• trollda

    Ahoj,

    potřeboval bych od vás malou pomoc a popř. i rady a zkušenosti.

    Původně jsem byl totálně rozhodnutý pro Canyon Spectral 6.0. Teď, když jej chci už koupit, si nejsem najednou jistý jestli je to dobrá volba z pohledu ze zbytečného zdvihu v kombinaci s 27,5" koly. Zvažuji, jestli raději nekoupit Nerva a trochu si ho potunit(sedlovka + kokpit). Myslím si že na to CZ ježdění traily kolem Prahy, Šumava, Smrk či Rychleby je možná Spectral zbytečný hovado když mám, alespoň myslím, docela dobrou techniku a mám raději když si kolo koryguji sám než aby za mě všechno požral zdvih. Také si dám v týdnu rád sem tam 40–70 km vyjížďky po práci (praha-brdy apod.) a mám strach abych se na Spectralovi zbytečně netrápil. Ale zase může mít dobré chování i na takovéto vyjížďky a nemusím jet chrtí kudlu.Do teď jsem jezdil na 100/100 26".

    Prosím napište mně vaše zkušenosti a popř. byl by někdo ochotný mě nechat na Spectrala ve velikosti M sednout? Asi bych byl schopen kvůli tomu zajet kamkoliv.

    Moc vám děkuji za pomoc a rady.

    0 0
    • YODA  

      ty dva cm zdvihu se ti bude propadat aspon pul metru dolu a váhovej rozdíl je taky dost propasnej … kup HT to ti bude stačit

      0 0
    • Dejv0  

      Hele já jezdím 130/120 na 29", v podstatě stejný věci jako ty popisuješ a krutě mě to na tom nevyhovuje. Spectrala jsem chtěl taky, ale chci se posunout ještě dál a tak budu kupovat Capru 170/160. V tvém případě bych šel do Spectrala, trápit se na tom nebudeš a pak za něj budeš rád. Nerve není v tvém případě podle mě moc velký posun. Koupíš Nerva a za rok budeš chtít víc.

      0 0
      • trollda  

        Jo jo, toho se také právě obávám. Jako Spectral byla pro mě půl roku jasná volba a teď mě popadla mánie „potřebuji já to?“ . . ale zase na nějaký přejezd a švih to zamknu a snad to bude OK. Jen abych na tom neseděl jak na koze, z toho mám strach. Ale zase DH závody jsem jezdil dlouhá léta i na HT a šlo to. Pozdější přechod na 200/200 mě potom zbytečně trápil. . .

        Proto i ta žádost jestli by mě někdo na to nenechal jen sednout.

        0 0
    • allrose  

      vem spektral,nebudeš brečet ,že tě brzy bude limitovat

      položenější hlavu už mají i ht a bude ti chybět zdvih ,širší ráfky atd

      0 0
    • MirosPikos  

      Nemyslím si, že by byl ten rozdíl zdvihu tak zásadní co se „trápení“ týká. Naopak, nakonec budeš hepy, že má po celodenní šichtě záda celkem v pohodě, díky vzpřímenějšímu posedu a většímu zdvihu. Zas takový, jak píšeš „hovado“ Spectral není.

      Vzal bych Spectrala a neřešil bych. Jestli chceš jezdit kudlu v terénu, kup si nějaký 29" HT a dej na něj pořádný balony :)

      0 0
      • logoman  

        V L to rozhodne neni zadny kratky kolo s posedem ve stylu baba s nusi, naopak je to spis delsi a clovek na tom bude natazenejsi, Reach 455 a TT 627.

        Silne pochybuju, ze by to bylo prehnany. I strive jel pekne. Tohle pojede spis jeste lip. Me zatim zadny kolo v kategorii 140mm nezaujalo, nikdy mi neprislo, ze by jelo lip nez plnohodnotny 160mm kolo. Ale mam zkusenost spis s lepsima 160mm kolama, co vazi jako ty 140 …

        0 0
        • wilda81  

          ad velikost) Canyon upravoval mezi nekterymi rocniky geometrii. Tusim, ze MP ma verzi jeste pred prodlouzenim.

          0 0
        • MirosPikos  

          Nějak jsem z toho nepochopil, jestli si má tedy tazatel vybrat Spectrala nebo Nerva. Wilda má pravdu, mám ještě kratší geo, přijde mi celkem vzpřímená. Logicky jsem uvažoval, že posed na Nerve by měl být méně vzpřímený (rád se nechám vyvést z omylu). Geometrie jsem neporovnával.

          Ve zkratce tedy říkám, vzal bych Spectrala jako trail na denní vyjížďky nebo stroj na blbnutí. Ovšem neříkám, že je nezničitelný, vše je o technice jezdce.

          0 0
          • logoman  

            Ten druhy odstavec byl spis pro nej :-) A zamysleny to bylo jako doporuceni spectrala, protoze i strive jede dobre. Nerve jsem jel nejakou tu zakladni verzi a taky mi neprislo, ze by to jelo nejak extra …

            0 0
    • AleZ80  

      Nejel jsem ani na jednom z nich, ale předpokládám, že při shodném obutí bude rozdíl takřka neznatelný, takže osobně bych asi šel radši do Spectrala.

      0 0
      • wilda81  

        Ano při shodném obutí ano, ale proč by si měl „zabíjet“ potenciál kola?

        0 0
        • jonti  

          Protože bydlí v Praze a než se dostane někam do terénu tak jede 15 km tam a potom ještě 15 km zpátky?

          Víc než Ardent nebo NN bych nedával.

          0 0
          • Jenda  

            tak jde o to jak rychle tam potřebuje dojet ;-)

            Jinak za mě rozhodně spektrala, nerve je pro lidi co by chtěli zůstat u HT ale potřebují/hledají trochu pohodlí.

            0 0
          • wilda81  

            v Praze je AM kolo jako doma :))

            Celkem často tu vídám doporučení „kup si Enduro kolo a dej na něj šlupky ať to valí“. Ověřeno, nefunguje. Máš pak nevhodně zvolené kolo (tomu co jezdíš), jede nepatrně lépe po cyklostezce, ale v terénu nedrží a nebrzdí. Ve výsledku teda jedeš stejně rychle jako dovolí zvolená kategorie plášťů, akorát se víc pohoupeš a nadřeš.

            0 0
          • tonik666  

            Nebo sednu do auta, za 15minut jsem na Tocny, objedu si mistni 3h kolecko po trailech a je to.

            Mebo sednu na vlak e muzu jet do Brd.

            Na kole bych taky mohl, ale neni ma to cas.

            Co se tyce kola, bral bych Spectrala. Nerve je jen Xc s vysim zdvihem a oproti 100/100 to nebude dost posun.

            0 0
        • AleZ80  

          Já nenapsal, že bych na to obouval nějaké slicky, ale že při shodném obutí bude rozdíl asi neznatelný. U mě by pro Spectrala bylo jasnou volbou kombo Minion DHF/Ardent, nic rychlejšího.

          0 0
    • scret  

      osobne bych se spectrala nebal… jak tu psal nekdo nade mnou, hlavni vec udela obuti… a je samozrejme potreba se srovnat s tim, ze to nikdy nepojede jako 100mm strela… Ale na danou kategorii to pojede slusne…

      0 0
    • pivas222  

      Spectrala se opravdu neboj a kupuj, je to paradni a zive kolo i na sviznou jizdu kdyz musis, az me prekvapilo jak snadno to vali. Nic min bych uz nebral, must have je ten reverb (ktery je u nerva stejne jen u tech vyssich modelu), jen si na nej asi pockas, na zvazeni je 1×11, ta jednoduchost je proste uzasna, drazsi provoz njn, jen ta 34 placka je na nic, na ty brdy pri me fyzicce 30T, na nejaky alpy ci gardu budu muset jeste ubrat na 28:-)

      0 0
      • jonti  

        na 27,5 kole?

        0 0
        • AleZ80  

          Pivař, no :)

          0 0
        • pivas222  

          ano, mel jsem na mysli pouze 27,5. Spectral na 29tkach je imho nesmysl

          chapu dotaz, jo, asi mate pravdu, 30T na brdy samozrejme asi predimenzovany, ale ja proste nerad slezam z kola a par mist tu prudkejch je kde bych si mensi placku uzil vic a ne ze ne:-)

          0 0
          • tonik666  

            V klidu, ja jeudim 30z na 26, vzadu 40, a stejne mam oproti puvodnimu 24–36 o prevod min.ale vyhovuje mi to.

