České středohoří - trasy poraďte

184 nepřečtených
  • indoorajn

    Plánujeme na tuto sobotu bajkovou vyjížďku inspirovanou zážitkem z trasy závodu MTB Českým středohořím z roku 2003 (tedy té starší verze z Litoměřic). Bohužel jsem nikde nenašel trasu, pouze profil (viz foto 1). Může být i jiná atraktivní trasa (přejezdy přes sopky, nejlépe singl, techničtější). Našel jsem zajímavou mapku okolí Milešovky (viz foto 2). Prosím poraďte, průvodce vítán :) Trasa 70–100km. Díky

    0 0
    • Flegmatik  

      Ale hele, on si někdo vzpomenul na Litoměřice 2003 :-) Ještě mám schované nepoužité černé triko a číslo s jménem. Vzpomínám jen na ten 10km stoupák od startu nahoru a pak nějaké zmatky. No, jsou tam pěkný kopečky, ale moc to tam neznám, tak neporadím.

      0 0
      • indoorajn  

        jj, černé triko jako jedno z mála ze závodů občas ještě nosím a startovní číslo bych taky možná našel :) A na to, jak někdo na louce rozsypal napínáčky a skoro všichni defektili, nezapomenu nikdy.

        0 0
        • scret  

          :) napinacky byly dobry… nastesti ja jsem zustal usetren:)

          0 0
      • scret  

        hele a to bylo to triko s oranzovym potiskem? taky mam ze „stredohori“ jeste asi 3 rozpadajici­se trika…

        0 0
    • Bumerangista  

      Před časem jsem se tam chystal a vymyslel trasu víceméně po turistických s maximálním převýšením na krátkou vzdálenost. Nemám to projeté. Můj plán byl zkusit toho držet a optimalizovat na místě, klidně i po vícero návštěv a trasu různě upravovat. Litoměřice jsou hodinku autem z Prahy, jezdí tam i vlak, takže to může být pěkná destinace.

      Tuhle sobotu asi nemůžu, bohužel, byla by to hoňka jak ráno tak i večer. Škoda, protože to tam chci fakt najezdit.

      0 0
    • beavis  

      At pojedes ve stredohori kam pojedes, neudelas chybu. Dej si treba trasu podle fota 1. Uz ten vyskovy profil mluvi za vse! Pekelnych vyjezdu je tu plnu, sjezdu to samy. Singliky tu jsou taky (treba Rytinou souteskou z Cereniste primo k Labi do Sebuzina). Technickou pasaz doporucim treba vyjezd na Varhost (je na nem rozhledna a je z krasny pohled na udoli Labe apod.) primo ze sedla (z parkoviste). Ted uz staci jen jezdit a uzivat si:-)

      0 0
      • pete_ax  

        presne tak. po pravem i levem brehu Labe je spousta turistickych tras, po kterych se da a stoji to za to. urcite bych se nevyhnul Milesovce, Kostalovu, Boreci a Lovosi. pokud mas rad kopce – tak tohle bude dobra kombinace ;o) samozrejme nasledne po sjezdu z Lovose se da privozem v Malych Zernosekach na druhy breh Labe a tam muzes pokracovat na Kamyk a kopcema dal smerem k Usti, tam je to tez moooc pekne.

        0 0
        • beavis  

          Ale bacha, po ceste je dost hospod na to abych dojel do cile v nalezite rozjarenem stavu:-))))

          0 0
    • Smazaný účet  

      tezko ti naplanovat trasu ;-) ale mozna ti pomuze dyz dam par tipu na pekny sjezdy znaceny turistickyma znackama, dobre jetelny vyjezdy a nejaky ty obcerstvovacky, mapu doufam mash ;-)

      sjezdy: cereniste – modra do sebuzina ( rytina ), varhost – zluta/zelena do sebuzu, nemci – zelena do brne, plane – zelena do velkeho brezna ( sokolik ), lovosh – zluta do m.zernosek, m.zernoseky – zelena – litochovice ( je spish oboje ), dubicky – zelena do dolnich zalezlu, milbohov – modra do trmic, chalov – pruhovana zelena do vanova, podlesin – zluta do vanova. sucha – zelena do stadic, sedlo – zluta do brezi a v.brezna, budov – modra do olsinek, bukovka – cervena do zubrnic, malecov – zelena pohori-proboshtof, plesivec – modra do sebuzina …

      vyjezdy: strekovskej hrad – cervena – sedlo/nemci, usti – cervena pres vetrusi do milbohova, z litaku cervena/zelena na dlouhej kopec, babiny.., velky zernoseky – modra na kamajk a plesivec, male zernoseky oparesnkym udolim do oparna a na zlutou/modrou nahoru na lovos…

      je toho samozrejme daleko vic, neco je neznacene, neco bych tezko vysvetloval jak to najit…, dyz se podrzish tedlech doporuceni ( tim myslim nevyjizdet sjezdy a opacne ) a trasu si dospojujesh podle mapy zajezdish si asi celkem dobre, 70km ve stredohori uz je celkem naklad..

      a obcerstvovacky maj litomericaci zmakly na jednicku zde

      peknou vyjizdku :-)

      0 0
    • Memphis22  

      tak ta druhá trasa je zhruba to, co jezdím pořád dokola, cca do padesáti km, a to při nejlepší vůli… určitě nevynech košťálov, a když tam budeš, tak ani holý vrch… taky bych si třeba vyjel na kletečnou (úplně na vrvhol se nedostaneš, ale je to asi tříkilometrový zajímavý okruh), ta zelená okolo vede víceméně po vrstevnici a nejspíš tam bude bláto i po týdenním suchu, rozhodně doporučuju… milešovka a lovoš klasika (zvlášť na milešovce na tebe budou koukat jak z jara, pokud se doškrábeš až na vrchol :-)))… je tam spousta zajímavých cest a sjezdíků, ale to je asi na víc výjížděk…

      0 0
    • crom  

      tak tam s vami umru:-))jak podle profilu tak podle hospod.doufam ze me dustojne zakopete;-)

      0 0
    • crom  

      tak v sobotu jedem,bude to,bylo nas 5:-))pendolino ma jeste jedno misto v aute.tak kdyby se chtel jeste na posledni chvili nekdo pripojit,ale upozornuji je to tak 2500prevyseni.sraz je v 8:00,na magistrale pred hlavni budovou Hlavniho nadrazi

      0 0
    • scret  

      tezko poradit, je tady toho spousta, drzel bych se doporuceni kuba9… ale rozhodne bych se neokradl o sjezdik Rytinou z Cereniste… to je tady asi Mekka:)

      0 0
      • Bumerangista  

        Tak jsme dnes něco dali a bylo to vcelu super, až na to, že jsem šíleně času ztratili zastávkami a obědem.

        Doporučuji:

        • výjezd na Varhošť a před tím výjezd na Křížovou horu (v jedenmoment je lepší po cestě mimo značku, jinak tlačka)
        • slezde z Varhoště do Sebuzína po žluté a pak zelené
        • výjezd Rytinou na Čeřeniště
        • sjezd Průčelskou roklí
        • zelenou a pak naučnou stezku z Ústí do Chvalova
        • Císařský mlýn s country muzikou každou sobotu od 15h, pokudzbyde čas

        Odkaz na část trasy a na kompletní profil

        0 0
        • scret  

          boze, jet Rytinu nahoru, radsi k nam uz nejezdi, bysme te museli upalit jako kacire:))

          Prucelka je samozrejme taky pekna, kamenita, technictejsi a kdyz je mokro je prisna… Rytina je takova mazliva…

          jinak z Varhostaka je to taky pekna cesticka.. zelenej lavkovej trail…

          0 0
          • indoorajn  

            My se potrebovali nejak dostat zase nahoru, dali jste nam tady plno tipu, ale hlavne na sjezdy (diky zejm. kuba9) a Rytina nahoru byla dobra volba protoze je v pohode jetelna a zelena z Varhoste je super a Prucelska rokle jako sjezd taky dobra. Hledali jsme spis tezsi sjezdy.

