Vhodná velikost rámu MTB 29er pro 198 cm

8 nepřečtených
  • Pista.Wassermann

    Ahoj,

    rád bych doporučení ohledně velikosti rámu. Jsem rozhodnut pro RB CRR. Měřím 198 cm. Řeším, zda velikost 2XL nebo 3XL.

    Jsou taky sice nějaká vlákna ohledně výběru rámu pro dlouhány, ale nikde žádné míry konkrétně. Proto jsem si rámy překreslil v CADU, okótoval a zakreslil své míry. Prosím tedy o váš subjektivní názor, zda je vše O.K, nebo se vám nějaká míra nebo úhel nezdá.

    PS: poté, co jsem si rámy nakreslil, tak jsem rozhodnut spíše pro 3XL, prosím však o váš subjektivní názor, zda je vše O.K, nebo se vám nějaká míra nebo úhel nezdá.

    Má současná vzd. od osy kliky po vrch sedla činí 1040, vzdálenost středu sedla a středu řídítek na mém současném kole činí cca 750 mm. Sedlovku mám nyní venku 315mm, současná délka sedlové trubky 540mm. Rozdíl výšky řídítek a sedla nyní činí cca 150 mm. Mám supa 930 26ku. Zelená rřivka vnesená na obrázku jsou moje míry…Takže pokud se Vám něco nezdá, sem s tím, nejsem expert na posez, řídil jsem se tím, co znám…

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Pro jednoduchost se posed kótuje částečně jinak:

      1. výška sedla v ose sedlové trubky od středu po horní plochu
      2. posun sedla vzad (setback) jako vzdálenost svislice ze špičky od šlapacího středu
      3. délka posedu jako vzdálenost špičky sedla od nejbližšího bodu řídítek
      4. drop řídítek jako vzdálenost mezi rovinou sedla a horním bodem řídítek

      Z toho pak vyjdou potřebné korekce podložením představce, délkou představce a jeho natočením pro dosažení identické funkce posedu.

      0 0
    • jecnak  

      Prenaset geometrii z 26" na 29" dost dobre nejde. Hlavne z toho duvodu, ze se dnes vozi podstatne sirsi riditka a kvuli ovladatelnosti o neco kratsi predstavec. Doporucoval bych ti z toho duvodu necarovat s cisly a nejake 29" si pujcit a udelat si nazor.

      0 0
    • Idas  

      Napr. Ghost doporucuje na tvoji velikost XL nebo XXL, ale jak uz „jecnak“ napsal, nejlepsi je, kdyz si to sam vyskousis.

      0 0
    • Al Stra  

      kontaktoval bych rb, pH už bude vědět..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.