• kalel

    Mam brzdy shimano BR-M535…kotuce mam alligator…chcem vymenit vpredu brzdove platnicky tak som bol v v obchode ze ake maju, tak maju koolstopi za 700sk, BBB za 400sk, potom originalne shimano XTR za 800sk…lenze bol som v druhom shope a tam mi povedal chlapik(mudry jak hodiny) ze by som nemal menit typ platnicky (metalicke,or­ganicke atd) za iny ako tam mam lebo ze kotuc je uz zvyknuty na ten typ aky tam mam a ze by sa kotuc mohol rychlo zodrat.......­....tak teda babo rad…a este maju alligator platnicky za 450sk a alligator keramicke za 650sk(mate skusenosti s keramickymi?)

    0 0
    • miki  

      Někteří prodavači dokáží vysypat ze sebe hrozný bláboly.

      0 0
    • Neddy  

      Jo jo, taky jsem slyšel o té super tajné moderní technologii, kde kotouč má v sobě chip, uloží si první typ použité brzdové destičky do nepřepisovatelné paměti, nastaví se podle toho a pak poskytuje lepší výkon. V případě, že změnís brzdové obložení, kotouč už není schopen změnit nastavení v paměti a chová se tak, jakoby tam byly předchozí destičky. Ale je to jen utajený prototyp, o kterém se nesmí mluvit – takže radši tohle téma lockni a prodavač by měl radši taky držet ústa, nebo se z ničeho nic ztratí, nikdo nebude vědět kam.

      Jinak v praxi se to používá, utajeným výrobcem byla vylosována firma, která bude na svých kotoučích uplatňovat tuto technologii – zřejmě to je Alligator.

      Ale paměť kotouče je poháněná energií z tepla vznikajícího při brždění – existuje trik na její vynulování: Stačí strčit kotouč na 48 hodin do –20°C, paměť bude mít nedostatek energie a vymaže se.

      0 0
    • dieegoo  

      Koolstopy a faststopy si tady lidi vetsinou chvali. V LXkovych brzdach jsem mel driv organicke desticky, nevydrzely moc dlouho, moc to nebrzdilo a material vypadal jak slisovana slama. Ted mam v XT brzdach ty metalicke M06 tusim, nejsou tak tiche, ale  brzdi lip. Chci poridit jeden par zaloznich desticek, takze me taky zajima, co ti tu kdo poradi. Ja zatim fandim ten faststopum – hlavne kuli cene.

      Jinak, ze by si kotouc „zvykl“ je blbost. Prodavaci obcas skutecne perli. Zhruba pred tydnem jeden prodavac v elektru jako velkou vyhodu fotaku vyzdvihoval to, ze se neda skoro nic nastavit a tim padem nic zkazit :)

      0 0
      • smith22  

        Ty voe to sou teda desky.....to bych si tam teda nedal…fakt jakási sláma neboco a ještě se to jaksi trousí :-))

        0 0
      • Neddy  

        Moje organický vypadaly podobně rozpáráně když jsem je použil na kotouč nepravidelnýho tvaru… (různý zuby apod.) ale na kulatým kotouči to bylo OK.

        0 0
        • dieegoo  

          Pouzival jsem je s original shimano centrlock kotouci.

          0 0
          • Neddy  

            Tak to bude destičkama, protože nejsou organický jako organický…

            0 0
    • Evilcleaner  

      no moje zkušenost je taková: na lx hydrách jsem dosud jezdil jednak originální desky a s těmi jsem byl spokojen, potom jsem dal dopředu xtr sintrované, poprvé a naposled, slabá odezva aby to brzdilo tak člověk musel za tu brzdu opravdu vzít a brzdilo to pořád nějak divně, no a jinak ted vozím bbb, jsou az solidní cenu (kupuji je za 300/pár) a s brzdným výkonem jsem spokojen, možná zkusím dát dopředu až je sjezdím koolstopy

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.