Grand Canyon AL 6.9 - ano či ne?

23 nepřečtených
  • ppa

    Zdravím čtenáře bikerského fóra,

    přestože se tady podobná témata objevují takřka neustále, rád bych se Vás zeptal na Váš názor na Grand Grand Canyon AL 6.9. Nejprve pár slov o sobě – 183 cm, 88 kg. Rád jezdím hlavně do kopce a nepříliš rozbité a rychlé sjezdy :-). Ročně tak 3000 až 3500 km, nastoupáno 70 tisíc a více výškových metrů. Povrch – penetrovaný asfalt, šotolina, lesní cesty s tvrdým podkladem, asfalt na přejezdech mezi domovem a lesními úseky. Vzhledem ke své postavě se přikláním (snad definitivně) k „devětadvacítce“, i když jsem dlouze přemýšlel nad 27.5. Cenu kola bych rád stlačil pod 30 tisíc Kč plus-mínus stokoruny. Neřeším, zda Sram nebo Shimano. Přestože mě zaujala jízda s dvojtalířem, trojplacka mi nevadí.

    Je Canyon dobrá volba ve své cenové kategorii – co se týká komponent, rámu, …? Jsou M447 brzdy dostačující ?! Trošku mě odrazuje dodací lhůta pro velikost L v černo-bílém provedení.

    Nebo zvolit jiné nářadí? Rád bych kolo německé značky, z nichž mě zaujaly třeba

    Ten Bergamont mi připadá zajímavý i v levnější verzi 7.4.

    Děkuji předem za postřehy a vlastní zkušenosti. Nejraději bych neřešil žádná dilemata a nechal si kolo přidělit :-).

    0 0
    • ALLforBIKE  

      Z tohoto výběru bych zvolil CUBE LTD Race

      0 0
    • Hugo Boss1  

      Kup si to co mám v profilu, je o chlup lepší než ten Canyon – stálo 29 500, pevný osy, o 11mm kratší zadní stavba a 11,4kg v 18,5" …

      0 0
      • Singlespeed  

        Právě krátká zadní stavba Treku nemusí každému vyhovovat. Ve strmých stoupáních, kde můj dlouhý Sup seděl jako přibitý se Trek vzpínal na zadní jako kůň :-)

        0 0
    • Gustaf 81  

      koukal jsi po nějakým Ghostu, když chceš němce?

      http://www.ghost-bikes.com/…il/tacana-7/

      0 0
      • blue.sun  

        Tacana 7 mě po cca 400 km velice těší, až mě překvapuje, jak snadno mě zase začalo bajkování bavit.

        0 0
    • ppa  

      Díky všem za reakce a hlasy do ankety. Soudě podle dosavadního průběhu bude pro mě Canyon dobrou volbou.

      0 0
    • ppa  

      Zdravím ještě jednou, po krátké odmlce jsem zpět. Rozhodl jsem se pro Canyon, ale mám problém s velikostí rámu. Pro moje tělesné proporce mi Canyon konfigurátor doporučuje velikost M…což se mi ale nějak nezdá. Je zde mezi vámi někdo z Prahy, Zlína či Luhačovic, kdo vlastní Grand Canyon AL 6.9 ve velikosti L a nebránil by se setkání, abych se mohl aspoň na minutku posadit na kolo? Dostavím se kamkoliv a plně se přizpůsobím Vašim časovým možnostem…

      0 0
      • figur  

        Kupoval jsem Grand Canyon AL SLX,při výšce 182cm a váze pod 80 mi to taky házelo Mko.Přesto jsem zvolil Lko a dobře udělal.Ještě jsem měnil sedlovku,abych měl 20mm ofset a vyhovoval mně posez.Těch případů,kdy to hází menší velikost je nějak moc a nedá se na to spoléhat.

        0 0
        • zdenal8  

          Taky se připojuji. Dle výpočtu M a vzal jsem L a jsem spokojen. A vím o dalších dvou, co volili taky L místo M a jsou spokojeni. Takže taky doporučuju vzít L.

          0 0
          • ppa  

            Jj, díky za potvrzení. Dost mě zmátl ten konfigurátor – že by o mně věděl něco víc než já? Chvíli jsem jezdil Gianta XTC ve velikosti L (ale ve 27.5), který mi pocitově seděl jak hrnec na pr.el, a který měl podobnou geometrii (resp. mluvím o horní trubce a sedlové trubce) jako Canyon v „elku“. Tak tedy L…díky čemuž nemusím řešit „zásadní“ dilema s barvou :-), protože L je dostupné pouze v modré variantě :-)

            0 0
    • scota  

      A nejsou ty německé rámy vyrobený na Taiwanu ;-) Zkus otestovat RB CRR 290 nebo 275.

      0 0
      • PolsondeSide  

        nebo někde sežeň Race, který mám v profilu, jestli ještě někde je.

        0 0
        • ppa  

          Díky za tip – koukám na něj. Už jsem se ale rozhodl pro Canyona, i když má Tvůj Cube lepší výbavu. Asi bych na něm ocenil ty lepší „615“ brzdy.

          0 0
          • KoudakT  

            Já mám Al 5.9 a brzdy jsem po roce vyměnil za XLSka. Brzdy se dají snadno vyměnit. Na ty bych se moc neupínal. Kdyby sis chtěl na Mko sednout, občas ho mívám ve Zlíně, takže by to asi šlo někdy odpoledne domluvit.

            0 0
            • PolsondeSide  

              souhlas, výměna brzd není takový finanční problém. Já koneckonců musel měnit deore kotouče za xt ice tech a nelituji.

              Ostatní má ten Canyon na pohodu. Ten můj cubě v té barevné variantě stejně už nikde nemají co jsem koukal. Jinak já měním ještě sedlo, ta Sella je příšerné mučidlo, prostě jsem si nezvykl, škoda, že na taková dražší kola nedávají lepší sedla.

              0 0
              • KoudakT  

                Jo, sedlo taky, ale to jsem bral jako samozřejmost… IMHO hlavně proto, že každý laboruje se sedlem dlouho a drahé sedlo by zbytečně navyšovalo cenu kola a stejně by ho většina lidí měnila za něco, co jim vyhovuje.

                0 0
            • huld4  

              kolik vyjde takova vymena brzd na SLX a co se vlastne vsechno meni(i kotouce)? Rozhoduji se o koupi Canyon 7.0 nebo 6.0 a zacla me pripadat zajimava varianta 6.0 + vymenit brzdy…

              0 0
              • Picino  

                já jsem obě brzdy DEORE BR-M447 prodal za 1200,– a nový XT koupil asi za cca 4000,– SLX jsou asi o 1000,– levnější, koukni do jakéhokoliv eshopu. Kotouče měnit nemusíš. U varianty 6.0 nejsou pevné osy ani v předu ani vzadu,není to vyloženě problém, taky jsem s tím jezdil 2 sezóny, ale teď na jiným kole jsem rád že už je tam mám.

                0 0
    • triss  

      Jestli ti muzu poradit tak ted jsem si kupoval na Hupnakolo.cz take brzdy ale XT za necele 3k a za 150,– ti je i zkrati pokud das do poznamky miry 

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce