• cannonbiker

    Měl jsem v úmyslu se zapojit do diskuze na serveru České mountainbikové asociace www.cemba.cz, docela nemile jsem ale narazil! Pokud člověk není ochoten zaplatit registrační poplatek 290 Kč, je mu znemožněno se do diskuze zapojit! Né že bych byl taková socka, ale tohle mi připadá docela neomalenost! Kdyby to takhle udělal každý kdo má někde nějaké diskuzní fórum, nevím kolik lidí by diskutovalo. Buď je čemba tak neschopná, že si nedovede vydělávat jinak (třeba reklamou), nebo tak nenanžraná, že jí příjmy z reklamy a dalších aktivit, kterými si vydělávají ostatní servery, nestačí. Ač považuji jinak iniciativu čemba za bohulibou, tohle její chování mi značně kazí dojem!

    Luďa

    V dalším příspěvku vložím reakci pana Michala Jandy z ČeMBA, který již stačil na tuto moji výtku reagovat v diskuzním fóru velo.pandora. Jeho odpovědi přitom určitě stojí za přečtení.

    Anketa: Jste členem ČeMBy?

    ano
    23x
    56%
    ne
    18x
    44%
    0 0
    • Radek Broz  

      Ano, ti zlí kapitalisté si tady na b-f dělají reklamu a pak čekají, že se budou lidé natolik chtít kouknout do jejich diskuze, až za to zaplatí poplatek!

      K tomu se vážně snad nedá nic smysluplnějšího říct.

      0 0
    • cannonbiker  

      Aha, tak už jsem to pochopil. Někdo z neregistrovaných pošle do veřejné diskuze příspěvek, např Singltreky u Jílového. Vy ten příspěvek „přesunete“ do placené sekce a přispívající má dvě možnosti. Buď zaplatí, nebo má smůlu a na svůj příspěvek se už nepodívá…

      Luďa

      ----- Original Message ----- From: Michal Janda To: Cannondale.bike Sent: Monday, February 25, 2008 1:10 AM Subject: Re: Fw: Čemba a její diskusní fórum

      Ne nedělám. Do přístupné části není nutná registrace, tam může psát kdokoliv a číst si to také kdokoliv. Registrace slouží k tomu že jste členem a máte pak přístupnou i členskou část. Co je na tom nepochopitelného?

      Michal Janda

      2008/2/25 Cannondale.bike <cannondale.bike@seznam.cz>:

      To si děláte z lidí legraci???!!!!! Vždyť jsou to fóra stejně placená jako vaše všechna ostatní! POKUD NEJSTE ČLEN ČEMBY PROSÍM NEREGISTRUJTE SE, REGISTRACE JE PŘÍSTUPNÁ POUZE ČLENŮM!

      Luďa ----- Original Message ----- From: Michal Janda To: cannondale.bike@seznam.cz Sent: Sunday, February 24, 2008 9:50 PM Subject: Re: Fw: Čemba a její diskusní fórum

      Zdravím, s těmi servery jsem se překoukl.

      ČeMBA má otevřené forum pro členy – www.cemba.cz/…ex.php/boardwww.cemba.cz/…ex.php/board

      Michal Janda

      2008/2/24 Cannondale Bike (velo@pandora.cz) <cannondale.bike@seznam.cz>:

      Níže přeposílám příspěvek pana Michala Jandy z ČeMBy, který mě o to požádal.

      Zároveň připojuji svoji reakci: Pane Jando začnu od konce Vašeho emailu. Asi jste se překoukl, nepíši, že má ČeMBA nějaké příjmy z jakýchsi „dalších serverů“, ale píši o ostatních, tedy jiných serverech (ne ČeMBA) majících na svých stránkách taktéž nějaké to diskuzní fórum. Má výtka nebyla adresovaná tobě jako jedinci, ale spíše jako výtka politice ČeMBy jak působí, alespoň na mě, navenek. Ještě by se dalo pochopit, že chcete mít s členy ČeMBy jakousi uzavřenou diskuzi, co ale nechápu je, proč nemáte diskuzní fórum (bezplatné) pro ostatní bikery, kteří s iniciativami ČeMBy sympatizují. Nemůžu si pomoct, ale dělá to na mě dojem jako by to byla trochu nátlaková akce buď zaplatíš nebo vypadni.

      Luďa

      ----- Original Message ----- From: Michal Janda To: cannondale.bike@seznam.cz Sent: Sunday, February 24, 2008 7:17 PM Subject: Re: Čemba a její diskusní fórum

      Ahoj, shodou okolností jsem jedním z představitelů ČeMBy, bohužel se mně nedaří poslat odpově'd do diskuse, proto píšu rovnou tobě a ocením pokud to tam přepošleš.

