• BlackRaven1

    Rozhoduju se,do kterého z těchto dvou kol jit,muzete prosim poradit,ktere ma lepsi osazeni,popripade které je vyhodnejsi vzit?

    https://www.canyon.com/…-al-6-9.html

    http://www.bike-life.cz/…9-2016/d6933

    Priklanel bych se k tomu Canyonu,ma vidli Rebu,ale zase me odrazuje způsob nakupu,popripadne způsob reklamace a taky trochu matna barva,jak uz jsem tu cetl,je haklivejsi na cistotu,zanechava mapy. Tak nevim…u Cube oceňuju moznost vyzkouseni na prodejne…můžete poradit?

    0 0
    • Smazaný účet  

      Canyon.

      0 0
    •  

      Canyonem získáš rebu a kilo a půl na kole dolů

      0 0
      • ememem1  

        bez ohladu na to, ze by sdom si asi tiez vybral ten canyon tak by ma celkom zaujimalo kde je tam 10.5 kg rozdielu v prospech slx oproti xt. leda by jedno bla skutocna hmotnost a druhe papierova (sucet katalogovych hmotnosti jednotlivych komponenetov) s ramom vo velkosti xs. a kde vidis prinos zisku reby oproti reconu?

        0 0
        • MlokCZ  

          Recon je tam s TK (TK bych určitě nebral, navíc rozdíl hmotností je také už dost velký). To bych určitě bral raději Rebu s MC.

          A velký rozdíl v hmotnosti udělá už jen na pláštích hodně. U Cubu to je papírových 795 + 790g = 1585g . U Canyonu pak 2× 555g = 1110g. K tomu Recon Silver TK má 2186 a Reba RL 1662g. Takže jen vidlice + pláště ušetří Canyonu celý 1kg.

          Kola bude mít Cube také těžší.

          Takže ten rozdíl hmotností je reálný.

          0 0
          • ememem1  

            tak ok, ale plaste su spotrebak aj ked teda su na tom cube take hodne low cost. vidla povedzme.

            0 0
    • DjOriech  

      ber to lehci

      0 0
    • m9ra  

      Taky jsem mel uplne presne dilema loni. Cube se mi zdali i lepsi nez maji letosni modely. A rozhodla jak tu doporucuji i jini vaha. Matna barva je nakonec v pohode,je fakt hezka. Po vode barva mapy dela,to je pravda, ale staci pak preject hadrem a je po mapach. Taky jsem se bal toho, ze si kolo nevyzkousim atd.,ale,nebylo ceho. Komunikace probehla na vybornou a kolo jezdi paradne. Nebo si pockej na nejaky test fest v dubnu. Me nakonec stacilo obhlednout kolo na for bikes. Pak jsem hned obednal canyona.

      0 0
      • kreta.p  

        A nemohl bys sem hodit nějaký fotky toho tvýho Canynonu 6.9? Nemůžu se rozhodnout mezi tou modrou a „stealth“ barvou, zatím jsem nikde nenarazil na foto z reálu, na stránkách mají jen pohled z boku.

        0 0
        • KoudakT  

          Koukni ke mně do profilu, mám tam vyfocenou 5.9 v černé barvě. Kdybys chtěl, doposílám nějaké další fotky, třeba na mail.

          0 0
    • wanderer  

      Kdybych vybíral i z loďských modelů tak Race One, ale řada pro příští rok se moc nevyvedla, takže Canyon.

      Zkusil bych pohledat jestli ještě někde nemají One 2015

      0 0
    • hobbymtb  

      Ohledně té váhy… Canyon zase nemá započítanou váhu pedálů (od základních ±300g), dále u Cube výměnou plášťů ušetříš 500g, záleží co chceš jezdit a jestli ten váhový rozdíl poznáš u bude pro tebe větším přínosem než třeba výbava v xt nebo rozdíl v rebě a reconu, taky pozor na 2×11 s 36/26 ve předu u CUBE :-)

      0 0
      •  

        to jako že cube do váhy celého kola započítává pedály? od kdy?

        0 0
        • hobbymtb  

          mrkni http://www.bike-life.cz/…9-2016/d6933 čtvrtý řádek od spodu, z toho mi vyplývá, že jo, ale papír (případně internetová stránka) snese všechno, že :-)

          0 0
          •  

            to jo ale že by si cube dobrovolně zvyšovalo váhu kol takovými těžítky, nevím,nevím:-), každopádně jestli ta váha je opravdu taková tak to na dobrou koupi nevypadá oproti Canyonu, jó ten one 2015 cube byl o něčem jiným

            0 0
    • michomin  

      Cube je cca o kilo těžší – má šlapky, Canyon ne. Kterou velikost bys potřeboval? Podstatná je totiž i geometrie.

      Řekl bych, že Canyon má jako jediné pozitivum Rebu (tam je i kus váhy protože v Reconu je železo), nicméně Recon je solidní vidlice.

      0 0
      • ALLforBIKE  

        Souhlas,, taky si myslím, že jediné na čem je ten Cube hůře je vilde – a jak je zde napsáno, Recon až na hmotnost je dobrá vidlice. Mne se spíše nelíbí, že Canyon má brzdy M506 a navíc třmeny vypadají dokonce na M395 či 355, kdežto Cube má nové XT.