            Takze 30–42 chapu.

            A hodnoceni chrtu jako je Jonti co jezdi KPZ do 30 mista nema smysl brat vazne. Fikejz jezdil na 26 endurku nejlehci prevod 36–36. A co to pro nas znamena? :)

            0 0
      • siskin  

        Modely 2016 mají převodník 32z

        0 0
    • Tehu  

      vem spectrala a nevymyslej !!! ;-)

      0 0
      • marcus.ss  

        To máš uplně fuk, stejně budeš čekat rok než ti ho pošlou takže budeš jezdit na tom co máš nebo budeš chodit pěšky.

        0 0
    • michalscupak  

      Vem Spectrala, sám ho mám a řekl bych že vím co říkám.

      Ty traily co zmiňuješ si budeš daleko více užívat na spectralu, ne že nejdou jet i na nerve, ale

      1. ti spectral trochu víc případně odpustí a vydrží
      2. tě může posunout dál, že začneš i víc skákat např

      Pocit z jízdy z něj určitě není jako na chrtím fullu (dřív jsem jezdil maratony na 10kg fullu), ale určitě nejede špatně a v terénu obzvláště na trailech co zmiňuješ si budeš moci víc dovolit a užít si to víc.

      Ano na vyjížďku po lesní/polní cestě to není výborné, ale ani špatné…

      A jak už tu někdo zmiňoval, že tě nerve bude brzy limitovat, tak v mém případně když jsem si zkusil jaká je zábava si na kole něco i skočit a dát tomu „víc flow“ (pojat tu jízdu víc zábavně, než hltat kilometry), tak se koukám i po Strivu atd…

      0 0
    • trollda  

      Taaaak, vyřešeno. Po příchodu z práce objednán Spectral 6.0, nutno říci že k rozhodování pomohla sklenka vína.

      Teď jen doufám že velikost padne. 171cm/81cm rozkrok..objednána velikost M. Na S jsem seděl a zdálo se příliš malé a M, vzhledem k tomu jak je poskládané, se snadno zkrátí…

      Děkuji za názory, dost to helplo hoši.

      Ad gumy) ve výbavě jsou ukrutný balóny, to je jak na sjezd. Na toulky polemi a lesy kolem prahy se pořídí něco jezditelnějšího. Ale to se jeste uvidí až se na tom svezu…

      Krucinál už se teším… Díky moc

      0 0
      • MirosPikos  

        Vybral si dobře, myslím že i ta velikost… však sis jí vyzkoušel. Budeš mít prostor pro případné zkrácení představce.

        Jak dlouho se budeš těšit? Jinými slovy, jaký je termín dodání? Ať ti to rychle uteče.

        Ad. k těm plášťům. Vůbec se toho nepoj, ten komfort za to určitě stojí. Mě na žádný kolo nesmí nic tenčího než 2.25 na Spectrala mám do zásoby koupeny MKII Protection 2.4, tedy ty, s kterýma jsem ho koupil. Pláště se mi osvědčili, bez defektů, celkem vydrží i materiálově. Za tu cenu nemám důvod laborovat. Jsou to kvalitní pláště, navíc Continental náš zákazník :) Dokonce mám pocit, že valí líp jak NN 2.25 a RaRalph 2.25 co mám na RB (bezduše).

        0 0
        • trollda  

          Budu se těšit cca do půle března, což jde. A i to snad rychle uteče. Předběžnou expedici mám 7. – 12. března. To nějak přežiji. Mno ze začátku to bude hodně velký laborování nejen s pláštěma. Přeci jen když na tom někdo sedí denně, tak vnímá i sebemenší detaily…tak uvidíme, ale počáteční nervozita a nejistota mě již opustila;)

          Kdybych nebyl vocas, a objednal to před 2. dny, mohl být doma už za 14 dní:)

          0 0
          • michalscupak  

            Pláštů bych se fakt nebál, taky jsem měl od novoty Conti MK2 2.4" Protection a byl jsem s nima spokojen ,ale teď jak jsem měnil kola tak jsem taky trochu laboroval jestli ne třeba Schwalbe NN a stejně jsem skončil s Conti MK2 2.4" Protection opět, protože mi přišlo že fakt fajn drží, taky vydrží a naopak mi přišlo, že i dost dobře jedou…

            0 0
            • AleZ80  

              MK Protection jsem nejezdil, ale jestli jsou stejně odolné jako X-K Protection, tak se o žádné výdrži snad ani psát nedá.

