Canyon Grand Canyon AL SL 8.0 2020 vs Whyte 629 V2 Medium

1 nepřečtený
  • radasky

    Ahoj, zvažuji koupu nového kola a přes nespočet hodin strávených čtením diskuzí a různých fórum jsem zřejmě našel něco, co by mohlo splnit mé požadavky. Ovšem jsem nováček a tak bych uvítal názor zkušenějších. Bohužel hledám kolo, které bude umět tak nějak všechno.. Tzn. jak občasné lehčí traily (Rychleby, Smrk atd.) / občas třeba Leogang (Go Pro), tak klasické XC vyjížďky po silnicích a nezpevněných cestách s nájezdem okolo 50 km/den. Váha 72kg, výška 178 cm a délka nohou 82 cm.

    Od kamarádů, kteří začínali před pár lety jako já jsem si tak nějak ujasnil, že full pro mě není potřeba (váha, cena, účel kola) a na to moje ježdění bude lépe fungovat solidní hard tail. Cenová kategorie je max 40 000 CZK. Co od kola očekávám:

    • vidlice alespoň 120 mm (kvůli občasným trailům)
    • teleskopická sedlovka (kvůli občasným trailům)
    • převod 1×12
    • kola 29"

    A teď ta nejhorší část. Z výsledků hledání se mi nejvíce líbí nový Canyon Grand Canyon AL SL 8.0 (https://www.canyon.com/…0006030.html) a v záloze mám ještě Whyte 628 V2 Medium (https://eshop.madefortrails.cz/…2-p1557-4193). Krom cenové rozdílu cca 4 000 CZK se mi na Canyonu libí osazení Shimano a vidlice FOX 34 Rhytm. Whyte má zase ostřejší geometrii vhodnější na traily, ale bohužel dle mého názoru horší osazení SRAM. Koukal jsem taky na Whyte 901 V2 (https://eshop.madefortrails.cz/…2-p1558-4198), který má sice lepší osazení, ale bohužel je ten rám postavený na 27,5" kola a ještě k tomu je to už skoro o 7 000 CZK dražší než Canyon..

    Samozřejmě jsem zvažoval i jiné značky (Trek, Specialized, Scott), a i třeba karbonové rámy, ale díky mému rozpočtu a občasným trailům jsem raději volil cestu solidního hliníkového rámu a vhodného osazení.

    Co mě tedy zajímá?

    • Servis Canyona: Jaký s tím tady máte prosím zkušenosti popř. kdo je v ČR ochotný to servisovat (vč. tlumičů atd.) a neušiju si na sebe koupí Canyona bič?
    • Rám: Je pro moje ježdění opravdu lepší hliníkový rám nebo bych měl sáhnout po karbonu?
    • Osazení: Pročítal jsem tady několik vláken a přijde mi, že není zcela jasné zda je lepší Shimano nebo SRAM a asi nejvíce záleží na daném kolem v jaké řadě je konkrétně od daného výrobce vybavené?
    • Kola: Novodobým trendem jsou 29". Jsou pro moje účely opravdu vhodnější (k čemu jsem po dlouhém bádání došel) nebo by jste raději doporučili 27,5"?
    • Konkrétní kola: Jaké kolo by jste vy s ohledem na výše uvedené kritéria doporučili?

    Díky za názory!

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.