• Saghar

    Ahoj, mám v plánu koupit si prvního fulla a můj rozpočet je asi 40k. Dost se mi líbí právě nerve 6.0 a rád bych se zeptal na názor nebo zkušenost s tímhle kolem a taky na velikost, měřím 185cm. Podle ostatních vláken jsem vypozoroval, že by mi mělo sednout Lko, ale na stránkách canyonu mi to doporučilo Mko. Nebo mi řekněte jestli jsem v dané cenové kategorii nepřehlídl nějaké lepší kolo :D Díky moc za pomoc

    0 0
    • Mysee  

      Já se rozhodoval mezi 6,7 a 8. Nakonec jsem rád, že jsem vzal 8.0. Ikdyž sehnat peníze nebylo jednoduché, ale podařilo se prodat předešlý bike. 8.0 je už bez kompromisů a jen s minimálními možnostmi pro upgrade. Na 6.0 se mi nelíbily v osazení brzdy, kola, SLX řazení a hazka bez brzdy. A co jsem si až později všimnul jsou chybějící pevné osy 15 mm/X12, což 8.0 má.

      Jinak myslím, že L bude ok. Já mám 182 cm, ale kratší nohy (83 cm) a bral jsem M.

      0 0
      • misko  

        8.0 je lepsie ako mlada zrzka!!!

        0 0
      • Saghar  

        Bohužel jsem student a přes 40k nedokážu jít. Pevný osy jsou taky jedna z věcí, který mi na něm chybí. Myslíš, že s tím bude nějakej problém? Jinak brzdy kdyžtak časem vyměním a s řazením je to stejný.

        0 0
        • MirosPikos  

          Co s tím má co dělat, že jsi student :) Jsou studenti, co si vydělají na Audi Q7. Máš teď na čem jezdit? Co kdyby si odložil spotřebu a našetřil na lépe vybavený stroj, do kterého bys nemusel hned další sezonu vrážet peníze? Tedy pokud máš teď na čem jezdit.

          0 0
          • MirosPikos  

            Jinak co se velikosti týká, jak má dlouhé nohy? Mě to nabízelo Spectrala také v M (nohy 86 cm) ale vzal jsem L. Protože stačilo, abych v konfigurátoru ponechal všechno stejné a jen nohám přidal 2 cm a byl jsem na L. Všichni zdejší i Tomáš z Canyonu mi také doporučovali L a měli pravdu. Sedí parádně. Bráchovo M by mi bylo malé, což jsem si včera ozkoušel.

            0 0
          • Saghar  

            Dokázal bych se uskromnit na delší dobu a koupit třeba i 7.0, ale dál už se svým rozpočtem jít nemůžu a popravdě asi ani nechci. Bylo by lákavé pořídit si kolo třeba za 60k, ale to pár let ještě počká.

            0 0
        • Mysee  

          Jsem taky student :) A radši jsem pošetřil a připlatil a teď nemusím nic řešit a jen jezdit bez obav. Ještě napiš tvojí délku nohou a hmotnost. CrossOne tuhostí překypovat asi nebudou.

          0 0
          • Saghar  

            Měřím 185cm výška rozkroku 88cm a vážím cca 75kg. Kdybych se hodně snažil tak bych dosah možná na nerva 7.0, co si myslíte o něm? Resp. kola a osy?

            0 0
            • Mysee  

              Na tuhle výšku a rozkrok určitě vzít L.

              7.0 má navíc pevnou vzadu a foxe.

              Na 75 kg budou v pohodě podle mě jak CrossOne tak Crossride.

              Možná bych vzal spíš 6.0 a nechal peníze na budoucí obnovy. Po sezóně sám poznáš co potřebuješ. Když tak 8.0, jinak vzít 6.0 asi.

              0 0
              • Saghar  

                Dík za reakci. Šestku už mám objednanou od včerejška. Na 8.0 bych se nezmoh a ta 7.0 už o tolik výhodnější není.

                0 0
                • Mysee  

                  Na kdy máš termín? :) Jinak myslím, že budeš spokojenej. A po sezóně budou peníze a budeš vědět, co se ti nezdá a chceš vyměnit.

                  0 0
                  • Saghar  

                    Termín odeslání mám na 24 týden. Pak sem určitě napíšu co a jak. Jedinou věc kterou asi budu měnit jsou brzdy, ikdyž teď jezdím večka tak je možný, že mi budou tyhle připadat úžasný.

                    0 0
                    • Mysee  

                      Nejdřív si je projeď a uvidíš jak ti vyhovujou a jestli tě ubrzdí. Prodávat je nemá vůbec smysl, skvělej základ pro biku č.2. Jinak pokud tak Deore za dvojku jsou nej cena/kvalita.

                      0 0
                      • Saghar  

                        Brzdy brzdí dostatečně a vzhledem k tomu, že po zajetí by měli jít ještě líp tak asi na výměnu nedojde:D

                        0 0
                    • Bretek  

                      Cos vybral za barvu?