            0 0
            • scret  

              „Rytina v pohode jetelna…“ hergot vy musite bejt zabijaci..

              dneska bych uz asi Rytinku nahoru nedal, ale spis to bude jenom o psychice, nejhorsi je jenom ten zacatek (resp. konec:) ) pak uz to celkem jde… no ale stejne… hlavne vetsinou ti co to daj v klidu nahoru, tem pak dela problemy jet treba Prucelkou dolu:)

              0 0
              • PietroUL  

                Tak nějak. Podle mě taky Rytina nahoru neni nic hroznýho, ale Průčelka dolu už je problém :)

                0 0
                • scret  

                  nj, chrt se ozval:)) ja jsem nezazil snad jeste vetsi adrenalin na biku, jak kdyz jsem jel prucelku na 1,9 Rubenach za mokra:))

                  co u tebe vlastne novyho? uz mas toho karbonovy GT?

                  0 0
                  • PietroUL  

                    Řesim teď spíš auto, tak to na karbon Zaskara nevypadá, ale něco novýho bych do jara určitě pořídit chtěl. Jinak kromě čerstvě sešívanýho kotníku (rychlej šotolinovej sjezd) asi všechno při starym :)

                    0 0
                    • scret  

                      co chces za vuz? a co takovej karbonovej full GT?:) bych mohl osefovat nejakou good price:)

                      0 0
              • PjSky  

                No.. je to zajimava stezka :)

                Jel sem ji i v noci s taskama na zadku kola a celovkou.. (a plast Wormdrive) byl to adrenalin ale zase na stranu druhou nevidite do rokle.

                Technicky tam neni usek kde byla kluzka skala nebo neco zleho, max je tam blaticko rozrypane od MTB v uzkem pruhu, padejte pri sjezdu vzdy na pravou stranu :)

                0 0
                • scret  

                  bavili jsme se o tom jet to nahoru…:)

                  jinak dolu je to lahudka, mazliva, rychla a zabavna… proste mistni legenda…

                  0 0
        • crom  

          myslim ze slusny pojezdeni.ta zelena z Varhoste luxus.rytina jetelna tak proc ne nahoru,ta naucna zelena se mi taky libila,no a pak Milesovka.husta cervena turisticka nahoru,dali jsme ji tak do trictvrte spolecne,ja uz pak ztratil moral.Libor pak s peti slapnutimi az nahoru,peklo!!nej­horsi je usek az skoro nahore jeto o najizdeni,nad­hazovani predniho kola a prekonani zadniho kola a to uz holt chybi sily,po takovym kopci.verim ze s velkym stestim,dobrou technikou,dos­tatecnou silou je moznost to vyjet.sjizdeli jsme po modre,luxus sjez korytkem pres sutry,libilo moc.priste pojedu zas,zmenime trochu trasu at dame nove vrcholy:-))))

          0 0
          • McBlacky  

            já si pořád myslím, že ta Milešovka by vyjet šla /mít watty jako Hannes no problem :)/ až na jedno místo, kde jsou takový dva velký kamenný schody -v poslední 4tině. Ale naposled jsem tam byl před 4 lety a pěšky, s kolem to bude jiný.

            potrénujem a napřesrok…

            0 0
            • scret  

              jsme nedavno v „usteckym threadu“ presne na tohle tema polemizovali… a tak pristi rok bych rad usporadal takovou malou soutez o dobyti hory sv.Milouse:)

              Cim vic lidi, tim lip:) a budou i hodnotne dary v podobe pichlych dusi, ojetych plastu atd. atd.:)

              0 0
            • indoorajn  

              No je to vyzva. My to jeli po cervene od Milesova, cely stoupani (od te cesty po vrstevnici) ma 1,4km a az na odbocku po modre to bylo celkem v pohode, pak to trochu houstne, hlavne tech kamenu je tam vic, na 1,0km jsem si slapnul poprvy, cca 5 kritickejch mist, kde jsou vetsi kameny. Jel jsem to cely na 2. nejlehci prevod a pak uz mi taky dochazelo, priste mozna zkusit uplne nejlehci a setrit sily i kdyz zase pri problemech chybi rychlost. Super technicky sjezd po modre smerem k Veleminu.

              0 0
        • Smazaný účet  

          no tyvoe se tu vynoril z historie dredus, a tedka cumim na ten profil…, no to odjet tak sem pul roku nemocnej…, ste zabijaci :-)

          0 0
          • indoorajn  

            Bumerangistovi tam chybi Milesovka a chteli jsme jeste dat Lovos, ale uz nebyl cas. Priste se nesmime v hospe na Strekove tak dlouho strategicky rozvijet s Martou z uradu v Usti :)

            0 0
    • Smazaný účet  

      Tu kratší trasu z roku 2003 bych asi z hlavy dal dohromady, ale plete se mi to trochu s trasou co dělal předtím Adámek z Ústí… ;o)

      LTM – Žitenice – Skalice – Dlouháč – po lukách na Homolku – Varhošť – žlutá zelená Kunratice – dolů na Tlučeň – nahoru na modrou na Plešivec – serpentýnkama nad Kamejk – po áčku pod Radobýl – Žalhostice – Žernoseky – Kamejk – Plešivec – modrá Sebuzín – Rytinou nahoru – Čeřeniště – Homolka – asfalt na Ovčárnu, tam se myslim odbočilo o lesa – Dlouháč – Skalice – tam po cestách nad silnicí do Žitenic – Kočka – fourcrosska.

      Tu druhou věc odněkud znám… :o)

      0 0
      • scret  

        co si budem nalhavat, krasna trasa byla kdyz se to jezdilo z Usti, pak to hodili do Litaku a stalo to za h… Milion lidi bloudilo, prtze se trat cca ve trech mistech krizila a nikoho tam nepostavili a jeste to blbe oznacili… JInak krajina stale pekna…

        Ale nicmoc je to ted poslednich par rocniku, kdyz se to jezdi na „druhy“ strane – vsechny ty Chvojna atd. a tam je hodne luk a ja to nemam rad:)

        0 0
        • Smazaný účet  

          To bych netvrdil, já bych řek že trasa z LTM byla hezčí než předtim z Ústí, tedy porovnávám trasu z 2001 a 2003. Na tý 2001 bylo dost asfaltu dole podle vody. Já teda na tom bikevíkendu 2003 nebloudil vůbec, páč jsem si to předtim projel podle mapky.

          0 0
          • scret  

            no po acku to zas takova dalka nebyla, matne si pamatuju ze to bylo pod radobylem cca za zernoseky ne?

            a musim priznat ze jsem zabloudil i diky tomu ze jsem se kochal nadhernym vyhledem… prede mnou jela krasna bikerka:))

            0 0
            • Smazaný účet  

              Co já pamatuju v tom 2001 tak se jelo potom nahoru na kamejk, na kalvárii a dolů a pak až do ústí podle řeky, na střekově se uhnulo nahoru a pak zpět na most a nahoru na skálu. Ale popravdě nevim, páč jsem předtim strávil asi hodinu opravou defektu a jel jsem totálně demoralizovanej poslední, sem tam jsem akorát potkal triatlonisty co tam měli mistrovství či co.

