Canyon endurace Geometrie Rámu.

38 nepřečtených
  • Tomi.B

    Geometrie Canyon odkazem screen nejde zoomovat den snažím se dopátrat nejvhodnější velikosti rámu.Buďto sem deformován já nebo a to je pravděpodobnejší :D sem něco nepochopil.U vět­šiny kol nejen Canyon. je nízká sedlová trubka.Vůči doporučené délce horní rámove trubky.Data doporučené délky čerpám z kalkulátorů­.Doporučená délka pro mou postavu je 60CM. Celková 189,5 rozkrok 90 trup 157>67< ruka 65. Canyon udává pro velikost L 552mm. 60+ až pro 2XL což je rám pro postavu 196+ Avšak připočtu 170 délka klik 722 lze to tak brát?nebo je chyba na mém příjímači?Prosím o radu jak na to nahlížet pokud by se vám chtělo důkladněji se na to podívat a poradit budu potěšen.

    Anketa: Která z velikostí vám přijde nejvhodnější?

    L
    2x
    50%
    XL
    2x
    50%
    0 0
    • plzakj  

      Ramy jsou slopingovy, takze delka sedlove trubky vetsinou neodpovida cislu velikosti ramu. Zmer se stavajici vysunuti sedla a pak porovnej, jestli ti bude rozsah (zavisi na delce sedlkovky) stacit. Kliky budou spis 172,5mm.

      Spis je dulezity, aby ti to nebylo dlouhy.

      0 0
    • roupik  

      Sám mám velikost xl a pri mých 194,5cm sedí akorát, myslím si ze pri necelých 190 ti bude ten rám dlouhej

      0 0
      • zarkow  

        Canyon v Endurace i Ultimate má u současných geometriích poměrně velký skok mezi L a XL. Sám bych teď u sebe váhal, kterou velikost zvolit. Pokud silnici jezdíš, vycházel bych z geo aktuálního kola a jeho nastavení. Pokud začínáš, je to trochu loterie.

        Pokud nemáš extra dlouhé ruce, L a 110–120 představec by mohl sedět.

        0 0
        • kubad  

          .

          0 0
          • zarkow  

            V jeho případě asi ano, jen představec na silnici pod 100 mm mi osobně přijde míň příjemný na řízení než obráceně. Ale zvyknout se dá.

            0 0
            • kubad  

              smazal sem to protože sem si neuvěomil že jde o silničku , takže jako bych nic neřekl, stejně už to má vyřešené dole :D

              0 0
    • Tomi.B  

      Na kolech mám sedla 80 až 82cm ,Canyon:VÝŠKA SEDLA 743 – 843 to lze brát jako maximální vysunutí sedla od středu +klika to se zdá dobré.Rámová horní trubka 568 MM představec 110mm 678. při ůchytu za páky to dá tech 700 které doporučuje bikefitcalculátor dívám se na to správně ?

      0 0
      • plzakj  

        Jo, takhle to vypada na L pro ten 2. A 3.obrazek kalkulatoru. Ale nechapu ta cisla na prvnim obrazku. Tam mas eTT 62 na 2 a 3 56?

        0 0
        • Tomi.B  

          Tam jsem zadával vzdálenost od země po klíčni kost.je to bez vysvětlení hodnot měření nákresem tak to beru podle applikace kam jsem zadával 67 odečet 90-rozkroku

          0 0
    • bodlak2  

      Geometriím nerozumím, ale mám podobnou velikost (cca 191cm výška, 90cm rozkrok) a Endurace mám ve velikosti XL a vyhovuje mi.

      0 0
    • Pikaču  

      Podle me je to jednooduche a jsi presne na rozhrani. A rozhodnes se zda chces nizsi stack nebo vyšší, resp. Drop. Předpokládám ze dle rozkroku 90 mas 80 cm vysku sedla od stredu a na Lku bys mel vytazene dost a XL presne v prostred doporuceneho.

      Na XL ku si das kratsi predstavec. Proste chces sedet vic sportovně ( L) nebo vic vzprimene ( XL).

      Sam jsem takhle s 195cm rozhodoval mezi XL a 2XL. Tehdy jsem zvolil 2XL a dal kratsi predstavec.

      Edit. Geometrií fakt nemusis zkoumat. Stačí se kouknout na doporucenou velikost dle výšky ( jsi mezí) a vysku sedla ( a tu máš cca 80 cm). Tak si vyber. A s predstavcem si pohrajes ( budes muset).

      0 0
      • Velomiwookie  

        Myslim si ze ten predstavec porad dokazpu poslat dle pozadavku jinej pomud budes chtit, over to v pondeli na chatu

        0 0
        • zarkow  

          Zadara mění aero kokpit, klasické predstavce se dají ke kolu přikoupit se slevou.

          0 0
          • Pikaču  

            Jj. To mam taky tak ověřené. Aero kokpit meni zadara a predstavec prodaji za cca 500.

            0 0
          • Smazaný účet  

            minimálně ještě dva roky zpět měnili zdarma i představce tou formou, že sis ke kolu objednal druhý stejného typu v potřebné délce, vše zaplatil a potom si kurýr vyzvedl balíček s tím původním, za který cca do dvou týdnů přišly prachy zpět.

            0 0
    • jonti  

      Mam 187, dlouhe nohy, kratky trup, velikost L a nakonec nejvetsi problem byl v prilis vysoke hlavove trubce, rozumny posed jen uplne bez podlozek. Proto bych byl s vetsi velikosti hodne opatrny, pokud nechces predstavec –17%.

      Jestli chces nizsi a delsi kolo, bude pro tebe lepsi Ultimate.

