Brzdova paka Deore 615 je prilis tuha

14 nepřečtených
  • quoll

    Caute,

    odvzdusnoval som svoje brzdy Deore BR-M615 a neviem, co som spravil zle, ale paka je prilis tuha, ma minimalny chod a dosticky skrtaju o kotuc. Pritom som pocas odvzdusnovania pouzil ten zlty spacer a dosticky mam tak v polovici zivotnosti, takze vela oleja v brzde nehorzi.

    Neviete, v com by mohol byt problem?

    0 0
    • Fidži_CZ  

      Zatlač pístky.

      0 0
    • Lamer  

      Takze kdyz si ukoncil odvzdusnovani a prisrouboval trmen, tak neskrtala a po nekolika zabrzdeni zacala skrtat? Napada me akorat ohnutej kotouc, mozna nevracejici se pistky, ale to jeste nevidel…

      0 0
    • Čipera  

      Dej mezi desky a kotouč z obou stran kotouče třeba špachtle nebo něco podobně tenkého a cca 6× stlač brzdovou páku. Tím přetlačíš kapalinu a brzda by měla změknout. Pokud to nepomůže upust kapalinu.

      0 0
      • Lamer  

        Podobne jsem rozhejbaval pistky kdyz jeden chodil vic nez ten druhej. Ale on psal, ze odvzdusnoval s tim zlutym blokem a na ten je treba pistky uplne roztahnout, ale je pravda, ze tam je mozna jeste 0,5 mm rezerva, aby sly roztahnout vic. Jestli ma castene opotrebovany desticky, tak by tam mel mit mista dost, teda jestli nemackal brzdu pred nasazenim kotouce.

        0 0
        • Čipera  

          To co jsem popisoval já znamená, že přemačkneš brzdovou kapalinu ze spoda nahoru nebo tak nějak to je nedokážu to popsat uplně přesně. Tím pádem se ti zvětší odtrh brzdových destiček od kotouče.

          0 0
        • quoll  

          Brzdu som pred nasadenim kotuca nemackal. Po nasadeni kotuca som pakou parkrat zapumpoval, aby sa dosticky priblizili ku kotucu. Ale skoncilo to tym, ze za primackli na kotuc a naspat sa im nechcelo.

          0 0
          • Čipera  

            Proto udělej to co jsem už psal mělo by to pomoct. klidně i 2×-3× Pokud nepomůže ani to je tam moc kapaliny.

            0 0
            • quoll  

              Vecer skusim a poreferujem, ci pomohlo.

              0 0
            • Lamer  

              Jestli odvzdusnoval pres ten 10mm blok a delal to zhora i zdola, tak by to imho melo jit i bez odtlacovani pistku. A s tim zlutym 10mm blokem by nemelo byt moc kapaliny, ale je mozny, ze tam zustal vzduch kterej po napumpovani nepusti pistky zpatky. No uvidime jak to dopadne…

              0 0
              • Čipera  

                Taky jsem zvědav snad to pomůže a jak řikáš je možnost, že je to odvzdušněné špatně.

                0 0
                • quoll  

                  Rozhybal som trochu piestiky a potom pouzil tu tvoju metodu a zda sa, ze to pomohlo. Uplne idealne to sice nie je, jeden piestik je vysunuty viac, ale nejak to funguje a radsej som sa v tom viac nehrabal, aby som to zas neskazil. Potrebujem, aby to na vikend aspon ako tak chodilo.

                  Ked budem mat viac casu, asi to znova odvzdusnim. Zatial dakujem na vsetky rady.

                  0 0
                  • Čipera  

                    Tak to jsem rád ze to aspoň trochu pomohlo. Každopádně pokud se ti zadrhava pistek tak to chce repas.

                    0 0
                    • Lamer  

                      Repas jde u Shimano brzd udělat jen poloviční, protože se nedaj koupit nový pístky a těsnění. Mě zlobily pístky na 100 km zajetech brzdách XT 785. Stačí ten pístek co chodí víc zapřít nějakym plastem a nechat ten druhej povylézt, zase oba zatlačit, zamačkat pákou ať pár mm povyleze (nenechat je vylézt moc) a podle toho jak budou chodit tak pořád dokola. Po připevnění třmenu zkontrolovat, zda je kotouč uprostřed drážek ve třmenu, pokud ne, zase sundat, vyndat desky a cvičit s pístkama. U novejch destiček jsou pístky roztažený, takže chod neni moc poznat, jak se opotřebovávaj destičky je to znatelnější a tak je dobrý občas pístky srovnat, ať neni kotouč až na kraji mezery ve třmenu. U novejch XT 785 jsem tenhle proces dělal asi 2× během prvních několikaset km (preventivně jsem je i kompletně odvzdušnil), teď už choděj v docela v pohodě.

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.