              0 0
              • scret  

                no jelo se tusim po Zlaty stezce nad Brnou a mas pravdu, ta je po acku, ale je to mimo silnici…

                No ja chytil hladak a byl jsem vubec rad ze jsem dojel… poslednich cca 15km bylo fakt prisnejch, diky tomu stavu:)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Jednou jsme jeli s Rumcajsem tu novší trasu z Ústí a Rum chyt pár km před cílem takovýho hlaďáka že sednul a posléze lehnul do trávy a čekal esli se nad nim někdo slituje a podaruje ho tyčkou… :o)

                  0 0
    • dancing dog  

      No, jestli tady dáš na rady typu z Varhoště (němčí) dolů do Brnný, nbo z Lovoše po červený dolů do Lovosic, tak to si sebou určitě vem náhradní destičky, možná i kotouče…

      Středohoří je bomba, ale podle mě je to na tejden, abys celkem podrobně projel jižní i severní část. Já tam byl na vandru asi 30× a nebyl jsem všude. Za mě osobně určitě Milešovka( kultovní hora)- já bych to teda nahoru ani dolu na kole nedal, a jestli něco v té části severně nad Labem, tak krom provařeného, přesto skvělého Varhoště, bych si dovolil doporučit horu Sedlo nad Úštěkem. Je to důstojná a vzhledově vyjímečná hora, má svůj silnej tajemnej vrcholovej genius loci a ze skal na jižním vrcholu je nádhernej výhled. S kolem bych to vzal asi z jihu od Úšteka, nahoru i dolů, protože přejezd- spíš přechod hřebenu Sedla od severu přes hřeben na jih, no, to je už fakt výzva, ale zaseproč ne, když máš rád ty singly…

      a cestou z Litoměřic na Sedlo si projeď Trojhoru, myslim zelená značka, tam svou technického rázu cesty určitě užiješ .-)

      0 0
      • scret  

        malujes to moc cerne:) jezdim tu ve stredohori celej rok a zatim jsem letos jeste desky nemenil… se nesmi tolik brzdit, pak se clovek okrada o ten spravnej pozitek:)

        0 0
      • beavis  

        Tak tak, pri sjezdu se nebrzdiiii:-))

        0 0
    • cegyna  

      zdarec, zitra se chci po ceste z nemecka do brna stavit tak na 2 hodinky na bike v ceskem stredohori – planoval jsem nechat auto v bilce pod milesovkou – muzete mi doporucit nejakou peknou trasu tak na ty dve hodky? diky

      0 0
      • crom  

        drz se rad co jsou tady a neudelas chybu.uz bych se tam zase rad podival.hosi co vy na to?;)

        0 0
    • indoorajn  

      Po téměř roce chceme zopáknout vyjížďku do Středohoří. Termín zatím není, pak ho sem pověsím pro případné zájemce. Momentálně ladíme trasu, tak bych chtěl požádat místní znalce o připomínky. Opět platí, že by měla být technická, ale jetelná nahoru a těžší sjezdy. Zatím je v návrhu tohle

      Otazníky jsou zejména nad těmito úseky.

      1. Po zelené okolo Vysoký Ostrý
      2. Pod Varhoštěm žlutá přes Tlučenské údolí (Krkavčí skála) a na

      Kostelní sedlo, dále po modré směr Plešivec

      1. Přejezd Plešivce, na vrchol asi nesmysl, objet zprava nebo zleva

      (žlutá)? pak dolů serpentinky nebo přímo?

      1. Po žluté přes Radobýl?

      Dále alternativy:

      5. Dá se z Němčí podél Němčického potoka?

      6. Dá se ze Skalice po žluté na Mentaurov a přes Hradiště do Hlinné? a obráceně?

      A ještě tip na hospodu s jídlem na trase (Střekov, Březí, Velké Březno)

      Díky!

      0 0
      • beavis  

        Trasu mate dobrou. Zelenou z Varhoste do Sebuzina dejte jen dolu. Ted sjezdik je fakt luxusni! Rytina souteska a Nemci je opet luxusni zalezitost. Bohuzel vzdycky clovek skonci u Labe:-( Nahoru se ale vyjet Rytinkou da. Jinak neni spatny vyjet az na vrchol Plesivce. Je tam hezky dreveny posezeni a krasny rozhled. A pak taky hezky sesup dolu. Z Nemci prucelkou se da a po zluty ze Skalice se da az do Mentaurova, ale dal pres Hradiste to bude slusne zarostly:-( Bohuzel ted v lete-( Jinak je v okoli Skalice (a nejen ji) je plno neznacenych vyjezdu/sjezdu, ale to je na delsi vypraveni nebo spis na ukazani;-)

        0 0
      • matra  

        Z Lito do na Varhost to mas dobre, zluta/zelena dolu jak znamo luxus, Rytinou nahoru na Nemci, mno, asi vite co delate ale da se, Pruceli opet luxus, tu cast Usti – Brezno – Homole nevim, ale ULcrew vi, z Probostova nad Cereniste vice nez OK, zluta pres Krkavci dolu lze, jeden usek peprnej, avsak nas to tam nejak netahne, ani nevim proc, ale na Krkavci je fak epes vyhled. Dle meho je otazka stoupat z Kostelniho modrou na Plesivec, lepci je to opacne. Zpatky do Lito je hodne variant, pekny trebas z Libochovan na Kalvarii a dolu technickej singl bohuzel zpatky znovu k Labi, nicmene zase Svijany pod Kastenem ve VZ anebo koupacka na Piskovne, ktera je letos zatim celkem v cajku.

        Ale jestli chcete na zaver to nej, naplanujte si to tak, abyste se nakonec voctli jeste jednou na Homolce nad Lbinem, v tom tvym planu by to znamenalo napr. zmenu bud rovnou zpod Varhoste nebo pak teda z Kamyku: okolo Plesivce do Hlinny, nacez po loukach prave na Homolku. No a pak nez pojedete, nam dejte vedet do Vzkazu na Krojcu a my vam ukazem jednu 5hvezdickovou libovku, ktera v mape nejni a jen tak nebude.

        0 0
      • matra  

        Jo este: Skalice – Hradiste – Hlinna = 100pro lepci opacne, hospoda imho Labska Basta – jen lehka zajizdka zpod Strekova, ackoli Fanda v Probtau by taky lecos uklohnil.. minimalne kompot.

        0 0
        • indoorajn  

          Dík za všechny rady výše. Současný upgrade zde

          odstraněna kapsa přes Krkavčí skálu, zůstal Plešivec a až nahoru jak píše beavis (stále nevím jestli serpentinky nebo přímo dolů), ale pak změna přes Kalvarii.

          Ten závěr budeme třeba redukovat podle okolností :) možností kde je dost a nabídku na libovku na zaver vítame! – v tom případě minimálně vynecháme Radobýl je otázkou zda má vůbec smysl.?

          0 0
          • beavis  

            Vono tady u nas ve stredohori je kazda trasa dobra. Kazdopadne to mas dobre naplanovany. Ochutnas ty nej bombonky, nad kteryma mozna i budes nevericne kroutit hlavou kde ze se tu takovy vubec berou:-) Jinak z Plesouna to vem dolu kudy chces. Serpentiny jsou zazivnejsi:-) Jeste by se tvoje trasa dala orezat o nejaky to acko a pridat ji naopak nejaky sjezdiky apod. Radobyl po zluty ze Zalhostic je vyzivnej, opacnym smerem libovej. Ono vubec je to v byvalem lomu pod Radobylem moc hezky spolu s krasnym vyhledem na pistansky jezero. A jak psal Matra, ten bombonek na konec si opravdu nenech ujit! Ten fakt stoji za to;-)

            0 0
          • matra  

            Hele ted tam mas ten usek Varhost – Kalvarie, k Masinum opravdu zbytecna ztrata vejsky asfaltem dolu, ten Plesivec timhle stylem budete nahoru tlacit a dolu vetsi cast nyst. Pak zas jen sotrweg do Kamyka, pak zase silnice.. nevim, nevim, to je velka dan za tu Kalvarii, z ktery dolu je to sice pjekny, ale ne extra dlouhy. Predtim s to tam mel vlastne lip pres Krkavci/Kostelni, tak to tam nech, pak po panelce okolo Plesingra k Masinum, Hlinna, Homolka – viz obr. Radobyl muzes s klidnym srdcem vynechat, tam je jen kratickej singlovej usek, nejspis zarostlej.

