Canyon Spectral velikost L nebo XL

45 nepřečtených
  • LucasCZE

    Ahoj, poreboval bych poradit s vyberem velikosti kola Canyon Spectral AL 5.0 EX.

    Rozmyslim se mezi velikostmi L a XL. Merim 190, rozkrok 89, vyska trupu 66, sirka ramen 46, delka rukou 63, vaha 95. Podle Canyon PPS mam mit velikost L, ale je to celkem na hrane. Byt o 2 cm vyssi, uz by to doporucovalo XL.

    Ted mam sjezdove kolo s pochybnou geometrii, ktera mi stejne nevyhovuje, takze se to nejak srovnat asi neda.

    Jaky na to mate nazor?

    Uplne nejlepsi by bylo, kdyby se nasel nekdo z Brna nebo ze Zlina (pripadne z blizkeho okoli), kdo Canyon Spectral ve velikosti L nebo XL ma a byl by tak hodny, ze by me na to nechal sednout. Nenajde se nekdo takovy? :-)

    https://www.canyon.com/…-5-0-ex.html

    0 0
    •  

      Canyon je kdyžtak tady:

      http://www.bike-forum.cz/…club-vol-iii

      0 0
    • doubleingram  

      Mam 186/95 rozkrok a vzal jsem xl a jsem rad.

      Sedlovku bych mel do nebe pri L.

      0 0
      • tonik666  

        Tezko radit…ja mam rozkrok 90,5, vysky 187cm a urcite bych volil L (mam jine kolo, geometrie a reach v podstate totozna s L spectralem), predstava ze budu na o 3,5 cm delsim kole je dost desna:))

        0 0
      • LucasCZE  

        Mezi velikostmi L a XL je v delce sedlove trubky rozdil 4 cm, ty mas rozkrok o 5 cm vyse, takze co se tyce vysunuti sedlovky, mel bych na tom byt s velikosti L podobne jako ty na XL.

        0 0
    • BB  

      Jak dlouhý tam chceš dát představec ? Je rozdíl, jestli tam bude 5 nebo 9 cm. A podle toho bych se rozhodl.

      0 0
      • LucasCZE  

        V idealnim pripade bych tam nechal ten originalni, takze 6 cm. Na soucasnem sjezdaku mam jen 4cm a celkem mi to vyhovuje, takze delsi nez tech 6 cm bych tam daval nechtel.

        0 0
        • BB  

          no nevím, mě to při tvých 190 a 6 cm představcem hraje na to XL. Řídítka tam budou taky určitě nějakých 780.

          0 0
          • LucasCZE  

            Diky za odpoved! (Riditka tam jsou 760.)

            0 0
          • MlokCZ  

            Pro průměrnou postavu 190cm + 6cm bych asi taky volil XL. Ale když vidím 63cm ruce, to je opravdu extrémně málo na 190cm, to snad ani není možné. Mám 62cm ruce na 182cm a už to jsou hodně krátké ruce.

            Pokud je to dobře změřené, tak bych XL nebral. Ale nejdříve bych si je zkusil přeměřit, je to až podezřelá hodnota.

            0 0
            • LucasCZE  

              Snazil jsem se to merit podle navodu v tom Canyon PPS. Ted jsem si to precetl znova a skutecne jsem to meril spatne. Vecer to premerim a dam sem spravnou hodnotu. (Odhadem to bude tak o 5 cm vice.)

              0 0
              • tonik666  

                Podle mě jsou tu všichni jak pošahaní směrem k XL:)

                Nevím jak je na tom Canyon se způsobem měření rukou, ale podle competitive cyclist fit calculatoru mám ruce 72cm.

                Doteď jsem jezdil kolo v L, s reachem 455, 5cm představcem a 750mm řídítky. Předtím jsem měl i 6cm představec, asi rok. Teď mám opět L, reach 455mm, 5cm představec a 800mm řídítka a nataženost posedu se značně mění podle toho jak naklopím řídítka, z únosného na neúnosný.

                Počítej s tím, že na XL budeš pořizovat představec někde mězi 3,5cm – 5cm, ten 6cm co tam je bude moc dlouhý.