      Kliky jsou na L a XL 175mm.

      0 0
      • Pikaču  

        :)

        T-Rex. Mensi rám, vytažená sedlovka.

        0 0
    • honjar  

      Ja mam endurace Lko a na 183cm je to dlouhy…

      0 0
    • plzakj  

      Co ti doporucil kalkulator na webu canyonu? Vsem, co znam, to u silnicek odpovidalo.

      0 0
    • Tomi.B  

      Tak jsem pod tíhou vašich příspěvků přehodnotil názor a uvažuji o XL.Dohledal jsem geo kol která aktuálně jezdím. Všechna kola mám v těch největších velikostech. Hlavně podle autora toho bude silnička nahrazovat na hltání km. Se mně zda vhodnější to XL ale ani jedno kolo není silniční a mám strach z délky v posedu takového kola.

      0 0
      • plzakj  

        Zmer si reach a stack toho authora a porovnej. K tomu si pripocti podlozky a delku predstavce. Si ten posed a uchop muzes i na stavajicim kole s nenakou tyci nasimulovat.

        0 0
        • roupik  

          jestli dobře koukám tak nic z těch kol není silnička tak opatrně s porovnáváním geometrií různých kategorií kol

          0 0
          • zarkow  

            No právě, posed na silničce je jiný než mtb, geometrie se těžko porovnávají. Já mám 187 cm, vozím Ultimate 2010 v 60tce (XL), ale geometrie je odlišná od současné: REACH 394, stack rámu 595 mm a po připočtení hlávka cca 605 mm, představec 130 mm, sedlo střed cca 80,5 cm, kliky 175 mm. Takže v tvém případě XL asi může být vhodnější než L. Jen předek bude hodně vysoko, záleží, zda ti obecně vyhovuje sportovní či pohodlnější posed.

            0 0
    • Tomi.B  

      Ahoj tak update: Přeměril jsem se udělal další calcul v bikefitcalcu­látoru.Přece jen je to podrobnější a obsáhlejší než ta applikace.Změřil jsem Authora Stack-67cm Reach-40cm Měřeno pomocí vodováhy od vrchu hlavové trubky ke středu.Do středu představce 72cm.Jak se říka dvakrát měř, jednou řež :D

      0 0
    • Tomi.B  

      XL reach 407 author 400 predsravce jsou stejné ale úchop je rozdílný rovná vs berany. Dokázal by někdo z geo odhadnout zda to bede ok. Či to bude moc dlouhé? Také netuším co je reach+/stack+ u canyonu?

      0 0
      • Pikaču  

        Asi včetně predsravce, tam kde je uchyceni riditek.

        Moc to komplikujes. Furt same mereni a porovnani a verim ze tomu ostatni rozumi dle tvych priloh jeste min nez ty.

        Jsi na rozmezí L a XL tvou vyskou. Kdyz zvolis L tak mas drop 92 mm a kdyz XL tak mas drop 71 mm. Odecetl jsem vysku sedla ( coz bude u tebe cca 800 mm minus Stack+). U XL ka budes muset dat kratsi predstavec dle tve libosti a pohodli a na Lku bude tve sedlo dost vytazene.

        Když ti kolo nebo velikost nesedne tak muzes vratit. Dale napsat nebo zavolat ceske podpore pro radu.

        A nakonec na jaky drop se cítíš? Vetsi nebo menší kdyz jsi presne mezi.

        0 0
      • zarkow  

        Pikaču to shrnul dobře, ale nemáš možnost v okolí nějakou silničku vyzkoušet? Sice z krátké objížďky na parkovišti nic moc nepoznáš, ale přece jen určitý pocit z posedu bude. Pořád lepší než jen vycházet od PC, pak se bude vybírat velikost lépe.

        0 0
        • Tomi.B  

          Chystám se do decathlonu nic lepšího asi přes vykendy není.

          0 0
          • zarkow  

            Decathlon klidně, jen si teď nejsem jistý, jak moc mají rozkreslenou geometrii na webu pro následné porovnání. Zajímá tě hlavně reach a stack – ten se ale bere bez výšky hlavového složení, může být různá. Úhel hlavy a sedlovky bych teď pominul. A délku představce si změříš.

            0 0
        • Pikaču  

          A jeste bych doplnil co je DROP! Rozdil výškový mezi sedlem řídítkama.

          0 0
    • Tomi.B  

      Díky asi máš pravdu 85k je pro mě hodně peněz. A je to moje nejdražší kolo rád bych to nejvhodnější na ce dlouhé cesty. počítal jsem stim že na for bikes získám slevu 5% nebo alespoň dopravu zdarma. Bohužel to dopadlo jak to dopadlo.

      0 0
    • Tomi.B  

      Ahoj Tak kolo objednáno v XL a kratší 90představec. Nakonec sem chitil slevu 10% na mechanickou ultegru tak sem neváhal. Jen mrzí že nebylo v modré XLko ani L

      Tak sem vzal gasoline red no což na barvu to nejede ne :D.Za 59.kaček sem spokojen a za ušetřené asi pořídím garmina at se naztratím:D

      Všem děkuji za pomoc a trpělivost.

      0 0
      • žvejk  

        Cau, ja mam Endurace v L při svých 187cm. Nechal jsem si vyměnit kokpit za 120 predstavec/44 riditka a dlouhé to rozhodně není. Myslím 90 ze předstvec budes menit za delší, ale každý jsme jiny, asi ale dobře ze si vzal XL…

        0 0
      • zarkow  

        Až dorazí, dej vědět, jak ti sedí. Představec případně ještě dořešíš následně.

        0 0
    • Tomi.B  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce