do Sedmihorek.

      ještě foto mlyna pod Plakankem

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.