              0 0
        • LRRTM1  

          Na NN mi nesahej! :-)

          0 0
      • allda  

        Hoj, myslím že si udělal dobře. Taky jsem zvažoval Nerva, ale nakonec vyhrál Spectral.

        Mám ho týden a zatím nemám nic, co bych mu vytkl. Měl jsem obavy že nepojede, bude se houpat, nevlezu se do vracečky, v kopci se bude zvedat… zatím vše paráda. Dole kopcom bomba, testovací stojky jsem si užil, zamknuto na asfaltu taky slušně jede.

        Věřím že ti padne a budeš hned po první jízdě vysmátý!

        0 0
      • AleZ80  

        Pokud to chceš jezdivější můžeš vyměnit zadní plášť např. za Maxxis Ikon 2.20 EXO nebo Maxxis Ardent RACE 2.20 EXO..

        Přední plášť bych nechal, nebo naopak vyměnil za odolnější a přilnavější Maxxis Minion DHF 2.30 EXO (ideálně 3C verzi, pokud seženeš).

        Na předním kole bych se toho vůbec nebál. Sám jsem nepoznal rozdíl v jezdivosti mezi Continentalem X-King 2.4 Protection a Maxxisem Minion DHF 2.30 EXO 3C. Naopak vzadu je Maxxis Ardent 2.25 EXO znatelně pomalejší než Continental X-King 2.4 Protection.

        0 0
      • outloň  

        Taky si myslím, žes udělal dobře.. Přesně takto jsem se rozhodoval loni a koukni do profilu, jak to dopadlo :-) a užívám si s kolem jak jen to jde a pouštím se tam, kde bych se ještě loni bál – a to jsem posera živící pár hladových krků. Prostě s tím kolem si posuneš hranice. A jelikož jsem na okraji Prahy, na Točnou to mám pár km a do Brd taky kousek, zvlášť vlakem z Chuchle :-) když je ček línej. Prokopák za barákem, co si více přát..

        0 0
    • Kaocko  

      Jo vybral jsi dobre mam taky spectrala 130\130 pneu 2.4 jezdim jak dalky (do 100km)tak prasarny v lese za barakem. A nemuzu si stezovat. To kolo miluju a vyhovuje mi … Na vetsi dalky jsem loni zacal jezdit na silnicce. Merim 186 a mam L takze vel.ti taky urco sedne. Jediny co me mrzi az sere je to ze prez tri mesice cekam na vymenu zadni praskle stavby s neustalima vymluvama ze strany canyonu… Po dvou mesicich jsem to nechal svarit protoze jezdim celorocne. A jak tak koukam asi se novy stavby nedockam… Ale tim ti nechci kazit naladu. Ja jen vim ze diky tomuto jednani a pristupu muj dalsi bajk rozhodne nebude canyon.

      0 0
      • trollda  

        Hustá zkušenost, kluci praskali hodně zadní stavby na Trancovi. A tam nutno říci že Giant se zachoval vždy kladně a velmi rychle reagoval. Vždy poslal novou stavbu, ale ne v původní barvě kola, takže z kola byl dobrej pojízdnej cirkus:)

        Jinak to není důvod na odstoupení od smlouvy čekat na prasklou zadní stavbu 3 měsíce?

        0 0
        • Dejv0  

          Přesně, už dávno jsi měl chtít prachy zpět a mohl jsi mít nový kolo. Měsíc a nazdar.

          0 0
          • wilda81  

            měsíc je obvyklá lhůta?

            0 0
          • nzg  

            Mesic a nazdar v pripade nakupu v Nemecku neplati.

            0 0
            • Dejv0  

              Ok pardon, nevím jaká lhůta je na reklamaci v Německu, pouč mě. Nicméně v ČR je obvykle 30 dní ne?

              0 0
              • wilda81  

                Ano v ČR je lhůta 30 dní, ale v tomto případě nehraje roli, protože nakupuješ v DE. V zákoně mají definováno jen „obvyklá lhůta“ bez přesného časového rámce. Měl bys při reklamaci definovat, do kdy chceš aby byla vyřízena.

