Cena na míru stavěné silničky 90.léta

29 nepřečtených
  • ruinin

    Docela mi to vrtá hlavou. Kamarád má doma asi třikrát – čísly 3 x – opravdu… jeté kolo ( v té samé době si pořídil své první MTB a už z MTB nikdy neslezl… ) silničku z CrMo z italské rámové sady Columbus SL (tvrzená a zeslabovaná ocel s příměsí CrMO). Má velikost 58. Osazený to má Shimano 105 a kola má galuskový pro galusky TUFO. Kolo bylo postavený v roce 1994. Stavěl ho mistr rámař, pan Heider z Černošic. Rámařem se vyučil ve 40. letech. Stavěl kola pro Závod Míru už od 50. let. Trubky si objednával z Itálie. Geometrii použil francouzskou, podle kol LOOK.

    Kdyby cena nebyla nějak závratná a kolo se mi líbilo vzhledově, tak mě to láká, jenže nemám ponětí, kolik takové kolo může stát a jak je na tom po těch letech rám, co se týká koroze.

    0 0
    • michomin  

      Nejdříve bych se ho zeptal co by za to chtěl. To za tebe nikdo neudělá. Pak je od čeho se odpíchnout.

      .

      0 0
    •  

      2 litry božkova bych to viděl

      0 0
    • Lišák  

      Pokud je to stavěné na míru, tak asi ne na Tvoji. Zkusil bych se na tom projet trochu delší vyjížďku.

      0 0
      • ruinin  

        58 je víceméně moje velikost, ale projet bych se na tom určitě chtěl, pokud bych to měl kupovat

        0 0
    • Al Stra  

      foto by nebylo?

      0 0
      • ruinin  

        foto bohužel nemám

        0 0
        • Singlespeed  

          Dědové vševědové ani věštci z křišťálové koule se tady zřejmě nevyskytují. Bez fotek a požadované ceny je to zbytečně založené vlákno.

          0 0
          • ruinin  

            a co na tý fotce asi bude vidět? když na tom nikdy nikdo nejel? tak asi v perfektním stavu, a korozi na fotce neuvidíš, viděl jsem kolo jeho bráchy v garáži, z téhož roku a nebylo na něm nic udivujícího, prostě ocelový kolo s klasickým rámem z 90 let – nemám ponětí, jestli to je cena kolem 5 000 nebo 15 000 nebo 50 000 – tak se ptám

            0 0
            • Bubaaak  

              Přemýšlel bych o pěti, víc asi ne…

              0 0
            • Vilém  

              Co? No treba provedeni, lak atd.

              0 0
            • Mig_all  

              Tak pokud bude koroze, tak to teda rozhodně není top stav :-D Velice záleží na tom kde a jak to skladoval. Ze na tom nikdy nikdo nejel nema u tak starého kola absolutně žádnou hodnotu…

              0 0
              • ruinin  

                Myslel jsem top stav za predpokladu ze tam koroze neni. Ale nevim jak je realisticky uskladnit to tak aby koroze nebyla… v domacich podminkach. Ja mam ocel. MTB stejne stary vetsinu casu uskladneny v garazi a korozi nevidim ovsem co je uvnitr netusim.

                0 0
                • Bubaaak  

                  u aut když někdo řekne TOP stav, tak je jasný že se v tom autě uTOPíš.....

                  0 0
    • jecnak  

      Nejsem nejaky velky znalec historickych kol, ale prostym uvazovanim bych odhadl cenu od 5 do 10t protoze:

      • 105 rozhodne nikdy nebyla top sada a tipl bych, ze ani zbytek osazeni nebude asi zadna hitparada
      • pan ramar neni zadne jmeno ani v CR natoz v Evrope
      • velmi zalezi na provedeni ramu – cim byl pajen, do ceho a jak kvalitne a stejne tak lak z toho muze udelat neco skveleho a nebo tuctovku

      Na tom kole se rozhodne projed, protoze to ma k modernimu pojeti silnicky sakra daleko, tak abys nebyl prekvapen. Navic 58cm je u klasicke francouzske geo pro Tebe male. A presne jak tu pisi jini. Zeptej se na cenu. Abys pak mel jeste kamarada, az mu nadhodis svoji (byt realnou) predstavu o cene.

      0 0
      • ruinin  

        No tak nejak jsem doufal ze nekdo odpovi. Ted mam predstavu, o co bezi. Urcite si kolo prohlidnu pripadne projedu. Na netu vidim ceny italskych vintage kol z 80.let, ale tenhle pripad pro me byl zahada.

        0 0
        • jardalee  

          no samotny trubky se dali po revoluci sehnat uplne normalne a nektery ramy Author z te doby sou taky na columbusu reynoldsu a dneska to prodavaj lidi na inzerat za 2–5tisic a stejne to nikdo nekupuje :) no a nevim jestli ten jeho ram bude uplne na miru, si pamatuju na obchod tady v Brne ,za vylohou meli tady sadu trubek na ram a proste na zakazku z toho postavili ram a nalakovali ho podle prani a nebylo to nejak ultra drahy, teda vzhledem k original italskym kolum Colnago,Cinne­li apod.

          0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Technická – ten Heider dělal u Periče, takže by to měl umět. Renomé posuzovat nechci, ale kdo má pak v rámci Č(S)R a Evropy jméno, že…

        0 0
    • Honzis  

      Záleží co od toho kola očekáváš a s čím hodláš porovnat. Stará 105ka bude chodit slušně, ale kliky na 4hran, k tomu nějaký 8kolečko, páky na rámu, to není pro každého … K tomu nic moc účinné brzdy, jinak „lomený“ oblouky než u moderních kol, 1" vidle má taky dost daleko k nynějším obyč karbonkám. Sám mám italský rám z Columbusu (najeto 58tis km, taky jsem měl ocel ZONA od Fořta přes 40tis km) a pokud bych neměl s čím srovnat je to slušné kolo, pohodlné, ovladatelné, dostatečně tuhé, ale konfrontace s obyč hliníkem 2009 co nemůžu prodat za 8000Kč s dualama je taková, že je to líný a těžký … Galusky budou stejně vyhodit, stejně tak min brzdové špalky a omotávka, do toho by to chtělo asi nové vedení, pokud to bylo 20let někde trochu ve vlhku.

      Za mě od stolu 5–8tis max.

      Ocel má pořád své příznivce, má co nabídnout, ale rozhodně nepřeplácej, pokud nechceš kolo kterým se budeš chlubit jak nádherně vypadá a je jedinečné.

      0 0
      • standoslav  

        Pokud jste stejně vysocí, tak to ano, ale k tomu „kolo stavěné na míru“ bych dodal: často se stává, že prodejce nabídne"hejlovi" kolo na míru, podívá se na kupce a stane se stavitelem na míru. Vyndá z krabice potřebnou velikost, dodá pár věcí na přání, světla, nosič atd a řádně přitlačí na cenu. Nic proti, tomu, kupec má radost a do smrti se může chlubit kolem, postaveným " na míru " !!!

        0 0
      • ruinin  

        Díky za komentář.

        0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Jestli je lak ok, sedlovka jde vyndat, komponenty nejsou okorodovany, tak bych se vnitrni koroze vubec nebal. Pocitej ale ze budes muset premazat vsecka loziska. Jezdit na tom pro radost na kafe, proc ne? Packovy indexovany 7sp shimano z devadesatek chodi jako hodinky. Ale zas packy nejsou dualy, to je velky rozdil.

      Asi by to udelalo radost nekomu kdo sbira kola ceskych ramaru, zvlast kdyz by to bylo vicemene netknute. Je to zajimavy tim ze to neni tovarni vyroba. Taky bych byl zvedavej na fotku, a jestli je ten ram necim zvlastni, aspn vyrazeny jmeno ramare, stitek, nalepky?

      Spravna cena je takova, abyste byli oba spokojeny. Ceny italskych vintage kol na internetu jsou vetsinou nerealny ulet, a vetsinou je na nich top sada v top stavu.

      0 0
      • jardalee  

        italsky kola proste budou drahy protoze znacka ,exluzivni lakovani kombinovany s chromem ,zlatem,titanem a ruzny top nebo dokonce zakazkovy komponenty campagnolo,no a casto i ramy sou jedinecny ,protoze treba reditel cinnelli je pres 50let kamarad reditele columbusu ,no a podobne je to s japonskyma silnickama kde je zase pristup k shimanu ,takovy Cherubim R2 to je proste delo :)

        0 0
      • ruinin  

        Díky za zajímavej komentář. Chystám se na to kolo juknout, snad nafotit.

        0 0
        • Honzis  

          pár detailních fotek hodně pomůže, neb za obyč konfekci na 105 se „neplatí“, naopak za nějaký rámový jedinečný skvost v top stavu hodně … Nicméně ceny Italských starých rámů na bazarech jsou krutě přestřelený, to prostě nedá NIKDO nebo pár fandů v ČR a ti už nemaj kam kola kam dávat :-)

          0 0
          • jardalee  

            no tak zase pokud ma kolo treba takovyhle lakovani tak se proste cena prepali :)

            0 0
    •  

      žádný fotky se nekonají tak to asi nestálo ani za ty dva litry božkova:-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.