• malko

    Zdravím,

    vím že o Canyonech je tady dost threadů, ale tohle by chtělo vlastní :-)

    Při výběru fulla mě dost zaujaly Canyony, asi jako hodně lidí. Konkrétně Nerve ES 7.0 a Nerve XC 5.0. Vím že jsou to zaměřením trochu odlišný kola, ale nemůžu se nějak rozhodnout. Další věc je velikost. Podle jejich stránek mě vychází XL pro obě(mám 189cm), ale nejsem si tím jistej. Potřeboval bych si na to kolo sednout a mít z toho nějakej pocit. Pokud někdo jezdíte v okolí Brna (nebo jste z Brna) a dovolil na to kolo na chvilku se posadit byl bych střašně vděčnej. V podstatě přichází v úvahu Nerve ES/AM nebo Nerve XC velikosti L nebo XL. Cokoli z toho by mě pomohlo. Dík!

    0 0
    • malko  

      Opravdu nikdo?

      0 0
    • malko  

      Tak to zkouším ještě naposledy. Teď jsem v situaci těsně před koupí Nerve XC.5. A nad tou velikostí skutečně váhám. Doposud jsem jezdil na HT meridě z 2001…viz foto. (toho blata si nevšímejte ;-) ). Myslíte že by XL velikost byla OK (189cm 90cm rozkrok) ?. Čemu bych se chtěl rozhodně vyhnout je takový ten pocit přepadávání, když jedete nějakej technickej sjezd. To se mi na té meridě docela stávalo. Nevím, jestli větší velikost znamená vyšší těžiště…což by bylo na závadu. I když zase je tam větší rozvor těch kol, což podle mě líp vede stopu. Tož zkuste aspoň poradit lidi :-)

      0 0
      • MlokCZ  

        Větší rám neznamená výše těžiště (střed je pořád stejně vysoko a tedy sedíš pořád stejně), ale větší rozvor + kratší představec je samozřejmě pro přepadávání dopředu mnohem lepší

        Změř si délku té Meridy a to by podle mě mělo být rozhodující pro výběr mezi L a XL. Podle mě ta Merida klidně bude kratší než Lko Canyonu.

        Akorát si už přesně na hranici, kdy není jistota, že ti bude stačit Lko na výšku s 35mm sedlovkou. Možná bude, ale možná taky akorát ne.

        A počítej s tím, že XCčko v XLku je hrozná koza, oproti třeba AMku, teré díky velkému slopingu je v pohodě i v XLku.

        Pokud tedy kvůli délce nebudeš nutně potřebovat XLko, tak bych raději vzal Lko. Rozvor bude mít to Lko určitě pořád výrazně větší než ta Merida (i když i ten si můžeš změřit).

        Navíc doporučuju (i když samozřejmě každému to sedne jinak) u XCčka přehodit vidlici na 115mm, tím také nepatrně zvětšíš rozvor a ještě snížíš přepadávání.

        0 0
        • MlokCZ  

          S vidlicí na 115mm to stopu vede dobře zcela dostatečně, naopak třeba někomu se může zdát že i moc dobře a o to trošičku hůře točí.

          0 0
        • malko  

          No ta Merida je delkou ramu neco mezi L a XL canyonu (61,5cm) . Rozvor je 1080, tzn. jeste mensi nez u Mka! Takze ma asi hodne nakolmo hlavovej uhel. Ja bych se asi klonil k tomu XLku i kdyz teda vim, ze to je takova koza, ale cemu by to vadilo? Jedine snad manevrovatelnost, ale ta mi tak nevadi jako to, ze ma clovek pocit, ze z toho kola slitne pri trochu prudsim sjezdu. Jinak jsem se rozhodl pro XC proto, ze bych chtel aby to bylo rozumne svizny. Mel jsem pujceny testovaci bike GT Marathon 2.0 a nejak si nedokazu predstavit ze by to melo byt jeste tezsi a linejsi. Holt prechod z HT :-)

          0 0
          • MlokCZ  

            Koza vadí kvůli standover rozměru, který je 84,5cm a je přitom měřený sakra blízko u sedlo. Tedy budeš to mít i při 90cm délce nohou hodně těsné. Já bych z toho už dobrý pocit tedy rozhodně neměl.

            0 0
            • malko  

              No tento rozmer je stejny i u te meridy…kdyz jsem to meril. Nemam ale pocit, ze by me to nejak moc omezovalo. Kdyz uz jsem se poroucel k zemi, tak vetsinou pres riditka. Kdyz stojim obkrocmo, tak tam rozumna rezerva je…jinak me nenapada, cemu by to jeste zasadne melo vadit.

              0 0
              • MlokCZ  

                Stejné to není, u Canyonu ti od naměřeného rozměru 84,5cm blízko sedla ta trubka více stoupá.

                0 0
                • malko  

                  Hmm to je fakt. Tak ted uz zase nevim :-) To je tak, kdyz je clovek na nejakym rozhrani.

                  0 0
                  • vojta  

                    190cm je u Canyonu vyska na dve veci … Jak rikas, je to presne na rozhrani. XC-ko jem mel L-ko s hokejkou a 12cm predstavcem a slo to, ale mel jsem pocit, ze je to tak na hrane.  AM-ko ted mam v XL s 10cm predstavcem a sedlovkou s primym zamkem a jde to take.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Tak, tak, ať vezme rovnou AMko jako teď ty a může v klidu vzít XLko.

                      0 0
      • dada  

        pitrs má esko Lko při stejný vejšce si myslim.....pro­konzultuj to s nim

        0 0
    •  

      Svitava je řeka řek!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.