                0 0
              • trollda  

                Našel jsem toto:

                http://www.komora.cz/…ke-unii.aspx

                Jestli je to skutečně tak jak tam píší, tak by si tě takhle mohli vodit třeba i rok…Ale přijde mně to divné

                0 0
                • Dejv0  

                  Díky za info pánové, dobré vědět, když už jedno kolo z Německa mám a na další se chystám.

                  0 0
          • Kaocko  

            Neboj prachy jsem uz zadal ze chci vratit a pry to nemaji právně osetreny abych je mohl po nich chtit. Uz jsem psal na pravnickou poradnu tak uvidime co poradej.

            0 0
            • trollda  

              Tak to sem potom hoď, jak jsi pochodil… A český zástupce na to reaguje jak?

              0 0
              • Kaocko  

                Cesky zastupce reaguje tak. Ze pokazdy co napisu tak zrovna ten den dorazila nova informace z nemecka ze ram prijde do tri tydnu. Po ctyrech tydnech se ozvu tak zase dalsi vymluvy a furd do kola… Uz jsem za ty tri mesice mozna uz to jsou ctyri mesice psal tak 15 mejlu. Uz si pripadam jak debil. Ale co clovek muze delat kdyz se to resi mejlem a nemuze nikam vlitnout do kamenaku a co jsem tak vycetl tak ani právně s tim nejde nic delat.

                0 0
    • trollda  

      Malá technická hoši, jde nějak nastavit, aby mně chodily maily když někdo vloží příspěvek do vlákna kde diskutuji a také aby mně chodily informační maily o tom že bylo třeba založené nové vlákno?

      0 0
      • AleZ80  

        Obávám se, že chodí jen, když ti někdo napíše zprávu.

        0 0
        • trollda  

          Aha. No mně hrozně vrtalo hlavou že když sem někdo přidá nový vlákno, tak během chvilky na to začnou lidi reagovat.

          Což je fakt super tady.

          0 0
          • AleZ80  

            Jo, B-F žije. Jinak vlákna, která tě zajímají a nechceš v nich přijít o nové reakce, si můžeš dát do oblíbených a ty si pak kontrolovat.

            0 0
            • MirosPikos  

              Já denně přidám tak okolo 10-ti témat do blokovaných a jedno dvě téma za týden do oblíbených :)

              0 0
    • Jiřina97  

      Myslím ze jsi vybral dobře. Já měl Vánoce minuly týden, ale ještě jsem na něm nejel :(

      0 0
    • Kaocko  

      Tak se na me asi usmalo stesti. Ale dnes po ctyrech a pul mesicich mi prisel mejl kam chci poslat novy ram.

      0 0
    • jatros  

      Zdravím,

      jsem rozhodnut zakoupit kolo Canyon Spectral 5.0, viz vlákno , ale nejsem si jist velikostí (váhám mezi M a L).

      Rád bych si zkusil na něho alespoň sednout, než ho objednám.

      Pokud by byl někdo tak laskavý a nechal mě to vyzkoušet (nejlépe velikost L), nejlépe z Prahy, resp. Středočeského kraje, moc by mi pomohl. Finanční kompenzace samozřejmostí! ;-)

      Děkuji

      0 0
      • MirosPikos  

        Možná kdybys nepsal, kolik vlastně měříš, ani bys nemusel nic zkoušet. Ale samozřejmě vyzkoušet je nejlepší metoda.

        Pro představu, mám 186, kratší nohy a jsme spokojenej s L. Je to původní kratší verze a ještě jsem krátil představec.

        0 0
        • jatros  

          Je to v tom odkazovaném vláknu ;-)

          Tady jsou mé rozměry:

          Hmotnost: 75 kg

          Výška postavy: 177 cm

          Výška rozkroku: 82 cm

          Výška trupu: 66 cm

          Šířka ramen: 44 cm

          Délka paží: 65 cm

          … takže mi PPSko doporučilo velikost M.

          Cinknul jsem na infolinku Canyonu a říkali mi, že je to fakt hraniční (M/L) a ať určitě pošlu maila, že to proberou.

          V mailu se přikláněli k Mku a ať to vyzkouším a pak případně pošlu zpátky, když to nebude vyhovovat:-( (to se mi ale nechce).