      ČeMBA používá diskusní forum pro komunikaci se svými členy, proto forum má i uzavřenou část pouze pro členy. Poplatek není za používání fora, je to normální členský příspěvek ze kterého se hradí provoz čemby.

      Další tvoje poznámky o nenažranosti mně jako člověka který práci pro čembu věnuje několik hodin týdně zadarmo vyloženě uráží. Nevím jak si přišel na to že čemba má nějaké příjmy z jakýchsi „dalších serverů“. Jediný server který čemba má je www.cemba.cz.

      S pozdravem, Michal Janda ČeMBA

      0 0
    • speedy gonzales  

      ono by mozna stacilo neplest si pojmy registracni a clensky prispevek.

      0 0
    • Luka  

      Nekdy se stava, ze forum, ktere je urcene pouze pro cleny nejake organizace, je hold uzavrene „venkovnim“ prispevatelum…

      A logicky, dokud se clenem nestanes, tak na forum nemuzes prispivat… nad cim se proboha rozcilujes?

      0 0
      • zbartos  

        Už jsem cannonbikera pochopil. On chtěl psát do diskuse Téma: PŘESUNUTO: Singltreky u Jílového www.cemba.cz/…ex.php/topic a nevšiml si toho prvního slova psaného velkými písmeny – PŘESUNUTO. Je bohužel chybou správce čembího fóra, že nechal na jeho veřejně přístupné části názvy diskusí, které zde kdysi kdosi omylem vytvořil. Sorry Luďo, už se to vícekrát nestane......

        P.S. >registrační poplatek 290 Kč, je mu znemožněno se do diskuze zapojit!

        Lžeš, jako když tiskne !!!

        Do neveřejné části čembího fóra nemůže nečlen ČeMBy vstoupit, ani kdyby zaplatil 5000,– Kč. Člen ČeMBy tam však může vstupovat BEZPLATNĚ !!

        0 0
        • Luka  

          no tak to je pekna demagogie…

          0 0
        • Michal.J  

          Zdenku nesouhlasim. Forum je urceny pro cleny a vsechno je prizpusobeny jim. Takze pokud je nejaka diskuse verejna pozdeji se presune do uzavrene casti necha se na puvodnim miste odkaz tak, aby ten kdo ji sledoval vedel kde najde pokracovani. V opacnym pripade zase bude rvat nekdo jinej ze mu zmizela diskuse.

          0 0
    • goofy  

      Dalsi vtipalek behem jednoho dne. Nestacim se divit co se tady na foru vyrojilo :-D

      0 0
    • xentar  

      už si nepamatuju přesně, ale předpokládám, že pokud se registruješ pro účast v nějakém diskusním fóru, musíš souhlasit s podmínkami jeho provozu…

      Protože ČEMBA tohle konkrétní fórum provozuje, má právo určovat pravidla jeho využívání. A mezi ně patří i to, že plný přístup na fórum mají pouze člůenové. Tio je celkem standardní postup.

      0 0
    • Michal.J  

      S tímhle člověkem si dopisuji od včerejška, ale veškerá snagha je marná. To můžete posoudit z mailů které sem okopíroval. Sice si myslím že zveřejňovat cizí maily bez svolení není úplně košer, ale zapadá to hulvátského chování „Luďy“.

      Jestli to nechce pochopit tak je to jeho problém, já mam lepší věci na práci.

      0 0
    • cabbage  

      od registrace sem ho nenavštívil, díky za připomenutí že existuje..

      0 0
    • kolombo  

      Už včera jsem Ti i já mailem vysvětlil, proč je členské fórum uzavřené.

      Pokud se Ti skutečně jedná o tu konkrétní přesunutou diskusi, tak ani z jednoho mailu, co jsi včera poslal do konference Velo na Pandoře, to patrné nebylo.

      A teprve dnes, ve 14:07 mám v mailu upřesnění, o co vlastně Ti jde.

      Otázku, jak budeme přistupovat k debatám, které někdo začne na nečlenské části fóra, probereme ve výboru při nejbližší příležitosti.

      Očekávám, že okamžitě skončíš s urážkami na adresu dobrovolníků, kteří ve svém volném čase a často i za svoje peníze něco dělají.

      Miroslav Kolombo tajemník ČeMBA

      0 0
    • jožin2  

      Hmmmm, taky jsem se chtěl zapojit do diskuze na Čembě, někdy na podzim loňského roku jsem žádal o vstup do ní. Už v lednu tohoto roku mi přišel mejl s prosbou o jméno, abych se do ní mohl zapojit. No a pak po několika mejlech vyšlo najevo že tam mohu stejně jen pouze jako člen Čemby. Tak nějak to chápu, ale ta doba než jsem se to dozvěděl.....­....... .

      0 0
      • Michal.J  

        Že je forum jenom pro členy se dozvíš v textu který odklikáváš po registraci. Že lidi nečtou není problém ani můj, ani ČeMby.

