Brzdy M445 (alespoň myslím :))

11 nepřečtených
  • HK

    Ahoj, chci se zeptat ohledně Shimano M445 – nejsem zrovna zdatnej servisák a před cca 3-mi měsící jsem prvně odvzdušňoval – asi blbě, ale přesto se podařilo, že zadní brzda celou tu dobu funguje parádně. Přední vydržela cca 2 měsíce a pak během 3–4 dnů změkla až ke gripu. Od tý doby jsem odvzdušňoval snad 5× a nikdy nevydržela dýl jak 2–3 dny (naposled včera večer a po 5 kilometrech zas měkká až na grip).

    Odvzdušňuju bez nářadí – promačkám páčku, držím, povolím ventil, chvíli počkám, utáhnu ventil a při pouštění páčky doplňuju olej do expanzky. Stačí mi na to dno PETky, brčko a gumička (ani hadičku nemám :)). Asi je to debilní, ale zadní brzda drží, takže si myslím, že to bude něčím jiným.

    Všiml jsem si, že se mi dělaly kroužky na ráfku okolo drátů – dost možná z mastnoty. Težko říct, jestli jsem trochu oleje vylil při odvzdušňování „na prasáka“, ale spíš podezřívám třmínek. Nesetkal se někdo s něčím podobným?

    0 0
    • Fran7  

      Taky nejsem servisák a ani brzdy jsem si sám nikdy nedělal, ale při servise jsem vždy platil za koncovku tzv „oliva“ prý to je vždy nutnost, takže možná proto ti to teče.

      0 0
    • Mr.Dan  

      Přesně tahle brzda na předním kole mý drahý propouštěla olej kolem prasátka. Poznáš to tak, že destička má na sobě mastný kolečko. Kolikrát jsem se naodmašťoval, než jsem na tohle přišel. Pomůže jen vyměnit buďto celou brzdu, nebo aspoň třmen…

      0 0
    • Čipera  

      Je to blbě odvzdušnené. Odvzdušňuje se se ze spoda nahoru. Páčku nedržet ale jen lehce, pomalu a trochu zmáčnout. Ne až na doraz asi 3× za sebou opakovat dokud půjdou boblinky. Chce to normální nářadí takový samodomo brčka atd..... je k ničemu a nikdy to pořádně fungovat nebude. Pokud kápla kapalina na desky jsou v háji a budou se asi muset vyměnit.

      0 0
      • HK  

        Tou metodou co jsem psal to funguje i na druhý brzdě. Včera jsem hadičku vyndal, vypustil, všechno pročistil, zandal zpátky. Po cca 10-ti opakováních (způsobem uvedeným výše) byla páčka stejně tvrdá jako zadní, žádné bubliny z ventilku už nešly. Do rána se nic nezměnilo, ale po pár zabržděních opět měkká. Obávám se, že má pravdu Mr.Dan (mrknu na to) a že bude v háji pístek nebo jiná netěsnost v třmeni…

        0 0
    • Evilcleaner  

      jediné speciální nářadí co na to potřebuješ je nálevka za pár korun link

      tak nevím proč se pořád dupčíš s nějakým podělaným brčkem, to mi hlava nebere ;)

      jinak ty kroužky kolem niplů se objevují, pokud někdo maže při zapletání niple tak, že už do zapleteného kola kápne do každého sedla niple olej, stačí to utřít a už se to zpravidla neobjeví.

      pokud teče třmen, tak bude mastná deska, viz dan. taky jsem před časem jeden třmen vyhodil, protože tekl kolem pístků (brm585), ale vzhledem k tomu, kolik kol mi prošlo rukama, můžu říct, že je to velmi ojedinělá závada.

      0 0
      • danny bike  

        ja mam ke ,,kalisku,,jeste velkou strikacku(znama je zdr.sestra)a kousek potravinařske hadičky,nebo hadičky z infuznich jehel.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.