                      0 0
                • Bretek  

                  Jak ti přijde nápis pak prosím par postřehů a hod jsem nějaké fotky. Dik

                  0 0
                  • Saghar  

                    ok

                    0 0
                  • Saghar  

                    ok

                    0 0
                  • Saghar  

                    Tak dneska dorazilo, mám za sebou prvních cca 20 km a jsem nadšenej. Vzhledem k tomu, že jsem jezdil avalanche 1.0 asi 2006 tak mi všechno přijde lepší :D

                    0 0
                  • Saghar  

                    Fotky dodám později, jinak kolo dneska přišlo, bylo perfektně zabalené, dobře seřízené, po smontování jsem si dal cca 20km a zatím jsem jednoznačně nadšený. Barva deep black ano vypadá parádně. Velikost L mi maximálně sedí. Kolo je dost svižné v lese, pouze na asfaltu se pláště dost brání :D

                    0 0
                    • Mysee  

                      Tak gratuluju a jsem zvědav až ho uvidím v našich bikách. Ať slouží a jezdí!

                      0 0
                    • Bretek  

                      Taky gratuluju. Hlavně at dlouho a dobře jezdi.

                      Taky se Těšín na foto. Snad budu met brzo peníze z pojistky a budu taky objednávat.

                      0 0
                      • Saghar  

                        Tady je odkaz na foto http://www.bike-forum.cz/…l-14254.html . Mám pár nových postřehů, při opravdu velkym náklonu se projevuje tady už diskutovaná nižší tuhost kol a absence pevných os škrtáním brzdy, ale nic hrozného to není na 55km zatím jen jednou. Při běžné jízdě je to ok. Chod odpružení je dle mého názoru výborný. Jediné co mi na kole vyloženě nesedlo jsou gripy, ale to je malá položka takže výměnu provedu hned.

                        0 0
                        • marip7aj  

                          Také jsem od včerejška hrdým vlastníkem kola Canyon Nerve Al 6.0 v bílo černém provedení. Z kola jsem nadšen, i když zatím mám za sebou jen cca 20 km vyjížďku kde jsem se jakž takž snažil seštelovat vidlici a tlumič. Každopádně vzhledem k mému předchozímu kolu z mountfieldu, které jsem měl už cca 8 let rozhodně krok kupředu :-). Jo a jen pro info ačkoli má mít model nerve al 6.0 vzadu kotouč o průměru 160 mm, tak nevím proč, ale mé kolo disponuje 180 mm kotoučem :-).

                          0 0
        • Dave-geo  

          Nechci Tě odrazovat od koupi hned teď.. ale počítej

          Výměna brzd za XT – 3500

          hazka 1500

          řazení 1200

          a pak budeš mít nějaký peníze navíc a budeš se kopat do zadku, protože ty pevný osy už tam nedoděláš :)

          0 0
          • Saghar  

            Přehazku a řazení plánuju měnit až doslouží. V SLX sadě nevidím výraznou slabinu. A ty brzdy uvidím, až podle jejich schopností. Jinak zadní stavba je pro pevnou osu připravená, horší by byl předek tam by byla nutná výměna vidle. Otázkou je jestli absenci té osy při své váze vůbec zaregistruji.

            0 0
      • File12  

        Ty osy sis všimnul někde v popisu nebo na fotce? Koukal jsem na fotku a máš pravdu. To by u mě dost měnilo názor na nejlevnější model. Kamarád si ho právě nedávno objednal.

        0 0
        • Saghar  

          O osách jsem se dozvěděl na ForBikes přímo od prodejce.

          0 0
        • Mysee  

          Z obrázku poté co na to tady někdo upozorňoval.

          0 0
        • Azmir  

          Já kvůli těm osám od něj na podzim upustil, to kolo pro osy připravené je, vidlice s pevnou osou není snad dražší než s upínákem, ale za všechno můžou ta kola, radši kdyby tam dali nějaké noname ale s pevnýma osama než crossone, které se na pevné osy dozadu nedělají.

          0 0
    • Bretek  

      Taky uvažují o 6.0, holt se taky neshrabu na vic jak 40k. Neboť budu rekonstruovat barák. A když si ho nekoupim ted, tak už asi nikdy. Mám 179 cm a 85 kg. Myslíte, ze ty pevné osy jsou potřeba?

      0 0
      • pocestny  

        Řekl bych, že ta 6.0 bude vklidu i s QR: Moje 120mm reba s rychloupínákem mi v zatáčkách nepůsobí žádné škrtání kotouče. Ale máš o pár kilo víc, možná budeš jezdit větší pekla, a ten náboj Mavic CrossOne neznám, jak na tom bude, tak posuď sám.

        Na diskuzích najdeš úplně diametrálně odlišné názory:

        „Přechod na pevné osy způsobil velké zlepšení“ až po

        „Přechod na pevné osy nezpůsobil žádné znatelné zlepšení“.

        Já vím jistě, že přechodem na pevnou osu (v plánu brzy) stejně nezačnu jezdit větší pekla. I teď jezdím zhruba stejně, jako před 12 lety na hardtailu. Rychlopínák není to, co mě omezuje. Je to jen v hlavě.

        0 0
        • Mysee  

          Souhlasím, pevnou osu asi ani tolik nepoznám, ale taky mám teď už jen 75 kg. Líbí se mi, že po vyndání kol nemusím řešit vycentrování třmenu, což jsem s QR musel skoro pořád. A hlavně, když už nový kolo a za takovou pálku tak proč ne pevný osy?

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.