            Dej na nas, 10 z 10 mistnich ti rekne, ze z Varhoste/Homolky do Lito je jen jedna spravna volba! No nemam pravdu Yarko?

            0 0
            • beavis  

              Tak tak, mas pravdu velky Vezire;-) No i kdyz se zapomelo na rychlou smrt a'la Dlouhac:-) Samozrejme smerem nahoru. Mimochodem indoorajne, u nas to neni na jeden den. Je tu totiz vedle skvelych bikovych tras taky hodne hospudek kde maj ty nejlepsi iontace ve stredohori:-)

              0 0
              • indoorajn  

                no a votom to je, abyste nám poradili :) takže vráceno opět zpět a jelikož nevíme kudy trip z Homolky (pomůže tobolka:) tak aby to mělo cíl ponechána Kalvarie a pak už podel vody (taky ty Svijany tam jsou:). Že to tam máte super je jasný, taky proto se tam vracíme, bohužel asi jenom na den. Někdy máme v plánu druhou stranu Labe. S pivkem se počítá, proto taky na tu Homolku pojedeme možná už z Čeřeniště :) nebo jak navrhuje matra. A na ten Plešivec se nedá teda jinak – např. viz dole? Jo a napsal jsem vám vzkaz, mám pro vás taky něco…

                Dikes

                0 0
                • beavis  

                  Na Plesouna bych to vzal klasicky po modry. Sice ho nevyjedes protoze je nahoru dost prudky, ale zase dolu to bude mazec:-) No a jinak na jeho jizni strane je kamenne pole, nebo spis svah a v jeho dolni caasti jsou tzv. ledove jamy, kde se led drzi i pres leto. No a kdyby v nich diky vedru nebyl led, tak aspon z tech jam sala pekna zima;-)

                  0 0
          • crom  

            parada!uz se tesim.diky mistnim za rady;)

            0 0
    • indoorajn  

      Ve stredu 25.8.10 davame druhou vyjizdku po Stredohori (lepe receno pravy breh), planovana trasa ma cca 80km a 3500m prevyseni, navic bude technicky dost narocna nejen ve sjezdech, takze prosim ucast dukladne zvazte!

      Start v Litomericich z ulice Na Vysluni v 9:00 hod. tady z parkoviste Z Prahy vyjizdime v 8:00hod. od stanice metra Ladvi autama. Kdo by se chtel pridat, napiste to sem nebo na muj mail, abychom s tim pocitali a pripadne dohodli volne misto v aute.

      Hospoda na obed asi zde na konci asi zde + nejake jidlo sebou. Rozhodujici slovo muze mit pocasi, v pripade zruseni akce to sem napisu.

      0 0
      • v POHODÌ klokan  

        Teepex mě už o vzniku této akce informoval, takže já s účastí počítám. Doufám, že budu stačit :-) Pokud budete mít v nějakém autě místo pro mě a mého Kellyše, tak bych se rád v tom Ládví nalodil.Už se těším, trasa vypadá parádně.

        0 0
      • pete_ax  

        na Labsky baste je silena obsluha… naposledy (cca 3 tydny zpatky) misto toho, abychom byli obslouzeni, byly obslouzeny prazdne sklenice. krava servirka si nas ani nevsimla, ba ne, vsimla, nechala nas sedet ziznivy a cumela pak na nas za oknem, coze to jako venku delame. zvedli jsme se a sli pryc. ani pri predchozich zastavkach na tomto miste nebyli zadni rychlici. :o(

        0 0
        • indoorajn  

          :( a jiny tip by nebyl?

          0 0
          • tmp  

            Malirsky koutek:

            N 50°38'10.182

            E 14°3'4.201

            0 0
          • beavis  

            Tady se dobre nabastite. Je to v UL udajne vyhlasena restaurace. I kdyz sem myslel ze tam bude jidlo vetsi liga. Ale pro bikery je to kazdopadne skvela volba. Kola se daji krasne vzit na zahradku, takze pak uz to jen rozjet;-)

            0 0
          • pete_ax  

            Tivoli, jak psal tmp v 24.08.2010 07:24:45, bod 3. :o)

            0 0
      • tmp  

        ten 5 hvezdickovej uzasnej litomerickej trail z homolky dolu do kLitaku se da vykoukat na tydle trase. Nevynechavat ! :))

        0 0
        • tmp  

          jeste sem se vam kouknul na planovanou trasu, mozna tu uz zaznelo, ale nechce se mi procitat celo dizkuzii.

          1. Stavte se na pivko u Fandy N 50°37'31, E 14°08'58. To je takova povinost,

          kdyz se projizdi Probostovem.

          1. Plan, Sokoli Hrbet, Fraz… a pak uknout doleva, protoze jinak je to dolu

          nudna sotolina. Zabavny to je tudy Todle mi prijde fakt skoda vynechat, zvlast, kdyz uz budete nahore.

          1. vytecna hospoda N 50°39'58, E 14°08'38. Pifko nejlepsi v sirokem dalekem

          okoli (maj pivovod direct z pivovaru) a varej hodne slusne.

          1. Z Nemci se da podle nemcickeho potoka, ale je to nuda, Lepe Prucelkou
          0 0
          • indoorajn  

            ad 1 a 3 peclive zaznamenano :)

            ad 2 ale my to jedeme obracene, tzn. z Velkeho Brezna nahoru, takze asi nechame aspon tady sotolinku :)

            0 0
            • tmp  

              na posledni chvili.. teda, ale tu cestu do Velkeho Brezna skuste obracene.. protoze pres Vartu je to jasna pohodova vyjezdovka .. na Sokolika to budete muset vytlacit

              Dolu .. ze sedla po Zeleny Malecov > Probostov > .. sokolik

              Nahoru.. Varta > Brezi > Malecov > Cereniste > Homolka

              jak sem koukal na tu trasu, tak me ani nenapadlo ze by to slo jet obracene.. kue jel bych kousek asi s vama, jenze sem v Kerkonosich. Neva.. vsak se jeste napodzim vratite :)

              0 0
      • McBlacky  

        Šárka a já s tím počítáme. Doufám, že přežijeme.

        0 0
        • indoorajn  

          OK, no toho bych se fakt nebal, to pak umrem :) vsichni, koukal jsem na casy Sarky ze soboty… uff respekt!

          0 0
      • kolda  

        skoda, sice mam dovcu, ale jedu si projet sudety.

        0 0
    • boo-beek  

      Docela casto tam jezdim (jsem z Lovo), oblibene trasy:

      1. na kratky (hodina +/-) svih:

      Lovosice – Sulejovice – Vchynice – Rezny Ujezd – Milesov – Velemin – Oparenske udoli – Male Zernoseky – Lovosice.

      Vetsina je po silnici, paradni je cesta Oparenskym udolim, akorat musi clovek davat pozor na chodce a psy.

