• jenda95

    Existuje neco jako ceska verze tohoto? http://shop.1810creative.com/…mium-edition

    Asi by mi stacil i seznam, ktery bych si mohl odskrtavat :)

    0 0
    • Jirka24x  

      jedine si to vytvořit sám ale ty nase kopce nejsou zadna vyzva ..

      0 0
      • jenda95  

        No když já znám hlavně Beskydy a na kopce jinde lehce zapomenu nebo nevím jak jsou sjizdné. Ale řekl bych, že by to nějaká prace všechno objet byla, viz nakonec ty britské, taky to nejsou samé horské průseky. Viz třeba Beskydy – kolik lidí zná Prašivou, Ondřejník apod (kromě místních). Jasně, jsou krátké, ale výživné a dají se vyjet i na silnici.

        0 0
        • SloM  

          Tak vyjet Prašivou na silnici – to asi ne… Pokud myslíš jenom Malou Prašivou, tak možná, ale kdy jsi tam byl naposledy? Jestli jsi myslel tu asfaltku, tak je to poměrně tankodrom, byl jsem tam letos.

          Na co bych se ale rád zeptal, to je ten Ondřejník. Chystám se tam ještě letos a nemám ještě úplně jasno kudy. Pokud máš nějakou osvědčenou trasu, tak budu rád. Můj plán je: Z Frýdlantu nahoru na Ondřejník-chata dále Ondřejník sedlo, Skalka sedlo, Skalka vrchol a zpět na Ondřejník sedlo nakonec dolu po zelené směr Kozlovice.

          0 0
          • jenda95  

            Jasne, Malou Prasivou a byl jsem tam v sobotu :) Jo, je to celkem tankodrom a navic tam bylo prekvapive hodne aut … ale nahoru to slo, dolu dost vadily odtokove kanaly…

            Ondrejnik na silnici ma jenom jednu variantu a to z Frydlantu. To co pises je ok pro krosove kolo nebo MTB a poslednich par set metru nahoru na Skalku budes stejne tlacit. Ja obvykle jezdim na silnici nahoru a dolu stejnou trasou (jenom na Solarku)

            0 0
            • Paja.V  

              Tak tak…na silnici jen z Frýdlantu k Solárce a zpět. A jinak bacha na Pustevnách. Včera mě tam na Knížecí překvapily 4 dolů jedoucí domíchávače (plný plyn), takže jsem musel uskakovat do škarpy :-)

              0 0
            • SloM  

              Špatně jsem se vyjádřil :-) Pojedu na MTB, ale jen HT, takže pokud se to da objet i na krosu, tak pohoda.

              Mimochodem výjezd na Prášivou (až nahoru) je tak maximum co vyjedu :-) Když bys to měl porovnat s tím Ondřejníkem? Pokud teda nejezdíš jen silničku. Díky

              0 0
              • jenda95  

                na HT se na Ondrejnik da jet skoro odkudkoliv, neda se moc jet jen poslednich par set metru na Skalku po modre. Samozrejme, kdyz sjedes ze zpevnene cesty, tak to bude drsnejsi, ale to ja nedelam. Mam rad treba zelenou od Kozlovic nebo cestu od Kuncic. Trochu horsi to je z Lhotky nebo pres Kubalanky, ale taky jsem to pred par lety projel

                Mala Prasiva je docela masakr, sice kratke, ale prudke a rozbite – Ondrejnik je ze vsech smeru prijemnejsi. Od Frydlantu je navic prudsi dole a potom povoli → je to takovy prijemny kopec.

                0 0
                • SloM  

                  Díky moc za rady. Nakonec to teda vidím následovně: Kozlovice → po zelené na Ondřejník sedlo → po neznačené „hřebenovce“ na Skalka sedlo → po modré na vrchol Skalky (tlačenka) → po modré zpět až k Solárce → zelena na Kubalanky → žlutá do Metylovic → a domu :)

                  Teď ještě aby vyšel čas a počasí.

