• Mike95

    Uvažuji o koupi nového gps tachometru a zaujal mě bryton rider 750. Máte s ním někdo nějaké zkušenosti. Případně nějaké srovnání s garminy.

    https://www.brytonsport.com/#…

    0 0
    • Raf  

      Nemám, ale třeba pomůže https://www.sportivecyclist.com/…ating-price/

      Manuál – https://www.brytonsport.com/…_EN_woHF.pdf

      Taky jsem po něm koukal a hledal srovnání s tím topmodelem, hlavně co se map týká. Podle manuálů to vypadá, že ten vyšší model má víc možností pro zobrazení různých druhů OSM map (takové nastavení 750 v manuálu nemá)

      Asi půjde o to, jaké vychytávky potřebuješ, na co jsi zvyklý a co čekáš.

      Třeba umí zobrazit data z radaru, ale už oproti Garminu nevyexportuješ radarová data – https://www.dcrainmaker.com/…ect-app.html + neumí ovládání světel (to neumí ani wahoo).

      eTap – píšou o podpoře, ale nevykoumal jsem, jestli se to týká jen starého eTapu nebo i AXS

      0 0
    • milan.v  

      Tak co, už jste ho někdo pořídil?

      Vypadá to jako celkem zajímavé zařízení, byť ta navigace není srovnatelná s Garminem, to ale ani například Wahoo, baterie také by mohla být lepší na tu velikost…

      https://youtu.be/CZDntvT3qDg

      https://youtu.be/g0D6LXtxxbw

      https://youtu.be/d4C41bkRX6s

      0 0
      • Raf  

        Já váhal a vzal garmina 830

        Protože

        • cena – Garmina včetně Topo map jsem měl za lehce přes 8000, Bryton není nijak zásadně levnější
        • baterka (mám ho na 1000miles)
        • ekosystém Garminu, jsem nový, ale už mám radar
        • pokud mi nebude vyhovovat, tak snad bude jednodušší ho poslat dál na bazaru rychleji a s menší ztrátou než Brytona
        0 0
    • BB  

      úplná novinka Bryton Rider S800 vypadá zajímavě a jestli Garmin nevyjde s něčím novým, tak to bude zabiják 530/830.

      https://www.bikeradar.com/…-rider-s800/

      https://bikerumor.com/…ng-computer/

      0 0
      • PucalkovicAmina  

        Už se Bryton konečně dozvěděl o existenci Stravy a dalších? Nebo má stále kompatibilitu jako cyclocomputer za 10$ z Aliexpressu?

        0 1
        • BB  

          https://thesweetcyclists.com/…uter-review/

          „Most people will primarily use the Bryton app to link to third-party services such as Strava to auto sync ride data or upload routes / workouts / group rides to the device.“

          Tak snad jo.

          0 1
        • virtualcop  

          Vzhledem k tomu, že synchronizaci se Stravou má podle všeho přímo v aplikaci, tak se to asi už dávno dozvědělll. :)

          https://www.youtube.com/watch?…

          Na té S800 jsou v některém videu myslím vidět i „live segment“ ze Strava

          Pokud je to tak, pak i honiči KOMů mohou být spokojeni.

          0 0
          • PucalkovicAmina  

            Neměli live segmenty, to bylo asi jediný co mě odrazovalo. To se může předražený Garmin a spol jít zahrabat :-)

            0 0
        • Sinpa  

          Mám Brytona 450 a z app je automatický export na stravu.

          1 0
      • virtualcop  

        Jako zabijáka 530/830 bych to asi úplně neviděl (technicky na to dozajista má, ale je stále nadpočetná skupina lidí, co prostě musí mít Garmin – u někoho chápu, že je to o tom, že mají v ekosystému ještě hodinky, kamery, váhy apod. a nechce se jim řešit a měnit celkem povedený Connect za něco jiného), někdo prostě z principu bude Garmin kupovat, i když budou na trhu lepší věci. Je to síla zvyku a značky.

        Ale technicky je to určitě zajímavý a pěkný strojek (pokud je ta výdrž reálná, pak je vcelku famózní), funkčně tam taky asi nic nechybí. Otázkou je software a reálná funkčnost a spolehlivost. Pokud na tom budou pracovat (řešit rychle chyby a problémy, co samozřejmě při dlouhodobějším používání vyplavou), má ta S800 určitě potenciál, se rychle zařadit k těm současným špičkám napříč značkami.

        Nicméně i když vyleze Garmin určitě brzo s 540/840/1040, nějak si nedovedu představit, co by musela x40/xx40 řada mít tak nového a objevného, aby ta S800 stále nestála pro spoustu lidí za vyzkoušení.

        Pěkný strojek.

        0 0
      • milan.v  

        Na první dobrou to má hodně podobné rozhraní jako Garmin, přitom to vypadá dotaženější, toto hravě překonává Hammerhead či Wahoo, v něčem i Garmin…

        Musím se pak na to detailně podívat, ale pokud to bude mít vše, co potřebuji, nevidím problém ho zaměnit za stávajícího Garmina…

        0 1
        • virtualcop  

          No zatím ty první videa a minirecenze ukazují, že v aplikaci jsou nějaké nedodělávky (třeba nepřeložená pole s čínskými znaky), budou tam zpočátku určitě nějaké problémky, co se dají řešit firmwarově, na videích vidím, že třeba přechody mezi obrazovkami nejsou úplně nejsvižnější, mapa se centruje až po přepnutí na ni (jakoby ani neběžela na pozadí) – zda je tohle jen otázka optimalizace a bude se to dát vyřešit, nebo je hardware na hraně s výkonem (nikde ani v návodu jsem nenašel info, co to pohání, kolik to má paměti, u baterky taky není kapacita) a může to taky být daň, za tu obrovskou výdrž – čert ví.

          Ale jak opakuji – vypadá to velmi slibně a na Bryton i hodně „dospěle“.

          0 0
      • Raf  

        Vypadá dobře, ale ta cena to zabije. Navíc pořád neumí live segmenty plus chybí ekosystém garmin widgetu.

        0 0
        • virtualcop  

          KOMhoničová fuknce je otázkou jednoho funkčního firmware (pokud se pamatuju, tak ani Garmin, ani Wahoo, Hammerhead ji neměl v prvních firmwarech – když to vydali nově) a IQ App nepoužívá taky nikdo jinej, než Garmin – logicky je to výmysl Garminu a je na platformě, která je vhodná zase jen pro Garmin počítače a hodinky.

          Zrovna třeba tyhle dvě „nefunkce“ (pro mé potřeby) mně vůbec netrápí a nikdy trápit nebudou. IQ aplikace jsou příjemné, pokud si na nějaké zvyklej. Pokud ne, chybět Ti nebudou.

          Cena je úměrná výkonu a funkcím – pokud všechny cyklopočítače, co disponují stejnými funkcemi (to znamená současná špička), pod těch 400 doláčů nekoupíš, nechápu, proč by se měl Bryton „podhazoval“ nějakou výrazně nižší cenou.

          To pak paradoxně u potencionálních zákazníků vyvolá dojem, že když to stojí výrazně méně, než „vlajky“ konkurence, tak to bude šunt.

          Píšu to jako majitel Edge 1000, F3HR a Karoo 2, takže třeba proti Garminu nijak zaujatej nejsem.

          0 1
    • milan.v  

      Třeba tato funkcionalita je pro komunitně zaměřené lidi pecka, až mě překvapuje, že ten její potenciál v minulosti Garmin s obrovskou základnou uživatelů neodhalil a nechopil se jí sám…

      https://youtu.be/yXkLh868xeg

      0 1
      • Slavik  

        Normálně GroupTrack na Edge830 používám. Dle Tvého videa to Bryton zkopíroval a trošku vylepšil…

        0 0
        • virtualcop  

          No oni tyhle věci jdou reálně opravdu jen v podstatě zkopírovat, protože princip je danej a aby to bylo v reálném provozu funkční, musí to vcelku podobně fungovat :)

          Viz třeba ClimPro u Garminu, u Wahoo Climbing, u Karoo Climber… Podobné názvy, podobná funkcionalita, každej trošku jinak ztvárněnej a začleněnej do systému, ale princip a účel stejnej – vědět, jak dlouho pojedu do kopce, jaký stoupání jedu, kolik mi ještě zbývá atd.

          Nejinak je to i s touhle funkcí.