      2. na kratky (hodina az dve) svih:

      Lovosice – po silnici na Most, PROJET Cizkovice – odbocka doprava na Kostalov (s celkem fajn technickym vyjezdem, zvlast za mokra na NanoRaptorech :D ) – dolu na Sutom (smer Borec) – Borec (sopka, paradni kopec, ze Sutomi je to doprava a do kopce) – Rezny Ujezd – Velemin – Oparenske udoli a dal jako predchozi

      3. cca tri az 4 hodiny vyjizdky:

      Lovosice – po silnici smerem na Libochovice – po libovolne cesticce uhnout doprava na Cizkovice (kdekoliv mezi Lovosicemi a Chotesovem), z Cizkovic primo na Kostalov (vyjezd o kousek narocnejsi nez v predchozi variante) – z Kostalova do Sutomi – pokracovat dolu – Mrsklesy – Stepanov – Kostomlaty – Milesov – Velemin a dal jako predchozi.

      Tohle jsou vylozene okruhy, ktery jezdim, kdyz se mi nechce nic vymyslet.

      Jinak vetsinou vezmu turistickou mapu, naplanuju trasu a jedu.

      Jinak neudelas chybu, kdyz podle turisticke mapy zvolis jakykoliv z bodu:

      Zim (s hackem na Z), Chotimer, Kletecna, Stepanov, Borec, Kostomlaty, Milesovka, Sutomsky Vrch, Tepla, Chrastna, Kostalov, Hazimburk… a plno dalsich :)

      Jezdi se tu u nas hezky a vetsina turistickych cest je na kole sjizdna… i kdyz misty je to masakr.

      PS: Lovosice pisu jednak proto, ze tam bydlim, a jednak proto, ze dostupnost je o kousek jednodussi nez v pripade LTM. Ale pokud okolo Litomeric, tak body: Kamyk, Hlinna, Mostna Hora – coz je druhy breh Labe.

      A da se jet (cca. 80km) z Lovosic pres kopecky do Usti (pres Kletecnou, prijezd k UL je smerem od Teplic), v UL prejet most a po druhe strane jet na Litomerice (bud podel vody – nenarocna cyklostezka, nebo pres kopce – napr. zminovany Kamyk). Pred LTM se da vzit privoz, prvni je Velke Zernoseky – Male Zernoseky, druhy je Pistany – Lovosice.

      0 0
      • boo-beek  

        Sakra, a zapomnel jsem na Lovos!

        Takze – samozrejme taky Lovos!

        Nahoru smerem z Oparna, dolu do Lovosic. Opacne… tezko, smerem od Lovosic je to dost drsny :)

        Ale opet – pozor na chodce ;)

        0 0
      • boo-beek  

        A jeste treba Dubicky kostelik – paradni vyhled na tok Labe mezi Lovo u UL (je to nad Dolnima Zalezlama)…

        Hmm… vecer nekam jedu :)

        0 0
      • indoorajn  

        dik, na zitra uz mame celkem jasno, priste se to muze hodit!

        0 0
      • Memphis22  

        máš dost silnice, dobrá je modrá od Kocourova přes Ostrý do Března a pak až dolu pod Bílinku, dá se jet i přes Portu Bohemicu, dobrá j zelená kolem Kletečný (nebo i kratší okruh kousek pod vrcholem), jinak samozřejmě Milešovka, ty cestu po úbočí sou fajn, vyškrábat se na vrchol ale taky stojí za to, rád a často taky jezdim přes Březinu…

        0 0
        • boo-beek  

          To nekdy vyzkousim :)

          Ted shanim turistickou navi, na podzim bych chtel ty turisticky cesty sjezdit poradne…

          0 0
          • Memphis22  

            já nepoužívám ani mapy, jezdit naslepo taky zábava :D

            jinak jak popisuješ ty výjezdy na Košťálov, tak se to dá líp obráceně, dole z vesnice pak vede vrstevnicová cesta mezi polema do Radostic…

            doma většinou jezdim jen kratší trasy, tak proto se takhle motám furt pár kilometrů od Lovosic :D

            0 0
            • boo-beek  

              Hele, ted koukam, ze jsi taky z Lovo :)

              Mohli bysme nekdy podniknout nejakou vyjizdku, co Ty na to?

              kdyztak dej vedet na kontrabasnik(at)gma­il(dot)com …

              0 0
    • DaDo  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • McBlacky  

      Je v Liťáku benzínka s ručním mytím/WAPkou?

      dík za info

      0 0
      • beavis  

        Rucni myti maji na Agipu v Ceskolipsky ulici, hned vedle Kauflandu. Jsou tam 2 boxy a meli by fungovat. V kazdym boxu je wapka a staci do ni hodit myslim ze 10 Kc a nejakou tu chvili si muzes uzivat myti;-)

        0 0
        • McBlacky  

          super, díky. Bude se hodit na umytí kol po akci

          0 0
          • beavis  

            Nooo ja myslim ze spis skoncite na pivku v Bernardu a na kola se ani nevyprdnete;-) Pred chvili sme to projel okolo Hlinny, singlem do Ltm a je to kupodivu v pohode. Sem tam napr. okolo Pokratickeho potoka to je vlhci, ale nic hroznyho. Kazdopadne min. u me by kolo pockalo:-)))

            0 0
            • McBlacky  

              no my už je máme fakt zahnojený :) tak jsem si říkal, že kdyby byla o ceste benzínka, nebylo by od věci je umýt.

              0 0
    • crom  

      za me dobry!misty je to po tech destich dost rozsekany,alespon vime co dat a co nestoji zato.kopcovity az,az:)diky Liborovi za zorganizovani a klukum za ukazani jejich trailu,je fakt petihvezdickovej;)

      0 0
      • v POHODÌ klokan  

        Souhlas, mě se to taky dost líbilo. Bylo to náročný (jak převýšení samotný, tak povrch, klacky a podobný sajrajty namotávající se do drátů ;-), ale s tím se muselo dopředu počítat :-)

        Taky díky za organizaci a dopravu!

        0 0
      • v POHODÌ klokan  

        Btw: Fotky pěkný, taky přihodím pár „fotek“ nevalné kvality:

        Foto 1–3: Výjezd na Varhošť – všichni ještě v dobré náladě, nevědí, co je čeká za lesní krásy :)

        Foto 4: Již se u některých členů výpravy objevují pochybnosti o navržené trase :-)

        0 0
        • beavis  

          Tak to jsem rad ze jste si to u nas ve stredohori nalezite uzili;-) A to verim ze jste jeste nepoznali dalsi luxusni bombonky:-)

          0 0
      • McBlacky  

        diky Liborovi za organizaci, nebylo to s náma lehký :)

        začátek mě bavil, prostředek sral a konec zase bavil. Ale uznávám, že jsem neměl zrovna den.

        Příroda si s trailama pěkně zahrála. na některý místa bych se vrátil radši až to bude trochu zlidštěný /malá průčelka, Rytina nahoru/. Traily zapadaný větvema, padlé stromy. Dost cyklokros místy. Dost mě překvapilo jak jsou turistický cesty zarostlý. Lidi jsou líný jako prase a nikam nechodí :)

        dotaz na místní – lze vyjet od žluté podle Němčického potoka do Němčí – podle mapy tam cesta je. Jestli by to nebyla varianta k Rytině, která je ted tak z 1/3 na tlačení.

        0 0
        • indoorajn  

          tu variantu podel Nemcickeho potoka jsem taky resil, dotaz mam nekde nahore, mistni nedoporucili ani ve variante dolu (jeste min vyuzivana cesta bude asi jeste vic zadelana)

          0 0
          • tmp  

            nahoru nejlepe az z usti podle hradu po cerveny

            0 0
    • indoorajn  

      Za me taky dobry, dik ze jste to vydrzeli :)

      Fakt je, ze to bylo znacne poznamenany nedavnejma destema (vsude klacky, padly stromy, obcas slusny bahno).

      Nezklamal supr sjez v Varhoste a Prucelkou, litomerickej trail perfektni (diky mistim ze si s tim dali tu praci a zejmena Matrovi za pomoc a pruvodcovstvi).

      Rytina nahoru letos v uplne dolni casti spatna, vymleta od vody, jak se to zvedlo od potoka tak OK i kdyz to podkluzovalo a nebylo to jednoduchy. Prucelka v uplne dolni casti totalne vyplavena a Mala Prucelka nahoru byla spatna volba, v dolni casti destema uplne zmizela cesta, prostredek kousek OK a horni cast zprasili lesaci (viz fotky).

      Prejezd Sokoliho hrebenu jsme na rady otocili, byl peknej, ale nestalo to asi za ty najety km. Priste dame spis o nejaky to pivo navic :)

      0 0
      • teepeex  

        aj bolo dobre:)

        diky

        0 0
      • scret  

        bohuzel po nedavnych destich takhle vypada velka cast cest:( anebo naopak jak psal Blacky, je to zarostly jak svina…

        hlavne pokud jste jeli z Varhoste dolu po zluty a napojili se na zelenou lavkovou, tak nahore je hodnepalivejch kopriv pozehnane…:)

        0 0
      • scret  

        mimochodem Mala prucelka nahoru?? kua vy jste fakt magori hosi:) dolu je to zabava (teda dokud to nerozryli lesaci), ale nahoru? eee:(

        0 0
        • pete_ax  

          mas recht, predsedo :o)

          0 0
          • indoorajn  

            Chlapi, dostali jsme to jako tip (uz nevim od koho a kde), ze to je sice masaz, ale da se to. Jestli to byla magorina v soucasny popovodnovy konstalaci nebo totalni magorina, nemuzeme soudit. Dalsi vec je, ze nehledame vyzvy jen dolu, ale i nahoru. A za treti, jak se mame nahoru kua :) teda dostat na ty sjezdy, dyz tam nemate lanovky, nejak to navazovalo a nenajizdeli jsme kolem nezazivny dalky. Rytina nahoru jsme barbari, Mala Prucelka nahoru jsme magori… Tak jak? :) Zjistili jsme, ze tam vetsinou vyjedete pokud mozno nejak bezbolestne, pustite to dolu, jdete na pivko a tim to konci,,, taky dobra volba, ale kdyz uz tam jedeme 100km, tak chceme vic… Priste to zkusime na druhym brehu a Milesovka nahoru! :)))

            0 0
            • crom  

              chceme vic?na tvojich vyjizdkach chci vzdy umrit:)bud je to kudla a kdyz zewl tak zas furt do kopce:))Milesov­ka,znova,znova;)

              0 0
              • indoorajn  

                :)) si pako :)) jsem presne cekal, co zas napises, chjo, mas stesti, ze jsi o kousek vetsi a krapet silnesi :))

                0 0
                • beavis  

                  Kazda vyjizdka je tak hezka jak si ji clovek udela:-) Taky obcas dame ve stredohori nejakou totalni kokotinu s umyslem objevit neco novyho, ale asi prave proto i na tenhle obcas bikovej humus si obcas vzpomeneme a radi se mu zasmejeme a nebo je inspiraci pro neco dalsiho novyho;-)

                  0 0
            • scret  

              „Zjistili jsme, ze tam vetsinou vyjedete pokud mozno nejak bezbolestne, pustite to dolu, jdete na pivko a tim to konci,,, taky dobra volba“ heh:D nevim jak jste to zjistili, ale nesmis hazet vsechny lidi do jednoho pytle ikdyz jsou ze stejnyho mesta:)

              to ze jsem vas nazval magorama, normalni clovek pochopi ze to nemyslim nijak zle, ale s pis s nechapajicim obdivem…

              a taky protoze nam mistim to prijde jako skoda, ochudit se o nadhernej sjezdik a misto toho ho slapat nahoru… ale kazdej mame jiny pojeti cyklistiky… jak napsal beavis, dulezity je hlavne si to uzit…

              0 0
              • indoorajn  

                okeej, beru to jako oboustrane „objektivni konstruktivni kritiku“, abysme to doladili do maximalniho optima :) Ale:) kdybych si musel vybrat, tak jedu dolu znovu ty dva zmineny sjezdy nez Rytinku

                0 0
            • matra  

              by te pak mohlo zajimat toto: http://hactar.ujep.cz/…apacesta.gif

              i kdyz z pohledu toho, co pro vas je a neni vyzva to bude nejspis chtit opet opeprit o nejaky ten km jak do dalky, tak do vysky;) Zatial!

              0 0
              • pete_ax  

                usek Brezno – Bilinka bych jeste doporucil opeprit o usek Kostalov/Borec. kdyz uz, tak uz. zajizdka by to nebyla a par zabavnych mist tam je. ^^

                0 0
                • Memphis22  

                  0 0
                  • Memphis22  

                    bacha tam nad bílinkou se přechází blbbě, ten kousek silnice do Opárna už neni, staví se tam dálnice a dá se to docela blbě obejít, bylo by lepší jet po hlavní kousek nahoru a jet až tou další odbočkou do opárna…

                    0 0
                    • matra  

                      To jo, dulezity spis je, jak to tam bude vypadat za rok.

                      0 0
              • indoorajn  

                jj, diky to uz jsem nekde videl, budeme z toho vychazet :)

                0 0
      • tmp  

        a jeli ste ze Sokolika pres Bynov a Velichov? Trefili ste to? Jestli vas to stalo moc km navic tak to me mrzi. Co pifko v Tivoli… spravilo vam chut?

        0 0
        • indoorajn  

          bohuzel uz jsme to nestacili do trasy zakomponovat a na improvizaci nebyl cas ani konstelace, jeli jsme porad po zelene TZ, pivko jsme ve Velkem Brezne dali hned v prvni hospode ktera byla po ceste, ani na Tivoli nebyl cas :(

          0 0
    • crom  

      Libore tak jak to bude 28.9?

      Muzu se zeptat zdejsich mistnich znalcu na pekne sjezdy(cim technictejsi tim lepe) z Litomeric smer Milesovka (levy breh)a okoli.dik

      0 0
      • Smazaný účet  

        Pěknými sjezdy oplývá Lovoš a Milešovka. 9 z 10 bikerů doporučuje trasu kolem Porty Bohemicy(i?). Extra technický by bylo třeba z Lipský hory, ale tam bych vás nehnal. :-) Přiživim se mou trasou ale bacha na stavbu dálnice, část mezi Litochovicema, Chotiměří a Radejčínem byste museli dát po áčku nebo vynechat a střihnout to na Kletečnou a Paškapole.