          Jezdím teď Meridu HT 18" (výška sedlové trubky 460 mm) a možná bych pocitově chtěl větší.

          Loni jsem zkoušel Nerva Mko a taky se mi zdálo menší … je to ale jiná geo … a navíc loni měli ty rámy prý nějaké menší/kratší.

          Kdybych si mohl sednout na Lko, tak bych mi to hodně pomohlo v rozhodování.

          Dík

          0 0
          • scret  

            skoro bych tipnul, ze Lko ti bude velky…

            0 0
            • LM  

              Přesně tak, doporučil bych sednout i na to Mko, který by mělo být lepší (viz reakce v tom tvém druhém vlákně).

              Já měřím 174 cm a na Spectral 7.0 EX 2015 ve velikosti M (řidítka 760 mm + představec 50 mm) jsem musel dát kratší představec (40 mm) aby mi to sedělo…

              0 0
              • Picino  

                taky nevím co řeší, na 177cm je Mko úplně přesně, vůbec bych se nebál objednat

                0 0
            • tonik666  

              Taky myslim, ze ti L bude velke.

              Spectrala v M jezdi jeden kamarad, co ma 183cm, a male mu to neni.

              0 0
              • Breakpain  

                Tak to je ale hodně disproporční, ne ;)

                0 0
                • tonik666  

                  Ne, naprosto v pohodě. Jen se dneska tlačí dlouhé rámy.

                  Pro tazatele pro doplnění – mám rozkrok 90,5 a kolo v L. A když vezmu jak vozím vysunutou sedlovku, tak myslím, že i kdybych ji zasunul co to jde (reverb 125mm), tak mu to s jeho rozkrokem 82cm bude velké.

                  0 0
          • wilda81  

            jasne M

            0 0
          • gazip  

            Měl jsem Nerva Al 6.0, výška 178cm/rozkrok 83cm. vel. M, ale musel jsem ho prodat, bylo mi to malý. Asi se nedá porovnávat se Spectralem, ale kdybych já teď objednával Spectrala, určitě bych ho chtěl předem vyzkoušet. Teď teda čekám na Nerva 7.0 ve vel. L, tak doufám, že nebude naopak velkej :-D. To tam ještě dali letos na Lko delší představec. Tak jsem na to zvědavej :-D

            0 0
          • Aandrej  

            Ahoj, ako si sa prosím ťa nakoniec rozhodol? Moje rozmery sú veľmi podobné tvojim a tiež sa rozhodujem medzi M a L. Čo ta nakoniec presvedčilo? Tipujem že bike ešte nemáš doma. Ďakujem:-) Andrej

            0 0
            • Aandrej  

              Moje miery – výška: 180cm, rozkrok: 83cm, výška trupu: 65cm, šírka ramien: 43cm, dĺžka paží: 62cm, hmotnosť: 80kg, jazdím aj celodenné horské túry s dlhými stúpaniami a dlhými zjazdmi

              0 0
              • doubleingram  

                Urcite L, mam o 6 cm vic na vysku a o 10 v rozkroku a XL co mam je akorat.

                0 0
              • tonik666  

                Vyzkoušel bych to, jasné L to z mého pohledu není. Jsi na jeho spodní hranici.

                0 0
              • Fredos  

                Mám rozkrok 87,5cm a na Lku mám matici Reverba 4cm od sedlovky. Jen tak pro info:)

                0 0
    • MirosPikos  

      Měl bych dotaz, potřebuji 100% informaci o tom, jaký je použit přesně materiál na výrobu rámu Spectral AL kvůli případnému svařování prasklé zadní stavby metodou TIG. Ptám se tady, protože získat informaci od Canyon je nemožné. Telefony neberou, německá centrála mi přes týden odpovídá resp. neodpovídá na dotazy k reklamaci a mě už došla trpělivost.

      Děkuju

      0 0
      • wilda81  

        6×xx. Se nějak zásadně liší použité elektrody podle toho jestli to je 6060, 6082 apod.? Stejně to praskne vedle, tak vem raději tu jinou barvu :)

        0 0
        • MirosPikos  

          Nakonec mi nic jiného nezbude, ale pokud by mi zůstala ta prasklá, tak bych jí nechal svařit. Tak už si připravuji informace. Při jednání s německou stranou jsem se jen ujistil v tom, že pro drtivou většinu němců jsou češi jen póvl, kterému nestojí ani za to odpovědět na slušně formulovaný email, navíc psaný v němčině.

