• delfyn

    zapletl jsem si kola na MTB 29 a rád bych nechal optimálně dotáhnout výplet, kde podle vašich zkušeností v Praze dobře centrují, případně používají tenzometr?

    0 0
    • Patar  

      Doporučuji Petra KUBU-PEDALSPORT v Letňanech.

      0 0
    • marszy  

      otázka je jestli máš správně napletený dráty:-)

      0 0
    • delfyn  

      nevíte na kolik by se zhruba měli dráty napínat na tenziometru u zeslabovaných drátů DT Swiss 1,8–1,5 u ráfku 622, nebo nějaký link kde by to bylo uvedené?

      0 0
      • Patar  

        Použitý typ paprsku není jedinným kriteriem jeho napětí. Značnou roli v systému hraje použitý ráfek , použitý náboj, počet paprsků , přední nebo zadní kolo a především způsob zapletení, Dalším kriteriem je hmotnost jezdce a způsob užití.

        Tyto drobnější odchylky Ti žádný výrobce paprsků nemůže sdělit.U zaple­tených kol jsou tyto informace přesnější.

        Max.napětí ale bývá většinou uvedeno na stránkách výrobce.

        0 0
      • vysmátej bajker  

        nějaké tabulky jsou na parktool.

        0 0
      • Jakobo  

        Jake byly zkusenosti s tim zapletem? Preci jen 1.8/1.5 na 29" uplne idealni nebude, dotahnout na standardnich 110 kg a spice uz snad budou za mezi kluzu.

        0 0
    • novas32  

      ja nezapletal nic :) ale koupil jsem pred sezonou na silnicku Aksia. po sezone bych je rad nechal prohlednout, v pripade potreby dotahnout vyplet a docentrovat. ploche draty, nebouchla, pocitove nehazi. mam se s temito koly obratit na bezny servis, nebo cilene na nekoho v Praze? koho byste mi ev.prosim doporucili?

      diky za radu.

      0 0
      • Patar  

        Stránky www.kastar.cz.Oficielní servisy TECH DEALER 2013.Pokud máš ovšem žluté záruční listy a řádně vyplněné.

        0 0
        • kubad  

          servis po sezoně + případné docentrovaní a dotažení je v rámci 3 leté záruky?

          nebo je to placený servis?

          0 0
          • Patar  

            Dělám to v rámci 3– leté záruky u všech kol, které jsem prodal. . Není to ale v podmínkách firmy KASTAR. Záleží na tom , jak se k tomu jednotliví ofiko prodejci postaví.Kola zakoupená u ostatních TECH DEALERů servisuji za peníze. Mimo síť KASTAR neservisuji, nemám tolik času.

            0 0
            • nox159  

              nikde jsem vas tady dlouho nevidel, chtel jsem vam jen rict ze stavite nadherne kola ;-)

              designove naprosto parada, jen me zajimalo, vy stavite pouze detska kola a kola pro postizene nebo i pro běžne cyklisty?

              0 0
              • Patar  

                Ono to sice do tohoto vlákna nepatří, ale budiž:

                Montujwme především „trochu jiná“ dětská kola a kola pro dospělé vysokých hmotností. Při volnějších kapacitách ale děláme i ostaní a to včetně silniček.

                0 0
              • Vilém  

                Ty jsi fakt marod.

                0 0
            • novas32  

              bohuzel, kola jsem koupil loni v zime od chlapika, ktery je poridil s celym kolem a vymenil za jina. sice byla nova, ale doklady k nim zadne nemam. nicmene, reakce nejaka emailem byla a uz jsem domluveny s panem Zelaskem z Kitbike, udela mi to jako klasicky servis. kazdopadne diky za info.

              0 0
    • oddie  

      Ať nezakládám nové téma – nějaký tip, kam v Praze dát na vycentrování kola? Samotná, obyč, předek 15mm, zadek QR. Ideálně Praha 5, 6, 10

      0 0
      • jecnak  

        Jsou-li ve stavu centrovatelnem, klidne mi napis do zprav. Mam tenzometr, stolici i nejruznejsi klice a pripravky.

        0 0
      • kliiima  

        Ja nechával v Kitbike na Praze 4 a v Dlouhanworks na Jarově. Obojí naprostá spokojenost

        0 0
      • Jakobo  

        Zkus se to naucit sam. Je to fuska, ale je to naucitelne a nic moc k tomu nepotrebujes. Hlavne se toho neboj. Ja dodnes centruji kola ve starem ramu polozeny na riditka, ktery je perfektne rovny (ale ani to neni podminkou pokud otocis kolo), ale musi mit uchyty na Vcka. Tam pritahnes 3 medene draty 1.6 mm z elektroinstalace, na kazdou stranu pro centrovani do strany a jeden dlouhy na vysku. Lze takhle vycentrovat s presnosti 0.2 mm. To je dostatecne.

        Dobry je tenzometr, ted uz to neni takova darda, ten SuperB neznam, ale asi bude fungovat obdobne jak PT TM-1.

        Pravitko nepotrebujes, proste parkrat otocis kolo.

        Pokud ted centrujes stare, hodne jete kolo, mozna bude lepsi vyplet uplne povolit a jakoby zacit znovu. Vyvarujes se tak pretahnuti, kdy u starehe kola bez znalosti historie se tezko urcuje, zda je rafek narazeny nebo jen pretahnuty.

        Postupne utahovat o pul otacky po obvodu, az zacnou draty znit jak struny, snazit se o rovnomerne napnuti, zacit vyrovnavat na stranu, dotahnout na konecne napeti a znovu do strany, zjistit asymetricnost, ze parkrat otocs kolo a docentrovat na vysku (u spoje rafku ale na kopani na vysku kaslat, to bys taky mohl mit draty hodne pretahnute). Po centr. na vysku znovu do strany a hotovo. I ty to zvladnes za 2 hodiny. Bud hlavne vklidu, dej si pauzu a pokud se zacnes ztracet tak cely vyplet povol a zacni znovu.

        I ty napoprve to udelas stene dobre jako servis, ne-li lepe. Cilem je rovnomerny vyplet na spravnou hodnotu (treba draty 2 mm takovy a takovy, viz tabulky park tool).

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.