                  Zakladateli se omlouvám za OT

                  0 0
                  • wego1991  

                    žlutá do metylek je vcelku sada kor na HT, ale je pravda, že pokud chceš jet tento pěkný okruh jak píšeš, tak to je jedna z mála (dvou) možností – další je pokračovat dále a sjet až Zelenou TZ do Lhotky (k rozcestníku Pod Kaštanem)

                    0 0
                    • SloM  

                      No nepotěšil jsi mě. Jak to tam vypadá, co se tyká „podloží“? (kameny, štěrk, kořeny, bahno, …). V případě nutnosti teda sjedu do Lhotky, i když je to pro mě v podstatě zajížďka. Následně jedu směr ostrava.

                      0 0
                      • wego1991  

                        Já to vždy jezdím (čti tlacim) v opačném směru, pač mám rád ten okruh tak abych následně sjížděl do Kozlovic, protože to v tomto směru lépe odsypa a ta druhá polovina je i víc z kopce..

                        Nahoru sem šel žlutou z metylek i zelenou ze lhotky. Žlutá z metylek je trošku víc drsnější (místy kořeny na full cajk na ht nic moc) než zelená. A konec k té Kaplicce sv. Anny v metylovicich je kolem plotu, kde pokud nemáš řídítka cca 500mm tak se nevyjdes protože z druhé strany jsou stromy.

                        Ta zelená do lhotky je o něco víc pohodovejsi, v jedné pasáží tam je taková pesinka, a když je zarostla tak tam jsou ostružiny apod ale dá se to je to jen kousek. Pak taková louka kousek a si ve Lhotce.

                        0 0
                        • SloM  

                          Fajn, díky. Pojedu radši na Lhotku. Řídítka mam 580 nebo 680 teď nevím musel bych to změřit.

                          0 0
        • Petr L2  

          Jezdíval jsem na Javorník z Veřovic.

          0 0
      • jenda95  

        Podíval jsem se podrobněji na ta britská čísla a jsem si jistý, že bychom dali dohromady nejméně stejně náročný seznam. A kdyby to bylo se Slovenskem dohromady …

        0 0
      • KoudakT  

        Vždycky si můžeš říct, že to pojedeš s 15kilovým batohem a na velkou pilu ;-)

        0 0
    • Delkim  

      kopce v okolí Prahy už někdo sepsal

      Kopce v okolí Prahy

      btw zítra se chystá hezká akce, pojede se Řevničák neustále dokola, Vinohradské šlapky tam plánují nastoupat výšku některých světových velikánů :)

      mety jsou Mont Blanc/ Denali/ Mt. Everest – tj. 4810/6190/8848 metrů – tj. 15/20/28 Řevničáků :)

      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Pri delce cca 6 km je to peknych 180–240–336km. Si uzijou.

        0 0
        • ELx  

          No jo, ale zase půlka je z kopce. Takže zadarmo :-D

          0 0
          • Delkim  

            úplně bych s tímto úhlem pohledu nesouhlasil :)))

            0 0
            • ELx  

              Co,co,co? Tepy dole, watty žádný, tak jakejpak trénink. To jsou prázdný kilometry, který by se vůbec neměly počítat :-)

              0 0
      • Delkim  

        btw tak je to sobota, ne zítřek, kdyby se chtěl někdo přidat :)

        0 0
        • jenda95  

          a sakra – ja si zitra naplanoval cestu kolem, ze si to tak 2× dam (netusim, kolik tam muze byt lidi ani vlastne jak moc to je organizovane) … ale v sobotu to nestihnu

          0 0
    • USPS  

      Totok je ***** jiná výzva…

      0 0
      • jenda95  

        To jo, ale krome cyklisticke vyzvy to je i znacna logisticka a casova vyzva

        0 0
    • McBlacky  

      kopce v ČR popisuje ve svých knížkách Milan Silný ale je to převážně bajkový

      0 0
      • gerrard  

        Super knizky doporucuju. Nikdy by me to nenapadlo koupit, prinesla to domu zena, kdyz se ji zzelelo stareho potulneho prodavace knizek.