          0 0
          • RebelYell  

            Asi bohuzel nezustane. Ja menil za novy ram u GC a chteli ten praskly zpet. To je nemile, ze ti Nemci nereaguji, zkousel jsi i ten chat? Ja chci prave jednoho Spectrala objednavat. S tou reklamaci GC jsem si taky uzil, uznali hned vymenu, ale muj ram uz nemeli, tak nabidli karbon nebo hlinu v 29. Vzal jsem karbon, protoze to byla 26. To vse probehlo behem lonskeho srpna. No vymenemy novy ram jsem mel az letos v lednu. Velkou roli tam sehrala bohuzel ta lonska patalije se systemem a stehovanim. Zkus jeste chvili pockat nebo napsat pak jeste jednou a snad se ozvou.

            0 0
          • Zeeck  

            To není žádná novinka. Ale tento přístup má víceméně celá „západní Evropa“. Doufám, že mi Spectral nepraskne a nebudu muset nic řešit.. Ikdyž jsem žádné problémy s dodáním kola neměl. Buď klukům z Deutschlandu narostl nosánek nebo prostě nestíhají a soustředí se na větší trhy.

            0 0
          • MirosPikos  

            Jen bych chtěl uvést na pravou míru, že jednání z Německou stranou proběhlo nakonec úspěšně, sice mi Němci do dnešního dne neodpověděli, ale v pátek mi přišla objednávka na rám a dneska potvrzení informace od českého zastoupení, že kolegové rozhodli o výměně celého rámu. Takže si sypu popel a začínám se těšit, že si zase zajezdím.

            0 0
            • Frostty  

              Ono asi trochu trvalo než si to tu vrcholný management canyonu přeložil a spočítali si kolik si jim vydělal.. :D

              0 0
              • MirosPikos  

                Ve výsledku mám stejně kladnou platební bilanci s tím, kolik lidí jsem ke koupi přesvědčil. Snad už tento rám vydrží resp. jeho zadní stavba… kterou důkladně prohlédnu, jestli jsou sváry ok.

                0 0
                • Frostty  

                  Dej mu nažrat, přiští rok přikůpím další bajk!

                  0 0
                • scret  

                  ale co ten predek Miro, co ten predek?:)

                  0 0
                  • MirosPikos  

                    Předek taky prohlédnu :) ale vím na co narážíš. Doufám že vydrží a doufám že ho může zlikvidovat jen nějakej kreš. Ale já nepadám. Takže pohoda.

                    0 0
                    • scret  

                      jsem rad, ze stare krivdy uz jsou zrejme nadobro zapomenuty a Canyon neztratil nic ze sve povesti:)

                      0 0
            • wilda81  

              Psali i termín? Jestli si nezajezdíš až v zimě… :))

              0 0
              • MirosPikos  

                V pátek přišla vygenerovaná objednávka. Termín zatím neznám. Ale jestli je to 2015 jako že jo, tak už je zřejmě na cestě. V zimě budu leda chovat :)

                0 0
    • Voz  

      Zdarec,

      po dlouhým přemýšlení a vybírání, pročítání všech možných diskusí jsem pořídil Spectral AL 5.0. To že bude jezdit dobře dolů jsem předpokládal, ale nečekal jsem jak skvěle bude jezdit i nahoru. Mám ho pár dní a jsem nadšen. Můj HT 29" je oproti němu nudná koza. Možná je to umocněno tím, že je to můj první full. Pořád jsem přemýšlel jestli to využiji a jestli to má cenu za to takový prachy dát, teď mohu z klidem říci, že to cenu rozhodně mál!! Bral jsem nakonec velikost L ( 181, nohy 87 ) a sedne dobře. Měli ho skladem do týdne byl doma.

      0 0
      • Fredos  

        Tak placebo ne?:D

        Ale jo jezdím s ním v klidu i delší XC a nebojím se ho vzít i do bikeparku:)

        0 0
      • MirosPikos  

        A to tam máš ještě nic moc kola, kdybys pořídil něco lehčího, tak budeš mít strach jezdit do kopce :) Tak ať slouží.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.