        0 0
      • indoorajn  

        jo tohle plati, pocitejte s 28.9., trasa predbezne Lovos, Milesovka (pokus o vyjeti :) pak mozna jeste neco, privozem :) Male-Velke Zernoseky, nejak na Plesivec (Fany neco ukaze :) Homolka a LT trail! Jeste budu upresnovat. Pomoc mistnich vitana, technicke sjezdy ala Varhost zluta/zelena radi :)

        0 0
        • beavis  

          Na levy strane Labe sjezdiky sou, ale vic jich najdes na pravy strane. Jako zaklad staci mrknout do mapy a dat nejakou turistickou trasu. Kdybyste chteli neco echtovniho, tak byste museli jet s pruvodcem. Hodte sem kdy pojedete a kdyz bude cas, pridam se. A rad Vam nejaky ty bombonky ukazu kdyz to vyjde:-)

          0 0
        • crom  

          ja to stim Plesivcem nemyslel vazne:)))jestli ti tenkrat psali z Kreuzbergu ze to moc nedavaj.tak na tom neco bude ,nerad bych tlacil zkopce:))ale co zkusit se ma vsechno

          0 0
        • Jitkola  

          Přidala bych se :o)

          0 0
      • Darkson  

        sakra, 28. nemůžu:((

        0 0
    • indoorajn  

      Takze potvrzuju Stredohori III bude 28.9.11. Panove mrzi me, ze se to nehodi zrovna vam, ale bylo to od zacatku domlouvany na tento termin a pokus o zmenu nevysel :(

      Sraz v 9:00 v Malych Zernosekach a pojede se nejdriv 1.etapa pres Milesovku. Vratime se zpatky a pak bude na moralnevolnich vlastnostech kazdeho soudruha bikera, zda odola pritazlivosti pivocar z mistni restaurace pripadne gaucovemu adrenalinu (tradicni vymluvy budou akceptovany, mala napoveda: musim uz koncit, mam jeste spinning/tenis/gol­f, je to moc pomale – neudrzim rovnovahu, mala je nastydla, mam to asi zlomene – jedu na rentgen, zapomel jsem vypnout sporak) nebo bude pokracovat 2.etapou s privozem a lahudkovym LT trailem. Vychazel jsem z informaci mistnich (diky) a zejmena Midlanderovy/Pin­gvinovy trasy (diky moc!) a jeste prosim o kontrolu a pripadne korekce, zejmena me zajima propojeni Dobkovicky-Kletecna, Milesovka dolu po modre-Milesov, vyjezd a sjezd Lovos, vyjezd a sjezd Plesivec.

      0 0
      • beavis  

        Co se tyce spojeni Kletecna – Dobkovicky, tak se da bezproblemu z Kletecny napojit na zlutou TZ a ta je z casti prijemny singlik:-) Z Milesovky je to nejzajimavejsi prave po modry. Doporucil bych to dat po ni az na rozcesti Nad Veleminem a dal po zluty na Paskapole a dal po zeleny okolo Kletecny (kopce). Vyjezd a sjezd Lovose neni spatnej, ze zhora je zajimavy vyhled nejen do okoli, ale hlavne na to jak stavej dalnici:-) Uphill je to v podstate jedno jestli pojedete po zluty nebo po modry, ale downhill opet doporucuji odbocit na Lovos-rozcesti a dal po zluty smer Cisarske schody do Oparenskeho udoli. Pokud se budete chtit dostat pres Labe na Ltm stranu, tak mam obavy ze uz privoz v Malych Zernosekach nejezdi:-( Tak jedine pres Lovosice po acku:-( Jinak se kazdopadne pripravte na slusny nastoupani!

        0 0
        • indoorajn  

          Jedeme to obracene Dobkovicky-Kletecna-Milesovka-Milesov, koukni na trasu. Dobkovicky-Kletecna nevim, zda to nedat z Dobkovicek (za kopcem Srna) rovne (ne levo pres navrzenou Malou Chotomer ani ne vpravo po zluty). Ad Lovos OK, tak to asi mame – viz trasa. Ad privoz mam potvrzeni od pani starostky, ze privoz do konce zari jeste funguje od 8:00–18:30 hod. po pulhodine, zpatky ho tam muzeme dat taky, ale to se uvidi, par km na konci po acku zvladneme.

          0 0
          • beavis  

            Tak to je super ze jeste privoz jezdi;-) Koukam na mapu a z Dobkovicek do Kletecny to je dobry po zluty, ale je na zacatku slusnej kopec, pak uz je to takovej jaksi singlik a jste u Kletecny. Rovne za Srnou nevim nevim jestli nejakou trasu najdete:-( I kdyz clovek nikdy nevi…;-)

            0 0
          • Smazaný účet  

            Jste docela vrazi, já tu svojí trasu dával na celej den, na kochačku. Ale dřív jak v deset jsem asi nikdy nevyjel. ;-)

            Snad tu žlutou z Dobkoviček trefíte, pokud budete mít GPS tak se neztratíte. Vono to značení bude možná opravený. Dá se to i zhruba v půlce zalomit po lesní/polní cestě ke Kletečný.

            Taky je možnost nedávat to z Dobkoviček vůbec po žlutý, ale mezi sadama po polní cestě a vyjet v „Malý Chotiměři“ (ten název slyšim prvně, je to jen pár chat).

            Z Milešovky můžete klidně dát zkratku mezi červenou a modrou, v mapě je vidět, je to široká cesta pro lesáky.

            Pak eště nevim v jakym stavu je křížení E55 nad Bílinkou, tam se teď finišuje dálnice a dělaj se přeložky komunikací. Možná je lepší střihnout z Března do Velemína a projet Opárnem – skouknete dálniční most, ale ztratíte vejšku.

            Z Lovoše doporučuju taky žlutou, nerozbijte si ale na schodech držku. Jeden úsek se zatáčkou je vyšší level. ;-)

            Kdybyste měli zhruba časovej plán jak pojedete tak bych se na Lovoš připojil a kousek se svez. Budu v Lovo, ale minimálně ráno mám rodinné povinnosti – bude pouť a v 10:00 je kolečkiáda (závod dětí na všem co má kola). ;-)

            0 0
            • indoorajn  

              Diky. Asi to dame z Dobkovicek primo do Maly Chotimeri – cesta je na satelitu videt, po zluty je to zajizdka nebo to stoji za to? Propojka pod Milesovkou (modra-cervena TZ) je jistota, asi to tam dame. A Brezno-Velemin-Oparno asi taky, tzn. pak na Lovos po modry TZ. Dalsi mas v mailu.

              0 0
      • crom  

        co mas furt stim Plesivcem:)druhou etapu radeji nepojedu pac bych to mel asi zlomeny a musel na rengen:)

        0 0
        • McBlacky  

          kus něčeho podobnýho jsem jel včera, pohoda jak si to jede kam chce :)

          0 0
          • beavis  

            Znaceny TZ pres Plesivec a okolo nej vedou po krasny lesni ceste, ne po tomhle kamenym masakru:-) Ale kdo chce, tak si to muze dat:-))

            0 0
            • indoorajn  

              tak to je pro me nova informace, myslel jsem ze na Plesivec se da vyjet jen obtizne

              0 0
              • beavis  

                Kdepaaak. Okolo Plesouna je krasna sotolino-hlinita cesta a primo na kopec je hlinena cesta;-)

                0 0
          • indoorajn  

            :) klasicky skiboby

            0 0
      • teepeex  

        bylo to velemalinovy:)

        diky vsem za super den!

        jo a ze jsem si nedal na tlamu, je malej zazrak;)

        musim dat nasemu kostelnikovi dve petky na svicku

        0 0
      • Bumerangista  

        Tak jsem asi u auta při balení vytrousil cyklocomputer. Nenašel ho někdo?

        0 0
    • Jitkola  

      Ještě dnes jsem utahaná jako kotě ale stálo to za to :o)

      Prima lidi, krásná krajina, slunečné počasí, nekončící kopce, hravý sjezdíky, luxusní trajekt a na závěr mňamková večeře.

      Díky všem, bylo to bezva :o)

      0 0
      • teepeex  

        musim vyseknout obou divkam velkou poklonku,

        dostanou obe jednicku a hnedle dvakrate podtrzenou do zakajdy

        0 0
    • crom  

      jako jo malina,ale uz nikdy.furt do kopce:))holky respekt nebylo to lehky.o Milesovce uz na 100%muzu rict ze je nad moje sily:)jeste ze byl na zaver ten LT trail:)

      schudky z Ostreho Libor

      0 0
    • indoorajn  

      Vazeni za me super, diky vsem! Jeste rekapitulace: 72km a 2100m nahoru. Milesovka nahoru sice nepadla, ale na 100% se da vyjet.