        0 0
    • wego1991  

      Kámoši udělali report z jejich výstupů na všechny 1000+ mnm v Beskydech (článek sem doposud nečetl, ale mám pocit, že cosi kafrali o 26. vrcholech). Ale vše to šli pěšky, takže ti to je asi k prdu, jelikož be vše bude dostupné na kole.

      Jinak zajímavý nápad.

      0 0
      • jenda95  

        To je prave ono – seznam tisicovek nebo petistovek udelam snadno, ale které jsou dostupné legálně na MTB a které na silnici uz nezjistím …

        0 0
        • Jirka24x  

          Proč ne ? :) staci nastudovat pres mapy.cz prijezdovy cesty a kdyz si nebudes jistej stači sem napsat kopec a nekdo určite poradi kudy.

          0 0
        • Scotty  

          Seznam tisícovek najdeš třeba i na Wiki a jak píše Jirka, pokud sem naházíš třeba vrcholy z Beskyd, tak se tady určitě najdou lidi, kteří budou vědět kde a jak se dá dostat.

          0 0
          • jenda95  

            dobry seznam, zkusim u neho zacit a oznacit vrcholy dostupne na MTB, dostupne na silnici a nedostupne/za­kazane – uvidim, kolik jich zbude.

            0 0
            • Vita P.  

              tohle by taky mohlo pomoct:

              http://www.tisicovky.cz/cs/

              Je tam popsána snad každá naše tisícovka včetně přístupu (ale jen pro pěší, omezení pro kola neřeší)

              0 0
              • jenda95  

                To znam, ale podobne jako wiki to asi neni uplne ono. Jen nadmorska vyska neni moc podstatna – dulezite je to stoupani. Tj vyjet z 900 do 1000m je sranda, ale treba takovy Javorovy (u Trince), byt je to krasne a klasicke stoupani, se tam proste nevejde.

                0 0
    • Kysky  

      Měl jsem podobnou otázku. Výcuc kopců od místních uživatelů: http://www.bike-forum.cz/…-vrchol.html

      0 0
    • jenda95  

      To je uplne nanic … tohle bude (by byla) strasna drina. Chtel jsem zacit se stoupanimi 5% a vice aspon 1km okolo Prahy … a ani takova strava mi moc nepomuze. Je tam strasne moc takovych segmentu: https://www.strava.com/…ents/4668263 (pro neznale okoli – tohle je v zasade rovina, rozhodne ne 14% avg grade a nadmorska vyska je kolem 200mnm, zadnych 50–180. Takhle to dopada, kdyz segmenty muze zakladat kde kdo)

      0 0
      • Paja.V  

        Segmenty sice může zakládat kde kdo, ale nijak neovlivní to, že má tento kus mapy špatná výšková data :-)

        0 0
        • jenda95  

          Ne ne – takhle spatna OSM mapa neni a urcite ne v Cesku/Evrope, je to videt i z jejich vrstevnic.

          Ten, kdo ho zakladal mel zrejme zarizeni s barometrem a nenechal stravu vyskove udaje prepocitat … a barometr nemel zkalibrovany (idealne podle zname nadmorske vysky nebo aspon mu nechat par minut at si to z GPS poradne prebere)

          0 0
          • lodyh  

            Je to urcite strava automat, ona si nebere data z osm, je to celkem slozity algoritmus. Neco malo je popsano tady https://support.strava.com/…our-Activity, ale ten spravnej clanek co byl na strava zendesk nemuzu zaboha najit. K tve dalsi otazce – nepoznas to, a ano, nejak viditelny ci dohledatelny tvurce segmentu by se hodil. Mraky by jich chtely predelat…

            0 0
      • lodyh  

        Přesně jak píše Paja. Tady by to byla chyba uživatele jen pokud by založil segment krátce po zapnutí barometrické gps, před tím, než se výškoměr zkalibruje. Tohle je ale automaticky založenej segment stravou (funkce jejíž význam jsem stejně nikdy nepochopil, vždycky maj v názvu Climb) a strava si tam použila svoje zmršený vejškový data. Viz třeba https://www.strava.com/…ents/4779038, mám tam přes 8000 VAM, a to jsem ani moc netrénoval:)

        0 0
        • jenda95  

          Jak se pozna, ze ten segment automaticky zalozila strava? Pokud jen podle nazvu, tak to si tam muzu napsat taky, ne?

          (ale jo, uznavam, ze v tomhle pripade to je pravdepodobne, ze to byla strava. Ted uz s mapami myslim umi pracovat lepe … ale meli by tyhle segmenty prepocitvat, minimalne na pozadani)

          0 0
    • Jirka24x  

      co vytvořit najekaou aplikaci na android :) seznam českych tisícovek a jejich dostupnosti road/mtb bylo by tam i doporučení kudy jet nahoru nebo dolů. + mozosti si odškrtnout vrcholy přímo v appce

      0 0
      • SloM  

        S chutí do toho. Až budeš mít hotovo, dej vědět :-)

        Ale jako nápad je to dobrý, jenom by to bylo asi celkem náročné.

        0 0
        • jenda95  

          mozna by stacil jednoduchy webovy formular + nekoho, kdo poslane vrcholy bude revidovat + davat na nejaky web. Popremyslim o tom, abych si neukousl moc velke sousto :)

          0 0
      • raw 4  

        To zní dobře. ..

        0 0
      • Paja.V  

        Bylo by s tím asi více práce než se na první pohled zdá. Vysosat vrcholy není tak obtížné, ale dohledat sedla (např. Pustevny 1018 m.n.m.) už je horší.

        0 0
    • Jirka24x  

      verze 1.0

      0 0
      • jenda95  

        aplikace neni problem, tu bych zflikoval i ja … ale kde sehnat ta data! :)

        0 0
        • Jirka24x  

          Jaká data? musíš být konkrétní pak to dame dohromady

          0 0
          • jenda95  

            No seznam vrcholu a jejich dostupnost (idealne v nějaké stupnici 1–5 od hladkého asfaltu az lesní cestu jen pro fulla)

            0 0
            • SloM  

              Stačí je tady postupně probrat. Vždy se najde někdo kdo to na daném místě zná. A myslím si, že by za to lidi byli ochotní i něco zaplatit. Za tu appku.

              0 0
            • Jirka24x  

              seznam vrcholu neni problem :) v aplikaci bych dal možnost napsat a sdilet poznámku kudy nahoru/dolů ?

              0 0
              • jenda95  

                no ja bych presto fakt rad mel nejakou tabulku

                start stoupani (nad. vyska) – cil stroupani (nad. vyska) – delka stoupani – prumerny gradient – povrch (dobry asfalt – spatny asfalt – sotolina – lehky teren – drsny teren) – idealne gpx stopa – poznamka typu: zakaz aut/hodne chodcu/hodne aut/…

                Apka je asi fajn, ale prece jenom kazdy nema android a ne kazdy se hodla na kopci telefonem zabyvat… A kazdopadne z takove tabulky uz jde udelat cokoliv.

                0 0
    • Jirka24x  

      jenda95: A k čemu to vlastně všechno potřebueš vědět ? aby jsi se mohl rozhodnout jestly jet ROAD nebo MTB ?

      0 0
      • jenda95  

        Seznam potrebuji, protoze jsem odskrtavaci magor a chtel bych mit nejaky takovy to-do seznam.

        A typ cesty potrebuji pro rozhodnuti jake kolo si vzit/do jake akce to zaintegrovat

        pochopitelne preziju i bez toho, proste by se mi to libilo

        0 0
    • Smazaný účet  

      Nedalo by se vyjít z toho?

      http://www.altimetr.pl/…zechach.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.