• mmojo

    Chci koupit canyon AL 29er, ale mam problem s volbou velikosti ramu. Merim 180cm (dle kalkulatoru vychazi M), prijde mi to pocitove maly… Muzete poradit? diky

    0 0
    • kubad  

      když ti to přijde pocitově malé, tak si kup větší

      jakou čekáš radu? žádné další parametry neuvedeš, věštit tu nikdo neumí

      0 0
    • Mug  

      Tak nezáleží jen na výšce postavy, ale taky na dalších proporcích. Já mám 183cm a Granda CF jsem bral L. A je to akorát a to se mi po prvním nasednutí zdál kratší.

      0 0
    • pendergast  

      Už tu bolo viackrát písané, že to kalkulátor určuje predovšetkým podľa standoveru. Pri tej ich geometrii to považujem za celkom rozumné. Akú máš výšku rozkroku?

      0 0
    • mmojo  

      Potřeboval bych reakci lidí, co mají přímo canyon 29, kolo není kde vyzkoušet, rád bych když se ozve někdo z Brna či okolí a nechal by mě na to sednout.. díky

      0 0
    • mmojo  

      Vysku rozkroku mam 84. Parkrat jsem jel na 26er ram 18 a bolely me z toho zada, proto to resim

      0 0
      • korina  

        chapu, ze to resis, mam stejnej problem. podle vypoctu mi pri vejsce 173cm vychazi velikost S, ale prijde mi to maly. vysku rozkroku mam 82cm. zitra jdu vyzkouset M, kt. bych si pak nasledne objednala. muzu ti dat vedet jak mi to sedlo, i kdyz mame kazdej jinou figuru. osobne bych se priklanela v tvym pripade k L, ale jak rikam, chce to zkusit ;)

        0 0
    • Breakpain  

      L, jam mam 187 a 91 nohy v obleceni s cyklovlozkou a byl jsem to zkouset. Ja jsem chtel XL, ale nakonec jsem vzal jine kolo :-). Respektive porovnej geo stareho ramu a vem vetsi ;-)

      0 0
    • ddan  

      já mám 174cm, krátký nohy 78cm a u spešla epic 29 jsem bral velikost SM a jsem rád. Dal jsem 105mm představec a super.

      U HT stumpa v 17,5 mám skoro kule přilepený na rámu – což asi zrovna ideál není a když bych tam dal 75mm představec tak jsem na tom délkově cca stejně. Takže jsem hold „mezityp“ :-) a příště bych vzal raději menší rám, pokud to snese sedlovka a bude to cca odpovídat délce.

      Takže po zkušenostech bych spíše vycházel z toho jak ti v rámci možností sedne standover / vůči délce a pokud to půjde cca rozumně opravdu jen doladit představcem.

      A když jsem se díval na Canyon Nerve Al 29, tak mě tam vycházelo S. A i po konzultaci to potvrdili. A to bych řekl, že je na tom canyon ještě daleko hůře co do standoveru než spešl.

      0 0
    • radek01  

      Mě vychází rozkrok 80,5 a když zadám 80 hází to S a když 81 tak M a půlky nejdou a teď babo raď… .-(

      Raději bych volil menší abych dosáhl chrtího posedu :-) ale irituje mě, že v S jsou 170mm kliky to nevím jestli mě bude bavit…Abych odpověděl kupoval jsem rám Canyon silniční Cf Ultimate koupil jsem podle toho co na mě vyplivnul Canyon a světe div se sedí super. Takže můžeme věřit ,že systém je chytrej a ví co dělá.Měli by udělat software přes webku naskenovat ze všech stran a podle toho nadělit kolo a nemuseli bychom se stresovat.

      0 0
      • ddan  

        Jak říkáš… já to mám sice více do S, ale kliky 170 ne. Mám 175 kliky a dal jsem si 105mm představec bo mám delší trup zase. Ale na S-ku se cítím daleko líp, když preferuju závodnější posed.

        Manželka je o 4cm kratší, ale stejně dlouhý nebo snad i delší nohy a jezdí na 17,5 HT – kde nemá jak já přilepený kulky na horní trubce :-) no co už nadělám…

        0 0
    • Dag  

      Jezdím Grand Canyon Al29 velikost M. Měřím 180cm, délka nohou 84cm. Vel M mi vyhovuje, jsem spokojen.

      0 0
    • Mira2261  

      Taky mám canyon yelliwstone 5.9 a měřím 180 a velikost L mi sedla perfektně.

      0 0
    • mmojo  

      nejste nahodou z okoli brna – pokud byste byli ochotni me na vase kolo posadit…? diky

      0 0
      • Dag  

        Pokud budeš zkoušet, tak si dej bacha na geometrii. Grand canyon ma jinou geometrii než Yellowstone. Já mám radši hravé kolo s kratším posedem. Mko mi sedlo. Dal jsem jen jinou sedlovku s 1cm offsetem.

        0 0
      • Breakpain  

        Hlavne sleduj rysku u sedlovky. Je dobre mit ji 2–3 cm pod maximem. Jinak vetsi ram. A zkosej v tom, co jezdis – kalhoty i boty ;-)

        0 0
    • Haryk  

      Švára měří něco kolem 190 cm a vzal L. Nevypadá na tom nepatřičně. Má Yellowstone.

      Jsme z Blanska.

      0 0
      • Breakpain  

        Je to hodně o nohách a o tom, jak se na tom cítíš. Já, když jsem měl kratší rám, tak na delší jízdy nad 30 km to bylo méně pohodlné …

        Postavou jsem L, nohama v podstatě XL …

        0 0
      • mmojo  

        myslite ze by me nechal na jeho kolo sednout? urcite by mi to nesmirne pomohlo. Diky. Kdyztak mmackerle@hotmail.com

        0 0
      • Haryk  

        Myslím, že jo. Domluvím to a ozvu se.

        0 0
    • Skypi  

      Zdravím, taky bych byl vděčný za pár rad ohledně správné velikosti. Chci si objednat GRAND CANYON AL SLX 7.9 2014 a rozhoduji se mezi L a XL.

      výška/váha: 189/97

      rozkrok: 89

      trup: 66

      ramena: 50

      paže: 67

      Dle konfigurátoru mi vychází L, ale bojím se, abych neměl sedlovku někam do nebes a taky, aby mi to nebylo krátké. Na předešlém kole (26" od TREKu, velikost 19.5") jsem seděl jak vosa na bonbónu, ikdyž tam byla asi o 3 cm kratší efektivní délka horní trubky, přesto si pořád nejsem jist.

      Je tady někdo s podobnými rozměry, kdo řešil podobný problém? Kterou velikost jste nakonec vzali??

      Díky za případné reakce.

      0 0
      • x.pierre  

        Ahoj, řeším stejným problém s podobnýma proporcema, jakou velikost jste nakonec vzal? Díky za info

        0 0
    • Chrochtadlo  

      Mám Yellowstone 6.9 AL velikost M, výška 178, nohy 84. Sedlovka má rezervu 5cm. Pocitově je rám krátký. Budu řešit představcem.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.