        0 0
        • jožin2  

          Proti tomu se nedá nic než souhlasit, zřejmě jsem nečetl text pozorně. Jsem rád, že ani ty ani ČeMba nemá problém..... .

          0 0
          • Michal.J  

            Tak hlavně že jsme se domluvili:-)

            0 0
          • speedy gonzales  

            ja jen dodam..problem v dlouhe dobe rozhodnuti, ktery ti asi vadil, neni kvuli nejake preziravosti. je potreba videt, ze spousta prace je delana dobrovolniky zadarmo po praci (!!)(viz michal j). proto neco trva dyl, zkratka neni cas, lide…

            0 0
    • weekend warrior  

      nějaká ta diskuze by třeba mohla proběhnout i zde, na fejsku čemby

      0 0
      • nox159  

        ze zasady nebyvam na netu moc vulgarni ale ty jsi teda pořádny *******!!

        0 0
        • Georrge  

          je to sice *******, ale já mu děkuju, protože vytáhl všechny témata od čemby a tak je můžu všechny najednou zablokovat :D snad už nebude žádné nové

          0 0
        • weekend warrior  

          díky, taky tě mám rád, Falusi…

          0 0
        • maajkee  

          Já myslím, že je to zasranej *******!

          0 0
          • weekend warrior  

            díky majkeeeee, příští týden(sobota) budu v pardubicích, jestli mě chceš poznat, tak nic proti, zakouříme?, :) néé fakt sorry, mě to jen bavilo zaspamovat na základě vyhledávání… takže…tak

            stejně tak by šlo třeba upozornit i na novýho epicona nebo tak něco, ale…

            0 0
            • maajkee  

              Nekouřím a nebydlím v pardubicích ;)

              0 0
          • nox159  

            jsme rad že se shodnem aspon v těch podstatných věcech… :D

            0 0
      • dieegoo  

        No myslim, že do prde_e tě i s čembou můžem poslat tady a nemusíme k tomu ani debatovat na fejsbůku :)

        0 0
        • weekend warrior  

          no a o to taky šlo, dostat diskuze u čembě pryč vocaď né? kdokoli má jakoukoli potřebu vyjádřit se k Č…, ať to napíše na čembu, a né sem, kde to stejně nikoho nezajímá… NIC VÍC, NIC MÍŇ

          0 0
          • dieegoo  

            No ne že bych ti nevěřil :) Kdyby šlo jen o to, stačilo založit jedno vlákno případně jen jedno oživit a nebylo nutný tahat všechno z historie… Ale zbytečná diskuze. Ať se záměr podaří ;)

            0 0
            • kali222  

              myslis to, co za zamer vydava? :D

              0 0
          • kubad  

            Si jednicka super

            0 0
          • weekend warrior  

            jen se mi nechce opakovat tenhle post(jaký, tenhle, předchozí???? = zmatek na entou.))))))do všech těch vláken, které jsem znásilnil…, tak to těm lidem řeknete, plese…:?). Já to myslel dobře, fakt. Díky…

            0 0
            • nox159  

              nasral sis pod sebe sam ;-)

              0 0
              • weekend warrior  

                njn, mladej, blbej a ještě to pod nim zasmrádá

                0 0
                • nox159  

                  u mladeho cloveka je to normalni…

                  ale ty bys už mohl mit rozum, nevim co v čembě jsi… ale ne vždy platí že negativní reklama je taky reklama…

                  a pokud nemluvis jen za sebe… tak by sis měl dobře rozmyslet co řekněs nebo udělás ( v tomhle připadě se nedá řict že bys kazil dobre jmeno – protože to jmeno už je davno zkažene) ale myslim že tohle tvoje chovani čembu jeste vic tlačí k zemi… zkus se nad tím zamyslet… ;-)

                  0 0
                  • Bomba+  

                    Spíš pod zem, ne ? :-)

                    0 0
                  • weekend warrior  

                    jasně, chtěl jsem to zkusit, zaprudit, a že těch témat to vyhodilo x krát více než jsem spamnul.

                    Mluvím jen a pouze za sebe!!!!

                    • mi to mimochodem zadal tescobike, jestli je tu možné nějak tlačitpozitibní názory na kvalitu jejich kol…
                    0 0
                    • Ruprt2  

                      tak šup šup, teď vlákna o shimanu. Ať shimanisti táhnou

                      pak Sram

                      Remerx

                      Merida

                      Canondale (sory Roude)

                      Scott

                      Když má někdo problém ať napíše výrobcům a nezasírá nám naše báječné fórum.

                      0 0
                      • lynxx  

                        To už je stejně zanešené debilitami všeho druhu, které s cyklistikou nemají nic ani okrajově společného.

                        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce