Brzda jde napumpovat - zavzdušnění?

10 nepřečtených
  • jonti

    Nové brzdy XTR M987. Odvzdušněné a zkrácené hadice v servisu, prý to už zavzdušněné není.

    V delších sjezdech kde se musí často brzdit v kuse, když pustím brzdu a hned ji znovu zmáčknu, se velmi zkrátí krok a brzda zabírá o dost dřív. Podobně se chová přední i zadní. Jinak brzdí dobře a páky jsou docela tvrdé.

    Předpokládám, že nic jiné než zavzdušnění to být nemůže. Nebo to může být jiný problém?

    0 0
    • kyl  

      Spíš se zahřátím zvětší objem oleje a brzda zabírá spíš.Mám to samé,pokud je brzda studená,chod je normální.Nechám kolo na sluníčku nebo se zahřeje bržděním a chod je velice krátký.Brzdí ale pořád dobře.

      0 0
    • MirosPikos  

      Hele měl jsem podobný problém na Elixir 5 a mám podobný problém (v menší míře) na Shimano ZEE. Už to ale neřeším. Vadí mi tu jen v extrémně technických místech a těch mimo park jezdím minimum. Vysvětluju si to tak, že se vrátí pístek pomaleji než stihnu pustit a znovu máčknout na páce. Jestli za to může zavzdušnění nebo jen nějaký pasivní odpor? To je ve hvězdách. Ale budu zase krátit hadice, tak si s tím pořádně vyhraju a uvidím, jestli se mi to podaří eliminovat.

      0 0
      • jonti  

        V podstatě jsou problém jen situace, kdy jedu prudký sjezd prakticky na brzdách a jen moduluju, pustím brzdu pro přejezd mokrých kořenů nebo rychlý skok a znovu brzdím hned po dopadu.

        Je pravda, že se brzdy nevrací moc rychle.

        0 0
        • Vilém  

          Je v tom original kapalina? Pomaleji se mi vraci kdyz pouziju LHM. Na starsich shimanech jsem toto nepozoroval, na novych je ten rozdil vcelku citelny.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.