• a.mi.k1

    Tak mam malou otazecku, Mam GT Avalanche 2.0 HD disk a brzdy piskaji pri zpomalovani. Kdyz zmacknu hodne zabrzdi bez problemu, ale jak zpomaluji, tak „desne rachta“ a vibruje jako by kolo chtelo vylitnout. Poprve sem to dal do servisu a vymenili desticky a rekli, ze byly moc tvrde, 150km jsem odjel a je to to same, kole je v zaruce, mam jit reklamovat brzdy?

    0 0
    • StuntJ  

      Pokud brzdy rozvibrují celý rám, tak to je buď nevhodná směs desek a kombinace kotouče. Anebo špatně seřízený, vycentrovaný třem vs. kotouč 

      0 0
    • xetron  

      pokud to jenom piska tak bych řekl že to je normalni projev kotouču, co chceš, vlaky taky piskaji :) Uplně tiche kotouče jsem snad ještě neviděl jak vzpominam :-/

      0 0
      • a.mi.k1  

        Piskani nevadi spis resim to vibraci zadniho kola…orgasmus je to dobrej kdyz jedu ale po 110 orgasmu je to neprijemne :D

         

        Nevim jestly vibruje celi ram ale zadni kolo vibruje tak ze jsi mislim ze cestou vilitne ven.

        0 0
        • xetron  

          tak myslim že když ti kolo vIlitne tak je to vklidu protože se s nim vlastně nic nestane :-D

          Vibruje to tedy při normalnim bržděni pokažde jo? No nevim, křivy kotouč, špatně uchycene kolo, špatně uchyceny třmen, myslim že je tam dost možnosti, myslim teda.

          0 0
          • a.mi.k1  

            No, jen kdyz spomaluju jak ji zmacknu nadoras tak stojim bez kecu ale jak spomaluju treba kvuli lidem a psum tak vibruje.

             

            Poprve sem tam sel po 350km a dali mi nove desticky pri byly moc tvrde na ten kotouc. Odjel sem 150km a zaclo to delat znovou ale do tech 150 kolo bylo tiche.

            0 0
            • xetron  

              hm zajdi tam znova, ale je možne nějake špatne uchyceni kola? Netušim, ale třebas se po určite době zajedou a když jsou agresivni na tvuj kotouč tak nějake vlivy by tam pusobit mohly určitě. Spiš bych tam zašel s celým kolem…protože pokud ti to s celym kolem třepe tak něco neni dobře no

               
              0 0
        • kafac  

          Uz se to tady resilo stokrat, hledej.....

          0 0
    • Luke_Luke  

      Chci se zeptat na piskani brzd…tentokrat ne kotoucovych, ale klasickych „spalkovych“…nejsou to Vecka, lae ten starsi typ…mame jedno kolo hooodne stare a potrebuju ho zprovoznit na male popojizdeni, ono je, co se tyka mechanickych casti docela zachovale…jediny problem je s piskanim brzd…silene piskaji o ALU rafek pri jakemkoliv brzdeni(male, velke)…jake je reseni?

      Jine spalky? Je mozne, ze kdyz to kolo 5 let lezelo, ze by nejak ztvrdly nebo neco podobneho?

      Raf by mely byt ok…na tom kole je najeto jen par desitek kilometru…

      0 0
      • juli  

        Špalky, bys měl mít seřízené mírně do „šípu“, tak, že přední část špalíku doléhá na ráfek dřív, než zadní část. Rozdíl je maximálně 1mm. Některé špalíky, jsou už tak konstruované, že mají přední část malinko vystouplou. Pískání, ovšem může být způsobené nevhodnou směsí pro daný ráfek a pak nejde odstranit, ani správným nastavením špalíků a nezbude, než laborovat s výběrem jiných.

        0 0
      • JakeF  

        Přítelkyni jsme nedávno řešili nebrzdící špalíky, tak jsme to dali radši do servisu (mně se s tím nechtělo dělat), zaplatili jsme 120Kč za komplet výměnu, zkontrolování kola a novou šlapku. Samotné špalky stojí prý snad 15Kč/pár, tak to není problém na zkoušku vyměnit. Ještě bych taky zkusil nějakým kartáčkem pořádně očistit ráfky. Jinak jak už bylo řečeno, starší typy véček se opravdu nastavovaly do šípu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.