                0 0
                • BB  

                  Mě připadá pošahané hodnotit jako pošahané uvažování o XL pro 190 cm velkého chlapa. Malé rámy s dlouhými představci se vozily před 10 lety.

                  0 0
                • LucasCZE  

                  Mne nepripada posahane nic. Jsem rad, ze tady jsou ruzne nazory. Donuti me to se na to podivat ze spravneho uhlu… :-)

                  0 0
            • LucasCZE  

              Tak jsem ty ruce zmeril znova a nameril jsem 68 cm. Predtim jsem ten navod na mereni od Canyonu spatne pochopil… Jak to vidis ted? Uz je to na XL nebo to porad vidis na L?

              0 0
    • MirosPikos  

      186 výška, rozkrok mám, váha zimních 97 a volil jsem L. Větší pro mojí postavu určitě ne. Mám kratší nohy, takže rozkrok jsem onehdá naměřil někde pod 86, ale nevím přesně.

      Chtělo by si to na to kolo sednout. Budou Ti zřejmě obě dvě velikosti, jen ta menší bude hravější. Na větším si zase zajedeš líp delší trasy. Proto platí, co píšu na začátku. Raději vyzkoušet.

      0 0
      • LucasCZE  

        Vyzkousel bych to rad, ale v dohledne dobe nevidim zadnou akci, na ktere by to slo. Nejblizsi je FOR BIKES, ale tam se na kolo pry neda sednout. Dalsi akce jsou az na konci dubna a tak dlouho bych cekat nechtel.

        0 0
    • Honza03  

      Osobně bych to viděl na XL, protože by jsi na L asi musel dát dlouhý představec. Pokud by sis v Brně chtěl sednou na L tak by jsme se asi mohli nějak domluvit.

      0 0
      • LucasCZE  

        To by bylo super! Napis kam bych mel prijet a kdy bys mel cas. Zkusim se prizpusobit. (Klidne napis soukromou zpravu…)

        0 0
        • BB  

          a nezapomeň dát vědět, jak ten test dopadl, good luck

          0 0
          • LucasCZE  

            Tak jsem dnes zkusil ten Spectral ve velikosti L (Spectral AL 7.0 EX 2016). Citil jsem se na tom skvele. Byla tam jen 120mm sedlovka, ktera nebyla nijak moc vysunuta a uz i tak mi to skoro stacilo. 150mm sedlovka tedy do nebe urcite nebude. Delkou mi to celkem vyhovovalo a to tam byl jen 5cm predstavec, na letosni model davaji 6cm… Jestli bych se na XL citil stejne dobre nedokazu rici, chtelo by to mit obe kola vedle sebe pro porovnani, ale to neni realne… Takze v tuto chvili jsem na 90 % rozhodly, ze vezmu velikost L. Melo by to byt v pohode. :-) Jeste jednou Honzovi moc dekuji!

            0 0
            • Pain  

              Co jsem koukal na ty jejich miry na strankach tak to maj do nakych 191 cm Lko a vysku sedla az 820 nebo tak nejak.A 627 trubka musi stacit.Mam na Xl 630 a furt mam pocit ze by to mohlo byt kapanek kratsi.Merim 190.Tak si myslim ze Lko uplne v klidu.A navic to mas otestovany tak neni co resit.

              0 0
              • LucasCZE  

                Je to jak pises. Lko by melo byt do 191 cm a vyska sedla 720–827 mm. Mne by vyska sedla mela vyjit zhruba nekde uprostred toho rozsahu… Diky za ujisteni. :-)

                0 0
                • Breakpain  

                  Nebyl bych tak, dogmatický v tom, že to je do „191“ cm … to si musíš zkusit a vsaď se, že se najde člověk, například já, který má 187cm a bral by vzhledem k svým mírám XL ;) …

                  Takže, pokud sis Lko projel, nastavil sis posed jak má být a sedí to, tak už to dál neřeš a máš vybráno ;).

