Brzdové páky k mechanickým kotoučovkám, véčkám a grip shiftu

15 nepřečtených
  • weekend warrior

    Zdravím. Zajímalo by mě co vozíte za brzdové páky ke grip shiftu a mechanickým kotoučovkám či véčkám. Normální páky jako avid, shimana, tektra nebo speciální páky určené pro grip shift?

    Já osobně jsem kdysi vozíval k osmistovce grip shiftu dia compy speciálně pro GS, ale po tech se slehla zem a ted jsem narazil pouze na páky tektro (poslední tři modely na stránce: www.tektro.com/…02rs360a.php) , což ale není žádná velká hitparáda.

    Zdá se, zě grip shift budu muset obrečet, tedy pokud se nesmířím s tím, že na brzdy budu šahat konečky prstů. Sice to na brždění stačí, ale pocitově je to jaksi na velké, smrduté h*vno.

    Ještě nechápu jednu věc, a to sice to, jak většina z Vás (podle fotek na BF) má na kole s GS děsně krátké gripy řídítek. To je pro mě nepochopitelné. Za co držíte to kolo? To máte kvůli těm brzdám nebo jak?

    Díkys za názory, rady, prudy Honza

    P.S.: mám v šuplíku:( nové GS x.0 ale ty brzdové páky mě nutí přemýšlet o řadících páčkách stejné řady. Bééé. Já se tak těšil.

    Anketa: Já, grip shift a mechanické brzdové páky

    0 0
    • roud  

      muhehe chtěl bych mít tvoje starosti pořiď si dualy a nic neřeš… jinak na mechaniky sem vozil dřív naky uplně obyč páčky od shimana jediny o co mi u nich člo aby byly celokov..... víc podle mě nemá cenu řešit …

      0 0
    • Pedro RB  

      Mám taky ke GS obyč. Sh. LX páky a prstama šahám na konečky. Gripy zařezávám tak, aby i s gumovou otočnou částí řazení byli dlouhý jako běžný grip. Tzn. pořád se tržím za řazení a nemusím přehmatávat. A teď jsem přešel od Sram Atack na X0 a je ten úchop úplně luxusní!

      0 0
      • weekend warrior  

        No já si to myslel. Ale není to potom v nějakých technických pasážích, na které člověk jedoucí po turistických značkách určitě narazí (viz foto – to je po rovině kolem Střely), kdy je potřeba opravdu řidítka držet, tak trochu na pytel? Mám na mysli jestli pak nedochází k nechtěnému přeřazení. To by mě vážně vadilo, ale asi ještě víc pohonu.

        0 0
        • Twister  

          Tam se taky jezdí??

          0 0
          • weekend warrior  

            No je to víceméně cesta necesta – asi 2 km opravdové hc, pro mě kolem poloviny tohoto úseku absolutně nejetelné (hafo padlých stromů, brutální šutro-skály, zadní kolo hore, ale přední už by mělo být zase nahoře atd..). Víceméně utrpení(kolo pěkně obouchané), pro opravdovou zábavu by to chtělo kvalitní trial styl. Proti mě šel nějakej maník, bos, hubu od ucha k uchu, že prý na co mám ty převody. Vtipálek. Ze mě lilo jak z konve (batoh na 2dny (40litrů) na zádech) a na humor jsem vážně v tu chvíli neměl náladu ani energii.

            Jen si nejsem moc jistý, zda tohle není právě ten důvod, proč ochranáři do bikerů prudí:-(. Kdybych to byl býval věděl, asi bych tam nejel, jenže to člověk z KČT mapy nevyčte.

            Ale je to tam na druhou stranu opravdu pěkné, divočina.

            0 0
            • Andrzej  

              shocart vydava mapy, ve kterych je zakreslena i sjizdnost stezek pro mtb, i neznacenych cest a cesticek atd.....

              0 0
              • weekend warrior  

                aha, mrknu na to, mapy jsem vlastně nijak neřešil. Tedy od té doby co jsem narazil v map centru v Italské ulici na zalaminované mapy KČT. Jsou nesmrtelné.

                0 0
        • goofy  

          Ano. tohle je presne ten problem, proc se gripy nevozi na sjezd, freeride a podobne discipliny, a proc je nemam v lasce ani ja. Hod si tam proste packy a budes spokojenejsi…

          0 0
    • weekend warrior  

      Respektive nad páčkama x.9, x.0 jsou trošku nad limitní, co se chechtáků týče:-(

      0 0
    • weekend warrior  

      Takže:lhůta na vrácení zakoupeného zboží se neodvratně blíží ke svému konci a tak tu píši jak jsem se rozhodl. Řazení GS x.0 posílám zpět a vyměňuji za PÁČKY x.9. Řidítka chci držet pořádně a brzdit taktéž. Díky za Vaše názory, jdu na poštu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.