        Já bych volil Cube

        0 0
        • ALLforBIKE  

          zajímavé je taky to, že na fotkách toho Cubu rozhodně není Recon Silver, ale vypadá to na Rebu, takže kdo ví co tam za vidlice vlastně je

          0 0
    • michomin  

      Teď jsem si přečetl Mlokův hmotností rozbor a vyšlo mi, že dlouhodobý rozdíl v hmotnosti zmíněných kousků je cca půl až třičtvrtě kila (pláště se budou časem měnit, takže počítat výhledově s tímto rozdílem váhy nemá smysl).

      Abych pravdu řekl, tak nevím, jestli Reba a půl kila na Canyonu jednoznačně válcuje Cube s udanou výbavou a geometrií.

      0 0
    • BlackRaven1  

      Moc diky za pripominky! Jinak jak uz se tu nekdo ptal,mam 184cm, 84kg

      0 0
      • michomin  

        To ti asi nejlíp sedne L od Canyonu.

        0 0
      • rockab  

        Jak tu uz bylo napsano, Canyon L a u Cube to chce zkusit. Nejspis ti ale bude 21" ram, ja mam 186cm a mam 21". Na mensi ram bych se nevlezl :-)

        0 0
      • ppa  

        Mám o centimetr méně a o kilo více :-). A Canyona AL 6.9 ve velikosti L. Sedí mi jak prdel na hrnec (či hrnec na prdel :-) ) , takže paráda. Zatím obrovská spokojenost – hlavně s váhou kola a geometrií.

        0 0
        • BlackRaven1  

          Dik za info! Tak me napadlo,nechal bys me na nej sednout? Jsem z Prerova,tak bych klidne prijel.

          0 0
          • ppa  

            Jestli Ti to vyhovuje, tak klidně přijeď tuto neděli do Zlína. Chystám se na zlínský cyklomaratón, takže cca od půl desáté do startu v pravé poledne by sis to mohl odzkoušet.

            0 0
            • BlackRaven1  

              Dik za nabidku! Ale dnes se mi ozval klucina kousek od nas,tak vyzkousim po vikendu. Ale diky! Jsem zvedavej,ale pocitam,ze Lko mi bude jak ulity

              0 0
    • pavelpp  

      Ten Canyon je zajímavý ( hlavně ta REBA) . Já jsem si ale v létě koupil v Brně LTD RACE ONE 2015 http://www.bike-life.cz/…9-2015/d4264 a přesně jak zvažuješ reklamace…cca po měsíci jsem to v lese položil a urval patku a druhý den jsem odjížděl s kolem na dovolenou. Volal jsem na prodejnu co s tím, jestli mají náhradní. Borec mi řekl, že pokud mám kolo od nich tak s tím mám přijet, že to nějak pořeší. Na prodejně náhradní neměli, ale sundal z jinýho kola, že si to tam pak objedná a vyměnili mně to. A já jsme odjel na dovolenou :-) Takže zvažuj i tohle. Ten Canyon je zajímavý, ten race one 2015 byl dle mého jedno z nejlepších kol na trhu, ta 2016 je trochu ohulená, ale v porovnání s jinými značkami pro rok 2016 s čím a za jakou cenu to nabízí je ten CUBE pořád super kolo.

      0 0
      • Esi  

        to je ten důvod proč jsem nakonec canyon vyřadil, už jsem tady i četl příspěvek kdy někdo čekal na patku a podobné náhradní díly několik měsíců, to by mě zajímalo co tím canyon sleduje vždyť to přece musí mít skladem tak by to měl svému zákazníkovi který u něj nechal několik desítek tisíc Kč přece poslat obratem, řekněme od objednávky do týdne by to bylo ještě ok. spousta lidí si objednává kolo a rovnou náhradní patku. Já nakonec vzal v této cenové kategorii RB a jsem naprosto spokojený. Jako bonus má RB pevné osy a to se při mých 98kg hodí :-)

        0 0
    • BlackRaven1  

      Jeste se zeptam,uz jsem tu hodne cetl-urval jsem patku,cekani na patku… O jakou soucastku se jedna,kolik stoji…pokud by se jednalo o levny dil,proc cekat na Canyon a nekoupit u nas v obchode? Nebo patka musi byt pouze origo Canyon,aby pasovala? Diky za vysvetleni!.

      0 0
    • Pavel63  

      Dobrý den.

      Využívám tohoto vlákna k dotazu. Kterému z těchto kol byste dali přednost? Geometrie, výbava. Které se více hodí na klidnější terén, ale ostřejší jízdy? Lesy okolo Prahy (samozřejmě i cyklostezky). Nájezd okolo 3tis. rok. Je to doplněk k silničce.

      Neumím dost dobře posoudit geometrii, pokud mi někdo napíše, jak se na jednotlivé míry dívat, budu vděčen. Které míry si ohlídat, které jsou specifické pro sjezdy, skoky atd.Full pro mě ale asi není, nevyužil bych ho.

      Nebo zůstat věrný RB? Ale chtěl jsem na stará kolena zkusit karbon. Míry: 174 cm, 75 kg.

      http://www.cyklofaltynek.cz/…ro-29-carbon'n'flashred-2016.htm

      https://www.canyon.com/…-sl-6-9.html

      http://www.radon-bikes.de/…/jealous-60/

      Díky za názor.

      Pavel

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.