          0 0
        • milan.v  

          GroupTrack od Garminu je proti tomuto poloviční řešení, nesrovnatelné…

          0 1
    • skaj  

      Koupil jsem 750T, vyzkousel jsem a vratim. Par postrehu

      1. slabe podsviceni (ale ja jsem slepej, takze berte s rezervou)
      2. hodne zabugovany software – aplikace kazdou chvili spadne, nespolehlivy livetrack (navic s podivnou logikou, kdy posle mail 0 dlouho jsem ji povazoval za bug), web nedokaze naimportovat gpx
      3. mapy jsou slabsi – ale to je ve srovnani s mapy.cz vsechno – nicmene kvuli tomu jsem ho nebral
      4. s radarem funguje bezproblemove
      5. sync s „My Routes“ na Strave bez problemu
      6. nastaveni obrazovek (data fields) z mobilu funguje fajn
      7. rychlost GPS fixu dobra
      8. drzak mi prijde take v pohode

      @milan.v k 800 a Group Ride, pokud funguje podobne spolehlive jako zbytek Bryton softwaru, tak bych ji neveril ani za mak:) Papir snese vsechno, ale zrovna takhle cast (rozumej sdileni polohy) mi tam prisla jako vsita horkou jehlou a zabugovana az hruza. A nejsem zdaleke sam, stiznosti na nefunkcni veci kolem LiveTracku je internet plny. Je videt, ze vse dodelavane na posledni chvilku. Ono jsem dokonce jednou videl prezdivku majitele (po kliknuti na LiveTrack), co mel zarizeni prede mnou. Polohu uz ne… Ale i tak, s bezpecnosti to nebude zadna slava…

      Ve zkratce – kdyby mel lepsi podsviceni a odstranili bugy (livetrack zejmena), nechal bych si ho. Takhle pujde zpet. Kdyby nekdo mel zajem, tak nez ho poslu https://www.bike-forum.cz/…7-bryton-750

      0 1
      • skaj  

        Pardon, z mobilu bez cocek pisu jako jeste vetsi prase nez obvykle:( Kaju se a za trest si nedam virzinko. Kazdopadne, kdyby nekdo mel dotazy na veci co jsem zapomel, rad zkusim odpovedet. Porad ho tu mam pred sebou na stole.

        0 0
      • ceo  

        Mají mapy České turistické značky? Nebo v čem jsou slabší pro MTB?

        0 0
        • lith  

          Jsou tam Open Street Map. Mam pocit, ze ukazuji vic lesnich pesinek nez mapy.cz. Nicmene na na znaceni dle KCT musis zapomenout. Ale ja planuju trasu vetsinou doma na PC na mapy.cz. Pak export do Brytonu a je to.

          0 0
        • skaj  

          Ve zkratce – nemaji znacky, jsou mene podrobne ve srovnani s Mapy.cz. Pro navigaci po silnici mi ale jejich mapy prisly ok. Nicmene, jel jsem jednu jizdu… Jeste obecne k mapam/navigaci – zarizeni neni zadny rychlik – prirovnal bych to k rychlosti prepinani map na Fenixech 6×. A co by nekomu mohlo u navigace hodne vadit – kdyz nemas prepnutou obrazovku s mapou, nedostanes navigacni pokyn…

          Maji online tool https://active.brytonsport.com/home kde si muzes stav map prohlednout u sebe v okoli. S nejvetsi pravdepodobnosti pouziva stejne mapy, jako jsou v Brytonu (udelal jsem i screenshoty z jejich map, vice viz nize). Ty jsou pak zalozene na OpenStreetMaps. Coz teoreticky otevira sanci k tomu, tam znacky mit (mapove vrstvy se znackou se daji/dali tusim sehnat) a mapy si vygenerovat sam. Ale Bryton uz neumozni vlastni mapy do zarizeni dostat, takze stejne smula. A ani asi neumi jiny „vizualni styl“ mapy – tusim, ze 800 to mozna umi.

          Jinak obecne moje zkusenost s OpenStreetMaps je, ze ani nahodou nejsou podrobne stejne jako mapy.cz. Dtto topo mapy od Garminu. Tady kolem me – Plzen – jsou Mapy.cz proste podrobnosti o kus odskocene od zbytku. Topo od Garminu je podobne jak OpenStreetMaps, ale maji navic znacky.

          0 0
    • ceo  

      Předpokládám, že víc „courses“ najednou se na mapě zobrazit nedá?

      0 0
      • skaj  

        Jestli to byl dotaz na me, tak odpoved je ne – vybere se jen jedna a podle te se naviguje.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.