                  0 0
                • Pain  

                  No ja mam sedlo zhruba na 780 mm

                  0 0
    • Dejv0  

      Loni jsem vybíral podobně (190/90, ostatní míry velmi podobné), být tebou neberu ani jedno a jdu jinam. Na L budeš mít ze sedlovky stožár, i když má 150. XL obří hlava a dlouhá rámovka jak týden… Z výběru šel Canyon hned jak vyšla Jeffsy, plus pro mě více vyhovující 29" kola. Letos je nově i v 27,5, koukni na její geometrii, mohla by ti sedět víc.

      0 0
      • LucasCZE  

        Myslis Jeffsy v XL? Podivam se na to.

        0 0
        • tonik666  

          Ne, mysli Jeffsy v L. Jeffsy je delsi nez Spectral

          0 0
          • Dejv0  

            V podstatě jsem myslel, aby si vybral. :)) Já bral XL kvůli sedlový trubce a délka s hlavou mi vyhovují více než u Spectrala v XL, to jsem u něho nedokázal překousnout.

            0 0
          • LucasCZE  

            Jeffsy se mi taky celkem libi. Chtelo by to vyzkouset. At uz L nebo XL. Nema ho nahodou nekdo v Brne, ve Zline nebo v blizkem okoli? Nekdo ochotny me na nej nechat sednout…

            0 0
      • wilda81  

        +1

        0 0
      • LucasCZE  

        Jeffsy nevypada spatne, ale vadi mi na nem 2 prevodniky. Uz mnoho let jsem zvykly na 1 a nechce se mi zase zvykat na 2. Rozsah pohonu 1×11 by mi mel stacit. Dalsi vec je umisteni tlumice, ktere znemoznuje vozeni vetsi flasky, coz by mi obcas mohlo vadit. Navic jsem dnes mel moznost vyzkouset Spectral ve velikosti L a myslim si, ze mi celkem sedne. :-)

        0 0
        • tonik666  

          Různé modely Jeffsy mají různě převodníků

          0 0
          • LucasCZE  

            Toho jsem si vedom. Jenze nejnizsi model, tedy JEFFSY AL TWO 27, ma prevodniky 2 a uz tento model stoji 57 tisic. JEFFSY AL ONE 27 vypada dobre, ale 70 tisic za kolo urcite dat nechci. Uz tak se ta cena vysplhala vice nez jsem chtel.

            0 0
        •  

          Už mnoho let? Vždyť se to začalo masivně protěžovat tak předloni …

          0 0
          • tonik666  

            To si pletes s rozmachem NW prevodniku. Freerideri a sjezdaci jezdilo jednoprevodniky s voditky davno predtim, singlespeed taky existoval – proc by nemohl byt zvykly?

            Sveho prvniho bajka s jednoprevodnikem jsem taky postavil asi 5 let zpet, s voditkem, napinakem a rockringem.

            0 0
          • LucasCZE  

            Presne jak pise tonik666. Do ted mam sjezdaka, ktery ma vepredu jen jeden prevodnik (38 zubu), rockring a voditko. To kolo mam minimalne takovych 8 let (ted nevim presne) a po celou dobu zadne jine kolo nemam. Takze asi tak. ;)

            0 0
    • com_ar  

      Ahoj, jak si nakonec vyresil vyber velikosti? Jak sedi?

      Mam stejne miry jako ty a s tim i naprosto stejne dilema.)

      Dik za info.

      0 0
      • LucasCZE  

        Cau, sorry ze odepisuju az ted, moc to tady nesleduji… Nakonec jsem vzal Lko a jsem rad. Sedi mi dobre, jezdi se na nem skvele. :-)

        Jedina vec, ktera mi malinko vadi, je rozsah razeni. Nejlehci prevod je lehky dostatecne, nejtezsi je ale dost na hrane. Az budu casem menit kazetu a prevodnik kvuli opotrebeni, zkusim to vyresit vyberem kazety s vetsim nejlehcim prevodem a vetsim prevodnikem. Takze by mi vlastne nejlehci prevod zustal priblizne stejny a nejtezsi by se zmenil… Nicmene vyberu nelituji, dva prevodniky bych stale nechtel.

        0 0
        • LucasCZE  

          Pripadne se teda jeste nabizi prechod na Sram GX Eagle a vetsi prevodnik. Drive nez dalsi sezonu to ale urcite resit nebudu.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.