      0 0
      • indoorajn  

        i takhle..

        0 0
      • Smazaný účet  

        Když jsem viděl, jak jezdíte dolů, a jak jste Lovoš vyjeli lážo plážo, tak věřim, že tu Milešovku byste taky dali. :-)

        Dík, že jste mě aspoň vytáhli na kolo, už jsem skoro zapomněl jak se sviští z Lovoše. Zavzpomínal jsem a naposledy jsem tam jel na kole při závodě ve výjezdu před 4 lety. ;-)

        0 0
        • indoorajn  

          pojed s nama nekdy na vyjizdku v Praglu!

          0 0
          • Smazaný účet  

            na vyjížďky z pražskejma bikeforistama jsem rezignoval poté co jsem se kdysi vydal na „předvánoční pohodovou vyjížďku do haloun“ a kdybych neopustil skupinu, asi bych se vánoc nedožil… :o)

            nejni čas, volno polyká rodina. ;o)

            0 0
            • indoorajn  

              no, ve stredu davame pohodovou vyjizku do Haloun :) …a proto jezdime vanocni vyjizdku s Krabem, tam se ujete km a pocet piv moc nelisi, to zvladnou i otcove od rodin :)

              0 0
      • teepeex  

        trasa

        0 0
        • Smazaný účet  

          jste se teda vůbec nešetřili na tý druhý straně, pěkně jste si eště mákli. :o)

          já to řikám furt, že na tý žlutý za dobkovičkama jsem pokaždý zakufroval. :o)

          0 0
          • indoorajn  

            ted uz bysme to asi jeli po zluty jenom na rozcesti Pod Kubackou coz je nejdriv slusnej stoupak a pak kousek po singlu, dal uz se zbytecne ztraci vejskovy metry po soteru aby se vzapeti stoupalo po acku :(

            0 0
    • indoorajn  

      Jedeme Stredohori c.4, sraz zitra 20.10.12 v 9:00 v Malych Zerosekach u fotbaloveho hriste a v planu je zatim pres 7 sopek a 3 hrady Pocasi snad super, tak se pridejte.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Použiji téma k dotazu: Beru si na pár dní silničku do krušných hor, ale jeden švih si chci dát víc pohodový přes Středohoří… Start a cíl v Litvínově a okruh přes Lovosice, podél Labe do Ústí nad Labem. Co bych se rád zeptal: kudyma do těch Lovosic/Litoměřic přes to středohoří?

      Podle mapy je tam možností milion a znám to tam jen z okna vlaku ze švestkové dráhy – proto taky vím, že je tam hezky :) Ideálně méně kopců a ne vyloženě rozflákaný asfalt, abych si orazil trochu. Je třeba použitelná ta hlavní Most – Libčeves – Třebenice, nebo je tam nepříjemný provoz?

      0 0
      • micu  

        Pohodove pres Ceske Stredohori… tak to nevim. Jezdim spis po prave strane Labe takze aktualni stav silnic neznam, Nemam rad auta, takze Libceves, Trebenice bych urcite vynechal. To si radsi si zadrncam. Pokud bych jel z Litvinova tak bych to do Lukova zkusil trasou co se jezdi Krusnoton. Labe bych vynechal a dal bud pres Velemina, Dubici, Stebno do Trmic anebo do Litomeric a pak pres Zitenice, Rydec, Malecov..

        0 0
      • bodlak2  

        Co si pamatuji:

        Malé Březno-Zubrnice-Lovečkovice-Úštěk = pohodová cesta, občas trochu provoz

        Malečov-Homole-Třebušín = mizerný asfalt, někde už opravený, ale asi se tam nevrátím

        Ústí-Litoměřice pravý břeh II/261, většinou cyklostezka (místy hrbolatá, místy nová), dá se

        Ústí-Lovosice levý břeh I/30, dobrý asfalt, široká krajnice, když se trefíš (brzo ráno) není provoz tak hrozný

        Bořislav-Velemín-Lovosice I/8, II/608 – pohoda, nebývá provoz

        Kostomlaty-Milešov-Velemín = mizerný asfalt

        Bílina-Razice-Měrunice = asfalt místy dobrý, místy mizerný

        Komořany-Vrskmaň(I/13)-Polerady-Raná = dobrý asfalt, provoz na I/13 je v pohodě, široká krajnice

        0 0
      • Smazaný účet  

        Přes Libčeves a Třebenice to nemam rád ani v autě, tam jezdí závodníci a jsou tam nepřehledný místa. To už bych to radši vzal přes kopce (a stavil se na pivo v Kocourově, třeba). Jinak v Lovosicích snad od Velikonoc bude jezdit přívoz přes Labe, takže bys moh jet do Ústí po druhý straně bez zajížďky do Liťáku. (Žernoseckej přívoz prý nejede.)

        0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Není to trochu protimluv? Středohoří a méně kopců?

        Pokud takto, tak si zajeď na pohodu do oblasti vymezené cca Libčevsí, Košticemi, Libochovicemi, Budyní, Chotěšovem, Lovosicemi a Třebenicemi, tam jsou pěkné výhledy, většinou ucházející asfalty a málo kopců. V západní části Středohoří je jediná „placka“ Vlastislav, Mrsklesy, Velemín, Režný Újezd.

        0 0
        • Smazaný účet  

          No dyť, právě kolem té železniční trati Libčeves- Třebenice-Lovosice se chci motat, neb kam se vysápe vlak, to je pro cyklistu skoro rovina ;-) Jedu tam na pár dní a dlouhých kopců si v Krušných užiju až až. Jen jsem zjišťoval kudy, těch cest tam jsou mraky. Ta hlavní se tvářila sympaticky, že tam toho moc nejezdí, ale budiž mi to rozmluveno ;)

          0 0
          • Jan_UL  

            Pokud budeš mít čas, tak stojí za to vyzkoušet kopce Českého středohoří mezi LT, UL, DC na pravém břehu Labe. Výhodou je zde velmi malý provoz aut i cyklistů a celkem náročné kopce. Nevýhodou místy starší asfaltový povrch.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Na kopce mám už Krušné hory od Litvínova nahoru, moje oblíbená oblast. Minimální provoz, hezké povrchy, hezká příroda, ideální tréninkové sklony :)

              0 0
      • Japhy  

        Chceš do Středohoří, takže kopcům se nevyhneš. Já bych to po průjezdu měsíční krajinou (nevím, neznám, znát nechci) vzal Razice – Mukov – Mrsklesy – Sutom, pak lesáckou afaltkou kolem Jezerky a Ovčína (nedávno nový asfalt) do Vchynic. Alternativa Štěpánov – Lukov – Kocourov – Režný Újezd a zase Vchynice. Asfalt ucházející (neznám do detailu, na bajku neřeším), kopce přijatelné. Z Lovo do Liťáku přívozem nebo po novým mostě.

        Ta hlavní z Mostu by mi byla na kole dosti nepříjemná, navíc to není na panoramata žádný zázrak.

        0 0
    • Venca23  

      Zdravím, tak dnes jsem pojezdil z Litoměřic na Plesivec, pak směr Varhošť, a dále po červené směr Pláně a po zelené, na kterou jsem se moc těšil do Velkého Března. Cesty zapadane větvemi, popadane stromy…je vidět že tam nikdo moc nejezdí. Opakovat budu ale opačným směrem, tedy z Ústí do Líto, ale rozmyslím jinak trasu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.